Κατατακτήριες για Νομική μετά απο Πολυτεχνική σχολή

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

Ο GoodFella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Βγαλε τη σχολη και μετα βλεπεις τι κανεις. Δεν ειχα δει την ηλικια σου ακομα.
Φυσικα, αυτο εξυπακούεται. Δεν υπαρχει κανενας λογος να παρατησω την σχολη οπως ειπα και πιο πανω, το θεμα δεν ειναι η σχολη και αλλωστε δεν θελω να τα τινάξω ολα στον αερα.

Ως προβληματισμένος φοιτητής γραφω και πανω απο ολα δεν ειναι τιποτα σιγουρο, τις γνωμες σας ηθελα γιατι βρηκα χθες ενα τοσο σχετικο θρεντ που μου εκανε εντυπώση οτι το ειχε ρωτησει και αλλος.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 6.032 μηνύματα.
Δηλαδη μου λες να μην παει στον πιο hot κλαδο που αυτη την στιγμη ειναι το tech και να παει νομικη? Παντως σιγουρα κανεις δεν αναγνωριζει οτι εχεις 2 πτυχια. Οσο χρησιμη ειναι η γνωση τοσο αχρηστη ειναι εξισου τι να το κανει ενας δικηγορος αν πχ εχει και πτυχιο ημμυ αχρηστο του ειναι και δεν θα αμοιφθει για αυτο, το ιδιο παει και αναποδα.
ασε τον παντσερ ρε ειναι προκατειλημενος. 1200 πρωτο μισθο καθαρα μου δινανε , χωρις να εχω πτυχιο σε embedded systems και τωρα ειχα 2 πμ απο παιδια νομικης ,να δουλεψουνε για 750 και να τους πιουν το αιμα . τι να πεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Φυσικα, αυτο εξυπακούεται. Δεν υπαρχει κανενας λογος να παρατησω την σχολη, δεν θελω να τα τινάξω ολα στον αερα.

Ως προβληματισμένος φοιτητής γραφω και πανω απο ολα δεν ειναι τιποτα σιγουρο, τις γνωμες σας ηθελα γιατι βρηκα χθες ενα τοσο σχετικο θρεντ που μου εκανε εντυπώση οτι το ειχε ρωτησει και αλλος.
ας παρουν οι προβληματισμοι σου λιγο παραταση. ριξε καμια βουτια για τωρα και τα λεμε σε 3-4 χρονια. Καλη συνεχεια φιλε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.869 μηνύματα.
Καταλαβαινω απολυτα τι λες, σε καποια κομματια σιγουρα εχεις δικιο για το πως αντιμετωπιζω την σχολη.

Αυτα τα 3 χρονια αν και σιγουρα οχι αρκετα για να σχηματίσω μια πληρη αποψη για τον κοσμο του ηλεκτρολόγου μηχανικου, εχω κατσει τοσες ωρες πανω απο τον υπολογιστή συνεισφέροντας σε φοιτητκες ομαδες, φτανωντας ψηλα κιολας, μεταπτυχιακά, καλυτερα πτυχες των μαθηματων που με ενδιεφεραν κτλ.

Αλλα νομιζω στο τελος φτανω εκει που λες και εσυ, γνωριζω οτι ο κοσμος αυτος ειναι πλουσιος τοσο απο διαφορετικες πτυχες της επιστημης οσο και απο τον τροπο που συνδεονται, απλα δεν ξερω αν ειναι για εμενα.

Ισως το γεγονος οτι εχω ψαξει τοσο πολυ να ειναι το πρωτο καμπανάκι, εχω ψαχτει για φυσικο και μηχανολογους περισσοτερο αλλα σκεφτομαι μηπως κατι τετοιο δεν μου ταιριαζει γενικοτερα. Ειναι ενα πραγμα να αγαπας την φυσικη για αυτο που ειναι και να σε συναρπαζει με το πως "κρυβεται" παντου και αλλο να την εξασκησεις πχ. Με χαροποιει οτι ειμαι καλος φοιτητης και παντα τυπικος με τις υποχρεώσεις μου αλλα φοβαμαι μην μου μεινει μονο αυτο.

