Εγω παντος πιο πολους βλεπω/ακουω που οτι και αν κανουμε οι Ελληνες ειναι μλκ και οτι κανουν οι ξενοι ειναι τελιο.Υπαρχουν και εθνικιστες αλλα λιγοτεροι. Εδω μιλαω με πρωσοπικες εμπειριες αλλα αυτοι το βιολι τους, παραδειγμα απο συζητιση μου με εναν (δεν αναφερω ονομα κλπ για ευνοητους λογους) "Γιατι εφηγες απο Σουηδια; Εκει ειναι μαματα ολα" "Αυτην την εικονα προωθουν, στην πραγματικοτιτα δεν εχει καμια σχεση" "Τι λες ρε, εκει εχουν ολα τα καλα. Καλα σχολεια, παμφθηνη ADSL, τζαματα αμαξια, καλους δρομους, ειναι φτηνα" "νομιζεις, το σχολειο που πηγενα ητανε ετοιμο να γκρεμιστει, το συστιμα παιδιας χαλια, δεν εμεθα τπτ τοσο καιρο εκει κλπ.Την παμφηνη ADSL που την ιδες; Στα 800 ευρω για ενεργοποιηση η στα 30 τον μηνα; Πιο φτηνη ενεργοποιηση εχουμε εδω και το μηνιεω ειναι ελαχιστα πιο ακριβο. Τα αμαξια που τα ειδες; Στην Ροδο βλεπω ενα σορω Mercedes, στην σουηδια εβλεπα μονο γιαπωνεζικα. Τους δρομους παλι απο που τους εμνευστικες; Απο τους λακους που δεν εχουν τπτ να ζηλεψουν απο αυτους της Ελλαδας η απο το ανηπαρκτο οδηκο δυκτιο μολις απομακρινθεις απο κεντρικα συμια. Φτηνια; Φτηνα ειναι οταν βγαζεις 1000 ευρω (η μαμα μου τοσα βγαζει) και μονο για νοικι μαζι με ρευμα και νερο (εκει δεν τα πληρωνεις ξεχωριστα αλλα μαζι, και οσο καταναλοση και αν κανεις ειναι ενα το ποσο) 750, βαλε και περιπου 100 το παγιο του τηλεφωνου (ναι καλα διαβασατε) και οταν το σαντουητς εχει 3 ευρω στο σχολειο;" "Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις"
ΕΛΕΟΣ δλδ. Αν δεν με πιστευεις πηγενε και μονος σου να τα δεις να σουμε τι θα λες. Οταν ομως περνουμε τα πανευρωπαικα ξεχινονται στους δρονους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.