Κατατακτήριες για Νομική μετά απο Πολυτεχνική σχολή

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.869 μηνύματα.
Και εγω ειμαι σε παρομοια θεση.

Ειμαι φοιτητης ηλεκτρολόγων μηχανικών και μολις εχω τελειωσει το τριτο ετος, δεν εχω χρωστουμενα ευτυχως και γενικα η πορεια μου στην σχολη πηγαινει αρκετα καλα. Ανεφερω τα παραπανω για να φανει πως οι δευτερες σκεψεις δεν εχουν προκληθει απο δυσκολια/δυσφορια προς την σχολης μου.

Το πολυτεχνειο εως τωρα μου φαινεται λες και εχω κανει την τριτη λυκειου 6 φορες, ατελειωτο διαβασμα (δεν εχω κανενα θεμα με αυτο) και στο τελος μενω να νιωθω καπως κενος. Εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα εντος πανεπιστημίου (ομαδες κλπ) προκειμενου να "βρω" το παθος μου. Αυτο δεν εχει ερθει και γενικα απο το πρωτο εξαμηνο ειχα τις αμφιβολίες για το ποσο μαρεσει η σχολη και ποσο την επελεξα απο εγωισμο να περασω στην ψηλοτερη σχολη που μπορουσα με τα μορια που εγραψα τοτε.

Δεν με κατηγορω πολυ για αυτο, γιατι αν και λαθος μου, ολοι οσοι εχουν περασει απο εκεινη την διαολεμενη περιοδο του μηχανογραφικού χωρις να εχουν μια ξεκαθαρη προτιμηση σε σχολη επηρεαζονται απο τον περίγυρο τους, τις ιδιες τους τις σκεψεις και γενικα απο τους λαθος λόγους για να επιλεξει κανεις μια σχολη.

Και τωρα που κολλαει η νομικη, η νομικη μου αρεσε αρκετα οσο ημουν στο λυκειο, η ερευνα πισω απο υποθεσεις, η επιχειρηματολογία και το αισθημα της αλληλεγγύης γνωριζοντας την επιδραση σου στην κοινωτητα γυρω σου με τραβηξαν εκει. Σταματαω γιατι όσοι σπουδάζουν ηδη νομικη ισως γελανε με το πως βλεπω τα πράγματα απεξω. Τελος παντων, κατι μεγαλα κενα που ειχα στα αρχαια και η κληση μου προς φυσικη/χημεια με ωθησαν σε μια αλλη κατευθύνση χωρις να σκεφτομαι τι θα γινω απο εκεινη. Φτανουμε στο σημερα που εχουν υπαρξει στιγμες που αδικηθηκε η οικογένεια μου και ενιωσα τοσο αδυναμος που δεν ηθελα καποιος να με φερει σε μια τοσο αβολη θεση σε μια τοσο δυσκολη στιγμη. Απο τοτε κατι υπηρχε μεσα μου που μου φωναζε στο πισω μερος του μυαλο μου. Ηταν και το απωθημένο μου καπως οποτε ηρθε και εδεσε, δεν ξερω ωστοσο αν ωραιοποιω την κατασταση στο μυαλο μου και απογοητευτω στο τελος και απο εκει.

Γενικα δεν ειναι και το καλυτερο μου να εκφραστω με την μια εδω περα, νομιζω θα σκασω απο την κατασταση που με εφερα και ντρεπομαι να βαλω τους γονεις μου σε τετοιο βαρος να με σπουδασουν δευτερη φορα παρολο που σκ και καλοκαιρια δουλευω.

Μπορω να συνεχίσω για αλλες 1000 λεξεις για τους λογους που σκεφτομαι την νομικη ή γιατι νιωθω λιγο ξενερα με το πολυτεχνείο αλλα θα ηθελα να δω αν κανεις εχει περασει απο παρομοια κατασταση και εχει ορεξη για κουβέντα καλοκαιριατικα.
Αυτό που έχεις πάθει φίλε μου είναι η λεγόμενη ακαδημαϊκή αποξένωση.
Σε πολλά αντικείμενα σπουδών η ικανοποίηση λόγω εφαρμογής ή κατανόησης του νοήματος αυτών που μαθαίνεις είναι άμεση ή τουλάχιστον ακολουθεί σύντομα. Δυστυχώς σε τέτοιες σπουδές που αφορούν το πολυτεχνείο, ιδίως δε πιο αφηρημένες όπως οι ηλεκτρολόγοι, αυτή η ικανοποίηση αργεί τρομερά πολύ να έρθει.

