Έχω δει όλα τα επεισόδια αυτής της σειράς και αυτή η κοπέλα,μιλάει αρκετά καλά γερμανικά (έχει την προφορά και το λεξιλόγιο),αλλά (εκνευριστικά) αργά (θυμάμαι όταν έβλεπα τα επεισόδια μου'σπαγε τα νεύρα γιατί τάχα μου σκεφτόταν κανα 10-15 δευτερόλεπτα πριν μιλήσει).Όπως μπορείς να δεις και μόνη σου,οι διάλογοι είναι πολύ απλοί (επιπέδου Α1-Α2,εγώ καταλάβαινα όλα όσα έλεγαν,πριν καν ξεκινήσω ιδιαίτερα και μπω στην ύλη του Β1).Παρεπιπτόντως αυτά τα βίντεο είναι από το ινστιτούτο Γκαίτε και σκοπός τους είναι να προσελκύσουν μετανάστες στη Γερμανία,γι'αυτό άλλωστε και τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα στο βίντεο (ο οδηγός υπενθυμίζει στην κοπέλα ότι πρέπει να κατέβει όταν το λεωφορείο φτάνει εκεί που θέλει να κατέβει αυτή,ξεχνάει τα χαρτιά της μέσα και ένας συνεπιβάτης της κατεβαίνει από το λεωφορείο για να της τα δώσει,στο επόμενο επεισόδιο βρίσκει αμέσως δουλειά,στο τρίτο επεισόδιο που τη δείχνει στη δουλειά,αυτή κ*@λοβαράει,παίζει με τα μαρούλια και κανείς δεν της λέει τπτ,κτλ.).Εγώ πάντως ξέρω συγγενείς μου που έφυγαν στο εξωτερικό με Α2-Β1 και προσαρμόστηκαν αμέσως.Βέβαια έκαναν χειρονακτικές δουλειές,οπότε δε πολυχρειαζόντουσαν τη γλώσσα,φαντάζομαι πως αν πάει κάποιος για να κάνει μία δουλειά για την οποία απαιτείται πτυχίο γ'βάθμιας εκπαίδευσης χρειάζεται γνώση της γλώσσας σε επίπεδο Β2,αλλά νταξ μέσα σε λίγους μήνες αν κόβει το μυαλό σου,και έχεις και κάποια λεφτά για να πληρώνεις τα έξοδά σου όσο θα μαθαίνεις τη γλώσσα (ενοίκιο,φαγητό,κτλ),τότε είσαι ΟΚ.

Καλή χρονιά και σε σένα!!!