Δεν θελω να τα βαψω ολα μαυρα αλλα με εχει παρει λιγο απο κατω καλοκαιριατικα με το τι κανω με την ζωη μου.
Η συμβουλή μου είναι μην τρελαίνεσαι. Η ζωή και οι άλλες σχολές εκεί θα είναι, δεν χάνονται. Ούτε εσύ θα έχεις γεράσει κιόλας.

Η δική μου συμβουλή λοιπόν είναι ζύγισε τα λίγο τα πράγματα, ανάλογα και με τα οικονομικά σου. Εάν οι δικοί σου δεν θα μπορέσουν να σε στηρίξουν, είναι σημαντικό να λάβεις το πρώτο πτυχίο, και να βρεις μια δουλειά, έστω και part time ή remote. Από εκεί και πέρα θα έχεις και χρόνο αλλά και χρήματα να υποστηρίξεις οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, είτε αυτή είναι να σπουδάσεις κάτι άλλο, είτε να χωθείς πιο βαθιά στο επάγγελμα του ημμυ.

Μην ξεχνάς σε κάθε περίπτωση το εξής. Ενώ το να τα πηγαίνεις καλά με την σχολή σίγουρα δίνει ικανοποίηση και κίνητρο, μακροπρόθεσμα θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να ανταμοίβεις τον εαυτό σου για πιο μικρούς στόχους που κατακτάς σε πιο καθημερινό επίπεδο. Πρέπει δηλαδή συχνά να έχεις dopamine injections από μικρούς στόχους που θα κατακτάς. Λόγου χάρη, έμαθα πως λειτουργεί αυτό, ωραία ας προσπαθήσω να φτιάξω κάτι. Ας ξεκινήσω ένα δικό μου πρότζεκτ κτλπ. Θα δεις πως η διαδικασία της δημιουργίας είναι αρκετά πιο διασκεδαστική στην πράξη όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι δικό σου. Το διάβασμα βιβλίων έχει αξία, αλλά εάν δεν κουράσεις το μυαλό, δεν θα ευχαριστηθείς την γνώση.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 6.032 μηνύματα.
Λόγου χάρη, έμαθα πως λειτουργεί αυτό, ωραία ας προσπαθήσω να φτιάξω κάτι. Ας ξεκινήσω ένα δικό μου πρότζεκτ κτλπ. Θα δεις πως η διαδικασία της δημιουργίας είναι αρκετά πιο διασκεδαστική στην πράξη όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι δικό σου. Το διάβασμα βιβλίων έχει αξία, αλλά εάν δεν κουράσεις το μυαλό, δεν θα ευχαριστηθείς την γνώση.
θα τον καψεις σαμαελ. ασε να βγαλει τη σχολη πρωτα, να βγει καμια βολτα να ζησει καμια εμπειρια και μετα αμα θελει ας ψαχτει πιο βαθεια.

Τα βιβλια και οι δουλειες εκει ειναι , τα 20 ομως φευγουν μια για παντα .

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

Ο GoodFella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
θα τον καψεις σαμαελ. ασε να βγαλει τη σχολη πρωτα, να βγει καμια βολτα να ζησει καμια εμπειρια και μετα αμα θελει ας ψαχτει πιο βαθεια.

Απο ζωη εκτος πανεπιστημίου δεν εχω παραπονο και τους φιλους μου εχω (νεους απο πανεπιστήμιο και παλιους απο σχολειο) την σχεση μου την εχω και γενικα σε αυτο το κομματι εχω βρει νομιζω την ισορροπια που χρειαζεται.

Ισως αυτο που εχω αναγκη αφου εχω βρει τα προηγούμενα ειναι οντως παραπανω πειραματισμος, για να δω αν κατι μου κινει το ενδιαφέρον και πως μπορω να το αναπτύξω.