Χρειάζεται άπειρο διάβασμα, άπειρο πειραματισμό, άπειρο ξύσιμο κεφαλιού και πολλά χρόνια ενασχόλησης για να αρχίσεις να βλέπεις τους καρπούς του κόπου σου.

Δεν δυσκολεύεσαι μεν, το οποίο είναι πολύ καλό, αλλά πιστεύω πως μαθαίνεις μεν τις λεπτομέρειες και τις πιο ειδικές πτυχές των εννοιών, χωρίς όμως να έχεις ακόμα μια καλή εικόνα για το πως όλα αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους και πόσο πλούσιο και περίπλοκο έργο είναι η κατανόηση σε μεγάλο βάθος διάφορων πραγματικών συστημάτων.

Είναι και θέμα πάθους. Εαν δεν είσαι αρκετά "καμένος" δεν θα ψαχτέις. Εαν δεν ψαχτείς δεν θα μάθεις σε βάθος. Εαν δεν μάθεις σε βάθος, δεν θα αρχίσεις να βλέπεις τις ομορφιές των φυσικών επιστημών και της μηχανικής.

gaidouri

Νεοφερμένο μέλος

Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Δεν με κατηγορω πολυ για αυτο, γιατι αν και λαθος μου, ολοι οσοι εχουν περασει απο εκεινη την διαολεμενη περιοδο του μηχανογραφικού χωρις να εχουν μια ξεκαθαρη προτιμηση σε σχολη επηρεαζονται απο τον περίγυρο τους, τις ιδιες τους τις σκεψεις και γενικα απο τους λαθος λόγους για να επιλεξει κανεις μια σχολη.
να μην σε κατηγορείς καθόλου. Σε αυτή την παγίδα πέφτουν και άτομα που ήξεραν τι ήθελαν.
Σαν χόμπι θα σου άρεσε να ασχολείσαι με το αντικείμενο των τωρινών σπουδών σου;
για την νομική δεν έχω να πω κάτι άλλο πέρα από το να το ψάξεις και από βιβλία και αν έχεις κανέναν δικηγόρο γνωστό ή φοιτητή που να μπορούσες να το συζητήσεις, γιατί και εγώ τώρα ξεκινάω :)

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

Ο GoodFella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Αυτό που έχεις πάθει φίλε μου είναι η λεγόμενη ακαδημαϊκή αποξένωση.
Σε πολλά αντικείμενα σπουδών η ικανοποίηση λόγω εφαρμογής ή κατανόησης του νοήματος αυτών που μαθαίνεις είναι άμεση ή τουλάχιστον ακολουθεί σύντομα. Δυστυχώς σε τέτοιες σπουδές που αφορούν το πολυτεχνείο, ιδίως δε πιο αφηρημένες όπως οι ηλεκτρολόγοι, αυτή η ικανοποίηση αργεί τρομερά πολύ να έρθει.

Χρειάζεται άπειρο διάβασμα, άπειρο πειραματισμό, άπειρο ξύσιμο κεφαλιού και πολλά χρόνια ενασχόλησης για να αρχίσεις να βλέπεις τους καρπούς του κόπου σου.

Δεν δυσκολεύεσαι μεν, το οποίο είναι πολύ καλό, αλλά πιστεύω πως μαθαίνεις μεν τις λεπτομέρειες και τις πιο ειδικές πτυχές των εννοιών, χωρίς όμως να έχεις ακόμα μια καλή εικόνα για το πως όλα αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους και πόσο πλούσιο και περίπλοκο έργο είναι η κατανόηση σε μεγάλο βάθος διάφορων πραγματικών συστημάτων.

Είναι και θέμα πάθους. Εαν δεν είσαι αρκετά "καμένος" δεν θα ψαχτέις. Εαν δεν ψαχτείς δεν θα μάθεις σε βάθος. Εαν δεν μάθεις σε βάθος, δεν θα αρχίσεις να βλέπεις τις ομορφιές των φυσικών επιστημών και της μηχανικής.

