The President
Νεοφερμένο μέλος

Βέβαια δεν είπαμε ότι όλα τα δημόσια σχολεία είναι το ίδιο, ούτε ότι όλα τα ιδιωτικά είναι ίσα και όμοια, απλά προτιμώ να μην παίρνω τις εξαιρέσεις. Δηλαδή στα περισσότερα δημόσια όντως δεν γίνεται δουλειά, στο σχολείο που πάω εγώ δε, αν περιμέναμε απ τους καθηγητές, ζήτω που καήκαμε! Και αυτό πιστεύω ότι ωφείλεται σε ένα φαύλο κύκλο: τα παιδιά έχουν ήδη την άποψη ότι οι καθηγητές δεν κάνουν σωστή δουλειά και ότι "να ναι καλά τα φροντιστήρια" και "τι με νοιάζει εμένα για το σχολείο;" και έτσι όχι απλά κάνουν ιδιαίτερα και φροντιστήρια, αλλά στηρίζονται απλοκλειστικά σε αυτά. Οι καθηγητές από την άλλη γνωρίζουν ότι τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κάνουν τη δουλειά του λίγο "πρόχειρα"... Βέβαια πάντα υπάρχουν και ορισμένοι καλοί καθηγητές όμως θεωρώ ότι είναι "είδος υπό εξαφάνιση"...:xixi:
Στα ιδιωτικά φυσικά και υπάρχουν πλεονεκτήματα -κυρίως σχετικά με τη μάθηση-, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Γιατί όσα παιδιά γνωρίζω εγώ (πάντα μιλάω σύμφωνα με αυτά που εγώ βλέπω, για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις....) πάνε φροντιστήριο είναι δεν είναι σε ιδιωτικό.:iagree:
Και για αναφερθώ και στο θέμα των ηλικιών, νομίζω ότι εγώ προσωπικά έχω πολύ μεγάλη διαφορά στον τρόπο σκέψης σε σχέση με όταν ήμουνα τρίτη Γυμνασίου.:xixi:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για το θέμα τον φροντιστηρίων... φυσικά και υπάρχουν καθηγητές και στα ιδιωτικά που δεν είναι αρκετά καλοί ώστε να μπορεί το παιδί χωρίς φροντιστήριο αλλά μάλλον το ότι πάνε οι περισσότεροι φροντιστήριο δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά για να είναι πιο σίγουροι ή κάτι.. προσωπικά εγώ πηγαίνω γιατί έχω κενά από προηγούμενες χρονιές (δικό μου το φταίξιμο) και γιατί με βοηθάει πολύ να ακούω τα πράγματα περισσότερες φορές (είμαι ακουστικός τύπος

Ναι κι εγώ έχω αλλάξει πολύ σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν γι'αυτό και το λέω με τόση σιγουριά ότι υπάρχει διαφορά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Δεν έχω πρόχειρο τον κανονισμό του σχολείου μου γμτ, τον έχω στην Αθήνα. Είναι αρκετές σελίδες πάντως και αρκετά σαφής.
miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Είναι και γνωστό όμως και νομίζω οτι έχει σχετικά καλή φήμη. Είχε δηλαδή στα χρόνια που ήμουν εγώ εκεί, και εμένα μου φάνηκε όντως πολύ καλό.
Πέτυχα ακριβώς αυτό που ήθελα χωρίς ιδιαίτερα ή φροντιστήρια, πολύ καλοί οι καθηγητές.
Giwrgos
Νεοφερμένο μέλος

Δε νομιζω οτι οι κανονισμοι μαθητικων κοινοτητων και ενδοσχολικων κυρωσεων εχουν εφαρμογη στα ιδιωτικα. Οταν πληρωνεις δε μπορεις να τιμωρηθεις με την ποινη της αποβολης, αλλα με αλλα πειθαρχικα μετρα. Οι γονεις δεν θα εχουν αδικο να διαμαρτυρηθουν. Οταν πληρωνεις δεν εχει κανεις το δικαιωμα να σε διωξει απο την αιθουσα ακομη και για μια ωρα.
Μαλλον επεσες στην περιπτωση. Δεν ξερω πολλα ιδιωτικα να καθιστουν σαφεις τους ορους συνεργασιας. Και μεγαλα μαλιστα. Αντιθετα, στο δημοσιο γυμνασιο που πηγαινα το πρωτο πραγμα που εκαναν ηταν να μας μοιρασουν το εγχειριδιο λειτουργιας του σχολειου. Και τωρα στο λυκειο υπαρχει αρχειο με ολους τους νομους-εγκυκλιους-διαταξεις-κανονισμους που μπορει να συμβουλευτει οποιος θελει.
Κοίτα δεν σε παρεξηγώ δεν έχεις πάει από γυμνάσιο και πάνω σε ιδιωτικό, και στα δύο μου σχολεία έχουν πέσει, πέφτουν και θα πέφτουν αποβολές να φανταστείς πέρσι εγώ που θεωρούμαι και ήσυχο παιδί πήρα 20απουσίες πέρσι. Επίσης, το μόνο που γίνεται στο ιδιωτικό είναι ότι τα μπαλώνουν με τις απουσίες ώστε να μην μείνεις. Τέλος, σε πληροφορώ ότι έφαγα ο ίδιος επειδή γέλασα μέρα που καθηγητής είχε νεύρα. Ώσο για το να πάει γονιός είναι μία πολύ ακραία κίνηση, έχω γράψει τις συνέπειες στους καθηγητές.
@Giwrgos:thanks:
P.S. Έχω πάει σε 2 Ιδιωτικά (και θα ήθελα την άποψη σου γιατί σκέφτομαι το Λύκειο να το κάνω σε Δημόσιο αφού έτσι και αλλιώς τα φροντιστήρια θα είναι 12 ώρες την εβδομάδα και είδη δεν αντέχω το 8ωρο, αλλά φοβάμαι τις καταλήψεις.
miv
Επιφανές μέλος

Εννοω πολυ απλα οτι καλυτερα να συνηθιζεις στην ιδεα του δημοσιου γιατι το πανεπιστημιο σου θα ειναι δημοσιο, κι ετσι πρεπει να ειναι.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ακόμα και για μαζική κοπάνα απ' το μάθημα έπεσε μια φορά.
miv
Επιφανές μέλος

miv
Επιφανές μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.