Χαιρετώ!
Λοιπόν περνάω τελικά άνετα ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ με τα μόρια που έβγαλα και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχοντας βέβαια δει τα μαθήματα κορμού καθώς και αυτά των ροών:
Κατ'αρχάς να διευκρινίσω ότι θα πάω σε αυτή τη σχολή περισσότερο για να ασχοληθώ με ό,τι έχει να κάνει με υπολογιστικά συστήματα (δηλαδή να εστιάσω στο "Μηχανικός Υπολογιστών") και δεν την παλεύω και τόσο με ηλεκτρονική και τέτοια. Θα πήγαινα Πληροφορική στο ΕΚΠΑ αλλά θέλω να ασχοληθώ διεξοδικά τόσο με το hardware όσο και με το λογισμικό.
Λοιπόν, θα ήθελα να μου πει κάποιος από τους φοιτητές είτε του ΕΜΠ είτε άλλων σχολών ΗΜΜΥ (καθώς αν υπάρχουν και στις άλλες αυτά τα μαθήματα δεν φαντάζομαι να υπάρχει μεγάλη διαφορά) πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα παρακάτω μαθήματα κορμού αν δεν χάνω ούτε μία διάλεξη και αφιερώνω επαρκή ώρα για τη σχολή και φυσικά για τις εργασίες, καθώς και αν χρειάζεται να φρεσκάρω τις γνώσεις μου πάνω στα κυκλώματα και τον ηλεκτρομαγνητισμό.
Ηλεκτρολογικό Σχέδιο
Εισαγωγή στα Υλικά
Εισαγωγή στα Κυκλώματα
Φυσική ΙΙ
Ηλεκτροτεχνικά Υλικά
Ηλεκτρικές Μετρήσεις
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Α
Σήματα και Συστήματα
Ηλεκτρονική Ι
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β
Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Βέβαια αυτά θα μου φανούν χρήσιμα στα μαθήματα των ροών που σχετίζονται με το hardware των υπολογιστών, απλά δεν την πολυπάλευα με τον ηλεκτρομαγνητισμό στην Β' στο Λύκειο γι'αυτό θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος.
Πληροφοριακά, οι ροές που σκέφτομαι να επιλέξω απ'το 6ο εξάμηνο είναι οι Υ, Λ, Μ (Υπολογιστικά Συστήματα, Λογισμικό Η/Υ και Μαθηματικά).
Σίγουρα η συγκεκριμένη σχολή μου φαίνεται μία πρόκληση πάντως. Προτίθεμαι όμως να πάρω το πτυχίο στην ώρα μου, ελπίζω να μην με εμποδίσουν οι καταλήψεις κλπ. για τις οποίες έχει γίνει γνωστό το ΕΜΠ τώρα τελευταία...
edit: σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.