Καταλαβαινω απολυτα τι λες, σε καποια κομματια σιγουρα εχεις δικιο για το πως αντιμετωπιζω την σχολη.

Αυτα τα 3 χρονια αν και σιγουρα οχι αρκετα για να σχηματίσω μια πληρη αποψη για τον κοσμο του ηλεκτρολόγου μηχανικου, εχω κατσει τοσες ωρες πανω απο τον υπολογιστή συνεισφέροντας σε φοιτητκες ομαδες, φτανωντας ψηλα κιολας, μεταπτυχιακά, καλυτερα πτυχες των μαθηματων που με ενδιεφεραν κτλ.

Αλλα νομιζω στο τελος φτανω εκει που λες και εσυ, γνωριζω οτι ο κοσμος αυτος ειναι πλουσιος τοσο απο διαφορετικες πτυχες της επιστημης οσο και απο τον τροπο που συνδεονται, απλα δεν ξερω αν ειναι για εμενα.

Ισως το γεγονος οτι εχω ψαξει τοσο πολυ να ειναι το πρωτο καμπανάκι, εχω ψαχτει για φυσικο και μηχανολογους περισσοτερο αλλα σκεφτομαι μηπως κατι τετοιο δεν μου ταιριαζει γενικοτερα. Ειναι ενα πραγμα να αγαπας την φυσικη για αυτο που ειναι και να σε συναρπαζει με το πως "κρυβεται" παντου και αλλο να την εξασκησεις πχ. Με χαροποιει οτι ειμαι καλος φοιτητης και παντα τυπικος με τις υποχρεώσεις μου αλλα φοβαμαι μην μου μεινει μονο αυτο.

Δεν θελω να τα βαψω ολα μαυρα αλλα με εχει παρει λιγο απο κατω καλοκαιριατικα με το τι κανω με την ζωη μου.

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Αν εχεις τελιωσει ημμυ εμπ μου φαινεται ανουσιο να δωσει καποιος για νομικη και γιατι υπαρχει ΤΡΟΜΕΡΟΣ κορεσμος δικηγορων. Οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε μην πας νομικη κανε κατι αλλο αλλα και γιατι μπορεις να ασχοληθεις με κατι πολυ πολυ πιο hot (software, ai) κλπ. Για μενα η καλυτερη διεξοδος απο καποιον που εχει τελιωσει ημμυ εμπ ειναι να ασχοληθει με ai ειτε μεσω phd ειτε μεσω εργασιας η καλυτερα μεσω των 2. Το tech χωριζεται σε 2 πεδια hardware engineer που ειναι πιο δυσκολο και software engineer που ειναι πιο ευκολο και περιλαμβανεται το ai μεσα. Καλυτερα να εμβαθηνεις ακαδημαικα σε ενα απο τα 2.

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

Ο GoodFella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Αν εχεις τελιωσει ημμυ εμπ μου φαινεται ανουσιο να δωσει καποιος για νομικη και γιατι υπαρχει ΤΡΟΜΕΡΟΣ κορεσμος δικηγορων. Οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε μην πας νομικη κανε κατι αλλο αλλα και γιατι μπορεις να ασχοληθεις με κατι πολυ πολυ πιο hot (software, ai) κλπ. Για μενα η καλυτερη διεξοδος απο καποιον που εχει τελιωσει ημμυ εμπ ειναι να ασχοληθει με ai ειτε μεσω phd ειτε μεσω εργασιας η καλυτερα μεσω των 2. Το tech χωριζεται σε 2 πεδια hardware engineer που ειναι πιο δυσκολο και software engineer που ειναι πιο ευκολο και περιλαμβανεται το ai μεσα. Καλυτερα να εμβαθηνεις ακαδημαικα σε ενα απο τα 2.

Στην θεσσαλονικη ειμαι αλλα θεωρω πως το point σου εφαρμοζεται και εκει αντιστοιχα.

Ναι ο κορεσμος ειναι απο τα πραγματα που με απασχολουν οντως, αλλα η εναλλακτική ειναι ισως κατι που δεν με γεμιζει να ασχοληθώ τοσο πολυ.

