Προχθές και εχθές όλα τα ΜΜΕ έλεγαν πόσο εξαθλιωμένα ζούνε και τέτοια. Δεν θέλει πολύ σκέψη να καταλάβει κάποιος πως όλοι τους είναι μέλη αριστερών σχημάτων. Όταν κάποιος πεινάει δουλεύει 2, 3 δουλειές δεν εχει τη δυνατότητα να κάνει διαδηλώσεις και πορείες. Αυτά τα κάνουν οι αργόσχολοι.
οταν υπαρχει μεγαλο ποσοστο ανεργειας, δεν υπαρχουν 2,3 δουλειες για καθε ανθρωπο, επομενως δεν στεκει το επιχειρημα σου. τα μεσα μαζικης ενημερωσης παραπληροφορησαν παρα πολυ τις τελευταιες μερες. ο πρυτανης δεν παραιτηθηκε, η πανεπιστημιου δεν εκλεισε λογω αντιεξουσιαστων.
Aν έμπαινε η αστυνομία μέσα μετά θα ακουλουθούσε αυτόφορα κ.λπ. Το ότι έφυγαν από την νομική είναι ήττα τους και νίκη του κράτους που διαχειρίστηκε τέλεια την κατάσταση.
αν εμπαινε μεσα η αστυνομια θα ανοιγε ενα μεγαλο ζητημα τουασυλου. θεωρω οτι σε καμια περιπτωση δεν μπορουσαν να "νικησουν" οι μεταναστες και σε καθε περιπτωση τοσο η συλληψη οσο και η εκτελεση της δρασης αυτης ηταν λανθασμενη (μιλαω για την καταληψη του κτηριου αυτου).
Είναι τραγικό να βλέπεις επιχειρήσεις και μαγαζιά να κλείνουν γιατί χρωστάνε στην εφορία. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να προσλάβει έναν υπάλληλο πρέπει να δίνει όσα δίνει στο υπάλληλο ως καθαρό μισθό αλλά τόσα σε κρατήσεις στο δημόσιο και σε ασφάλειες. Λύση την ασφάλεια να την πληρώνει ο εργαζόμενος και θα επιλέγει ο ίδιο που θα ασφαλιστεί (δημόσια ή ιδιωτική ασφάλεια) και μείωση της φορολόγησης στις ελεύθερες επιχειρήσεις, επιδοτήσεις και όχι φορολογήσει για αυτόν που απασχολεί προσωπικό
σορρυ, αλλα η ασφαλεια ειναι κομματι της εργασιας του υπαλληλου. ο εργοδοτης, κατα κυριο λογο, δεν παραγει κατι, ολη η παραγωγη γινεται απο τον υπαλληλο. αν το θετεις ετσι, ο εργοδοτης να δινει τα χρηματα του υπαλληλου για την ασφαλεια και ας κανει οτι θελει.
ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των ελευθερων επαγγελματιων δηλωνουν χαμηλο εισοδημα
οι μεγαλες επιχειρησεις εχουν νομιμες φοροαπαλλαγες (π.χ. τους επιστρεφεται ενα κομματι/ολοκληρο το Φ.Π.Α.
το κρατος για τους πλουσιους δουλευει, αφου αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του κρατους (συντηρηση της εκμεταλλευσης)
Διαφορετικά αν πληρώνεις χωρίς ανταμοιβή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φοροδιαφεύγει (και καλά κάνει γιατί είναι φασιστικό να πληρώνεις για κατι χωρίς ανταμοιβή).
δημοσιες περιουσιες σου λεει κατι; ετσι και αλλιως ειναι φασιστικο (δεν ειναι σωστος ο ορισμος, απλα δανειζομαι τη λογικη και το λεξιλογιο σου) να ανταμοιβεσαι για κατι που δεν πληρωνεις. επομενως δεν θα επρεπε καν να μπορει να στειλει τα παιδια του στο σχολειο.
Eδώ όποιο μπορεί να διαθέσει 5000 ευρώ το χρόνο κι ας μην έχει περάσει στις πανελλαδικές πηγαίνει σε ρουμανίες, βουλγαρίες και σλοβακίες και σπουδάζει αυτό που θέλει.
