Οι αποφοιτοι του Φ.Π. κατα τη γνωμη μου δεν θα πρεπε να εχουν τα ιδια επαγγελματικά δικαιωματα με αυτους της Φιλολογιας. Ειναι δυνατον να διδαξεις σε σχολειο ή φροντιστηριο εχοντας ανεπαρκεις γνωσεις αρχαιων ή λατινικων; Αν ημουν Υπουργος Παιδειας αυριο κιολας θα ειχα κλεισει ολα τα τμηματα Φ.Π. πλην Αθηνας, Θεσσαλονικης.
Νομίζω το πρόβλημα ειναι οτι είμαστε απλα αρα πολλοί .
Δηλαδή αμα ανοίξεις τοσες σχολές πρεπει κάποια επαγγελματικά δικαιώματα να δώσεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 9 Αυγούστου 2020
Σχετικά με την επάρκεια για διδασκαλία των μαθημάτων Θεωρητικής Κατεύθυνσης, δεν απαιτείται και κάποια ιδιαίτερη γνώση που αποκτά κανείς από το Πανεπιστήμιο.
Κάποιος που θα διαβάσει την ύλη και θα την κατανοήσει, θα έχει και 2-3 βοηθήματα μαζί του, μπορεί να διδάξει Αρχαία.
Ιστορία, Λατινικά, Κοινωνιολογία σίγουρα μπορούν να διδαχθούν από τον καθένα χωρίς τίποτα ουσιαστικό να κατέχεις από πριν.
Πόσο μάλλον, θεωρητικά μαθήματα που διδάσκονται στο γυμνάσιο ή στην Α-Β-Γ Λυκείου γενικής.
Σίγουρα ένας απόφοιτος Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Θεολογίας κλπ μπορεί να διδάξει τα πάντα από αυτά με μεγάλη επιτυχία
Δεν ειναι τοσο απλο οσο ακούγεται
Στα φαινόμενα πχ δεν εχει καμια μα καμια ομως σχέση το βοήθημα με το τι θα πεις όντως σε κάποιο παιδι.
Οχι οτι στη σχολή θα μάθεις την υλη του Λύκειου, αλλα ειναι παρα πολυ σημαντικό να έχεις τριβή με το αντικείμενο.
Να καταλαβαίνεις όντως.
Επίσης τα παιδια ειναι απρόβλεπτα.
Δεν γινεται να έχεις μάθει ένα βοήθημα τέλεια και να μπορείς να ανταποκριθείς.
Πρεπει να κατεχεις όντως το αντικείμενο.
Και οχι δε το κατέχεις με 2, 3, 10 βοηθήματα .
Αλλα γενικα με αυτή τη λογική αυτο ισχύει για οποιοδήποτε σχολή του πρώτου πεδίου.
Εξάλλου τοσοι υπάρχουν με γραφεία , χωρίς να ειναι ψυχολόγοι
Με αυτον τον τρόπο σκεψης οποιαδήποτε σχολή του πρώτου πεδίου (εκτος απο τη νομική)μπορείς απλα να αγοράσεις τα βιβλία και να κάνεις σεμινάρια.
Δεν ειναι ούτε πολυτεχνεία , ουτε χημικά.
Τελος αναφέρθηκα στο ποσο κουφό ειναι να υπάρχουν τοσοι που βγαίνουν στο κλαδο πε2 .
Και 100 καθαροαιμες φιλολογίες να υπήρχαν προβληματικό θα ήταν .
Ε σκέψου ποσο ακομα πιο προβληματικό είναι που άνοιγαν τμηματα αβερτα ( πολλα δεν έχουν κανενα φιλόλογικο μάθημα) κι εχουν δικαιώματα πε2.
Δεν ειναι το θεμα μας το κατα ποσο ενας που τελείωσε ανθρωπολογία θα γινει ο wow φιλόλογος.
Το θεμα μας ειναι γιατί να βγαίνει φιλόλογος.
Για χρόνια πχ έβγαιναν φιλόλογοι με πολλα περισσότερα μαθήματα ψυχολογίας απο οτι φιλολογίας(φπψ)
Αλλα πραγματικά απορώ πως το έγραψες εσυ αυτο.
Και η μαμα μου μου διδασκε τέλεια μαθηματικά .(true story)
Ας της δώσουμε δικαιώματα μαθηματικού( Ενώ ανήκε σε αλλο κλάδο) επειδή ντάξει μωρε τι απαιτήσεις έχει να διδαξεις μαθηματικά.
It doesnt work like that my friend.
ps: Οσο το διαβάζω πραγματικά πιστεύω οτι το έγραψε κάποιος αλλος.
Λες κι ιστορία ειναι μαθαίνω ενα κομματάκι και το εξηγώ στα παιδια.
Ετσι απλα .