Molka
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελευταία φορά που συμμετείχα σε παρέλαση ήταν στην ΣΤ' Δημοτικού, καθώς από το Γυμνάσιο ανέπτυξα ένα θεματάκι με τις φούστες και έκανα ότι μπορούσα για να απαλλαγώ από τις παρελάσεις. Στο Γυμνάσιο μια χαρά τα κατάφερνα, στην Α' Λυκείου όμως είπα στην καθηγήτρια της Γυμναστικής ότι είχα πρόβλημα με το πόδι μου και ότι δεν μπορώ να πάρω μέρος, αλλά την ημέρα της παρέλασης κατέβηκα με τα παιδιά για να πάμε μετά την παρέλαση για καφέ, και με είδε, και να πως έφαγα την δεύτερη μονοήμερή μου
Τώρα, όσον αφορά τον σκοπό των παρελάσεων σήμερα, ωραία όλα αυτά ΚουΕ μου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά παιδιά που όντως σκέφτονται έτσι. Στο δημοτικό ίσως, γιατί δεν σας κρύβω ότι κι εγώ αισθανόμουν υπέροχα ως δεξιά παραστάτιδα στην ΣΤ'
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Manos_Hellas
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος
Manos_Hellas
Νεοφερμένος
... μας ευτελίζουν ως έθνος.
Μπα, δεν χρειάζονται τα παιδάκια και οι κοπελίτσες με τα μίνι που κάνουν παρελάσεις για να γίνει αυτό. Οι πολιτικοί μας το κάνουν με μεγαλύτερη επιτυχία χρόνια τώρα.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος
Ναι, όμως δεν βλέπω να υπάρχει κανένας λόγος, τα παιδιά αυτά να ακολουθούν το παράδειγμά τους.Μπα, δεν χρειάζονται τα παιδάκια και οι κοπελίτσες με τα μίνι που κάνουν παρελάσεις για να γίνει αυτό. Οι πολιτικοί μας το κάνουν με μεγαλύτερη επιτυχία χρόνια τώρα.
Manos_Hellas
Νεοφερμένος
Ναι, όμως δεν βλέπω να υπάρχει κανένας λόγος, τα παιδιά αυτά να ακολουθούν το παράδειγμά τους.
Γι' αυτό το λόγο, πρώτα οι γονείς τους και μετά οι δάσκαλοί τους, πρέπει να φροντίσουν να τους δώσουν την κατάλληλη παιδεία. Αν και δεν νομίζω ότι οι παρελάσεις (έστω και όπως γίνονται αυτές) ευτελίζουν το έθνος. Δεν είναι τόσο σημαντικό σαν θέμα. Και κατά τη γνώμη μου, με το να σχολούμαστε κάθε φορά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις χάνουμε το πραγματικό νόημα της γιορτής, ακόμη κι εμείς που κάνουμε τους έξυπνους και κατηγορούμε τους άλλους γιατί χάνουν το νόημα της γιορτής...
Και, στην τελική, όποιος δε συμμορφώθηκε, έμεινε εκτός και πήρε και απουσία. Εμ τι.
Πού είστε, ω δάσκαλοι;;
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος
Στην πλατεία για καφέ...Πού είστε, ω δάσκαλοι;;
Μια φορά που τόλμησα να το σχολιάσω, δέχθηκα απειλές μέσα στο σύλλογο των καθηγητών από συναδέλφους ακόμα και από τη διευθύντρια.!!!
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος
Γιατί εμένα προσωπικά, μου θυμίζει καλλιστεία ομορφιάς, και περισσότερο ευτελίζει παρά τιμά τους αγώνες των προγόνων μας.
Poniro Ksotikouli
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.iospress.gr/ios1995/ios19951029a.htm
Manos_Hellas
Νεοφερμένος
Poniro Ksotikouli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε όχι, δεν νομίζω ότι είναι απαισιο. Για λάθος λόγους πλέον και με πολλές απαράδεκτες κινήσεις από πλευράς καθηγητών με απειλές κλπ. Αλλά όχι απαίσια τα παιδάκια που κάνουν παρέλαση. Εντάξει, είπαμε δεν μας αρέσουν οι παρελάσεις. Οκ. Δεκτό. Ο καθένας έχει την άποψή του και καλά κάνει και γούστο του και καπέλο του. Αλλά να μην φτάνουμε και σε υπερβολές. Όσο για το δημοσίευμα του ιού, δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό από κάποιον που επικροτεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας (αλλά ταυτόχρονα καταδικάζει το κάψιμο της τούρκικης πχ).
