Κάπνισμα

Mefistofelis

Δραστήριο μέλος

Ο Mefistofelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 433 μηνύματα.
σωστά αλλά
και ο πρεζάκιας πεθαίνει για πρέζα, δεν έχει το δικαίωμα να χτυπάει όμως μέσα στο μαγαζί. γι αυτό υπάρχουν οι νόμοι, γιατί οι ελευθερίες συγκρούονται. και ο νόμος διαλέγει ποιά ελευθερία ειναι πιο ανεκτή και την πριμοδοτεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Ειπα να αφησετε την μεταφυσικοτητα κατα μερος διοτι θα πιανεστε απο πραγματα που δεν υφιστανται και θα χανατε τον προσανατολισμο σας.
Ποιος επνιξε τις δικες σου δωλησεις διαμαρτυριας , και ποιο οργανο αρνηθηκε να επιβαλλει τον νομο σε εκεινον που στον επνιξε.
Κανεις λαθος και στις δυο περιπτωσεις καταπατείται η αναγκη για ελευθερια , ειναι η συγκρουση των εγω σας.Ο ενας αισθανεται την αναγκη για καπνο ο αλλος για μη καπνο.
Βλεπω εχεις αρπαξει κατι που σε κανει να βλεπεις τα μισα απο οσα λεω , μαλλον το κολλησες απο τον αλεξανδρο
"Χρησιμοποιηστε τα μμε ,απευθυνθείτε στις αρμοδιες αρχες αμα σας ενοχλει κατι ή εαν ο νομος δεν εφαρμοζεται."
Τι θες να πεις με την κατακλειδα σου , τι σοι εγγυηση θες για την συμπεριφορα του αλλου , ασφαλως και ειμαστε ανθρωποι και δεν θα εχουμε ορθολογιστικες ή αλτρουιστικες πραξεις συνεχεια.
Εδω ερχεται παλι η δικη σας επιβολη διοτι περι αυτου προκειται , ο αλλος ειναι ενα ατομο με καποια υποσταση μπορει να ενδιαφερθει μπορει οχι ειναι κατι χαζο επειδη στο σχολειο σας μαθαινε για ισα δικαιωματα και αντιμετωπιση να περιμενεις απο καποιον αγνωστο με σκοτουρες να χει εσενα στο μυαλο.Και δυο λειτουργείτε εγωιστικα με την μονη διαφορα οτι εσυ θες μασκαρεψεις τον εγωισμο σου ως κατι το φυσιολογικο και τον δικο του τον θες επιβλητικο , μπορει και ο ιδιος να το κανει αλλωστε.

