Κάπνισμα

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Και να καπνισεις δεν αξιζει πραγματικα!!! ουτε ενα μηνα δεν καπνιζα και καταλαβα οτι το μονο που κανω ειναι να καταστρεφω την υγεια μ(ασε που βρωμαγα καπνηλα).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
ΤΙΤΛΟΣ
Γιατί καπνίζεται; Νιώθετε δυστυχισμένος; Δεν είστε ευτυχισμένος για την ζωή που έχετε με την γυναίκα και την κόρη σας; Θέλετε τίποτα παραπάνω;
Όλοι έχουν θελήσει να κερδίσουν κάποτε κάποιο λαχείο. Γιατί όμως; Δεν είμαστε ήδη πολύ τυχεροί; Πόσες είναι οι πιθανότητες να γεννηθείτε και να γίνεται αυτό που είστε; Είναι όντως ασύλληπτο αλλά δεν το εκτιμάμε.
Αν ήταν να διαλέξετε ανάμεσα στη ζωή με την γυναίκα σας και τους φίλους σας και το τσιγάρο τι θα διαλέγατε; Η ερώτηση αυτή είναι πραγματική. Το τσιγάρο σας σκοτώνει και σας απομακρύνει από την αληθινή ζωή.
Τι προσφέρει το τσιγάρο; Την ψευδαίσθηση της ευτυχίας. Σας υποδηλώνει και σας κατευθύνει. Τι είναι ο «κομφορμισμός»; Νιώστε δυνατός, διαλέξτε εσείς τι θα κάνετε στη ζωή σας. Νιώστε ελεύθερος κάνοντας κάτι «τρελό» που δεν πιστεύατε ότι θα κάνατε ποτέ στη ζωή σας, φροντίστε όμως να μην έχει αρνητικές συνέπειες, δεν εννοώ κάτι πραγματικά τρελό αλλά κάτι απίθανο. Ξεπεράστε τον εαυτό σας.
Ο χρόνος δεν γυρνά πίσω είστε το εδώ και το τώρα. Η ζημιά δεν έχει ήδη γίνει. Μετά από 5 χρόνια ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου από καρδιακή προσβολή μειώνεται στο μισό, ενώ μετά από 10 χρόνια τα προ-καρκινικά κύτταρα αντικαθίστανται από φυσιολογικά και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου είναι ο ίδιος με ανθρώπους που δεν κάπνισαν ποτέ.
ΟΜΩΣ, όπως για κάθε ενέργεια υπάρχουν οι αρνητικές και οι θετικές επιδράσεις, το να κόψετε το τσιγάρο έχει και αρνητικές συνέπειες. 1ον θα ζήσετε περισσότερα χρόνια, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντισταθείτε στο τσιγάρο περισσότερο καιρό. 2ον θα σας μένουν χρήματα, που θα τα διατείθετε για να κάνετε δώρα στην οικογένεια σας και όχι στον εαυτό σας για «απόλαυση». 3ον δεν θα έχετε επώδυνο θάνατο με χημικοθεραπείες κτλ, συνεπώς δεν θα αποδώσουν χρήματα οι ασφάλειες υγείας και ζωής. Και άλλα πολλά…
Ευτυχισμένη ζωή δεν υπάρχει. Ο Αριστοτέλης, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Leibniz και άλλοι μαλάκες, ασχολήθηκαν με το ζήτημα αυτό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές. Ε, το τσιγάρο προσφέρει 15-25 φορές την ημέρα την ευτυχία. Ποιος έχει τέτοιες επιδόσεις; Η οικογένεια σας, οι φίλοι σας (Παναγιώτης, Θοδωρής, Χρίστος, Λεωνίδας…), τα ανέκδοτα; Η αγάπη για τον άλλον είναι σίγουρα αυτό που μετράει. Δεν θα νιώσετε χαρούμενος να ανακοινώσετε αυτό το γεγονός σε γυναίκα και παιδιά; Εκείνη τι στιγμή όλα θα είναι ωραία. Αλλά μετά; Μετά, με τα χρήματα που θα εξοικονομείται κάντε τους συνεχώς μικρά δωράκια, συμβολικά, για να τους το υπενθυμίζετε, να σας στηρίξει η χαρά και η αγάπη.
Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε το τσιγάρο δεν θα καπνίζατε. Είναι μερικά πράγματα που μας τα επιβάλει η κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Ποιοι είμαστε εμείς που θα ικανοποιούμε ιδεολογίες και συμφέροντα; Ας διαλέξουμε ότι μας κάνει καλό και μας χρειάζεται.
Γιατί δεν παίρνετε και ναρκωτικά; Γιατί ακούγεται και είναι χειρότερα. Το τσιγάρο αν και αργότερος ανταγωνιστής τους, κάνει καταπληκτική δουλειά. Έχει καταφέρει εκατομμυρίους. Είναι υπομονετικός. Δείχνει κατανόηση στα προβλήματα σας, και μόνο να τον εγκαταλείψετε για μία μέρα θα κάνει πως και πώς να σας δελεάσει, για να τον ξαναδεχτείτε στην ζωή σας. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;» Ποιος θα το έκανε αυτό για σας;
Ποιος είμαι εγώ για να σας πω τι θα κάνετε; Έχω δικά μου προβλήματα, προσωπικά. Έχω κατάθλιψη, αλλά δεν θα καταφύγω σε αντικαταθλιπτικά (αν και ομολογώ ότι κάποτε προσπάθησα :P), για να νιώσω καλύτερα εγώ και ο εγωισμός μου. Αυτό που νιώθω είναι αυτό που νιώθω και δεν θα βρεθώ σε επήρεια χημικών για να νιώσω καλύτερα. Προτιμώ να πληγώνομαι συνεχώς παρά να παραιτηθώ.
Συμβιβαστείτε με αυτό που έχετε. Κρατείστε όλα τα καλά και πετάξτε τα σκατά. Κάντε όνειρα που έλεγε ο Κομφούκιος, και να ελπίζεται σε κάτι που θέλετε πολύ πολύ πολύ. «Η αγάπη έχει την δύναμη να αλλάξει τον άλλον», ενώ «όταν θέλετε κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχετε» (Κομφούκιος και Ουμπέρτο Έκο αντίστοιχα, τους πουσ**δες….!!!!)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Απειλή: αν δεν κόψετε το τσιγάρο, θα είστε σαν ζώο, δούλος των κατώτερων ενστίκτων σας. Θα ζήσετε περισσότερο καιρό με καλύτερη υγεία. Ίσως την επόμενη φορά που θα παίξουμε μπάλα να μην σας κόβω στην άμυνα, και να με κόβετε εσείς όταν ανεβαίνω στην επίθεση. (*Ξεφτίλες χάσατε. Σας περνούσα σαν τα πρόβατα.*).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Διαβάζετε το βιβλιαράκι που σας έδωσα. Ξαναδιαβάστε το φυλλάδιο αυτό όταν σας έρχεται να καπνίσετε, ώστε αφιερώνοντας 5 λεπτά να «σβήσει» ο οργασμός σας για επανένωση με το τσιγάρο. Κάντε το συνέχεια και αν σας φανεί βαρετό, ξαναπείτε μου να σας γράψω για 3 ώρες άλλο φυλλάδιο. Σοβαρά τώρα, αν σας ξαναδώ να καπνίζετε θα παραξενευτώ τόσο, όσο θα παραξενευτείτε εσείς για το ποιος έβαλε φωτιά στους κάδους έξω από το φροντιστήριο σας.