Θελω να δωσω εμφαση στο ισως γιατι ακομα δυο χρονια εχω στην σχολη και μπορει κατι να ερθει μπροστα μου που θα το αλλαξει. Η αληθεια ειναι πως μπροστα σε μια τετοια αλλαγη ψαχνεις λογους να μεινεις και καπου να πιαστεις για να μην τα τιναξεις ολα στον αερα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σαν χόμπι θα σου άρεσε να ασχολείσαι με το αντικείμενο των τωρινών σπουδών σου;
Σαν χομπι σιγουρα, αλλά επαγγελματικά δεν ξερω ποσο με γεμιζει αυτο που κανω αυτη την στιγμη, ισως αλλαξει ισως οχι. Γενικα οσοι διαβαζουν αυτο το θεμα θα καταλαβουν την σύγχυση που επικρατει στο κεφάλι μ τωρα

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Στην θεσσαλονικη ειμαι αλλα θεωρω πως το point σου εφαρμοζεται και εκει αντιστοιχα.

Ναι ο κορεσμος ειναι απο τα πραγματα που με απασχολουν οντως, αλλα η εναλλακτική ειναι ισως κατι που δεν με γεμιζει να ασχοληθώ τοσο πολυ.
Θεσσαλονικη εχει αρκετες εταιρειες οπως πχ accenture, netcompany κλπ αν εισαι καλος ημμυ και ασχοληθεις με ai και software εχεις μεγαλη ανελιξη θεωρω.

allall1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 815 μηνύματα.
Δεν θελω να τα βαψω ολα μαυρα αλλα με εχει παρει λιγο απο κατω καλοκαιριατικα με το τι κανω με την ζωη μου.
το ταξιδι της αυτοεπιγνωσης δε σταματα ποτε, οποια αποφαση κ να παρεις θα τη μετανιωσεις στο τελος λιγο πολυ... ειτε πας για νομικη κ παρατησεις την πολυτεχνικη ειτε παρεις πτυχιο πολυτεχ κ δε πας ποτε για νομικη .... παντα θα αναρωτιεσαι κ τι θα γινοταν αν.... σημασια εχει οταν παιρνεις την οποια αποφαση να το κανεις επειδη νιωθεις οτι αυτο ειναι που θελεις πραγματικα , ωστε αργοτερα να μπορεις να πεις - τότε αυτο ηθελα. Επισης μη κολλάει το μυαλο σ μονο σε πτυχια κ σπουδες , ειναι πολυ πιθανον αυτο που θες να κανεις στη ζωη σου να μη χρειάζεται καν σπουδες.... αυτό θα το μάθεις μονο αν εκθέτεις τομ εαυτό σ διαρκώς σε καινούργια πραγματα κ καταστάσεις.... για αυτό βλέπε κανεις τοσο κοσμο μεσα στη μιζέρια, γιατι βολεύτηκαν εκει που δεν ανηκουν .

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.408 μηνύματα.
"Τι ειναι δικαιο" του Γεωργιαδη ή "μια εισαγωγη στην επιστήμη του δικαιου"¨απο τον Σουρλα
Βιβλιάρες και τα δύο.

Του Σούρλα επίσης προτείνω "Δίκαιο και Δικανική Κρίση". Ένας καταξιωμένος επιστήμονας της λογικής θα το καταλάβαινε.

Αν εχεις τελιωσει ημμυ εμπ μου φαινεται ανουσιο να δωσει καποιος για νομικη και γιατι υπαρχει ΤΡΟΜΕΡΟΣ κορεσμος δικηγορων. Οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε μην πας νομικη κανε κατι αλλο αλλα και γιατι μπορεις να ασχοληθεις με κατι πολυ πολυ πιο hot (software, ai) κλπ.
Λογικά έτσι είναι:thumbup:

Εντωμεταξύ ο ανταγωνισμός σου αν ασχοληθείς με ΑΙ

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 896 μηνύματα.

