princess
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DiavolakoS
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να αφομοιώσεις αυτά που διαβάζεις παρά το γεγονός ότι λογικά έχεις βρει το αποδοτικότερο σύστημα διαβάσματος για σένα μέσα από όλη αυτή την τριβή.
Πήζει ο εγκέφαλος πώς να γίνει…
Προσωπικά είχα φτάσει σε σημείο που δεν είχα την όρεξη ή την υπομονή να διαβάσω περιοδικό, τόσο πολύ είχα κουραστεί.
Δυστυχώς και μετά το πανεπιστήμιο οι περισσότεροι πρέπει να διαβάζουμε…αν το αφήσεις σε αφήνει..
Δια βίου εκπαίδευση και όποιος αντέξει

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ωστοσω... υπομονη και γερα νευρα...
Εγω τι να πω που αμα καταφερω να γινω πιλοτςο η δουλεια μου θα ειναι ουσιαστικα να ειμαι φοιτιτης μεχρι την συνταξη;
drteddy
Εκκολαπτόμενο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Επισης οταν βλεπω οτι αρχιζει να εχω τετοια ταση ... διαβαζω μονο οτι με ενδιαφερει ... π.χ. μαθματικα ή φυσικη ...

DiavolakoS
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πνευματική κόπωση κατά πολλούς είναι χειρότερη από τη σωματική. Βέβαια υφίσταται αλλά ας μου επιτραπεί μια μικρή διαφωνία ως προς την...ποιότητα της κούρασης. Μου συνέβαινε συχνά στο πανεπιστήμιο σε μαθήματα που μ' αρέσουν να μη νιώθω εξαντλημένος ακόμη και μετά από πολλές ώρες διάβασμα σε αντίθεση με αυτά που θεωρούσα αγγαρεία και ένιωθα κουρασμένος σε 10 λεπτά!!
ναι γιαυτο ειναι αποδοτικοτερο να κανεις και μια δουλεια που γουσταρεις! αν ειναι δυνατον βεβαια..
smart
Πολύ δραστήριο μέλος

Εδώ τα μικρά παιδάκια από το δημοτικό βαριούνται και θέλουν να κάνουν αλλα πραγματα πώς να μην κουράζονται αυτοί που κουβαλούν στη πλάτη πολλά χρόνια διαβασμα??Βεβαια πιστεύω πως υπάρχουν και κάποιοι που δεν κουράζονται ποτέ γιατί τους αρέσει το διάβασμα και δεν το θεωρούν σαν κατί υποχρεωτικό που αναγκάζονται να το κάνουν αλλα σαν κάτι ευχαριστο που θέλουν να το κάνουν και το κάνουν με ευχαρίστηση....Αυτοί όμως μετριούνται στα δάχτυλά...