Δεδομένα που αφορούν το κάπνισμα


· Στους 1000 εφήβους που καπνίζουν, 250 περίπου θα πεθάνουν νωρίς από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και θα χάσουν 10-15 χρόνια από τη ζωή τους.
· Το 95% των ανθρώπων που πάσχουν από βρογχίτιδα είναι καπνιστές.
· Το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα είναι καπνιστές.
· Οι καπνιστές 20 τσιγάρων την ημέρα συντομεύουν τη ζωή τους κατά 5 χρόνια ή αλλιώς κάθε τσιγάρο "κοστίζει" 5,5 λεπτά ζωής.
· Οι καπνίστριες γεννούν μωρά με βάρος λιγότερο κατά 200 γραμμάρια περίπου από τις μη καπνίστριες.
· 4 στα 5 παιδιά που καπνίζουν, ακόμη και ένα μόνο τσιγάρο την εβδομάδα, καταλήγουν ισόβιοι καπνιστές.
· Οι Υπηρεσίες Υγείας πληρώνουν ετησίως εκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.
· Οι καπνοβιομηχανίες ξοδεύουν ετησίως εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση των προϊόντων τους.

Κινδυνεύουν οι "παθητικοί" καπνιστές...
Κάπνισμα = Θάνατος. Την εξίσωση αυτή πρέπει να έχουμε όλοι μας κατά νου. Κι αν τα λόγια δεν μας πείθουν πάντοτε, υπάρχουν και οι αριθμοί, όπως τους έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Ας τους δούμε με προσοχή:
Κάθε 10 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος εξαιτίας του καπνίσματος. Το 1994 υπήρξαν 3 εκατομμύρια θύματα από το κάπνισμα, ενώ το 2025 ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια. Από το σύνολο του πληθυσμού της Γης (περίπου 5 δισεκατομμύρια), τα 500 εκατ. θα πεθάνουν εξαιτίας του καπνίσματος. Οι μισοί απ' αυτούς θα είναι ηλικίας 35-69 ετών.
Το 43% των Ελλήνων, ανδρών και γυναικών, καπνίζουν, γεγονός που συνεπάγεται 15.000 θανάτους το χρόνο.
3.500 θάνατοι ανδρών και 500 θάνατοι γυναικών στη χώρα μας οφείλονται κάθε χρόνο σε καρκίνο του πνεύμονα.
Το 3% των θανάτων αυτών οφείλονται στο παθητικό κάπνισμα, δηλαδή περίπου 500 Έλληνες πεθαίνουν ετησίως εξαιτίας της έκθεσης τους στο κάπνισμα των άλλων.


Μια θλιβερή[FONT=&quot] [/FONT]πρωτιά κρατάει εδώ και χρόνια η χώρα μας. Μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κρατών, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην κατά κεφαλή κατανάλωση καπνού. Τα 15.000 θύματα που θρηνούμε κάθε χρόνο, εξαιτίας νόσων που σχετίζονται με το κάπνισμα, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να μας συνετίσουν... Η σημερινή, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31/5), μπορεί να μην μας απαλλάσσει από τις καπνιστικές μας συνήθειες, οι καπνιστές όμως ίσως προβληματιστούν από τη σκληρή γλώσσα των αριθμών.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100.000.000 άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι οι καπνιστές σε όλο το κόσμο είναι 1.100.000.000. άνθρωποι και από αυτούς πεθαίνουν 3.500.000 το χρόνο (10.000 την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος. Στην Ελλάδα 3 στα 10 ελληνόπουλα δοκίμασαν το τσιγάρο για πρώτη φορά σε ηλικία 13 ετών.
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (Περιληπτικά)
(Τονίζω ότι οι επιπτώσεις που αναφέρονται... δεν αποτελούν ούτε καν το 30% των επιπτώσεων που προκαλεί το κάπνισμα )

· ΣΤΕΙΡΩΣΗ
· ΤΥΦΛΩΣΗ
· ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ
· ΚΑΡΚΙΝΟΣ
· ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
· ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΦΥΪΑΣ
· ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Τα καλά νέα:
--Η ζημιά που προκαλεί ο καπνός είναι ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΗ--
Όσο περισσότερο χρόνο καπνίζει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μη αναστρέψιμης ζημιάς στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες. Ωστόσο, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει την πτώση της αναπνευστικής λειτουργίας που προκαλεί το κάπνισμα. Μία αμερικανική μελέτη έδειξε μία βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας εντός πέντε ετών στους πρώην καπνιστές ηλικίας 45-55 ετών, ενώ μία άλλη μελέτη σε περισσότερους από 5.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω βρήκε ότι οι καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, ακόμη και μετά την ηλικία των 60, καταγράφουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και του εγκεφάλου από όσους συνεχίζουν να καπνίζουν.

