Και ποιος είπε ότι στόχος των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας; Να βρει άλλους τρόπους το κράτος να τονώσει την επαρχία, δε γίνεται για το λόγο αυτό να την πληρώνει ο κάθε καημένος που θα πάει να βγάλει μια σχολή φάντασμα με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα αποκτήσει εξειδίκευση και δουλειά, κι αυτό για να έχουν δουλειά μερικές καφετέριες/bar.
κοιτα επειδη δεν ζουμε σε γυάλα, καλά είναι να βλέπουμε φαιρικά ένα θεμα, και όχι αυστηρά ακαδημαϊκά!

Αυστηρα θα μπορουσαμε να δουμε το σχολίο καως δεν έχει σοβαρα θεματα τοπικης οικονομιας απο πισω
Σας πειράζουν οι φυχοφθόρες εξετάσεις των 3 ωρών αλλά δε σας πειράζει το να είστε επί 3 χρόνια έρμαια του κάθε πυροβολημένου καθηγητή και να κάνετε τα παπαγαλάκια μπας και τσιμπήσετε το βαθμό. 45 εξεταζόμενα; μήπως να δίνουμε και δίκαιο για να μπούμε πχ πολυτεχνείο;
μου αρέσει που το διευκρίνησα

περισσότερες κατευθυνσεις! γι' αυτό έφερα ως αντιστοιχο παράδειγμα τις πανελλαδικές του ΕΠΑ.Λ.
Παρτε ενα παραδειγμα:
Κλασσική Κατεύθυνση (με εξεταζόμενα: αρχαία, λατινικά, ιστορία και ποίηση)
Ανθρωπιστική Κατεύθυνση (με εξεταζόμενα: φιλοσοφία, λογοτεχνία, ψυχολογία και δίκαιο)
Κατευθυνση Υγείας (με εξεταζόμενα: βιολογια, χημεία, βιοστατιστικη και παθολογια)
Οικονομική Κατεύθυνση (με εξεταζόμενα: ΑΟΔΕ(με αλλο βιβλιο φυσικα) ΑΟΘ, λογιστική, στατιστική)
Θετικη Κατευθυνση (με εξεταζόμενα: Φυσική, Άλγεβρα, στατιστική και Γεωμετρια)
Κατευθυνση Τεχνολογίας και παραγωγής (με εξεταζόμενα: Φυσική, στατιστική, Ηλεκτρικά/Ηλεκτρονικά κυκλώματα ΑC/DC, Προγραμματισμός)
Απαραίτητο θα είναι το μάθημα της Έκθεσης, αλλά με ξεχωριστά θέματα ανάλογα το πεδίο της κάθε κατεύθυνσης.
Επίσης κάθε μαθητής, αν το θελήσει θα μπορεί να επιλέξει αντί για κάποιο μάθημα της κατευθυνσης του να επιλέξει κάποιο μάθημα από άλλη κατεύθυνση.
Σε κάθε σχολείο για να διδάσκεται μια κατεύθυνση πρέπει να υπάρχουν 2 τουλάχιστον παιδιά.
Δεν έχω κάποιο πρόχειρο αυτή τη στιγμή,αλλά σίγουρα έπεσε το μάτι μου σε καμιά δεκαριά τέτοια που είναι συνήθως τμήματα Τ.Ε.Ι. με "περίεργο" αντικείμενο σπουδών σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά!
Κι αν κλείσουν (που το πιθανότερο είναι να συγχωνευτούν απλά με άλλα παρεμφερή τμήματα greek style,αλλά λέεεεεμε τώρα) έχεις την εντύπωση ότι θα αφήσουν τους φοιτητές τους ξεκρέμαστους;
θα ηθελα να μου τα στειλεις αν ξαναπεσουν καποτε στα χερια σου!
Όσο για τις "εγκαταστάσεις" και τον "εξοπλισμό",τους νοιάζει νομίζεις;Πως πιστεύεις ότι λειτουργούσε τόσα χρόνια το Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π. π.χ. που δέχονταν κάθε πικραμένο από μεταγραφές;
μα γιατι νόμιζες πως στην ανέγερση οικοδομης υπάρχει "φόρος υπερ ΕΜΠ";
Δεν λεω για σενα προσωπικα, ρωτα ομως τους συμφοιτητες σου αν ηταν η πρωτη τους επιλογη.Στο δικο μου τμημα, ειμαι ο μονος που ξερω προσωπικα που το ειχε πρωτη επιλογη!
Κι εγω πρωτη το είχα!

