xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Την άποψή μου την γνωρίζεις.
Βuenas noches.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demlogic
Πολύ δραστήριο μέλος

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

ΑΟΘ= όχι για όλους εφόσον δεν ενδιαφέρονται ΚΑΝ για τις οικονομικές.
Αν κάποιος θέλει να πάει για ψυχολογία να δώσει ντε και καλά ΑΟΘ γιατί.... ;
Τραγελαφικό.
Καληνύχτα σας.
DrHouse
Διάσημο μέλος

εθελοτυφλει οταν καποιοσ παει εκει που θελει? οκ εγω θα παω φπψ δεν θα πατε εσεισ οποτε εγω θα ειμαι η αποτυχημενη οπωσ πιστευετε μν ταραζεστε...πφφφ ελεοσ θεε μ..εσεισ κανετε λεσ κ τ φπψ βγαινει στ πρωτη γραμμη και ισχυριζεται οτι ειναι ΤΟ ΤΜΗΜΑ ποτε δεν εγινε κτ τετοιο...ειναι ενα τμημα π βγαινεισ πε02 δλδ φιλολογοσ...σ οποιον αρεσει...εφοσον τ αναγνωριζει τ υπουργειο τ αλλα ειναι περιττα χτυπηθειτε οι υπολοιποι
Ετσι,κανε οτι γουσταρεις κοπελια.Τα ατομα που εκτοξευδουν μυδρους προς το ΦΠΨ,οχι οτι εχουν και καποια αντικειμενικη αποψη και προσπαθουν και την εκθεσουν καλοπροαιρετα,αλλα κριτικαρουν ασυστολα οτι βρουν μπροστα τους,και αυτο αποτελει κακοηθια.Πολυ καλα εκανες και εβαλες ΦΠΨ

Απο την στιγμη που βγαινεις φιλολογος,don't care dude.

