Είμαι υπέρ των δημόσιων σχολείων, γιατί απλά είναι μια μέση κατάσταση: δεν είναι βέβαια αυτό το "χάος" που αρκετοί πιστεύουν, αλλά δεν είναι και κανένα ονειρεμένο μέρος με ροζ συννεφάκια και βαρκούλες να αρμενίζουν στο οποίο τα παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να πάνε (όχι ότι το ιδιωτικό είναι κάτι τέτοιο βέβαια)! Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν μπορούν να ζούν στην τελειότητα, και να τους έρχονται όλα βολικά στη ζωή τους.... Στο δημόσιο σχολείο ο δάσκαλος/καθηγητής δεν θα φοβηθεί να φωνάξει στο παιδί, ούτε να το τιμωρήσει, ούτε να του βάλλει τον βαθμό που πραγματικά του αξίζει. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν είναι κάποιος δάσκαλος/καθηγητής σε ιδιωτικό σκέφτεται μήπως μετά οι γονείς του παιδιού που θεωρούν ότι "το παιδάκι τους αδικήθηκε από τον κακό καθηγητή", πάνε και κάνουν ένα σωρό παράπονα στη διεύθυνση.... Αν οι γονείς δε, έχουν καβαλήσει το καλάμι (δεν μιλάω μόνο για τους γονείς των παιδιών που πάνε σε ιδιωτικά, και εμένα μου έχει τύχει παράδειγμα τέτοιου γονέα) και θεωρούν ότι το βλαστάρι τους είναι μία διάνοια και που "είναι παράλογο ένα τέτοιο μαθηματικό κεφάλι να πήρε 14 στο διαγώνισμα της άλγεβρας", και το ζορίσουν πολύ το θέμα, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στον κακόμοιρο τον καθηγητή....:emm:
Βέβαια δεν είπαμε ότι όλα τα δημόσια σχολεία είναι το ίδιο, ούτε ότι όλα τα ιδιωτικά είναι ίσα και όμοια, απλά προτιμώ να μην παίρνω τις εξαιρέσεις. Δηλαδή στα περισσότερα δημόσια όντως δεν γίνεται δουλειά, στο σχολείο που πάω εγώ δε, αν περιμέναμε απ τους καθηγητές, ζήτω που καήκαμε! Και αυτό πιστεύω ότι ωφείλεται σε ένα φαύλο κύκλο: τα παιδιά έχουν ήδη την άποψη ότι οι καθηγητές δεν κάνουν σωστή δουλειά και ότι "να ναι καλά τα φροντιστήρια" και "τι με νοιάζει εμένα για το σχολείο;" και έτσι όχι απλά κάνουν ιδιαίτερα και φροντιστήρια, αλλά στηρίζονται απλοκλειστικά σε αυτά. Οι καθηγητές από την άλλη γνωρίζουν ότι τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κάνουν τη δουλειά του λίγο "πρόχειρα"... Βέβαια πάντα υπάρχουν και ορισμένοι καλοί καθηγητές όμως θεωρώ ότι είναι "είδος υπό εξαφάνιση"...:xixi:
Στα ιδιωτικά φυσικά και υπάρχουν πλεονεκτήματα -κυρίως σχετικά με τη μάθηση-, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Γιατί όσα παιδιά γνωρίζω εγώ (πάντα μιλάω σύμφωνα με αυτά που εγώ βλέπω, για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις....) πάνε φροντιστήριο είναι δεν είναι σε ιδιωτικό.:iagree:
Και για αναφερθώ και στο θέμα των ηλικιών, νομίζω ότι εγώ προσωπικά έχω πολύ μεγάλη διαφορά στον τρόπο σκέψης σε σχέση με όταν ήμουνα τρίτη Γυμνασίου.:xixi:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.