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

το ταξιδι της αυτοεπιγνωσης δε σταματα ποτε, οποια αποφαση κ να παρεις θα τη μετανιωσεις στο τελος λιγο πολυ... ειτε πας για νομικη κ παρατησεις την πολυτεχνικη ειτε παρεις πτυχιο πολυτεχ κ δε πας ποτε για νομικη .... παντα θα αναρωτιεσαι κ τι θα γινοταν αν.... σημασια εχει οταν παιρνεις την οποια αποφαση να το κανεις επειδη νιωθεις οτι αυτο ειναι που θελεις πραγματικα , ωστε αργοτερα να μπορεις να πεις - τότε αυτο ηθελα. Επισης μη κολλάει το μυαλο σ μονο σε πτυχια κ σπουδες , ειναι πολυ πιθανον αυτο που θες να κανεις στη ζωη σου να μη χρειάζεται καν σπουδες.... αυτό θα το μάθεις μονο αν εκθέτεις τομ εαυτό σ διαρκώς σε καινούργια πραγματα κ καταστάσεις.... για αυτό βλέπε κανεις τοσο κοσμο μεσα στη μιζέρια, γιατι βολεύτηκαν εκει που δεν ανηκουν .
Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!

Η αληθεια ειναι πως αυτο προσπαθω να κανω, να παρω οσα παραπανω ερεθισματα γινεται προκειμενου να παρω την πιο υπευθυνη για τον μελλον μου αποφαση.

Δεν κολλαω στα πτυχια σαν πτυχια, αλλα με προβληματιζει το πως θα βγαλω αλλα 4 χρονια σπουδων χωρις να εχω ενα σταθερο εισοδημα ολο τον χρονο και οτι θα αρχισω κατι τελειως διαφορετικο με 5 χρονια καθυστερηση σε σχεση με το μεσω παιδι που αρχιζει τωρα.

Επισης for the record, το πολυτεχνειο θα το βγαλω 100%, δεν εχω θεμα με την σχολη σαν σχολη, εκεινη μια χαρα βγαινει και καλα περναω ως φοιτητης, το μετα ειναι το θεμα και οτι δεν εχω βρει μεσα απο αυτην ακομα το παθος μου σε ενα κλαδο των πρακτικων εφαρμογων της.

Zukov_v2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 196 μηνύματα.
Οποιος δε καυλωνει με βιβλιο Γεωργιαδη δε κανει για νομικη.

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.324 μηνύματα.

Zukov_v2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 196 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 6.032 μηνύματα.
Μακρια απο νομικη εκτος αμα εχεις γραφειο απο μπαμπα πισω ή καυλες οπως ο παντσερ.

Σου αρεσει, δεν σου αρεσει η ημμυ , θα κανεις υπομονη 8 ωρες την ημερα οταν δουλευεις.

It is what it is.

Tο μεγαλυτερο ψεμα ειναι να κανεις το χομπι σου δουλεια.

Zukov_v2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Εχει διεξοδους, αλλα νταξει ειναι αγωνας το ελευθερο επαγγελμα αμα ξεκινας απο μειονεκτικη θεση ειδικα. Λιγοι θα τα καταφερουν

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 6.032 μηνύματα.
Εχει διεξοδους, αλλα νταξει ειναι αγωνας το ελευθερο επαγγελμα αμα ξεκινας απο μειονεκτικη θεση ειδικα. Λιγοι θα τα καταφερουν
Αστα. Καλως ή κακως δικηγοροι και συμβολαιογραφοι ειναι επαγγελματα οικογενειακα. Εχω στην οικογενεια μου 2 δικηγορους και στα λεω αυτα.

Για 750 μονο τσιμπουκια δεν τους παρινουν οι πρακτικαριοι.

Σε 10-15 χρονια 17κ θα φτασει η βαση νομικης εκπα , να μου το θυμηθεις.
Αν δεν κανω λαθος ηδη επεσε κατω απο τα 18κ

Zukov_v2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Αστα. Καλως ή κακως δικηγοροι και συμβολαιογραφοι ειναι επαγγελματα οικογενειακα. Εχω στην οικογενεια μου 2 δικηγορους και στα λεω αυτα.

750 Αθηνα..Εκτος παει 350
Επισης, δεν αμφισβητω οτι πρεπει να χεις ακρη. Απλα σου λεω εχει διεξοδους σε σχεση με την υπολοιπη θεωρητικη.

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.324 μηνύματα.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 457 μηνύματα.

16.000 μόρια εννοείς. Αυτή την στιγμή είναι 17.875 (το χαμηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών).

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα άμα αναγνωριστούν οι ιδιωτικές κλινικές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια