SonGokuUI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όλοι στο ischool και μόνο, δεν διαβάζουν, δεν έχουν έφεση, αλλά βγάζουν 19.999 μόρια και μιλάνε από 5-6 ξένες γλώσσες καλύτερα από τους ντόπιους των χωρών που τις μιλούν. Ότι να 'ναι...![]()
Ναι ισχύει γι' αυτό άλλωστε μπήκα στο forum αυτό. Είμαι στην κατηγορία που δε διαβάζουν και γράφουν τέλεια. Τι να κάνουμε, δεν είναι δίκαιη η ζωή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 336742
Επισκέπτης

Ναι ισχύει γι' αυτό άλλωστε μπήκα στο forum αυτό. Είμαι στην κατηγορία που δε διαβάζουν και γράφουν τέλεια. Τι να κάνουμε, δεν είναι δίκαιη η ζωή.
Δεν ξέρω αν τρολλάρεις ή όχι, αλλά να ξέρεις ότι αυτό από ένα σημείο και μετά δε μπορεί να γίνεται. Είναι κάποια πράγματα που απλά θέλουν εξάσκηση και διάβασμα, δε γίνεται αλλιώς. Τα πανεπιστημιακά μαθήματα για παράδειγμα, δεν είναι όπως τα σχολικά, μαθαίνω ένα ΘΜΚΕ και λύνω τα πάντα.
Just saying.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SonGokuUI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ξέρω αν τρολλάρεις ή όχι, αλλά να ξέρεις ότι αυτό από ένα σημείο και μετά δε μπορεί να γίνεται. Είναι κάποια πράγματα που απλά θέλουν εξάσκηση και διάβασμα, δε γίνεται αλλιώς. Τα πανεπιστημιακά μαθήματα για παράδειγμα, δεν είναι όπως τα σχολικά, μαθαίνω ένα ΘΜΚΕ και λύνω τα πάντα.
Just saying.
Δεν τρολλάρω όσον αφορά τα αγγλικά. Αλλά γενικά ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Το να μπορείς να μιλάς πολλές γλώσσες δεν το βρίσκω γοητευτικό,αλλά χρήσιμο εαν σε ενδιαφέρουν δουλειές που το απαιτούν.Εκτός αυτού καλύτερα να είσαι σε θέση να μιλάς άπταιστα την μητρική σου ή έστω απίστευτα καλά δυο γλώσσες παρά μέτρια .
Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισπανικά ξεκίνησα από αγάπη, αν και ταλαιπωρήθηκα λίγο στο τέλος. Το Γ2 το ήθελα περισσότερο γιατί είχα ήδη φτάσει σε ένα επίπεδο και ήθελα να πάρω και την πιστοποίηση (την οποία χρειάζομαι κιόλας).
Γερμανικά ξεκίνησα καθαρά από υποχρέωση, και συνεχίζω να μην τα αγαπάω ιδιαίτερα αν και δεν τα μισώ όπως στην αρχή. Τα μισώ λίγο ώρες ώρες, αλλά ενιότε έχω και θετικά συναισθήματα.
Μόλις τελειώσω με τα γερμανικά θα ξεκινήσω γαλλικά, από υποχρέωση σε μεγάλο βαθμό, αν και δεν μπορώ να πω πως σαν γλώσσα τα μισώ όσο μισούσα τα γερμανικά όταν τα άρχισα (έκανα στο γυμνάσιο οπότε έχω μια μικρή επαφή με την γλώσσα).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος

Αγγλικά έμαθα υποθέτω γιατί κάνουν όλοι. Ξεκίνησα έτσι και αλλιώς στην β δημοτικού τα ιδιαίτερα οπότε δεν νομίζω πως με ρωτήσανε και ποτέ. Απλά τα συνέχισα σταθερά μέχρι που στο λύκειο πήρα proficiency. Αλλά μέχρι τότε μου άρεσαν κιόλας, δεν είχα θέμα.
Ισπανικά ξεκίνησα από αγάπη, αν και ταλαιπωρήθηκα λίγο στο τέλος. Το Γ2 το ήθελα περισσότερο γιατί είχα ήδη φτάσει σε ένα επίπεδο και ήθελα να πάρω και την πιστοποίηση (την οποία χρειάζομαι κιόλας).
Γερμανικά ξεκίνησα καθαρά από υποχρέωση, και συνεχίζω να μην τα αγαπάω ιδιαίτερα αν και δεν τα μισώ όπως στην αρχή. Τα μισώ λίγο ώρες ώρες, αλλά ενιότε έχω και θετικά συναισθήματα.
Μόλις τελειώσω με τα γερμανικά θα ξεκινήσω γαλλικά, από υποχρέωση σε μεγάλο βαθμό, αν και δεν μπορώ να πω πως σαν γλώσσα τα μισώ όσο μισούσα τα γερμανικά όταν τα άρχισα (έκανα στο γυμνάσιο οπότε έχω μια μικρή επαφή με την γλώσσα).
Τόσες πολλές γλώσσες ; Εύγε.Γιατί από υποχρέωση Γερμανικά και Γαλλικά ; Ποιός σε υποχρεώνει ;
Στεφανος56
Πολύ δραστήριο μέλος

Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξαναέκανα Αγγλικά μέσω Αγγλικής Ορολογίας στην σχολή στο ΤΕΙ.
Εμαθα Αγγλικά ως ένα βαθμό όσο ήμουν μικρός και απέκτησα βάσεις αλλά δεν έδωσα για Lower γιατί είχα πρόβλημα με βαρηκοϊα και στα προφορικά είχα πρόβλημα.Στα 27 μου έκανα φροντιστήριο και έδωσα για TOEIC όπου πήρα B1 κάτι το οποίο χρησιμοποίησα για να γίνω δεκτός σε Μεταπτυχιακό (παλιότερα έπαιρναν και με B1) και τώρα που το ολοκλήρωσα θα επιχειρήσω Β2.
Δεν θα έλεγα όμως πως μου αρέσει η γλώσσα.

Τόσες πολλές γλώσσες ; Εύγε.Γιατί από υποχρέωση Γερμανικά και Γαλλικά ; Ποιός σε υποχρεώνει ;
Ουσιαστικά τα ξεκίνησα επειδή χρειάζονται στην σχολή μου/στο αντικείμενό μου (και θα μου χρειαστούν και επειδή θέλω να πάω στην σχολή ξεναγών). Τα γαλλικά θα έλεγα πως δεν μου χρειάζονται τόοσο πολύ και θα εξαρτηθεί και από τον χρόνο που θα έχω.
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα γερμανικά μου άρεσαν ανέκαθεν, απλά ποτέ δε βρήκα το κουράγιο να τα ξαναπιάσω για το C2 και έχω μείνει από το λύκειο με το C1.
Κατά τα άλλα, έχω κάποιες συμπάθειες, αλλά όχι και τον χρόνο να τους το εκδηλώσω. :Ρ
Ουσιαστικά τα ξεκίνησα επειδή χρειάζονται στην σχολή μου/στο αντικείμενό μου (και θα μου χρειαστούν και επειδή θέλω να πάω στην σχολή ξεναγών). Τα γαλλικά θα έλεγα πως δεν μου χρειάζονται τόοσο πολύ και θα εξαρτηθεί και από τον χρόνο που θα έχω.
Τα κινέζικα δε δίνουν περισσότερα μόρια για τη σχολή ξεναγών (όχι ότι είναι εύκολη επιλογή, απλά έτσι θυμόμουν).

Τα αγγλικά δε μου άρεσαν ποτέ ιδιαίτερα, αλλά εντάξει, έτσι είναι η ζωή.
Τα γερμανικά μου άρεσαν ανέκαθεν, απλά ποτέ δε βρήκα το κουράγιο να τα ξαναπιάσω για το C2 και έχω μείνει από το λύκειο με το C1.
Κατά τα άλλα, έχω κάποιες συμπάθειες, αλλά όχι και τον χρόνο να τους το εκδηλώσω. :Ρ
Τα κινέζικα δε δίνουν περισσότερα μόρια για τη σχολή ξεναγών (όχι ότι είναι εύκολη επιλογή, απλά έτσι θυμόμουν).
Ναι, τα κινέζικα δίνουν περισσότερα μόρια όπως και άλλες γλώσσες. Πρακτικά θεωρώ πως η πιο συμφέρουσα επιλογή από άποψη χρόνου που θα χρειαζόταν για να μάθεις την γλώσσα και μορίων είναι τα πορτογαλικά (που παίρνουν 400 όπως και τα κινέζικα και τα ιαπωνικά και κάποιες άλλες). Εγώ δεν διάλεξα να μάθω γερμανικά για την σχολή ξεναγών μόνο, τα διάλεξα και επειδή χρειάζονται στην σχολή μου για βιβλιογραφία και άλλες ευκαιρίες εργασίας. Περισσότερο επειδή προέκυψε να έχω ξεκινήσει τις γλώσσες και τα ισπανικά (που πήρα τελικά Γ2) και γερμανικά που είμαι στο Γ1, είπα να τις συνεχίσω/τελειώσω για να πάρω και τα μόριαγια εκεί.
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι, τα κινέζικα δίνουν περισσότερα μόρια όπως και άλλες γλώσσες. Πρακτικά θεωρώ πως η πιο συμφέρουσα επιλογή από άποψη χρόνου που θα χρειαζόταν για να μάθεις την γλώσσα και μορίων είναι τα πορτογαλικά (που παίρνουν 400 όπως και τα κινέζικα και τα ιαπωνικά και κάποιες άλλες). Εγώ δεν διάλεξα να μάθω γερμανικά για την σχολή ξεναγών μόνο, τα διάλεξα και επειδή χρειάζονται στην σχολή μου για βιβλιογραφία και άλλες ευκαιρίες εργασίας. Περισσότερο επειδή προέκυψε να έχω ξεκινήσει τις γλώσσες και τα ισπανικά (που πήρα τελικά Γ2) και γερμανικά που είμαι στο Γ1, είπα να τις συνεχίσω/τελειώσω για να πάρω και τα μόριαγια εκεί.
Α, ήταν και τα πορτογαλικά στη λίστα με τις «υψηλόβαθμες» γλώσσες; Δεν το ήξερα, ομολογώ. Άραγε πώς να τις διάλεξαν;
butter_fly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος

Γαλλικά αν και με ταλαιπώρησαν λίγο οι κατάφερα να πάρω το Β2(με την πρώτη προσπάθεια ευτυχώς).
Προσωπικά λατρεύω τις ξένες γλώσσες. Ευελπιστώ σύντομα να αρχίσω και μια ασιατική γλώσσα, ιαπωνικά κατά προτίμηση, αλλά χρειάζομαι πρώτα κάποια χρήματα

Κάποτε θα ήθελα να μάθω και ιταλικά/ισπανικά. Μου ακούγονται πολύ όμορφα.
Για όποιον θέλει να μάθει μια γλώσσα σε αρχάριο στάδιο βέβαια, προτείνω την εφαρμογή Duolingo. Με έχει βοηθήσει πολύ να μη ξεχάσω τα γαλλικά μου
Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος

Όλοι στο ischool και μόνο, δεν διαβάζουν, δεν έχουν έφεση, αλλά βγάζουν 19.999 μόρια και μιλάνε από 5-6 ξένες γλώσσες καλύτερα από τους ντόπιους των χωρών που τις μιλούν. Ότι να 'ναι...![]()
Αυτό βλέπω.

butter_fly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το κακο που είναι;Αυτό βλέπω.Όλοι Proficiency στα Αγγλικά και ξέρουν και από 5-6 ξένες γλώσσες.

Πιστεύω πως μπορεί να μαζεύονται περισσότερα άτομα που ασχολούνται και ψάχνονται κτλ εδώ λόγω της θεματολογίας του φόρουμ. Επίσης το απλά μαθαίνω κάποια γλώσσα από μόνο του δεν λέει κάτι, μπορεί ο άλλος να έκανε 6 μήνες και να τα παράτησε ή και 6 χρόνια. Και εγώ μπδγ έκανα και ιαπωνικά που ξεκίνησα από περιέργεια να γνωρίσω κάτι τόσο διαφορετικό απλά δεν τα ανέφερα γιατί έκανα 6 μήνες και τα παράτησα οπότε πλέον δεν τα μετράω καν. Το έχω δει και προς άλλα άτομα πως υπάρχει μια τάση προς αμφισβήτηση και προσωπικά δεν έχω θέμα να ανεβάσω φωτογραφίες των πιστοποιητικών που έχω (με σβησμένα στοιχεία, μην ανησυχείτε θα έχω στα ίδια από πίσω το ίδιο μπακγκραουντ από το σπίτι για να πειστείτε πως δεν τα πήρα από αλλού τις φωτο) αν και δεν θεωρώ πως θα έπρεπε.
Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 172 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- FNC_Sophia
- jjjojo77
- ioanna2007
- Corfu kitty
- Scandal
- sofia07
- Hased Babis
- bibliofagos
- constansn
- A350
- F1L1PAS
- tsiobieman
- AggelikiGr
- allall1
- Qwerty 0
- marpa
- Μήτσος10
- giannhs2001
- suaimhneas
- Entropy24
- Hecticism
- Debugging_Demon
- Basilis0
- Wonderkid
- Billprs
- aggorf
- stergios191919
- Alessandra Eliza
- Abiogenesis
- Deadly_sorrowX
- Antonisbairac1
- oups
- Mukumbura
- Philologist
- PanMoonlight
- xakounaamatata
- Δημήτρης Ρ
- iminspain
- Dionyshs1
- Dunedain
- New member
- Meow
- ggl
- Citylights
- snowy
- Dora140303
- Katerina_99
- calliope
- Memetchi
- Atarax
- pacheiko
- Scott
- johnietraf
- Georgekk
- panosveki
- fmarulezkd
- stav.mdp
- stefan
- VasoGrimes
- Dr. Gl. Luminous
- Stif6
- Μάρκος Βασίλης
- globglogabgalab
- anastasis06
- Cat lady
- SlimShady
- Ryuzaki
- Αναστασία197
- Paragontas7000
- morena
- Nikos05
- anna-maria1
- Jimmy20
- pink_panther
- StudyFreak04
- Slytherin
- Alexandros36k
- El_
- J.Cameron
- lnesb
- Steffie88
- D.a.i.s.y
- Unseen skygge
- No name
- SweetGirl
- Monster Hunter
- Kostis-Palamas
- Rene2004
- St11
- uni77
- Lathy
- ioannaion
- Johnman97
- kaaaaate
- Βλα
- Viedo
- MarcoReus
- cel123
- sofia.kp
- ΘανάσοςG4
- T C
- Στεφανος56
- kiyoshi
- fretoe
- ag97
- jims
- Stelios725
- nicole1982
- jimis2001
- Κλημεντίνη
- Kostakis45
- Stefanosxios
- eukleidhs1821
- Vasilis2000kak
- Αλκης Κ.
- Stroka
- louminis
- Nefh_
- hirasawayui
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.