Το παραπάνω αποτελεί μια συλλογή δεδομένων που έκανα, αναγκαστικά για την εκπλήρωση μιας εργασίας :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
dannaros εγραψες!!!!!!!σε πειραζει να το γραψω και να το δωσω σε μια καθηγιτρια μου?????

πριν λιγες μερες που πηγα 3ημερη εβλεπα τα περισσοτερα παιδια να καπνιζουν..δεν ξερω γιατι αλλα σπαστικα καπως..δεν με ερχεται καλα να βλεπω ανθρωπους να καπνιζουν ποσο μαλον παιδια της ηλικιας μου..και φιλους μου ακομα δεν μπορω να σκευτομαι οτι αυτο το πραγμα που πριν λιγο καιρο το κορόιδευαν τωρα το κανουν για "μαγκια"..εγω προσοπικα εχω σινιδιτοποιησει πληρως τι ειναι το καπνισμα και δεν θα το κανω ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Βεβαίως φίλε... και εγώ τα ίδια με εσένα πιστεύω... και εσύ έγραψες ειδικά με αυτό "ακομα δεν μπορω να σκευτομαι οτι αυτο το πραγμα που πριν λιγο καιρο το κορόιδευαν τωρα το κανουν για "μαγκια"" βεβαίως να το χρησιμοποιήσεις φίλε. χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι εκτός απο εμένα που θέλουν να "βάλουν μυαλό" στους άλλους.... Αλλά θα αντιμετωπίσεις και την απογοήτευση όταν κάποιος δεν εκτιμά ούτε την ζωή του, ούτε την προσπάθεια σου να τον "ξυπνήσεις"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
ασε δεν φανταζεσαι ποσο με πειραζει...και αντε αυτοι δεν νοιζονται για τη ζωη τους..εμεις οι υπολυποι που ειμαστε παθητικοι καπνιστες τι χρωσταμε???εγω ειδικα που εχω ασθμα απο τοτε που γεννηθηκα ξερω πως ειναι να εχεις πρβλημα με τα πνευμονια..δεν ειναι το ιδιο αλλα παλι για πνευμονια και αναπνοη μιλαμε..αυτοι σε λιγα χρονια θα σερνονται..ουτε να τρεξουν δεν θα μπορουν..και απορω πως λενε οτι ξερουν τι βλαβες προκαλει το καπνισμα και συνεχιζουν να καπνιζουν...ετσι για την πλακα λενε..πλακα θεωρουν οτι ειναι η ηγεια????αν ειναι δυνατον...και ειναι πολυ αντιαισθητικο..βρομανε ολοκλιροι κιτρινιζουν τα δοντια χαλαει το δερμα..γιατι επιβαρινουν την ηγεια τους αφου και το περιβαλον στο οποιο ζουμε(καυσαερια)μας κανει ηδη κακο????δεν καταλαβαινω...:worry:
ΥΓ...μη με λες φιλε κοριτσι ειμαι:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
δεν θα πω τίποτα παραπάνω. νομίζω ότι τα είπες όλα... το αίτημα φιλίας γιατί είσαι κοπέλα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Μόνο χόρτο κανένα σ/κ... Τσιγάρο δεν αξίζει, συν του ότι εθίζεσαι και σου γαμάει την υγεία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Μόνο χόρτο κανένα σ/κ... Τσιγάρο δεν αξίζει, συν του ότι εθίζεσαι και σου γαμάει την υγεία
Το χόρτο είναι πιο ...υγιεινό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Το χόρτο είναι πιο ...υγιεινό?
Βασικά δεν είναι βιολογικά εξαρτησιογόνο.
Δεν νομίζω. Τότε γιατί θεωρείται ναρκωτικό και είναι "απαγορευμένη" ουσία ενώ το τσιγάρο τίποτα?
https://www.youtube.com/watch?v=TfTu7xmwfn8
https://www.youtube.com/watch?v=Wik2uc69WbU
Απλά θυμήθηκα αυτά τα βιντεο :P
Α και δεν καπνίζω γιατί το θεωρώ ανοησία, επιβαρύνω τον εαυτό μου, τον καταστρέφω και αφαιρώ χρόνια ζωής. Επίσης επιβαρύνουν την τσέπη τους αυτοί που καπνίζουν. Ας μετρούσαν πόσα ξοδεύουν για να καταστρέφουν τη υγεία τους και θα βλέπατε πως θα σταματούσαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Δεν νομίζω. Τότε γιατί θεωρείται ναρκωτικό και είναι "απαγορευμένη" ουσία ενώ το τσιγάρο τίποτα?