Μεταφυσικότητα; Αναφέρομαι σε μια πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που απλά εσύ αρνείσαι να δεις. Βιάστηκες να μου πεις πως καταπιάνομαι από συγκεκριμένα λεγόμενά σου. Εσύ είσαι εκείνος που επικεντρώνεται ση δυνατότητα εκδήλωσης της διαμαρτυρίας μου. Προσπαθώντας να κάνεις τι; Να αποδείξεις πως ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε άστοχες λέξεις γιατί εγώ δεν μπορώ να εντοπίσω άλλο λόγο. Ωραία το έκανε! Το μόνο που εγώ λαμβάνω από τα μηνύματά σου είναι μία προσπάθεια από μέρος σου απόδειξης ανυπαρξίας φασισμού ή καθεστώτος. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ. Προσπαθώ να εντοπίσω τους λόγους που θα με οδηγήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αυτό συμβαίνει και με το τσιγάρο. Εγώ δεν καταπατώ το δικαίωμα κανενός. Τα δικαιώματα του κάθε ατόμου είναι συγκεκριμένα. Δικαίωμα δε σημαίνει κάνω ό,τι θέλω χωρίς να υπολογίζω τους άλλους. Εγώ δεν πράττω κάτι εις βάρος κάποιου άλλου. Επιδιώκω να αποφύγω τη συναναστροφή μου με κάποιον που το κάνει. Τέλος, δεν προσπαθώ να μετατρέψω τις ανάγκες τις κάθε πλευράς σε μία έννοια. Φυσιολογικό είναι να επιθυμώ να είμαι υγιής. Φυσιολογικό θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και το κάπνισμα αν ενοχλεί μόνο τον καπνιστή. Φυσιολογικό όμως δεν είναι να ενοχλούμαι εγώ επειδή αυτός που καπνίζει θέλει να το κάνει και μάλιστα χωρίς να υπολογίζει εμένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Επικαλεισαι πραγματικοτητα εκει που δεν υπαρχει , μαλιστα ζητησα και απ'τους δυο σας κατι απτο πιο πριν αλλα εσεις εχετε αγκαλιασει την μεταφυσικη σας , την εχετε ονομασει ανθρωπινο δικαιωμα και δεν την αφηνετε.
Καθολου δεν επικεντρεθηκα στην διαμαρτυρια , απλα ειναι κατι που εσεις το αποφευγατε στα ποστ σας , και ειναι πολυ υποπτο πως δυο τετοιοι μεταφυσικοι θα αφησουν κατι τετοιο εξω απο την θεωρια τους , εκτος και εαν το αποσκοπουν στην αρνηση της πραγματικοτητας.
Σου εχω απαντησει σε τουτα που γραφεις , το οτι "Εγώ δεν πράττω κάτι εις βάρος κάποιου άλλου" ειναι καθαρο ψεμα , μη ικανοποιηση του αλλου ατομου ειναι η η δικη σας ικανοποιηση.
Ο δογματισμος σου σε εμποδισε μαλλον να δεις και τουτο "Ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος αλλοι ειναι ευαισθητοι και ενοχλουνται ευκολα ενω αλλα ατομα στην ιδια αποσταση απο το τσιγαρο δεν θα αισθανθουν ασχημα.Απλα μιλα , δεν ειναι ο αλλος στο μυαλο σου να ξερει ,ουτε θα πρεπε να τον απασχολει εαν δεν του το εκφρασεις." , οποτε την επομενη φορα που θα πεις οτι ψαχνεις να τους λόγους που θα σε οδηγήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προσπαθησε να μη εισαι τοσο μονοπλευρη και να βλεπεις αυτα που γραφω ,αντι να με κατηγορεις για κατι που δεν εκανα για να αποκλεισεις την γνωμη μου επειδη τουτο το κατι ειναι κατι που δεν πρεπει να γινεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Άρα απαιτείς να θέσω ως περιβάλλον μια πραγματικότητα στην οποία τα όποια ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα ή μία ξεχασμένη ουτοπία;