Οτιδήποτε αναγκάζει τα παιδιά των 10 χρονών να μπούνε στο ίδιο καλούπι και να φερθούν σαν στρατιώτες είναι απαίσιο για μένα.
Όσο για το δημοσίευμα, για εμένα δεν είναι δύσκολο όταν διαβάζω ένα κείμενο να κρατάω μόνο τα γεγονότα, όπως πχ οι πληροφορίες για την προέλευση του εθίμου. Δεν διάβασα καν όλο το κείμενο. Το ότι κάπου αλλού υποστήριξε κάτι άλλο (που δεν ξέρω καν αν ισχύει) κάποιος αρθρογράφος από την ίδια στήλη, σημαίνει πως τα γεγονότα που μπορείς να επαληθεύσεις και από αλλού είναι λάθος?
Manos_Hellas
Νεοφερμένος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
ναι γενικοτερα ειμαστε λιγο απαθεις με αυτο το θεμα ειδικοτερα οταν αυτος ο ρατσισμος και ο κοινωνικος αποκλεισμος δεν απειλει εμας...πολλες φορες μαλιστα ειμαστε κατα του,λεμε χιλια δυο,ακομα και στο σχολειο που διδασκεται ο ρατσισμος λεμε τα κατα του και καταληγουμε ομοφωνα οτι δεν θα πρεπει να επικρατει...αλλα ολα αυτα μονο στα λογια!!!!!πιστευω οτι αυτα τα λόγια θαπρεπει να αρχισουν να γινονται πραξη...
Με αφορμή την μπολνταρισμένη πρόταση να πω ότι έχουμε έναν διευθυντή... ο οποίος, μια βδομάδα πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δέχτηκε τα παράπονα της γυμνάστριας ότι κάποιοι μαθητές δε θέλανε να συμμετάσχουν στην παρέλαση... Έρχεται λοιπόν στην προσευχή και μας λέει:
"Α, δεν έχει δεν κάνω παρέλαση, η παρέλαση είναι υποχρεωτική για όλους". (που δεν είναι αλλά τέλος πάντων, να 'ταν μόνο αυτό) "Όποιος δεν έρθει στην παρέλαση να έρθει τη Δευτέρα" (Σάββατο ή Κυριακή ήταν η παρέλαση, αν θυμάμαι καλά) "με χαρτί όχι από γιατρό, αλλά από νοσοκομείο!!!" Έπρεπε δηλαδή να πάθουμε καρδιακό επεισόδιο ή να μας κοπεί το πόδι για να μην πάμε. "Αλλιώς, να έρθετε πάνω στο γραφείο, να μου πείτε ότι δεν είστε Έλληνες, ότι είστε Αλβανοί, Βούλγαροι ή ότι άλλο σκατά είστε" -έτσι αυτολεξεί το είπε-. Τί να πει κανείς. Υπάρχουν πολλοί @#@$#%^%@:mad2: άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο.
Με αφορμή την μπολνταρισμένη πρόταση να πω ότι έχουμε έναν διευθυντή... ο οποίος, μια βδομάδα πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δέχτηκε τα παράπονα της γυμνάστριας ότι κάποιοι μαθητές δε θέλανε να συμμετάσχουν στην παρέλαση... Έρχεται λοιπόν στην προσευχή και μας λέει:
"Α, δεν έχει δεν κάνω παρέλαση, η παρέλαση είναι υποχρεωτική για όλους". (που δεν είναι αλλά τέλος πάντων, να 'ταν μόνο αυτό) "Όποιος δεν έρθει στην παρέλαση να έρθει τη Δευτέρα" (Σάββατο ή Κυριακή ήταν η παρέλαση, αν θυμάμαι καλά) "με χαρτί όχι από γιατρό, αλλά από νοσοκομείο!!!" Έπρεπε δηλαδή να πάθουμε καρδιακό επεισόδιο ή να μας κοπεί το πόδι για να μην πάμε. "Αλλιώς, να έρθετε πάνω στο γραφείο, να μου πείτε ότι δεν είστε Έλληνες, ότι είστε Αλβανοί, Βούλγαροι ή ότι άλλο σκατά είστε" -έτσι αυτολεξεί το είπε-. Τί να πει κανείς. Υπάρχουν πολλοί @#@$#%^%@:mad2: άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο.