ας το κανει, πρεπει να περασει εξετασεις, παρ ολα αυτα
Στη Αγγλία υπάρχουν και φτηνά και ακριβά πανεπιστήμια. Ο καθένας σπουδάζει ότι θέλει. Οι σπουδές θεωρούνται σαν επένδυση αν δεν σε συμφέρει δεν σπουδάζεις. Οι καλοί που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμού παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτους.
οι σπουδες δεν ειναι επενδυση, ειναι ο τροπος με τον οποιο ο νεος, πλεον, ενηλικος επιλεγει τον κλαδο στον οποιο θελει να εργαστει. το να ισχυριζεσαι οτι πρεπει να πληρωνει καποιος για να μπορει να ειναι σε θεση να επιλεγει καλυτερη (εγω το ερμηνευω ως θεση στην οποια μπορεις να εκμεταλλευεσαι τον αλλο περισσοτερο) δεν διαφερει, αλλα συντηρει, τα καθεστωτα ασυδοσίας (και αν νομιζετε οτι η Αγγλια ειναι παραδεισος, νομιζω οτι πρεπει να παρακολουθησετε λιγο τα σκανδαλα, αλλα, επιπλεον, και τις συνθηκες εργασιας-διαβιωσης-εκμεταλλευσης).
Χαμηλή χρηματοδότηση: Λύση δίδακτρα, μόνο με την έρευνα δεν βγαίνει.
λυση->αυξηση της χρηματοδοτησης με βαση το ΑΕΠ, μειωση της χρηματοδοτησης στα εξοπλιστηκα προγραμματα.
Παρατάξεις: Με τα διδακτρα ο πρύτανης δεν θα γίνεται στρατιωτάκι της κάθε κυβέρνησης για να του αυξηθεί η χρηματοδότηση.
τι σχεση εχει με τις παραταξεις ο πρυτανης. οι εταιρειες ειναι επισης υπευθυνες για δωροδοκιες στους ακαδημαικους.
το Δ.Ν.Τ. δεν αφορα το ελληνικο πανεπιστημιο; ασφαλως και οι πανεπιστημιακες κοινοτητες επηρεαζονται απο τα μετρα του Δ.Ν.Τ.. Απο το γεγονος οτι μειωνεται η αγοραστικη δυναμη των γονεων τους, απο το γεγονος οτι η φορολογια (εμμεση) αυξανεται και επομενως η ζωη ακριβαινει, ως τη μειωση της χρηματοδοτησης στα πανεπιστημια και τη διαλυση των επαγγελματικων δικαιωματων. ολα αυτα αφορα μια πανεπιστημιακη κοινοτητα, και ιδιαιτερα τους φοιτητες, καθως αυτοι σε λιγα χρονια θα βγουν στην αγορα εργασιας
Aν αυτή τη στιγμή υπήρχαν έστω και λίγα δίδακτρα στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν θα έκλειναν κάθε λίγο γιατί ο κόσμος θα αντιδρούσε αφού πλήρωνε άμεσα.
δεν βλεπω την λογικη πισω απο αυτη τη θεση...α ναι, δεν υπαρχει τεκμηριωση. αν ο κοσμος πληρωνε, ενα μεγαλο κομματι των φοιτητων δεν θα ηταν σε θεση να σπουδασουν. δηλαδη θα εντινονταν οι κοινωνικες αντιθεσεις.
γιατι να μη δινονται απο το κρατος; μια μεση ελληνικη οικογενεια, στερειται για να στειλει τα νεοτερα μελη της σε φροντιστηρια. και ισα ισα, η ιδια η φυση των πανελληνιων ειναι ο λογος που αυξανονται τοσο οι βασεις και που τα φροντιστηρια εχουν τοοση δουλεια (ο ανταγωνισμος οδηγει σε καλυτερη προετοιμασια στις ασκησεις των πανελληνιων). αυτο παντως δεν οδηγει σε παιδια με περισσοτερες γνωσεις, συμφωνα με εναν παλιο καθηγητη μου. ναι μεν διαβαζουν περισσοτερο, αλλα δεν εχουν μαθει να διαβαζουν , συγκρητικα με τις προηγουμενες γενιες.
Eδώ κλείνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα πολύ περισσότερο καιρό κάθε χρόνο και είναι τζάμπα.
και που θελεις να καταληξεις με αυτο;