Μονο ετσι νομιζω θα καταληξω στο αν αυτο ειναι κατι που θελω να ακολουθήσω ή οχι. (χωρις να παμε στο αλλο ακρο της νομικης ακομα)

Ειναι καλη ευκαιρια αυτα τα δυο χρονια ακομα να πειραματιστω χωρις να αγχωνομαι τοσο για αποκατάσταση μιας και ειμαι εντος του προπτυχιακου.

Επισης ευχαριστω σε ολους για το αμεσο ενδιαφέρον εως τωρα:)

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.869 μηνύματα.

Το κύριο ζητούμενο σαφώς είναι να αρχίσει να αποκτάει σιγά σιγά πιο πολύ επαφή με τα όσα μαθαίνει αλλά και να μην αγχώνεται για το μέλλον. Όχι το burnout. Προφανώς αυτό σημαίνει καλός ύπνος, καλή διατροφή, και συστηματικό αλλά όχι βαρύ διάβασμα, όπως και μίνιμουμ μια έξοδο την εβδομάδα.

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 210 μηνύματα.
Το κύριο ζητούμενο σαφώς είναι να αρχίσει να αποκτάει σιγά σιγά πιο πολύ επαφή με τα όσα μαθαίνει αλλά και να μην αγχώνεται για το μέλλον. Όχι το burnout. Προφανώς αυτό σημαίνει καλός ύπνος, καλή διατροφή, και συστηματικό αλλά όχι βαρύ διάβασμα, όπως και μίνιμουμ μια έξοδο την εβδομάδα.
θα συμφωνήσω στην μια έξοδο την εβδομάδα. Κυρίως να ενασχοληθεί με κάτι που να ξεκουράζει τον νου από τις διαδικασίες της σχολής. Παραδείγματος χάρη, γυμναστική, χορός κλπ

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.408 μηνύματα.
Ακριβως, αλλα δεν το λεω για να φανω σπουδαιος ή υπερανω.

Το λεω με φοβο, με τρομαζει η ιδεα να εγκλωβιστω σε μια δουλεια μια ρουτίνα που με τρωει απο μεσα επειδη το μονο που περιμενω ειναι να σχολασω. Αυτο ανεξαρτήτως νομικής, γενικα το λεω.
Ασχολείσαι με ένα ζήτημα που δεν είναι επίκαιρο. Πως να στο πω, αναλώνεσαι σε υποθετικά σενάρια.

Κανένας δε σου λέει ότι θα μπεις με τη πρώτη νομική. Κανένας δε σου λέει πως θα σου αρέσει καν αν κάτσεις όντως και ασχοληθείς για τέσσερα χρόνια με αυτή. Κανένας δε σου λέει πως θα είσαι καν καλός νομικός/δικηγόρος. Αυτά δε πρόκειται ποτέ να σε απασχολήσουν όπως νομίζεις.

Βγάλε πρώτα το ΑΕΙ που είσαι, και πάρτο λάου λάου.

καμια σχεση η νομικη με ημμυ. Παιχνιδακι θα του φανει.
Ενδεχομένως!

Δηλαδη μου λες να μην παει στον πιο hot κλαδο που αυτη την στιγμη ειναι το tech και να παει νομικη? Παντως σιγουρα κανεις δεν αναγνωριζει οτι εχεις 2 πτυχια. Οσο χρησιμη ειναι η γνωση τοσο αχρηστη ειναι εξισου τι να το κανει ενας δικηγορος αν πχ εχει και πτυχιο ημμυ αχρηστο του ειναι και δεν θα αμοιφθει για αυτο, το ιδιο παει και αναποδα.
Καταρχάς από το τρόπο και μόνο που μιλάς φαίνεται πως είσαι άσχετη επί του ζητήματος.

Θα αρκεστώ να σου δώσω μια συμβουλή: αν αφιερώνεις εργατοώρες σε κάτι μόνο και μόνο επειδή κατά την ανέλεγκτη κρίση των γύρω σου είναι "hot", θα δυστυχίσεις πολύ πολύ σύντομα. Οπότε βγες από τη μιζέρια σου και κάνε κάτι που τουλάχιστον νιώθεις υπερήφανη να κάνεις.

