Γιατί η αποχή δεν αποτελεί λύση.Για να πιέσεις το κράτος πρέπει να του μπεις στο μάτι,να προκαλέσεις την κοινή γνώμη,να πάρεις δραστικά μέτρα.Τότε θα σε προσέξει.Με την αποχή τι θα κάνεις?Θα κάθεσαι έξω και όποιος θέλει μπαίνει να κάνει μάθημα?Ε,κάτσε απ'έξω θα σου πει το κράτος,κάτσε απ'έξω και γαμήσου.Δεν θα καταφέρεις τίποτα,απλά θα χάσεις την εξεταστική σου.
ενώ με το να κάνεις κατάληψη στο σχολείο που ΕΣΥ φοιτας, στο πανεπιστημιο που ΕΣΥ παλι φοιτας, ΠΙΕΖΕΙΣ?
συγγνωμη αλλα ο μονος χαμενος εισαι εσυ σε αυτη την περιπτωση. το κρατος "προσποιειται" ενοχληση για την δηθεν καταληψη για να τηρησει τους τυπους και για να μην ξεφυγει η κατασταση και γινουμε ρεντικολο κ περιγελως στο εξωτερικο πχ, αλλα... ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΑΡΦΙ ΣΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! αυτοι συνεχιζουν να κανουν τη δουλεια τους, πληρωνονται χαλαρα, ουτε καν ζοριζονται να πανε στη δουλεια τους, ασε που δεν εχουν και επικοινωνιες με τα επιμερους σχολεια/πανεπιστημια για λυσεις διαφορων θεματων (αν και για αυτα δεν ασχολειται το υπουργειο)- πραγμα που σημαινει λιγοτερη δουλεια.
αντιθετα, οι διαμαρτυρομενοι π κανουν καταληψη ζωντας στο ονειρο της επαναστασης και της εκφρασης της αποψης τους λαμβανουν τα χαμενα μαθηματα ως θυσια που αξιζε... και οχι ως θυσια που κοστισε και ΔΕΝ επρεπε να γινει. να επαναστατουμε σε οσα πανε κοντρα στα δικαιωματα μας, σε οσα προσβαλλουν την οποια δημοκρατια εχουμε, αλλα οχι να βρονταμε και τα κεφαλια μας μετα επειδη αυτη η επανασταση στραφηκε εναντιον μας!
αν θελεις να τους πιεσεις πραγματικα, τοτε πρεπει να κανεις καταληψη στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΗΜΕΡΙΑ. οχι στα δικα σου! αυτο δεν εχει κανενα νοημα! πας για μαλλι κ βγαινεις κουρεμενος.
και ξερω οτι αυτο το ποστ δεν θα αρεσει, και θα προκαλεσει αντιδρασεις, αλλα προσπαθω να σας δειξω την ολη κατασταση και απο αλλη οπτικη γωνια. και πριν προλαβετε καν να θιξετε την ηλικια μου, που δειχνει οτι δεν εχω πατησει σε πανεπιστημιο, αυτα που λεω μπορει να μην ειναι εμπειριες δικες μου, αλλα ειναι τα οσα εβλεπα να τραβανε τα αδελφια μου, που με ολες αυτες τις καταληψεις (καποια χρονια το ειχαν παρακανει) εχασαν ολοκληρη χρονια, οχι εξαμηνο! καταλαβαινετε τις συνεπειες.
και τελος, ΝΑΙ. το δικαιωμα για δωρεαν παιδεια ειναι απαραβιαστο και η αποφαση για οποιαδηποτε τυπου "καταληψη" ΔΗΜΟΣΙΟΥ χωρου ειναι παρανομη. ψαξτε το, υπαρχει ΓΡΑΜΜΕΝΟ.
(και αλλο ενα επιχειρημα κατα αυτου του τροπου αντιδρασης που μου ρθε τωρα ειναι οτι διαμαρτυρομαστε για την παραβιαση των δικαιωματων μας στην παιδεια και τις αλλαγες στο χωρο των πανεπιστημιων, με τροπο που απο μονος του παραβιαζει αυτα μας τα δικαιωματα! οκ, ειναι λιγο στυλ τζακ σπαροου αυτο το τελευταιο :Ρ)
-και οχι, δεν ειμαι κανενα πολιτικοποιημενο. ο,τι βλεπω λεω.