Στο 1:50 και 2:44 ειδικά.



Το τι απαγορεύεται και τι όχι και γιατί είναι ένα μεγάααααααααλο θέμα. ;)
Ενδεικτικά, 1:27.:P

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Yup,το χόρτο είναι πιο υγιεινό απ'το τσιγάρο.Μην κάνουμε την ίδια συζήτηση over & over again.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
αυτό βέβαι δεν σημαίνει ότι είναι και υγειηνό... πάλι ζημειά σε σένα και στην τσέπη σου κάνεις. τώρα με το χόρτο υπάρχουν άλλες συνέπεις όπως σχιζοφρένεια και τρέλα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
αυτό βέβαι δεν σημαίνει ότι είναι και υγειηνό... πάλι ζημειά σε σένα και στην τσέπη σου κάνεις. τώρα με το χόρτο υπάρχουν άλλες συνέπεις όπως σχιζοφρένεια και τρέλα

Κάποια επιστημονική πηγή που να λέει ότι η κάνναβη γενικά προκαλεί σχιζοφρένεια, υπάρχει;

Εκτός από αυτό που αναφέρεται στο βιντεάκι παραπάνω για την κάνναβη που περιέχει χημικές ουσίες από φυτοφάρμακα και προκαλεί ψυχωτικά σύνδρομα φυσικά. Κάτι για το φυτό το ίδιο και το κάπνισμα του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tebelis13

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο tebelis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 1,256 μηνύματα.
Κάποια επιστημονική πηγή που να λέει ότι η κάνναβη γενικά προκαλεί σχιζοφρένεια, υπάρχει;

+1.Mην πετάτε αερολογίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
έχω δει ντοκιμαντέρ, και μην αναφέρω ιστορίες που μου έχει πει ο πατέρας μου για φίλους που έκαναν χρήση και που κατέλειξαν γιατί σέβομαι τους ανθρώπους και την κακοτυχία που είχαν να μπλέξουν, και άμα αυτό δεν σας πείθει υπάρχει και το google:
τα πρώτα αποτελέσματα https://www.google.gr/#sclient=psy&hl=el&q=%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B7+%CF%83%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=56e73b4e2a254908 διάλεξε άρθρο και διάβασε

δείτε και αυτό για την μαριχουάνα. (Προσωπικά είχα παραγγείλει όλα τα βιβλιαράκια για όλες τις ναρκωτικές ουσιες αν και δεν έχω πρόβλημα. Για όποιον έχει ας το κάνει και αυτός ΔΩΡΕΑΝ είναι) :
https://gr.drugfreeworld.org/#/documentaries/truth-about-drugs-documentary-marijuana
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
το χόρτο, σε προκαλεί να πάρεις και άλλο χόρτο και η πολύ κατανάλωση χόρτου σε ''καίει'' τον εγκέφαλο. εσύ μπορεί να μήν το καταλαβαίνεις αλλα με τα χρόνια φαίνετε. όπως και αυτοί που παίρνουν lsd, καταλαβαίνεις οτι έχουν ''κάψει κύτταρα''
το καίει μεταφορικα το λέω.

όλα τα πρεζόνια απο χόρτο ξεκίνησαν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
έχω δει ντοκιμαντέρ, και μην αναφέρω ιστορίες που μου έχει πει ο πατέρας μου για φίλους που έκαναν χρήση και που κατέλειξαν γιατί σέβομαι τους ανθρώπους και την κακοτυχία που είχαν να μπλέξουν,

Γιατρέ μας δουλεύεις; Σου ζητάω επιστημονικές πηγές και αρχίζεις να μου λες για προσωπικές ιστορίες; :P

και άμα αυτό δεν σας πείθει υπάρχει και το google:
τα πρώτα αποτελέσματα https://www.google.gr/#sclient=psy&hl=el&q=%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B7+%CF%83%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=56e73b4e2a254908 διάλεξε άρθρο και διάβασε

