έτσι γίνεται στα περισσότερα σχολεία. υπάρχουν όντως σχολεία που δεν το κάνουν αυτό και μπράβο τους.
έχεις δίκιο φταίει το σύστημα. όμως κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν και αρκούνται στο να μάθουν δύο πράγματα στο σχολείο
συγχαρητήρια... όμως τα βασικά προβλήματα δεν θα λυθούν έτσι, όσο αφορά την παιδεία. μόνο για την περιέργεια πες μου τι κατάφερατε

κακώς, μάθε να έχεις αυτές τις "άσχημες" επιπτώσεις (π.χ. συζήτηση) στον αγώνα σου.

το από πάνω ακυρώνει αυτό που λες. γιατί ρε φίλε να το αποφεύγεις? τι φοβάσαι να σε αποπάρει κάποιος? δεν είσαι αρκετά ισχυρός να πεις αυτά που πιστεύεις και για τα οποία αγωνίζεσαι? αυτά δεν στα λέω για να σε κατακρίνω αλλά για να σου δώσω θάρρος. και άμα ο άλλος είναι μαλ@κας στα @@ σου. τότε θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου

ας είναι άμα είναι να αλλάξει στο μέλλον ως άνθρωπος
Μην συγχέεις την οργάνωση με την υλική υπόσταση. σαν οργάνωση συμφωνώ ότι το σχολείο είναι μπουρδέλο. δεν χρειάζεται να καταστρέψεις όμως την υλική του υπόσταση. αυτό με το 4ωρο και την γυμναστική δεν καταλαβαίνω που κολλάει. υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα δεν συμφωνείς?
ναι έκανα. φροντιστήριο έκανα μόνο στην τρίτη λυκείου και στην χειμερινή περίοδο. μάλιστα στην τρίτη λυκείου πριν καλά καλά ξεκινήσεις σου λένε οι καθηγητές ότι πρέπει να κάνεις φροντιστήριο, και καλά κάνουν. παραδέχονται έτσι την ανικανότητα του σχολείου να ανταπεξέλθει
φυσικά και δεν είναι. όταν όμως αγωνίζεσαι μην μένεις στο παθητικό αλλά φτάσε και στο ενεργητικό μέρος. πάρε πρωτοβουλίες όπως κάνανε και αλλού. κατά τα άλλα είναι απαράδεχτη η κατάσταση με τα βιβλία φέτος... ξεφτιλίστηκε η παιδεία μας.
έχεις δίκιο σε αυτό. τι να κάνουμε που τόσα χρόνια άπληστοι και ηλίθιοι μας φέραν σε αυτήν την θέση? να γίνουμε και εμείς σαν τα μούτρα τους για να έχουμε επιπλέον εισόδημα?

οπότε όπως λες παραπάνω, στην τελική μια κατάληψη δεν θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. τα προβλήματα παραμένουν, φαντάζουν άλυτα. μόνο μια εξέγερση θα μπορούσε να τα ανατρέψει...
σόρρυ, δεν έχω σκοπό να σε κατακρίνω στην τελική, απλά να σου πω τις ιδέες μου
μην ανησυχείς. δεν είμαστε εχθροί και ούτε εκφράζουμε αντίθετες γνώμες. εγώ όταν ψήφισα κατά τόνισα ότι, αυτό που κάνουν οι περισσότερες καταλήψεις είναι μαλ@κίες, μειώνοντας την αξία των καταλήψεων όπου οι μαθητές πραγματικά πολεμούν για κάτι συλλογικά, όπου δεν κάνουν κατάληψη για να παίζουν.