άλλο να γίνει χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ενός ανθρώπου-εργαζόμενου
Δεν συμβαίνει αυτό στον κλάδο της πληροφορικής. Μα βλέπεις πώς δεν ξέρεις τι λες? Δεν έχεις ιδέα απο το πεδίο και προσπαθείς να μαντέψεις τι συμβαίνει από ότι ανοησία έχεις μισο-ακούσει εκεί έξω.
Θα κάνει επίβλεψη έργου το AI;Όχι...
Θα κάνει διαπραγματεύσεις με προμηθευτές, ξεναγήσεις on site στους πελάτες κ.λπ.;Όχι...
Και πάει λέγοντας
Έλεος, το ότι παρουσιάζεις αυτά τα επιχειρήματα λες και δεν ισχύουν για την πληροφορική δείχνει ότι πραγματικά δεν ξέρεις τι λες. Ποίο AI κάνει project management σε software? Ποίο AI συναναστρέφεται με πελάτες, κάνει ανάλυση απαιτήσεων κλπ? Να μην λέμε ο,τι να ναι ρε παιδιά... Δεν πειράζει να παραδεχόμαστε ότι ίσως δεν γνωρίζουμε κάτι μερικές φορές...
Και ναι, καταλαβαίνω ότι π.χ. εσύ σαν νέος που είσαι νιώθεις ατρόμητος κι ότι θα φτάσεις στον «αφρό» αυτού στο οποίο σπουδάζεις κ.ο.κ. (και στο εύχομαι), αλλά εγώ ως τρίτος παρατηρητής δε θ' ασχοληθώ π.χ. με το 10% των πληροφορικάριων που (θα) την έχουν καλά αλλά με το 90% που θα πεινάσουν...
Τέρμα υποτιμητικό ύφος, δεν είμαι "νέος", η ηλικία στο προφίλ μου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μου ηλικία. Δεν θα σχολιάσω τα εντελώς αυθαίρετα ποσοστά που αναφέρεις. Ελπίζω να μην νομίζεις πραγματικά ότι πρόβλημα κορεσμού υπάρχει μόνο στην πληροφορική. Έχεις δει τι πραγματικά γίνεται σε κλάδους όπως τους πολιτικούς μηχανικούς που λες? Εγώ απο αποφοίτους δεν έχω ακούσει και πολυ καλά πράγματα.
Και μιας και είμαστε πάνω στο θέμα, ξέρεις γιατί υπάρχει τόσο ζήτηση στο software ? Ακριβώς επειδή το software είναι scalable. Εσύ κοροϊδεύεις αλλά είναι γεγονός ότι το software έχει μεγαλύτερες αντοχές σε κορεσμό λόγω του απεριόριστου scaling που επιτρέπει. Δεν ισχύει αυτό για τους πολιτικούς μηχανικούς πχ. Αυτό είναι γεγονός, δεν είναι άποψη για να το πεις "

". Για αυτό και η αναλογία αποφοίτων/θέσεων εργασίας μένει σχετική σταθερή long term.
Αν μιλάς γι' αυτό όταν λες «πουλάει» (γιατί το «πουλάει» είναι γενικόλογο), όχι...
Εννοώ ότι είναι και παραπάνω σε ζήτηση και ότι παίζονται παραπάνω λεφτά
Ας ξεκινήσουμε με τ' ότι είσαι πολύ μικρός κι «άβγαλτος» για να καταπιάνεσαι με τέτοιες συζητήσεις...έπειτα, απλώς είδα το tag του φίλου @Hased Babis κι έκανα τη σχετική παρέμβαση, κατά τ' άλλα έχω πολύ καλύτερα πράγματα ν' ασχοληθώ τ' απογεύματά μου απ' το να συζητώ με παιδαρέλια που ζουν στον κόσμο τους!
Άστα αυτά. Δεν με ξέρεις αλλά υποθέτω η μόνη σου άμυνα είναι να με πεις μικρό αντί να πεις τίποτα εύλογο.
Γενικά δεν λέω αερολογιες. Ο,τι έχω πει ότι βασίζεται σε ευρέως γνωστά γεγονότα ή στατιστικά. Οπότε είναι λίγο απογοητευτικό το ότι ένας (υποθέτω) επιστήμονας έχει τόσο αβάσιμες απόψεις. Υποθέτω έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις, όπως λες, απο το να κάνεις μια στοιχειώδη έρευνα έτσι? Βέβαια είχες τον χρόνο να γράψεις βλακείες...