εχοντας δοκιμασει κ τα δυο θα σου πω κατα την αποψη μου ποια ειναι τα υπερ και τα κατα της καθε επιλογης.. Λοιπον εγω βοηθεια στα μαθηματα του σχολειου αρχισα να δεχομαι απο την β' λυκειου.Πηγα εξαρχης σε οργανωμενο φροντιστηριο σε ολα τα μαθηματα της κατευθυνσης μου (θετικη) και πρεπει να πω οτι σε γενικες γραμμες εμεινα πολυ ευχαριστημενη.Το φροντιστηριο σε αναγκαζει κατα καποιο τροπο να μπεις σε ενα προγραμμα, βαζοντας τακτικα διαγωνισματα και ενημερωνοντας τους γονεις για τα κατορθωματα σου.Ιδιαιτερα εκανα μονο στην χημεια καθως εχουμε χημικο στην οικογενεια. Συγκρινοντας και τα δυο, εβλεπα οτι το ιδιαιτερο ειναι πολυ πιο ξεκουραστο απ'οτι το μαθημα με αλλα 9 παιδια σε μια ταξη οπου ο καθενας λεει τον πονο του.Στην β λυκειου δεν εδινα και ιδιαιτερη σημασια και ημουν λιγακι στον κοσμο μου. Πηγαινοντας ομως γ' λυκειου δεν ηθελα να ριψοκινδυνευσω τιποτα. Σε μερικα μαθηματα του φροντιστηριου δεν ημουν και τοσο ευχαριστημενη και ετσι στραφηκα σε ιδιαιτερα κανοντας ομως περιπου τα μισα μαθηματα στο φροντιστηριο. Το φροντιστηριο εχει αρκετα καλα: αν το επιδιωξεις μπορεις να εισαι με μια ταξη με φιλους σου και να περνας αυτες τις αφορητες ωρες των μαθηματων με οικεια προσωπα, θυμιζει περισσοτερο σχολειο, σε κρατανε σε ενα αυστηρο προγγραμα με συνεχεις επαναληψεις με τα διαγωνισματα κ πολλες φορες μαθαινεις απο αποριες συμμαθητων σου.Τα ασχημα λιγο πολυ τα γνωστα..πολλα παιδια, χανεις ωρα λυνοντας ασκησεις τις οποιες εχεις ηδη λυσει και το χειροτερο κατ'εμε ειναι το ανελεητο προγγραμα του.. 7ωρα και 8ωρα καθημερινα που ειναι θανατος και απιστευτη κουραση.
Το ιδιαιτερο ειναι ξεκουραστο αλλα κοστιζει..Και αν εισαι ατομο που χωρις πιεση δεν καθεσαι να διαβασεις μην το επιλεξεις. Εγω χημεια εκανα με εναν γνωστο και οικογενειακο φιλο και (δεν ειναι προς τιμη μου αυτο) αλλα τον εκανα οτι ηθελα.Δεν πολυδιαβαζα, του ακυρωνα μαθηματα και επαναληψη ειχα κανει 2 φορες ολη την χρονια.Στο φροντιστηριο ομως δεν εχει τετοια. Κυριακη ειναι το διαγωνισμα κ πρεπει να χτυπηθεις κατω να διαβασεις μεσα σε μιση μερα και να πας να γραψεις αλλιως εχει τηλεφωνημα στο σπιτι.Για μενα παιζει πολυ μεγαλο ρολο η προσωπικοτητα του καθε μαθητη.Εγω χωρις πιεση ακομη και στην γ' λυκειου δεν καθομουν να διαβασω.Επαναληψη απο μονη μου δεν εκανα ουτε για αστειο.Χρειαζομουν συνεχως κινητρο.Γι αυτο σκεψου αν εισαι αρκετα ωριμη ωστε να εκτιμησεις τον καθηγητη που θα καθεται να αφιερωνει τοσες ωρες σε σενα προσωπικα και αν θα μπορεις να διαβασεις ακομη και αν ξερεις πως δεν θα εξεταστεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.