ετσι ετσι, ολοι λεμε οτι δεν ειμασε ρατσιστε,ενω ειμαστε......
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα σχολεία δημοτικής και δημοσίας εκπαιδεύσεως συμμετέχουν υποχρεωτικά στις παρελάσεις με το σύμβολο του έθνους.
Η τελευταία δε υπουργική απόφαση (28/10/2004), λέει:
Τα σχολεία ιδιωτικής και δημοσίας εκπαίδευσης συμμετέχουν υποχρεωτικά στις παρελάσεις με το σύμβολο του έθνους. Τα τμήματα των σχολείων κατά την παρέλαση θα παρουσιάζουν ένα ομοιόμορφο σύνολο. Δε μπορούν να οριστούν σημαιοφόροι και παραστάτες οι έχοντες ξένη υπηκοότητα και ξένη καταγωγή.
Η συνέχεια να γίνει στο αντίστοιχο τόπικ με τις παρελάσεις.
Στέλιος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 211 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nearos
- Andante
- gmoutzour
- Hased Babis
- phleidhs
- giorgos5002
- Χρήστος2006
- antonis97
- ggl
- AggelikiGr
- giannhs2001
- Joji
- charmander
- dmav
- MrDna
- tsiobieman
- Scandal
- Giorgkalo
- rafaela11
- Sofos Gerontas
- constansn
- iiTzArismaltor_
- GeorgePap2003
- Maynard
- Obi-Wan Kenobi
- Αναστασία197
- kiyoshi
- American Economist
- Alessandra Eliza
- Mary06
- Dionyshs1
- Nick_nt
- thecrazycretan
- phoni
- P.Dam.
- Jojo K
- Marel
- Wonderkid
- Unboxholics
- Mammy Nun
- Arianara S3
- Helen06
- jYanniss
- eukleidhs1821
- Steliosgkougkou
- gk214
- Polkiu
- flaura
- petrosln
- Philologist
- johnsala
- Kostas568
- το κοριτσι του μαη
- the purge
- oups
- menual
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Memetchi
- brizoulis
- Drglitterstar
- Στεφανος56
- Miranda32
- Pierre Bezukhov
- korlef
- katia.m
- EmperorPalpatine
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- nicole1982
- tfghp
- Applepie
- Χάρις
- Praxis
- Zelina
- eirinipap
- angeloskar
- Paragontas7000
- Deadly_sorrowX
- snowy
- spring day
- Νομάρχης
- Euge.loukia
- physicscrazy
- SlimShady
- Ameliak
- globglogabgalab
- Stelios725
- QWERTY23
- Johnnys
- vds3
- abc1234
- Σωτηρία
- barkos
- anastasis06
- papa2g
- Mapas26
- Ryuzaki
- Citylights
- fockos
- azula
- Dimitris2001
- Jimmis18
- aggelosst9
- Dimitris9
- jims
- Ria99
- Theodora03
- katerinavld
- _Aggelos123
- Annu
- Jimmy20
- Nala
- marilou2002
- Georgekk
- Ανώνυμη
- Stanword
- KingOfPop
- Fanimaid123
- Schlimazel
- No name
- harry akritas
- Κάτια23
- Mary Jane
- neurogirl
- Lia 2006
- Ziekr
- Alexandros36k
- jj!
- T C
- sidney
- vivus
- Superhuman
- Μάρκος Βασίλης
- Panos_02
- uni77
- Unseen skygge
- Viedo
- Κλημεντίνη
- Makis7
- panagiotis G
- Earendil
- Elel
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.