Έλληνες είναι. Αλλά βλάχοι έλληνες.
Αυτο φιλε μου να μην το ξαναπεις. Ειναι ανακριβεια!Σε ολα τα μερη του κοσμου οι λαοι αφομειωνουν αλλους, μπλεκουν σε επιμειξιες κτλ. Δεν σημαινει οτι παυουν να ειναι αυτοι που ειναι. Στην Κρητη εγιναν πολλες επιμειξιες με τουρκους (και αυτο δεν το λεω μονο εγω). Δεν σημαινει οτι οι Κρητικοι ειναι Τουρκοι!
Οι πελοππονήσιοι (με εξαίρεση τους Μανιάτες) και οι στρεοελλαδίτες είναι απόγονοι αλβανόφωνων αρβανιτών.
Μην υποστηριζεις κατι τετοιο δημοσια γιατι θα γελοιοποιηθεις.Απογονοι Αλβανων αυτοι που ελευθερωθηκαν πρωτοι απο τους Τουρκους;;;;
Να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε.
Εσυ εισαι κρητικος;Αν ναι, με την ιδια ακριβως λογικη εισαι απογονος τουρκων και (Β)ενετων.
Η κρήτη είχε 200 χρόνια ενετούς, που δεν πείραξαν ούτε άλλαξαν τον πολιτισμό, παρά μονο τον εμπλούτισαν με δυτικά στοιχεία πολιτισμού = καλό πράμα.
Δεν μου τα λες καλα. Εχεις διαβασει καθολου Βυζαντινη ιστορια;;Ξερεις ποσα χρονια η Κρητη ηταν κατω απο την κυριαρχια των Αραβων;Επισης, οι Βενετοι αφησαν και κατι αλλο στην Κρητη. Το ονομα Μανουσος ξερεις απο που προερχεται;;Ξερεις επισης ποτε ελευθερωθηκε η Κρητη απο τους Τουρκους;Ποσα χρονια κυριαρχουσαν οι Τουρκοι;
Ένα μονο: Ας μην ήτανε το ναβαρίνο και οι φιλέλληνες, δυο μαντρες θα κλανατε του σουλτανου, θα προσκυνουσατε ακομη.
Ποιο Ναβαρινο ρε;;Το Ναβαρινο ηταν μια μονο ναυμαχια. Ο Ιμπραημ δεν ειχε νικηθει στους Μυλους;Οι νικες στην Τριπολιτσα, στο Βαλτετσι, στα Δερβενακια;Μου φαινεται οτι εχεις πολλα κενα στο μαθημα της Ιστοριας, χωρις να θελω να σε προσβαλλω. Φιλικη συμβουλη, κατσε διαβασε καλα Ιστορια φετος.
Επισης,μηπως εχεις ακουστα τον Χατζη Μιχαλη(απο αυτους που εσυ λες απογονους Βλαχων) που ηρθε να πολεμησει στην Κρητη και σκοτωθηκε λογω της ασυνενοησιας με τους Σφακιανους οπλαρχηγους;
Το "άσε μας" δηλώνει "έχασα το παιχνίδι".
Το ασε μας δηλωνει οτι απαυδησαμε να διαβαζουμε ιστορικες ανακριβειες και αυθαιρετες γενικευσεις και δεν θελουμε να σε προσβαλλουμε.