Το AI όπως το έχεις εσύ στο μυαλό σου είναι μια φούσκα (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Ο νόμος είναι αιώνιος και ακόμη και οι πιο πρωτόγονες κοινωνίες στρέφονται σε αυτόν.

Ο Λακαφώσης είναι fornensics engineer?
Αν μιλάμε για αυτόν και βάσει του ανηρτημένου από τον ίδιο βιογραφικό του μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν είναι forensics engineer.

Έχει δηλώσει πως δεν είναι καν εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώνει τις εισφορές (!). Συνεπώς εκ προοιμίου αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι δικαστικός πραγματογνώμονας (εκεί θέλει να είσαι στο επιμελητήριο του κλάδου σου).

Όλη του η "μαεστρία" είναι στο ότι γράφει μια τεχνική έκθεση --δηλαδή ένα χαρτί που πάει "κόντρα" ή "με τα νερά" (ανάλογα ποιανού τη θέση υποστηρίζει) της δικαστικώς διαταχθείσας πραγματογνωμοσύνης. Όμως για να είσαι τεχνικός σύμβουλος δε χρειάζεται να έχεις κανένα τυπικό προσόν.

Γνώμη μου: η γνώμη του δε μετράει, και είναι αστοχία που κάποιες οικογένειες των Τεμπών τον προσέλαβαν.

Τελευταία επεξεργασία:

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Το AI όπως το έχεις εσύ στο μυαλό σου είναι μια φούσκα (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Ο νόμος είναι αιώνιος και ακόμη και οι πιο πρωτόγονες κοινωνίες στρέφονται σε αυτόν.
Πολύ ενδιαφέρον, προτείνω να ξεκινήσεις νέο τόπικ...
Πάντως το AI και θα μπορεί να διαβάζει όλους τους νόμους και να τους αναλύει και θα μπορεί να κρίνει, όχι μόνο αν κάποιος λέει ψέματα, αλλά και με τον τρόπο που λέει τα ψέματα θα βγάζει την πραγματική αλήθεια.

GoodFella

Νεοφερμένο μέλος

Ασχολείσαι με ένα ζήτημα που δεν είναι επίκαιρο. Πως να στο πω, αναλώνεσαι σε υποθετικά σενάρια.

Κανένας δε σου λέει ότι θα μπεις με τη πρώτη νομική. Κανένας δε σου λέει πως θα σου αρέσει καν αν κάτσεις όντως και ασχοληθείς για τέσσερα χρόνια με αυτή. Κανένας δε σου λέει πως θα είσαι καν καλός νομικός/δικηγόρος. Αυτά δε πρόκειται ποτέ να σε απασχολήσουν όπως νομίζεις.

Βγάλε πρώτα το ΑΕΙ που είσαι, και πάρτο λάου λάου.

Το ξερω, δεν θεωρω οτι ειναι ζητημα που με αφορα ΤΩΡΑ. Επισης φυσικα και δεν εγραψα για να μου απαντησει κανεις ΜΠΕΣ ή ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ και να το ακολουθησω τυφλα.

Πραγματι, δεν μου εγγυάται κανείς πως τα γεγονότα θα εξελιχθούν γραμμικα ή πως δεν θα το μετανιωνα αν το εκανα ή αν θα ηταν κατι στο οποιο θα ημουν χαρουμενος και καλος.

Απλα μετα απο καποιο καιρο σκεφτηκα μηπως το προβλημα δεν ειναι ο κλαδος τον οποίο ερευνω καθε φορα για να δω αν μου ταιριαζει εντος των ημμυ αλλα γενικα η μηχανικη. Ετσι ηθελα/θελω με μια οσο γινεται χαλαρη προσεγγιση να δω τι αλλες επιλογες μου κινουν το ενδιαφερον.

Πιστεψε με το λαου λαου το προσπαθω καθε μερα να το διατηρήσω.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Ειναι αστειο να λεμε οτι το ai ειναι φουσκα ενω τα llms αναπτυσονται με εκθετικο βαθμο!