Αστους να λενε

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά οι σχολές παρόλα αυτά είναι ισότιμες
evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι είναι αλλά οι ιστορικοί και οι σχολές φιλοσοφίας-φιλοσοφίας παιδαγωγικής παντα θεωρούνται κατώτερες από όσους τελειώσει φιλολογία, οποιαδήποτε πόλης κι αν είναι αυτή όσο σημαντικές και ενδιαφέρουσες γνώσεις κι αν προσφέρουνΔεν γίνεται αλλιώς δυστυχώς.Πώς θα χωρέσουν τόσες επιστήμες σε ένα τμήμα;Κάθε μια έχει τους κλάδους της τα ερευνητικά της πεδία...Πάντως αν υπήρχε ένα κοινό τμήμα και σε όλη την Ελλάδα ήταν δύο-τρία όχι 23 θα ήταν καλύτερα και σε θέματα απορρόφησης και θα είχε και περισσότερο κύρος.
Αλλά οι σχολές παρόλα αυτά είναι ισότιμες
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι Ιστορικοί και οι Αρχαιολόγοι Evi είναι επιστήμονες.Δουλεύουν σε ερευνητικά κέντρα πολλοί,σε μουσεία,σε υπουργεία κτλ.Κάνε μια βόλτα στο ιντερνετ να δείς βιογραφικά,που δουλεύουν και τι κάνουν.Η φιλολογία κατά 99% παράγει δασκάλους της δευτεροβάθμιας.Αν το όνειρο σου είναι απλά να μπείς σε μια σχολική τάξη...Γενικά δεν παύουν να είναι νεκρές επιστήμες οι κλασικές γλώσσεςΝαι είναι αλλά οι ιστορικοί και οι σχολές φιλοσοφίας-φιλοσοφίας παιδαγωγικής παντα θεωρούνται κατώτερες από όσους τελειώσει φιλολογία, οποιαδήποτε πόλης κι αν είναι αυτή όσο σημαντικές και ενδιαφέρουσες γνώσεις κι αν προσφέρουν
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Οι Ιστορικοί και οι Αρχαιολόγοι Evi είναι επιστήμονες.Δουλεύουν σε ερευνητικά κέντρα πολλοί,σε μουσεία,σε υπουργεία κτλ.Κάνε μια βόλτα στο ιντερνετ να δείς βιογραφικά,που δουλεύουν και τι κάνουν.Η φιλολογία κατά 99% παράγει δασκάλους της δευτεροβάθμιας.Αν το όνειρο σου είναι απλά να μπείς σε μια σχολική τάξη...
Χμ... Εμένα γιατί αυτό το σχόλιο μου δίνει να καταλάβω ότι κρύβονται πολλά κόμπλεξ πίσω από την οθόνη;
Ένας Φιλόλογος δε μπορεί μόνο να μπει σε τάξεις. Μπορεί να ασχοληθεί με την έρευνα κλπ.
ΔΕ θα μπούμε τώρα στη διαδικασία να συγκρίνουμε την επιστήμη της Ιστ. Αρχ. με αυτή της Φιλολογίας, για να δούμε ποια είναι «καλύτερη». Έλεος!!!
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ.Θεωρώ πολύ αξιόλογες επιστήμες αυτές που διδάσκονται στη Φιλολογία.Απλά απάντησα στα περί κατώτερων και ανώτερων τμημάτων.Θεωρώ αστείο να θεωρείται κατώτερο τμήμα που βγάζει βυζαντινολόγους,Ιστορικούς της Τέχνης,Μεσαιωνολόγους και λοιπούς ερευνητές που εργάζονται στα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας,σε πινακοθήκες κτλ.Χμ... Εμένα γιατί αυτό το σχόλιο μου δίνει να καταλάβω ότι κρύβονται πολλά κόμπλεξ πίσω από την οθόνη;
Ένας Φιλόλογος δε μπορεί μόνο να μπει σε τάξεις. Μπορεί να ασχοληθεί με την έρευνα κλπ.
ΔΕ θα μπούμε τώρα στη διαδικασία να συγκρίνουμε την επιστήμη της Ιστ. Αρχ. με αυτή της Φιλολογίας, για να δούμε ποια είναι «καλύτερη». Έλεος!!!
Δηλαδή εσένα αν σου προτείνουν να εργαστείς σε ένα μουσείο η σε ένα σχολείο τι θα επιλέξεις;Τι είναι πιο ωραίο;
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ.Θεωρώ πολύ αξιόλογες επιστήμες αυτές που διδάσκονται στη Φιλολογία.Απλά απάντησα στα περί κατώτερων και ανώτερων τμημάτων.Θεωρώ αστείο να θεωρείται κατώτερο τμήμα που βγάζει βυζαντινολόγους,Ιστορικούς της Τέχνης,Μεσαιωνολόγους και λοιπούς ερευνητές που εργάζονται στα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας,σε πινακοθήκες κτλ.
Υποβάθμισες, όμως, το επάγγελμα του Φιλολόγου και είναι προφανές από λέξεις όπως, «απλά», καθώς και από τη σύγκριση που έκανες, καθώς ανέφερες ότι από την Ιστ. Αρχ. βγαίνουν επιστήμονες, ερευνητές, ενώ οι Φιλόλογοι είναι, απλώς, «δασκαλίσκοι».
Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα η επιστήμη της γλωσσολογίας, από αυτή της ιστορίας. Είναι πολύ πιο εύκολο να μελετήσεις μόνος σου την ιστορία, παρά τη γλωσσολογία. Η γλωσσολογία, π.χ., είναι πολύ πιο ξεχωριστή. Αυτή, όμως, είναι η δική μου άποψη.
Δηλαδή εσένα αν σου προτείνουν να εργαστείς σε ένα μουσείο η σε ένα σχολείο τι θα επιλέξεις;Τι είναι πιο ωραίο;
Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ θα προτιμούσα το σχολείο. Το θεωρώ πολύ πιο δημιουργικό και αποδοτικό. Ειδικά αν ο καθηγητής αγαπά αυτό που κάνει.
Οι απόψεις, ωστόσο, διαφέρουν.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Eγώ θα προτιμούσα ένα μουσείο πάντως.Εχω κάνει και την πρακτική μου σε μια γνωστή πινακοθήκη της Αθήνας και ήταν τέλεια!Υποβάθμισες, όμως, το επάγγελμα του Φιλολόγου και είναι προφανές από λέξεις όπως, «απλά», καθώς και από τη σύγκριση που έκανες, καθώς ανέφερες ότι από την Ιστ. Αρχ. βγαίνουν επιστήμονες, ερευνητές, ενώ οι Φιλόλογοι είναι, απλώς, «δασκαλίσκοι».
Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα η επιστήμη της γλωσσολογίας, από αυτή της ιστορίας. Είναι πολύ πιο εύκολο να μελετήσεις μόνος σου την ιστορία, παρά τη γλωσσολογία. Η γλωσσολογία, π.χ., είναι πολύ πιο ξεχωριστή. Αυτή, όμως, είναι η δική μου άποψη.
Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ θα προτιμούσα το σχολείο. Το θεωρώ πολύ πιο δημιουργικό και αποδοτικό. Ειδικά αν ο καθηγητής αγαπά αυτό που κάνει.
Οι απόψεις, ωστόσο, διαφέρουν.

Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Eγώ θα προτιμούσα ένα μουσείο πάντως.Εχω κάνει και την πρακτική μου σε μια γνωστή πινακοθήκη της Αθήνας και ήταν τέλεια!![]()
Εσύ είσαι Ιστορικός-Αρχαιολόγος, οπότε λογικό μου ακούγεται!

evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ δεν είπα ότι το τμήμα ιστορίας-αρχαιολογίας είναι κατώτερο από αυτό της φιλολογίας. Το επέλεξα για να σπουδάσω και αν και ο στόχος μου ήταν τελείως διαφορετικός, κατάλαβα ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο τμήμα που προσφέρει σημαντικές γνώσεις. Είπα τι νομίζουν οι περισσότεροι για το τμήμα αυτό, που δεν ξέρουν και τα βλέπουν λίγο επιφανειακά τα πράγματα. Οι ιστορικοί ή οι αρχαιολόγοι μπορούν να απασχοληθούν και σε άλλες εργασίες εκτός από το να γίνουν καθηγητές. Αλλά οι περισσότεροι απόφοιτοι του τμήματος μας έστω στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, κατά κύριο λόγο επιλέγουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση. Κάποια παιδιά έχουν πράγματι μοναδικό στόχο την εκπαίδευση και δεν πρέπει να τα κατακρίνουμε γι' αυτό. Δηλαδή θέλουν να γίνουν δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί κτλ. Και πιστεύω ότι δεν πρέπει ως φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής να λέμε ότι είναι νεκρές οι κλασσικές γλώσσες ή ότι η ιστορία είναι άχρηστες γνώσεις. Τα μαθήματα αρχαίων-λατινικών υπάρχουν στο τμήμα ιστορίας- αρχαιολογίας γιατί εξυπηρετούν όχι μόνο όσους θέλουν να γίνουν καθηγητές αλλά και όσους θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα. Ειδικά τους μελλοντικούς αρχαιολόγους.Οι Ιστορικοί και οι Αρχαιολόγοι Evi είναι επιστήμονες.Δουλεύουν σε ερευνητικά κέντρα πολλοί,σε μουσεία,σε υπουργεία κτλ.Κάνε μια βόλτα στο ιντερνετ να δείς βιογραφικά,που δουλεύουν και τι κάνουν.Η φιλολογία κατά 99% παράγει δασκάλους της δευτεροβάθμιας.Αν το όνειρο σου είναι απλά να μπείς σε μια σχολική τάξη...Γενικά δεν παύουν να είναι νεκρές επιστήμες οι κλασικές γλώσσες
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος

Δυστυχώς η επικρατούσα άποψη είναι στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα καταλήγεις ώς αποτυχημένος.Αν διοριστείς δε σε σχολείο είσαι ένας δημόσιος υπάλληλος που απολαμβάνει μακράς διαρκείας διακοπές.Προσωπικά θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό
Εύχομαι να το πετύχεις....

xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- rseven
- EleniPapa!
- Corfu kitty
- sexyfrenchman
- Neos210
- Schlimazel
- fofo
- Barka
- Aggel0sss
- Guhahg5837
- Antonia Alexandra
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- Παρμενιων
- Praxis
- PanMoonlight
- Philologist
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Mammy Nun
- Libertus
- Soleil
- Nikitas18
- Billokos1
- stefan
- Eleme
- nicole1982
- Αριάνα123
- Scandal
- JungLawyer
- valiia
- Dimitris9
- kostas1233
- St11
- panos007
- Viedo
- Γιουγκοσλαβος
- Leukosrinokeros
- louminis
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.