Τα διάβασα όλα. Διαλέγω αυτά που έχουν στοιχεία. Ορίστε λοιπόν κάποια σημαντικά σημεία τους:

Από το πρώτο άρθρο:
Οι ερευνητές, ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η ίδια η χρήση κάνναβης αυξάνει το κίνδυνο ψύχωσης μια κατηγορία διαταραχών που περιλαμβάνει και τη σχιζοφρένεια. Ίσως κάτι άλλο «όπως η τάση τους να χρησιμοποιούν άλλα ναρκωτικά ή συγκεκριμένες πτυχές του χαρακτήρα τους» να προκαλεί ψυχώσεις» λέει ο Ζάμιτ.
https://www.men24.gr/html/ent/271/ent.30271.asp

Και από το δεύτερο:
Οι συγγραφείς της πρώτης έρευνας καταλήγουν στο
“Παρόλο που η χρήση κάνναβης προηγούταν της εκδήλωσης της ασθένειας στους περισσότερους ασθενείς, δεν προέκυψε καμία σπουδαία σύνδεση μεταξύ της εκδήλωσης της ασθένειας και της χρήσης κάνναβης (CUD) που δεν μπορούσε να αιτιολογηθεί με δημογραφικά και κλινικά δεδομένα. Προηγούμενες έρευνες που εμπλέκουν και ενοχοποιούν τη χρήση κάνναβης στην εκδήλωση σχιζοφρένειας θα πρέπει να αξιολογήσουν προσεκτικότερα τη σχέση μεταξύ CUD και σχιζοφρένειας, και να λάβουν υπ’ όψη τους τις επιπλέον μεταβλητές που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Μια δεύτερη ξεχωριστή έρευνα, εξετάζει τις δεξιότητες αντίληψης σε ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν ιστορικό χρήσης κάνναβης συγκριτικά με ασθενείς που δεν έκαναν χρήση. Οι συγγραφείς στα αποτελέσματά τους αναφέρουν:
“Συγκρινόμενοι με τους μη χρήστες κάνναβης, το γκρουπ ασθενών που έκανε χρήση κάνναβης επέδειξε σημαντικά καλύτερη επίδοση στην επεξεργασία ταχύτητας, στην προφορική ευχέρεια λόγου και στην γλωσσική εκμάθηση και μνήμη. Επιπλέον οι ασθενείς που έκαναν χρήση μαριχουάνας, είχαν καλύτερα GAF (Global Assessment of Functioning) scores.

Και καταλήγουν γράφοντας ότι
“Συνολικά τα ευρήματά μας δηλώνουν ότι οι ασθενείς με σχιζοφρένεια που κάνουν χρήση κάνναβης είναι ένα υποσύνολο των ασθενών με σχιζοφρένεια το οποίο (υποσύνολο) παρουσιάζει υψηλότερη λειτουργικότητα
https://www.420.gr/?p=474

Νομίζω πως οι πηγές σου σε ακυρώνουν.
Όποτε υπάρχουν ενδείξεις συνεπειών υφίσταται θέμα χρόνιας κατάχρησης, κοινωνικών καταστάσεων ή χρήσης άλλων ουσιών.

δείτε και αυτό για την μαριχουάνα. (Προσωπικά είχα παραγγείλει όλα τα βιβλιαράκια για όλες τις ναρκωτικές ουσιες αν και δεν έχω πρόβλημα. Για όποιον έχει ας το κάνει και αυτός ΔΩΡΕΑΝ είναι) :
https://gr.drugfreeworld.org/#/documentaries/truth-about-drugs-documentary-marijuana