Amelie
Νεοφερμένο μέλος

Από τότε που έμαθα να διαβάζω μου αρέσει πολύ να χάνομαι στις σελίδες βιβλίων...Αλλά ποτέ δεν κατάφερα να τα πάω καλά με την αποστήθιση και όσα απαιτούν οι εξετάσεις..Σώνει και καλά να μάθω κάτι επειδή πρέπει...Ασε που τώρα πια που μεγάλωσα θέλω το χρόνο μου...Δεν έχω πρόβλημα να διαβάζω λογοτεχνία, φιλοσοφία, ιστορία και διάφορα για την ευχαριστισή μου αλλά όταν πρέπει να μάθω κάτι το κάνω με δυσκολία..
underwater
Περιβόητο μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Guest 223112
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι η stefaniat και είμαι κουρασμένη.
Δίνω πανελλήνιες σε 4 εβδομάδες (χα χα) και τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρώ ότι λόγω συσσωρευμένης κούρασης (έκανα την τρομερή μαλακία και ξεκίνησα το πολύ διάβασμα ήδη από πέρυσι) δεν μπορώ πλέον να αποδώσω όσο άλλοτε. Πλέον για να μπορέσω απλά να λειτουργήσω κοιμάμαι 9 ώρες το βράδυ και -χωρίς καν να το επιδιώκω- άλλες 2 το μεσημέρι. Ως εκ τούτου το διάβασμα πάει σκατά, σκατότερα, σκατότατα. Αλλά κι όταν αξιώνομαι να πιάσω τα βιβλία στα χέρια μου δεν μπορώ με τίποτα να συγκεντρωθώ.
Πώς μεταφράζονται τα ανωτέρω σε αριθμούς; Κάποτε το 6ωρο την ημέρα υπήρξε το χαλαρό μου. Αναπολώ τα 12ωρα ιστορία πριν τα 3ωρα της Κυριακής. Πλέον ανάλογα, 1-3 ώρες στο τσακίρ κέφι. Δεν βγαίνω ιδιαίτερα, έχω παρατήσει το κινητό, επομένως έχω καταλήξει ακριβώς στο ότι φταίει η συσσωρευμένη κούραση. Ξεκίνησα (πάλι) να παίρνω πολυβιταμίνες, αλλά προφανώς δε βοήθησαν κάπου πέραν της έλλειψης βιταμίνης D που γενικότερα είχα. Καφέδες δεν πίνω. Αλλά και να πιω ούτε αυτοί νιώθω να με βοηθάνε.
Το θέμα είναι το εξής. Με αυτούς τους ρυθμούς διαβάσματος μπορώ να περάσω στη Ζαμπονοκοπτική (ούτε καν με λέιζερ, με μαχαιράκι). Έχει περάσει κάποιος κάτι ανάλογο; Τι στα διάλα να κάνω; Με εγκαταλείπουν πλέον και το σώμα και το μυαλό μου. Ώρα βρήκαν και τούτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

'Οχι όταν είσαι θεωρητική. Η ιστορία θέλει κάθε μέρα επανάληψη.Εγώ ένα ξέρω: Ο καλός ο μαθητής ο οποίος προσπαθούσε όλη τη χρονιά έχει το δικαίωμα να ηρεμήσει, ακόμα και 1 μήνα πριν τις πανελλήνιες.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

'Οχι όταν είσαι θεωρητική. Η ιστορία θέλει κάθε μέρα επανάληψη.
Γιατί δεν σταματάς το διάβασμα για 2-3 μερουλες; Να χαλαρώσεις;

Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

Το πάσχα 6 μέρες δε διάβασα ούτε μία ώρα....Γιατί δεν σταματάς το διάβασμα για 2-3 μερουλες; Να χαλαρώσεις;![]()

PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Το πάσχα 6 μέρες δε διάβασα ούτε μία ώρα....![]()
Ένα pause ακόμα!
Όλοι μας σταματάμε λίγο για να ξεσκάσουμε. Άλλοι για 4 μέρες, άλλοι για 2 εβδομάδες.

Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

Το πάσχα 6 μέρες δε διάβασα ούτε μία ώρα....![]()
Ένα pause ακόμα!
Όλοι μας σταματάμε λίγο για να ξεσκάσουμε. Άλλοι για 4 μέρες, άλλοι για 2 εβδομάδες.![]()
Συμφωνω απολυτα με τον Πανο δεν γινεται να ειμαστε συνεχεια σε εγρηγορση ειδικα στο τελος.
Ισως το καλυτερο θα ηταν να κανεις ενα pause οπως ειπε και ο Πανος ειτε για 2-3 μερουλες ειτε για ολοκληρη εβδομαδα και το πιθανοτερο ειναι μετα να αποδιδεις καλυτερα.Εγω συγκεκριμενα τον απριλιο τα φορτωσα λιγο στον κοκορα να ειμαι ειλικρινης

Επιπλεον αν εσυ που φαινεται οτι διαβαζεις αρκετα (γενικα) εχεις κουραστει,φαντασου εναν που δεν ειχε πιασει βιβλιο τοσα χρονια και ξεκινησε τωρα στην γ λυκειου.

nPb
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.