παρεπιπτώντος τι σπουδάζεις;
Μονο στην Ελλαδα φτιαχνουμε ιδρυματα για να τονωσουμε τις τοπικες αγορες

Η παιδεια ομως δεν πρεπει να εχει αυτο το σκοπο...
το είπα παραπάνω, Παντου γινεται! δεν ζουμε σε γυάλα!
Δεν εννοω οτι γραφεις λιγοτερο και σου δινουν bonus(

), αλλα μηπως τα θεματα και οι απαιτησεις ειναι καπως χαμηλοτερες απ οτι θα επρεπε, λογω χαμηλου επιπεδου εισακτεων.Ξερω οτι αυτο γινεται σε αλλα τμηματα και αυτο ειναι που πρεπει να σταματησει.
δεν νομιζω πως κατι τετοιο ισχυει...
Δεν ισχυει αυτο που λες.Τα μαθηματα των πανελλαδικων ειναι για ολους κοινα, απο εκει και περα ειναι θεμα προσπαθειας και ικανοτητων.
διαφωνώ! έδωσα 2 άσχετα μαθήματα με το αντικειμενο μου και αν ειχα συνεχίσει στο γενικό που ήμουν(απο εκει εφυγα όμως και για αλλους λόγους) θα έδινα 4 ασχετα... ομορφο;
Ξερω οτι στα ΕΠΑΛ γινονται πιο πρακτικα πραγματα, γι αυτο ειπα οτι καποιος που δεν τα παει καλα στο Γενικο, πρεπει να σκεφτει και αυτη την προοπτικη.
το σκεπτικο αυτο είναι λάθος! Το ΕΠΑ.Λ. εχει δυνατότητα να εχει πολυ υψηλότερο επίπεδο σπουδών απο το σημερινο.
Οι φουρνιες των μαθητων δεν το αφήνουν

Αυτο το ελληνικο σκεπτικο πρεπει να τελειωνει καποια στιγμη!
Αυτο που δεν ξερω ειναι ποια ακριβως μαθηματα δινεται και τη δυσκολια τους.Το κατω οριο των 10.000 μοριων που ειπα ειναι για το Γενικο Λυκειο, λαθος μου που δεν το διευκρινισα.
μα κι εγω στην καταταξη του γενικου μπηκα στη σχολη μου.
Αν έδινα με το ΕΠΑΛ ομαδα Α και στην ειδικοτητα μου θα είχα βγαλει 1700 με 1800 μορια (το max ειναι 2000 το αναφερωγια να μην μπερδευτειτε)
Οσον αφορα τη σχολη σου.Ησουν 4ος απο τους 100+(λογικα) και ειχες μαθηματικα και φυσικη πολυ χαμηλους βαθμους.Σκεψου οτι ολοι οι υπολοιποι τα πηγαν πολυ χειροτερα απο εσενα, δηλαδη δεν εγραψαν καλα ουτε στα μαθηματα της "κατευθυνσης" τους.Δεν πρεπει να ξαναπροσπαθησουν για να αποδειξουν οτι οντως μπορουν να σταθουν σε ενα δυσκολο τμημα οπως η Ηλεκτρονικη;
λάθος.
Εχω συμφοιτητες με 17 και 18 ΑΕΠΠ
με 17αρια σε μαθηματικά
Εχω ακόμα και συμφοιτητη με 20αρι στα Μαθηματικα κατευθυνσης

δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο....
ομως φυσικα και σιγουρα υπαρχει και η πλευρα που αναφερεις!
Ναι, αλλα καταλαβαινεις οτι με το να δινεις πτυχιο σε (πολλα) ατομα που δεν το αξιζουν, χανει εντελως την αξια του.Δεν ειναι σωστο να λεμε "παρε το πτυχιο κι ας εισαι ασχετος με το αντικειμενο, κι αν δεν το αξιζεις ας μην σε προσλαβει ο εργοδοτης".
δεν νομιζω να το παρει ποτε...

θα φτασει ΠΤ 20 και θα χρωστα ακομη!
Δεν γινεται να υπαρξει προκαταρκτικο εξαμηνο σπουδων.Οσοι δεν γινουν δεκτοι στην πρωτη επιλογη τους που θα πανε μετα;Θα χασουν εναν ολοκληρο χρονο και μετα παλι απο την αρχη, με την ελπιδα οτι θα περασουν στην 2η,στην 3η κλπ.
ναι! νομιζω πως απο το να γεμιζουν οι σχολες με ασχετους πιο καλα έτσι!
ουτως η αλλως δεν ειναι λιγοι αυτοι που κανουν 10% η ξαναδίνουν....
45 μαθηματα;Κατ αρχας δεν υπαρχει χρονος να διδακτουν.Δευτερον, θα πρεπει να γινονται 2μηνες εξετασεις.Τριτον, δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει να εξεταζεται καποιος που θελει Ιατρικη πχ σε Θρησκευτικα, Αρχαια, Κοινωνιολογια κλπ.Το παρον συστημα εισαγωγης, με τα μειονεκτηματα που εχει, ειναι το καλυτερο που μπορουμε να εχουμε αυτη τη στιγμη.
Ανάφερα ρεαλιστικό παράδειγμα παραπάνω... μην το ζαλιζουμε το θεμα άλλο....