Μεταφυσικοί ξαναρωτώ; Εσύ λοιπόν, που θεωρείς πως όλοι πρέπει να δίνουν ένα κυριολεκτικό υπόβαθρο στα λεγόμενά τους ή έστω να έχουν πλήρη συνείδηση των λέξεων που χρησιμοποιούν, ως τι μου προσάπτεις το γνώρισμα του μεταφυσικού; Επίκληση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσωπικών απαιτήσεων; Αυτό είναι για εσένα η μεταφυσική και ο συσχετισμός της με την πραγματικότητα; Θα σε παρακαλούσα να μη γενικεύεις και να μη με χαρακτηρίζεις κατά τρόπο που εσύ επιθυμείς χωρίς να έχεις μία βάση. Θα το εκτιμούσα. Την όποια διαμαρτυρία επιθυμώ να εκδηλώσω θα την εκδηλώσω. Αυτό είναι αυτονόητο και νόμιζα πως δε χρειαζόταν περαιτέρω ανάλυση. Προφανώς έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη. Ελπίζω να σε έχω καλύψει. Όσον αφορά την ικανοποίηση τη δική μου και εκείνη του καπνιστή δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Εγώ δε θα είμαι ικανοποιημένη όταν ο άλλος στερείται το κάπνισμα. Θα είμαι ικανοποιημένη όταν ο άλλος σεβαστεί το ότι δε θέλω να εκτεθώ στον καπνό του. Μετά ας πάει να καπνίσει όσα πακέτα βρει στα περίπτερα και μάλιστα αν ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα ας πάθει και τα προβλεπόμενα.
Σε ποιον δογματισμό αναφέρεσαι; Σαφώς και διάβασα και έδωσα την αντίστοιχη προσοχή στο κείμενο που μου παρέθεσες. Με την ίδια λογική εσύ αρνείσαι να καταλάβεις πως δικαίωμα δεν είναι να κάνουμε ό,τι θέλουμε έτσι ώστε να ικανοποιούμαστε. Δηλαδή αν κάποιος επιθυμεί να κυκλοφορήσει γυμνός στους δρόμους ας το κάνει αν νιώθει ελεύθερος! Τότε δε θα μιλούσαμε για δικαιώματα αλλά ασυδοσία.
Δεν αποκλείω τη γνώμη σου. Αν το έκανα δε θα πληκτρολογούσα αυτή τη στιγμή, αλλά θα αδιαφορούσα για τα λεγόμενά σου. Ωστόσο η τελευταία σου φράση με προβλημάτισε. Υποστηρίζεις κάτι που δεν πρέπει να γίνεται, εγώ το απορρίπτω και παρʼ όλα αυτά είμαι η παράλογη. Οξύμωρο ακούγεται. Μη βιαστείς να με κατακρίνεις αν δεν κατάλαβα το διφορούμενο νόημα της φράσης σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Πωπωπωπω ενας στομφος "θέσω ως περιβάλλον μια πραγματικότητα στην οποία τα όποια ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα ή μία ξεχασμένη ουτοπία;" , παρακατω λες -- > "Με την ίδια λογική εσύ αρνείσαι να καταλάβεις πως δικαίωμα δεν είναι να κάνουμε ό,τι θέλουμε έτσι ώστε να ικανοποιούμαστε. Δηλαδή αν κάποιος επιθυμεί να κυκλοφορήσει γυμνός στους δρόμους ας το κάνει αν νιώθει ελεύθερος! Τότε δε θα μιλούσαμε για δικαιώματα αλλά ασυδοσία."
Εδω που μενω εγω τουτο ειναι προσβολη της δημοσιας αιδους , στο austen του texas ειναι νομιμο.Αληθεια βλεπω πως το τερατωδες πομπωδες υφος σε κανει να μιλας για δικαιωματα στα οποια θες να μας φυλακισεις εχοντας την εντυπωση πως ξερεις τι ειναι.
Ποιος οριζει τα δικαιωματα , η εξελιξη της ηθικολογιας που εχει ως ασυνειδητο σκοπο την αγελοποιηση της μαζας και τουτο εκφραστηκε με τους εκαστοτε νομους.
Δεν μου δινεις ποτε απαντηση , "Όσον αφορά την ικανοποίηση τη δική μου και εκείνη του καπνιστή δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Εγώ δε θα είμαι ικανοποιημένη όταν ο άλλος στερείται το κάπνισμα. Θα είμαι ικανοποιημένη όταν ο άλλος σεβαστεί το ότι δε θέλω να εκτεθώ στον καπνό του. Μετά ας πάει να καπνίσει όσα πακέτα βρει στα περίπτερα και μάλιστα αν ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα ας πάθει και τα προβλεπόμενα." , οταν γραφεις με το τοσο στομφο νομιζοντας οτι εξυπηρετεις τα καποιο σπουδαιο ιδανικο οπως τα ανθρωπινα δικαιωματα , στην ουσια συγκαλυμμένη φιλαυτια και βεβαια δε θα συγκρινεις την δικη σου θεληση με την δικη του με σωστο ματι , θα το θεσεις σε αλλη βαση , σε μια σαπια κοινωνικη κοινη αντιληψη.
Προσπαθεις εντελως αστοχα να αναπτυξεις επιχειρημα περι ικανοποιησης , εγω σου λεω κατι απλο , μια συγκρουση θελησεων , συγκρουση των "εγω" .
Ο ορος μεταφυσικη και χρηση του ηταν προφανης φυσικα εσυ δε σε συμφερει να το δεις , δε ειχατε επαφη με περιστατικα του τυπου καποιου τετοιου γεγονοτος αλλα ακομα και αν ειχατε δε παραθεσατε κανενα απο την αγαπη σας στην μεταφυσικη , ωρυεστε για το τιποτα.
Το να με χτυπας συνεχεια στο κεφαλι με την λεξη "ανθρωπινα δικαιωματα" ειναι κουραστικο.
"Θα είμαι ικανοποιημένη όταν ο άλλος σεβαστεί το ότι δε θέλω να εκτεθώ στον καπνό του" , ενα αλλο πραγμα που σου ειπα και δεν απαντησες , αν δεν του το γνωστοποιησεις πως θα το καταλαβει , δεν ενοχλουνται ολοι στο ιδιο βαθμο , το σε ποια αποσταση θα σε επηρεασει ο καπνος ειναι θεμα της δομης της ευαισθησιας του σωματος σου σε κατι τετοιο.
Εγω σε κρινω διοτι σου εχω απαντησει σε αυτα που ρωτας και εφοσον μου λες οτι κοιταξες προσεκτικα τι γραφω δεν μπορω να οδηγηθω σε αλλο συμπερασμα απ το οτι κανεις συνειδητοποιημενη παραποιηση του τι λεω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Θα σας φυλακίσω; Αυτά που γράφεις τα εννοείς τώρα; Τί είμαι εγώ για να σας φυλακίσω; Το αν γνωρίζω για τα ανθρώπινα δικαιώματα το ξέρω εγώ και ακόμα και να μην το κάνω αρμόδιος για να κρίνεις εμένα και τις ιδέες μου δεν είσαι εσύ. Περιορίσου λοιπόν στη συζήτηση για το κάπνισμα και μην κάνεις προεκτάσεις που θίγουν τον τρόπο παράθεσης των ιδεών μου. Αν ακολουθούσα τον τρόπο που εσύ μου απαντούσες θα ήμουν ειρωνική απέναντί σου, απότομη και απρόσωπη. Δεν το κάνω όμως γιατί προσπαθώ να καταλήξω σε ένα τελικό συμπέρασμα. Τα δικαιώματα ορίζονται και θεσμοθετούνται από τους νόμους και ορισμένους οργανισμούς. Μην παρεκκλίνεις όμως. Δεν είμαι υποχρεωμένη να σου απαντήσω σε τίποτα. Εσύ άλλωστε το κάνεις; Παρʼ όλα αυτά προσπαθώ να σου εξηγήσω την απλότητα των πραγμάτων. Αν ο καπνιστής θέλει να καπνίσει ας το κάνει. Επηρεάζει τον εαυτό του. Αν ο μη καπνιστής επιθυμεί να απέχει από το κάπνισμα ας το κάνει. Προστατεύει την υγεία του χωρίς επίσης να επηρεάζει κάποιον άλλο πέρα του εαυτού του. Όταν ο πρώτος καπνίζει δημόσια επηρεάζει το δεύτερο. Θέλεις να καπνίσεις; Θέλεις να πεθάνεις; Κάπνισε! Πέθανε! Εγώ για ποιο λόγο να ακολουθήσω το παράδειγμα σου; Εγώ για ποιο λόγο να καταστραφώ μαζί σου; Σε αυτά μήπως μου απάντησες; Τα συμπεράσματα που συνάγεις μπορείς να τα εκφράζεις με τέτοιο τρόπο που δε θίγουν τον άλλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mitsos_312

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο mitsos_312 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Καλά ντάξει Κρουξ μη μιλάς για ρατσισμό γιατί το νέο μετρο είναι καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά κατά των καπνιστών...Τι πάει να πει ότι στα μεγάλα μαγαζιά θα υπάρχει ένας μικρός χώρος καλυμμένος γύρω γύρω με πλέξι γκλας για να παν να καπνίζουν...Λες και τους βάζεις σε γκέτο είναι...Και στο κάτω κάτω κέντρο διασκεδάσης είναι..Εκεί ο άλλος πάει για να περάσει καλα...Ε. αμα δεν αφήνεις τον άλλο να περνάει καλά τι σοι κέντρο διασκέδασης θαναι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
απλά ο κρουκης έχει πάθει μανία καταδίωξης και βλέπει παντού κινούμενους καπνοδόχους. δατς ολ.

:P

Με κάλυψε η Βασιλική. Θα ήθελα, βέβαια, να προσθέσω ότι συμφωνώ με τον beautiful loser όσον αφορά το σημείο αυτό, αλλά στη γενική του σημασία:
Ποιος οριζει τα δικαιωματα , η εξελιξη της ηθικολογιας που εχει ως ασυνειδητο σκοπο την αγελοποιηση της μαζας και τουτο εκφραστηκε με τους εκαστοτε νομους.
Τα δικαιώματα δεν τα ορίζει κανείς, είναι αυτο-οριζόμενα με τον κανόνα του ότι εκεί που τελειώνουν οι ελευθερίες του ενός αρχίζουν οι ελευθερίες του άλλου, αλλά επειδή δεν τον τηρούμε οικειοθελώς, αυτός εκφράζεται (όχι πάντα με τον ορθότερο τρόπο ή με την πληρέστερη ανταπόκριση) μέσα από τους νόμους. Όσον αφορά το κάπνισμα, η ελευθερία του καπνίσματος τελειώνει εκεί που ξεκινά η ελευθερία της καθαρής ανάσας. Ναι, είναι σύγκρουση διαφορετικών "εγώ". Όμως έχουμε παρεξηγήσει την έννοια του "εγώ". Ο εγωισμός δεν είναι ταυτόσημος με την ιδιοτέλεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το εννοιολογικό του περιεχόμενο έχει περισσότερη σχέση με την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων κάποιου, που, όπως είπαμε, έχουν κάποια όρια.

Καλά ντάξει Κρουξ μη μιλάς για ρατσισμό γιατί το νέο μετρο είναι καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά κατά των καπνιστών...

Μμμ, γιατί ρατσιστική συμπεριφορά;

Τι πάει να πει ότι στα μεγάλα μαγαζιά θα υπάρχει ένας μικρός χώρος καλυμμένος γύρω γύρω με πλέξι γκλας για να παν να καπνίζουν...Λες και τους βάζεις σε γκέτο είναι...Και στο κάτω κάτω κέντρο διασκεδάσης είναι..Εκεί ο άλλος πάει για να περάσει καλα...Ε. αμα δεν αφήνεις τον άλλο να περνάει καλά τι σοι κέντρο διασκέδασης θαναι...

Ας το κάνουμε τότε θάλαμο αερίων. Δηλαδή χωρίς τσιγάρο δε μπορείς να περάσεις καλά; Να διασκεδάσεις; Αν θες να καπνίσεις, μπορείς να πας εκεί που καπνίζουν και να αλαφρώσεις. Γιατί να προκαλείς διαφόρων ειδών επιπλοκές στους άλλους; Από επιπλοκές στο ζήτημα της υγείας, ως και επιπλοκές στο πλύσιμο των ρούχων. Ενώ αυτοί δε σου προκαλούν καμία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Τα δικαιώματα δεν τα ορίζει κανείς, είναι αυτο-οριζόμενα με τον κανόνα του ότι εκεί που τελειώνουν οι ελευθερίες του ενός αρχίζουν οι ελευθερίες του άλλου, αλλά επειδή δεν τον τηρούμε οικειοθελώς, αυτός εκφράζεται (όχι πάντα με τον ορθότερο τρόπο ή με την πληρέστερη ανταπόκριση) μέσα από τους νόμους. Όσον αφορά το κάπνισμα, η ελευθερία του καπνίσματος τελειώνει εκεί που ξεκινά η ελευθερία της καθαρής ανάσας. Ναι, είναι σύγκρουση διαφορετικών "εγώ". Όμως έχουμε παρεξηγήσει την έννοια του "εγώ". Ο εγωισμός δεν είναι ταυτόσημος με την ιδιοτέλεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το εννοιολογικό του περιεχόμενο έχει περισσότερη σχέση με την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων κάποιου, που, όπως είπαμε, έχουν κάποια όρια.
Πρεπει να αστειευεσαι καθαρα ,λες πως συμφωνεις με την ρηση της γενησης των δικαιωματων και μετα τα ονομαζεις αυτο-οριζουμενα , αυτα περι συγκρουσης ελευθεριας ειναι κατι που σου μαθαινουν τα σχολεια οχι το τι ισχυει.
Αν νομιζεις οτι αυτο που γραφεις ειναι τα δικαιωματα τοτε σε διεπει πληρης αγνοια.
Ας παρω την περίφημη εγκυκλοπαιδεια του ηλιου "δικαιωμα : Ο,τι κατα νομον δικαιουται τις αξιωσις ερειδομενη επι του γραπτου ή του αγραφου δικαιου."
Μην προσπαθεις να παραποιησεις την εννοια , ειναι κατι που δημιουργησαμε εμεις και επειδη συνεφερε την δομη της κοινωνιας εφτασε εδω που ειναι σημερα.
Ας εξετασουμε επισης το αλλο που πες οτι ο εγωισμος ειναι διαφορετικος απο την ιδιοτελεια "εγωισμος : Η αγαπη που δειχνει κάποιος για τον εαυτο του και που αποβλεπει στο δικό του συμφερον, δειχνοντας αδιαφορια για τους αλλους"
Ιδιοτελεια :"η επιδιωξη ατομικου συμφεροντος"
Οσο για τα δικαιωματα τοποθετηθηκα πιο πανω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Από το Μείζον Ελληνικό Λεξικό: Εγωισμός: (ο) ουσ. η υπέρμετρη αγάπη για τον εαυτό μας που συνεπάγεται αδιαφορία για τους άλλους | αξιοπρέπεια, φιλοτιμία, περηφάνια

Ιδιοτέλεια: (η) ουσ. προσήλωση στο ατομικό συμφέρον

Πώς αλλιώς δηλαδή θες να περιγράψω τον όρο "σεβασμός απέναντι στους άλλους";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
οι ορισμοι συμπιπτουν , ποιο το νοημα αυτου που εγραψες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mefistofelis

Δραστήριο μέλος

Ο Mefistofelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 433 μηνύματα.
Παιδιά κάντε ένα διάλλειμα για τσιγάρο και συνεχίζετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3l3n@

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ελενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει απο Βασιλικά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 159 μηνύματα.
Κάπνισμα - Κάντε ενα κόπο να το δείτε, ειναι ενδιαφέρον

Κάπνισμα
Κάπνισμα 2
Κάπνισμα 3
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~LoVeR BoY~

Διάσημο μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,344 μηνύματα.
Σιγά μην καπνίσω και από τώρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.

~LoVeR BoY~

Διάσημο μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,344 μηνύματα.
Αυτό εννοούσα σόρρυ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

constantinekots

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Σιγά μην καπνίσω και από τώρα

Το θέμα είναι να μην καπνίσεις γενικά.

Κρατηστε και μια πισινη παιδακια. Ειναι πολύ επικινδυνο να λες "Εγω; Εγω δεν θα το βαλω στο στομα μου!". Το καλυτερο ειναι να μη λετε τιποτα, να ειστε προσγειωμενοι κι αφου το δοκιμάσετε να πειτε οτι δεν το γουσταρετε. Εγω τουλαχιστον ετσι έκανα και γι'αυτο δεν καπνιζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Κρατηστε και μια πισινη παιδακια. Ειναι πολύ επικινδυνο να λες "Εγω; Εγω δεν θα το βαλω στο στομα μου!". Το καλυτερο ειναι να μη λετε τιποτα, να ειστε προσγειωμενοι κι αφου το δοκιμάσετε να πειτε οτι δεν το γουσταρετε. Εγω τουλαχιστον ετσι έκανα και γι'αυτο δεν καπνιζω.

Επειδή εσύ δοκίμασες δε σημαίνει πως το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι. Η αποχή από το κάπνισμα δεν επιτυγχάνεται μόνο, μετά τη δοκιμή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

hale

Δραστήριο μέλος

Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα.
Κρατηστε και μια πισινη παιδακια. Ειναι πολύ επικινδυνο να λες "Εγω; Εγω δεν θα το βαλω στο στομα μου!". Το καλυτερο ειναι να μη λετε τιποτα, να ειστε προσγειωμενοι κι αφου το δοκιμάσετε να πειτε οτι δεν το γουσταρετε. Εγω τουλαχιστον ετσι έκανα και γι'αυτο δεν καπνιζω.
Σε αυτό έχεις μεγάλο δίκιο γιατί και εγώ έλεγα όταν ήμουν μικρός ότι δεν πρόκειτε να το δοκιμάσω ποτέ. Τελικά μια μέρα το δοκίμασα από περιέργια και από τότε μέχρη σήμερα καπνίζω (4 χρόνια δηλαδή).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

constantinekots

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Επειδή εσύ δοκίμασες δε σημαίνει πως το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι. Η αποχή από το κάπνισμα δεν επιτυγχάνεται μόνο, μετά τη δοκιμή του.

Επισης δεν επιτυγχανεται με τη βεβαιωτική, σχεδον παρθενοπίστικη αρρωστημένη αντίληψη για το κάπνισμα. Μπορεις να πάψεις να εχεις το υφος των 1000 καρδιναλίων, δε γραφεις στο περιοδικό της Ακαδημίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top