Δηλαδή Κωνσταντίνε θες να μου πεις ότι αυτοί που έχουν τελειώσει ΤΕΙ και πηγαίνουν με κατατακτήριες σε ΑΕΙ, το κάνουν καθαρά για λόγους επαγγελματικών δικαιωμάτων γνωρίζοντας ότι το επίπεδο είναι το ίδιο. Με άλλα λόγια λένε (μιλάω κυρίως για τις σχολές μας): " Έλα μωρέ. Είμαι διάνοια εγώ, τελείωσα το ΤΕΙ, γνωρίζω αυτά που κάνουν... ε σιγά, θα πάω εκεί, σε 4 χρόνια θα βγάλω την σχολή με 9 και μετά θα βγω να δουλέψω με δικαιώματα αυτή τη φορά."
Κάθε μέρα μιλάω με διάφορους συμφοιτητές μου που έχουν τελειώσει ΤΕΙ και σοβαρά σου μιλάω στη σύγκριση της παλιά σχολής τους με την καινούργια δεν έχω ακούσει ποτέ ισότητα. Από απλά λόγια: "Είναι καλύτερα εδώ" μέχρι και "Καλά είσαι μλκς ρε; Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε αυτές τις δύο;".
Και σε ρωτάω εγώ: Ποια θα είναι η απάντησή σου;
1) Λεω ψέμματα;
2) Λένε αυτοί ψέμματα;
3) Δεν ξέρουν αυτοί τι τους γίνεται που έχουν ασχοληθεί και με τα δύο και ξέρεις εσύ που έχεις ζήσει μόνο το ΤΕΙ και εγώ που έχω ζήσει μόνο το ΑΕΙ;
Είναι προφανές ότι αδυνατείς να συνειδητοποιήσεις για τι πράγμα μιλάμε...
Κοίταξε να δεις παλικαράκι μου,το Πολυτεχνείο αποδεδειγμένα είναι δυσκολότερο από ένα αντίστοιχο ΤΕΙ!Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό,ούτε εγώ φυσικά...θα διαπιστώσεις όμως (τελειώνοντας) ότι η "δύσκολη" σχολή δεν σημαίνει και "καλή δουλειά" ή "άμεση αποκατάσταση" ή "ανωτερότητα" ή ο,τιδήποτε άλλο...υπάρχουν πολλά θεωρητικά μαθήματα στο Πολυτεχνείο,τα οποία δυσκολεύουν τους φοιτητές να πάρουν πτυχίο στην ώρα τους και τα οποία αποφοιτώντας θα σου είναι παντελώς άχρηστα,και γιατί δεν έχουν εφαρμογή πουθενά (σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι αυτές εκτός Ελλάδας) και γιατί για να τα εφαρμόσεις,πιθανότατα δεν θα θυμάσαι τίποτα οπότε και πάλι θα αναγκαστείς να μελετήσεις και να ξανανοίγεις βιβλία (όπως γίνεται με όλους τους καλούς μηχανικούς που γνωρίζω)...τονίζω ότι η δυσκολία είναι θέμα του ΑΕΙ και μόνο όπως και το πως θα διδάξουν το κάθε μάθημα (άλλη "πολιτική" έχει το Πολυτεχνείο και άλλη το ΤΕΙ) το ΤΕΙ π.χ. έχει πολλά υποχρεωτικά μαθήματα,που συνεπάγεται περισσότερα σχέδια,περισσότερες μετρήσεις,περισσότερα εργαστήρια κ.λπ. οπότε εφόσον δεν εμβαθύνει τόσο στη θεωρία όσο στα Πολυτεχνεία ίσως γι'αυτό να βγαίνει και πιο εύκολα...τι μετράει όμως,σε τελική ανάλυση,να σου έχει μείνει στο τέλος σαν γνώση;Αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει και όχι αν κάνουν στα Πολυτεχνεία Μαθηματικά ΙΙΙ και στο ΤΕΙ Μαθηματικά ΙΙ...