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 210 μηνύματα.
Πολύ ενδιαφέρον, προτείνω να ξεκινήσεις νέο τόπικ...
Πάντως το AI και θα μπορεί να διαβάζει όλους τους νόμους και να τους αναλύει και θα μπορεί να κρίνει, όχι μόνο αν κάποιος λέει ψέματα, αλλά και με τον τρόπο που λέει τα ψέματα θα βγάζει την πραγματική αλήθεια.
https://dikaio.ai

Ήδη κάποιες εταιρίες σαν και αυτή προσφέρουν τέτοειες υπηρεσίες, αν και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
https://dikaio.ai

Ήδη κάποιες εταιρίες σαν και αυτή προσφέρουν τέτοειες υπηρεσίες, αν και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
Τρομερό.

Όταν λέμε ότι έχουμε δικαιώματα, θα μπορεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι "έχω δικαίωμα να με δικάσει το AI, γιατί δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους δικαστές, εισαγγελείς και ενόρκους";

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Τρομερό.

Όταν λέμε ότι έχουμε δικαιώματα, θα μπορεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι "έχω δικαίωμα να με δικάσει το AI, γιατί δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους δικαστές, εισαγγελείς και ενόρκους";
Εξαρτάται από την ακρίβεια των αποφάσεων που θα μπορέσει να λάβει, κάτι το οποίο εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Μια υπόθεση αστικού δικαίου έχει διαφορετική βαρύτητα από μια του ποινικού, για παράδειγμα. Αυτό πιστεύω.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Εξαρτάται την ακρίβεια των αποφάσεων που θα μπορέσει να λάβει, κάτι το οποίο εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Μια υπόθεση αστικού δικαίου έχει διαφορετική βαρύτητα από μια του ποινικού, για παράδειγμα. Αυτό πιστεύω.
Από ότι καταλαβαίνω, λες ότι πρώτα θα δούμε πως πηγαίνει στο αστικό δίκαιο, και αν πηγαίνει καλά μετά θα μπει στο ποινικό; Κάτι σαν λέμε ότι πρώτα θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους στα απλά πράγματα και κάπως θα αργήσει για τα πολύπλοκα;

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Από ότι καταλαβαίνω, λες ότι πρώτα θα δούμε πως πηγαίνει στο αστικό δίκαιο, και αν πηγαίνει καλά μετά θα μπει στο ποινικό; Κάτι σαν λέμε ότι πρώτα θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους στα απλά πράγματα και κάπως θα αργήσει για τα πολύπλοκα;
Εννοώ ότι θα εξετάσουν πως συμπεριφέρεται αρχικά σε low-stake υποθέσεις και σταδιακά, θα συμμετάσχει και σε high-stake υποθέσεις (στις οποίες διακυβεύονται ζωές ανθρώπων, περιουσιών κλπ)

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.408 μηνύματα.
Εννοώ ότι θα εξετάσουν πως συμπεριφέρεται αρχικά σε low-stake υποθέσεις και σταδιακά, θα συμμετάσχει και σε high-stake υποθέσεις (στις οποίες διακυβεύονται ζωές ανθρώπων, περιουσιών κλπ)
Αυτό δε πρόκειται ποτέ να γίνει, αλλά δεν έχεις την γνώση της νομικής επιστήμης που απαιτείται για να το καταλάβεις.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Και γενικά για αρχή δεν είναι απλά σύμβουλος; Δηλαδή πρώτα δεν θα έχουν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές τον σύμβουλο ΑΙ, και μετά θα γίνει η πλήρης αντικατάσταση;

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Αυτό δε πρόκειται ποτέ να γίνει, αλλά δεν έχεις την γνώση της νομικής επιστήμης που απαιτείται για να το καταλάβεις.
Ποτέ εννοείς ποτέ, ή τα επόμενα 20 χρόνια; Και αναφέρεσαι στην Ελλάδα; Ή γενικά στην Ευρώπη και την Δύση; Ή σε όλο τον κόσμο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια