din@!!
Δραστήριο μέλος

Υπάρχει κανενας που να γνωρίζει, ποιες ειναι οι βαθμολογικές απαιτησεις (πάνω κατω) σε Ελληνικα πανεπιστήμια, για μεταπτυχιακά προγράμματα, από απόφοιτους Βρετανικών Πανεπιστημίων;
Όσες προκυρήξεις έχω διαβάσει είτε λενε γενικούρες έιτε δεν αναφέρουν καν ελάχιστη βαθμολογία. Ξερει κανενας σας τι περιπου παιζει; Στη Βρετανια για παράδειγμα ζητάνε 1st Class Honours, 2:1 Honours, ενω μερικά μπορεί να δεχθουν και με 2:2. Κάποιος που να εχει αναλογη εμπειρία με ελληνικο πανεπιστήμιο;
Ευχαριστώ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παντως γενικα νομιζω ειναι πολυ χοντρικα 2:1 honours = Λιαν καλως (>= 6,5), και νομιζω εαν τυχον θελει καποιο πανεπιστημιο βαθμο πτυχιου συνηθως ζηταν 6,5.
Γενικα νομιζω εξαρταται απο το πανεπιστημιο και τον κλαδο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
N.F
Εκκολαπτόμενο μέλος

din@!!
Δραστήριο μέλος

και παλι ευχαριστω πολύ!! Αν καποιος άλλος έχει πιο συγκεκριμενα παραδείγματα, είτε απο προσωπική του εμπειρια είτε απο κάποιο φιλο/γνωστο και για καποιο λογο δε θελει να τα πει δημοσια στο topic, θα εκτιμουσα ενα πμ!!!

panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος

Τυπικα υπαρχει κατωτατο οριο Μ.Ο= 6,5 αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο
Guest 699855
Επισκέπτης

Καλησπέρα!
Υπάρχει κανενας που να γνωρίζει, ποιες ειναι οι βαθμολογικές απαιτησεις (πάνω κατω) σε Ελληνικα πανεπιστήμια, για μεταπτυχιακά προγράμματα, από απόφοιτους Βρετανικών Πανεπιστημίων;
Όσες προκυρήξεις έχω διαβάσει είτε λενε γενικούρες έιτε δεν αναφέρουν καν ελάχιστη βαθμολογία. Ξερει κανενας σας τι περιπου παιζει; Στη Βρετανια για παράδειγμα ζητάνε 1st Class Honours, 2:1 Honours, ενω μερικά μπορεί να δεχθουν και με 2:2. Κάποιος που να εχει αναλογη εμπειρία με ελληνικο πανεπιστήμιο;
Ευχαριστώ!!
Αγαπητή Ντίνα θα ήθελα να σου προτείνω να μείνεις πάση θυσία έξω για το μεταπτυχιακό σου. Εδώ παιδιά που τελειώνουν το προπτυχιακό τους στην Ελλάδα, εξαντλούν όλες τις πιθανότητες προκειμένου να κάνουν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και εσύ που έχεις μάθει τα κατατόπια τόσον καιρό εκεί, θα γυρίσεις πίσω; Βέβαια δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι αλλά πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν το αποφασίσεις!
din@!!
Δραστήριο μέλος

Προς το παρον σκεφτομαι μεταπτυχιακο στην Ελλαδα, και μετα βλεπουμε...το πανεπιστημιο π ειμαι τωρα προσφερει career services σε alumni μεχρι και 3 χρονια μετα την αποφοίτηση και όσο μπορω γνωριζω καθηγητες και παίρνω εμπειρίες σε εργαστηριακο περιβάλλον.... Ελπιζω αυτο να βοηθησει να επιστρεψω εξω αργοτερα!
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 699855
Επισκέπτης

Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πολυ θα το ηθελα, αλλά με 7χιλιαδες λιρες το χρονο (στην καλυτερη περιπτωση) ειναι αρκετα χλωμο.... οσο για απευθειας διδακτορικο, δεν υπαρχει περιπτωση, παίρνουν μονο την αφροκρεμα...
Προς το παρον σκεφτομαι μεταπτυχιακο στην Ελλαδα, και μετα βλεπουμε...το πανεπιστημιο π ειμαι τωρα προσφερει career services σε alumni μεχρι και 3 χρονια μετα την αποφοίτηση και όσο μπορω γνωριζω καθηγητες και παίρνω εμπειρίες σε εργαστηριακο περιβάλλον.... Ελπιζω αυτο να βοηθησει να επιστρεψω εξω αργοτερα!
Αν στο αντικειμενο σου υπαρχει κατι σχετικο, μηπως να εψαχνες για καποιο αγγλοφωνο σε Ολλανδια ή Σκανδιναβικες χωρες; Διδακτρα εως 2000 ευρω στην πρωτη περιπτωση, δωρεαν στην δευτερη, σιγουρα πολυ πιο συμφερουσες προτασεις απο ΗΒ. Και συνηθως ειναι ετησια, οποτε και η οποια οικονομικη επιβαρυνση για την διαβιωση δεν θα τραβηξει επι μακρον.
din@!!
Δραστήριο μέλος

Και παλι ευχαριστω!
Guest 699855
Επισκέπτης

din@!!
Δραστήριο μέλος

Αλλιως θα πρεπει να πληρωσω αδρα το μεταπτυχιακο μου, και αναγκαστικα να ειναι και στην ιδια πολη, για να γλιτωσουμε παλι και δευτερο σπιτι

Guest 699855
Επισκέπτης

panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος

din@!!
Δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

din@!!
Δραστήριο μέλος

timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

εκει μενω...6-7 χιλιαδες το χρονο για τους ευρωπαιους vold![]()
Γιατί τόσα πολλά; Έχω ακούσει για τα μισά, όχι τόσα πολλά.
Θα επιμείνω στο γεγονός πως αν είναι για ένα χρόνο το μεταπτυχιακό σου είναι πολύ καλή η επιλογή παροχής δανείου. Μόνο για ένα χρόνο.
Το ξεχρεώνεις με πολύ ευνοικούς όρους απ' ότι έχω διαβάσει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.