Εκτιμώ τις προσπάθειες οργανώσεων για την προστασία των (νέων ειδικά) ανθρώπων από τα ναρκωτικά, αλλά δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή. Τις περισσότερες φορές οι καμπάνιες τους (όπως αυτή στο video που παρέθεσες) βασίζονται σε μαρτυρίες και προσωπικές ιστορίες και φτάνουν σε ένα βαθμό προπαγάνδας (χαρακτηριστικό ότι η σελίδα έχει ένα background που ανακατέβει χόρτο, meth, αλκοόλ, κοκαΐνη κα).
Ωραία, τα άτομα αυτά βρήκαν στη μαριχουάνα μία διαφυγή από τα προβλήματα της ζωής και μπορεί να οδηγήθηκαν σε χρήση άλλων σκληρότερων ουσιών.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν εξηγείται με επιστημονικούς όρους. Αντίθετα, στο video με τον κ. Γρίβα που παρέθεσα παραπάνω γίνεται λόγος για την τεχνητή έλλειψη μέσω της οποίας προωθούνται άλλες ουσίες από τους εμπόρους στη θέσης της κάνναβης. Άρα δεν είναι η κάνναβη προθάλαμος για χρήση σκληρών ναρκωτικών, αλλά υπάρχει ολόκληρο σύστημα. Επίσης αναφέρεται και η απουσία βιολογικής εξάρτησης. Η ψυχολογική εξάρτηση είναι αυτή που αναφέρεται και στο video, και αυτή δεν έχει να κάνει με την ουσία αλλά με τον άνθρωπο. Θα μπορούσε κανείς αντί να ξεσκάει με την κάνναβη να το κάνει με το φαγητό.

το χόρτο, σε προκαλεί να πάρεις και άλλο χόρτο και η πολύ κατανάλωση χόρτου σε ''καίει'' τον εγκέφαλο. εσύ μπορεί να μήν το καταλαβαίνεις αλλα με τα χρόνια φαίνετε. όπως και αυτοί που παίρνουν lsd, καταλαβαίνεις οτι έχουν ''κάψει κύτταρα''
το καίει μεταφορικα το λέω.

όλα τα πρεζόνια απο χόρτο ξεκίνησαν

Η κάνναβη δεν προκαλεί βιολογικό εθισμό.
Το lsd είναι άλλο πράγμα, είναι συνθετικό και παράγεται με χημικό τρόπο. Παρ' όλα αυτά ούτε αυτό είναι εθιστικό.
Γενικά απ' ότι βλέπω μιλάς για αποτελέσματα υπερκατανάλωσης. Η κατάχρηση στα πάντα έχει αρνητικά αποτελέσματα, όχι μόνο στο χόρτο.
Είναι σαν να μου λες ότι η σοκολατίνα είναι κακό πράγμα επειδή άμα τρώω μία κάθε μέρα θα διπλασιάσω γρήγορα τα κιλά μου και θα πάθω ζάχαρο.

Για το τελευταίο δες παραπάνω για την τεχνητή έλλειψη.






Για την ιστορία δεν έχω βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα μου, ούτε προτίθεμαι να το κάνω ποτέ, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
wow... εκτιμώ πάρα πολύ που ασχολείθηκες, χαίρομαι ακόμα περισσότερο που δεν είσαι μπλεγμένος ούτε καν με τσιγάρο. Ύπαρχουν και βέβαια σημεία που λένε ότι οι χρήστες κάνναβης έχουν 40% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σχιζοφρένεια, ίσως θα έπρεπε να το αναφέρεις. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι απεδειγμένο 100% αλλά σίγουρα μπορείς να υποψιαστείς ότι ευθύνεται και η κάνναβης. Ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι η αποβολή ραδιενεργών ουσιών στην Μεσόγειο μας που τυχαίνει οι γύρω περιοχές να έχουν μεγάλυτερο ποσοστό πάθησης από καρκίνο. Να αναφέρω ότι το τελευταίιο γίνεται εδώ και 30 χρόνια οπότε σίγουρα θα ευθύνεται για την αύξηση του ποσοστού των παθήσεων από καρκίνο στην γύρω περιοχή (ακόμα και στην Ελλάδα)._τα καθάρματα_ Τελείωνω λέγοντας ότι δεν έχει απεδειχθεί ούτε το ένα (η συσχέτηση) ούτε το άλλο (η μη συσχέτιση) και είναι ωραίο που βλέπουμε σφαιρικά το πράγμα... Ελπίζω στο μέλλον να απεδειχθεί πλήρως η όποια συσχέτιση έχει η κάνναβις με την σχιζοφρένεια, αν και άμα μπορούσα θα ήλπιζα να τελειώσει η ιστορία των ναρκωτικών που όμως ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ !!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top