Και για να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα σχολής,σκέψου πόσο δύσκολα τελειώνουν τα παιδιά το Μαθηματικό και το Φυσικό...
Αυτά ως μικρή εισαγωγή,τώρα για να σου απαντήσω...
Καταρχάς όποιος τελειώνει την οποιαδήποτε σχολή και δηλώνει "διάνοια" είναι για γιαούρτια και ντομάτες!Ένα αυτο...
Φυσικά ξέρουν όσοι επιλέγουν αυτό το δρόμο ότι θα είναι δύσκολος!Αλλά δεν μπορούνε όλοι φίλε μου,να ξενιτευτούν,να γραφτούν σ'ένα ξένο "ΤΕΕ" ή σε 1-2 χρόνια να πάρουν το MEng και να λύσουν το πρόβλημά τους!Θέλει χρόνο και χρήμα κάτι τέτοιο!Δεν τα έχουν όμως όλοι αυτά!Πολλοί εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο ΤΕΙ και είδαν ότι μετά από τόσα χρόνια και κόπο τελειώνοντας δεν έχουν ουσιαστικά κανένα Ε.Δ.!Οπότε η μόνη λύση τους είναι το 3ο-5ο εξάμηνο των Ελληνικών Πολυτεχνείων,που είναι και δωρεάν και σε τελική ανάλυση έχουν λίγα υποχρεωτικά (οπότε παρακολουθούνται και δουλεύοντας)...
Όσο για τους συμφοιτητές που λες ότι ρώτησες...βασική προϋπόθεση είναι να δουλεύουν,γιατί αν όχι,έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να συνέχισαν και να πέρασαν εκεί,μόνο και μόνο για να "καυχιούνται" (επειδή ζήλευαν π.χ. εσένα κατά τη διαμονή τους στο ΤΕΙ) και να συνεχίζουν να τους "πληρώνουν" οι ταλαίπωροι γονείς τους;
Μη νομίζεις ότι δεν έχουμε πολλούς απόφοιτους μ$$$κες (τις βάσεις τις βλέπεις άλλωστε)...εμείς τη χρονιά μου μπήκαμε 140 άτομα και αυτοί που ενδιαφερόμαστε/παρακολουθούμε και είμαστε κι ενός Α' μαθησιακού επιπέδου είμαστε καμιά 20ριά άτομα,οι υπόλοιποι λίγο-πολύ για την πλάκα τους μπήκανε...πιθανότερο είναι να συναντήσεις απ'τους δεύτερους κάποιον παρά απ'τους πρώτους...
Αυτό το "πρόβλημα" των ΤΕΙ όπως βλέπεις,έχει αντίκτυπο κι εδώ...
Για να τελειώνουμε,επειδή ξέρω ήδη κάποιον (επί προσωπικού) που εργάζεται σε τεχνική εταιρεία συγγενή μου και παρακολουθεί το ΑΠΘ (τελείωσε ΤΕΙ Καβάλας) η απάντηση που πήρα ήταν "σίγουρα δυσκολότερη σχολή (όπως επιβεβαίωσα κι εγώ πιο πάνω) αλλά δεν θα το έκανα αν είχα την δυνατότητα να δουλέψη αξιοπρεπώς"...όποιο σοβαρό άνθρωπο και να ρωτήσεις αυτό το πράγμα θα σου πει...επομένως Κώτσο,αν κάναν τη δουλειά τους με το πτυχίο ΤΕΙ δεν θα το αποφάσιζαν...ή αν τελοσπάντων ήθελαν να το κάνουν για τις "γνώσεις" θα μπορούσαν να πάνε για Μεταπτυχιακό για 1-2 χρόνια να πάρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις γνώσεις που θέλουν,ή απλά να πάνε στο Παπασωτηρίου να πάρουν βιβλία να διαβάσουν...η μάθηση ξέρεις δε σταματάει στη σχολή (βλακεία και που το γράφω,αλλά βλέπω ότι ούτε αυτό δεν συνειδητοποιείται ορισμένοι...)
Προσπάθησε να έρθεις στη θέση του και να καταλάβεις ΠΟΣΟ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ είναι να δουλεύεις και να πηγαίνεις σε μια σχολή σχεδόν ίδια μ'αυτή που παρακολούθησες (ευκολότερη ή δυσκολότερη) ΞΑΝΑ...
Και για να τελειώνω μαζί σου,αν το συμπέρασμα ότι τα ΤΕΙ δεν είναι ΑΕΙ το βγάζεις από 2-3 ξεφτίλες και όχι απ'αυτά που περογράφω εδώ μέσα (προγράμματα σπουδών,δομή ιδρυμάτων,Νόμους κ.λπ.) λυπάμαι πολύ...
Μ'αρέσει που ρωτάς και τον άλλο πιο πάνω αν μιλάει σοβαρά!Χαχαχαχαχα!
Μελέτησα το θέμα αυτό.Απλώς φίλε Businessman μερικά παιδιά επειδή κατάφεραν να περάσουν πολυτεχνείο θεωρούν όλα τα υπόλοιπα(πανεπηστήμια και τει) κατώτερα. Για χαλαρώστε....
Τώρα φταίνε οι γονείς που τους φούσκωναν τα μυαλά? Η είναι ένας τρόπος για να δείχνουν κύρος προς τον κοινωνικό περίγυρο?Γιατί πόσοι τέτοιοι υπάρχουν .....Ξέρετε πόσα παιδιά ξέρω που έχουν πάει πολύτεχνείο ενώ δεν ήθελαν, μόνο και μόνο τους γονείς?
Αυτή την νοοτροπία σας μαθαίνουν εκεί?
Υ.Γ.1 Δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά σε μια μερίδα ατόμων.
Υ.Γ.2 Α ρε πάτε στρατό μερικοί να στρώσετε και να δείτε με άλλο μάτι τι ζωή.......
Όπως γράφεις κι εσύ,μερικά
παιδιά δεν λένε να καταλάβουν πέντε πράγματα...και να'ταν μόνο οι γονείς!

Σαν να έχεις απέναντί σου ένα γαϊδούρι...είτε του πεις αυτά που γράφω είτε "Ούγκ" θα σου πει πάλι το ίδιο πράγμα...θα γκαρίζει δηλαδή!

Άσε μην την ψάχνεις και τους απαντάς,όποιος έχει πέντε οκάδες μυαλό στην γκλάβα του καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάω...
Υ.Γ.1 Μην φανταστείς ότι τόση ώρα μιλάω επειδή νομίζω ότι έχω απέναντί μου σοβαρούς ανθρώπους...απλά επειδή αυτές τις μέρες δεν έχουμε μαθημα και "ξυνόμαστε",είπα να θέσω σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος της "ατάκας" του Einstein που λέει "Δύο πράγματα στον κόσμο είναι απεριόριστα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία"

Πάντως ο kkantoutsis βλέπω συνεχίζει ακάθεκτος,παρ'ότι αυτοί έχουν ξεκινήσει μαθήματα...
Υ.Γ.2 Χαρακτηριστικό της ανωριμότητας ορισμένων είναι το εξής...έχεις παρατηρήσει πως κάνουν ορισμένοι αν πεις κάτι κακό για τη σχολή τους;Σαν να τους έφαγες την γκόμενα!

Άσε αδερφέ,το γέλιο της αρκούδας!...