Eίπες -μου φάνηκε αστείο εσύ ένας πρωτοετης να κρίνεις όχι μονο το δικό σου πανεπιστήμιο αλλα και τα ξένα-.
Spoiler
Απαντώ: διάβασε το post μου και δες ότι ήμουνα φοιτητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο και συναναστρεφόμουνα με πολλούς φοιτητές ιατρικής αλλα και ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ιατρικης. Την γνωμη που εχω σχηματισει αυτοι με εκαναν να την σχηματισω. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και όχι radio αρβύλες! Το τρέμετε και τα αλλα που είπα τα είπα κάνοντας humour αν ξέρεις τι πάει να πει. Σπουδαζα γεωπονικη (σχολη που χρειαστηκε να δωσω μαθημα 6 ωρες σερι 10:00-16:00) και πηρα πτυχιο με βαθμο 6,9 οταν ο μεσος ορος ειναι κοντα στο 5.5 και αυτο το λεω για να σε προλαβω. Ειμουνα φοιτητης που τον γοητευε η συγκεκριμενη επιστημη αλλα δεν ηταν το μερακι του και για να ειμαι στο πνευμα του forum ηταν η πρωτη μου επιλογη στις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ενοοιτε μετα την ιατρικη). φιλε για να μην το πάμε σε πνεύμα αντιπαράθεσης αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε πανεπιστήμιο έχει και τα καλά και τα κακά. Ένα από τα κακά που βρήκα εδώ είναι ότι δεν μιλάνε καλά αγγλικά,οχι οτι εγω ειμαι ο House αλλα δες λιγο πισω απο αυτο (αν με πιανεις...με πιανεις?anyway). Tο επίπεδο τον φοιτητών έχει ανεβεί αρκετά. Γενικά οι καθηγητές, με το λίγο που έχω δει θέλουν να κάνουν το πανεπιστήμιο πιο ανταγωνιστικό και να γίνει πραγματικά πανεπιστήμιο κεντρικής ευρώπης! επειδή ανέφερες την ανατομία οι εξετάσεις έχουν ως έξεις: 1 εξάμηνο οστά-μυs,2ο σπλάχνα,τρίτο νεύρα,βιβλια εχουμε τα greys anatomy,atlas sobota και textbook του fritsch. Σε καθε εξαμηνο δινουμε εξετασεις στο αντιστοιχο αντικειμενο και αφου ολοκληρωσουμε με επιτυχια τον κυκλο των εξετασεων δινουμε ενα final test και με τα 3 αντικειμενα(προφορικα-γραπτα).Εχουμε 4 ωρες εργαστηριο την βδομαδα.Αναφερεις οτι εχετε παρακολουθησεις δεν αναφερεις ομως αν ειναι υποχρεωτικες η αν περνατε για κανα μισαωρο πριν πατε για καφε(δεν δεν αναφέρομαι επί προσωπικού μην θίγεσαι :p) Αυτα που ανφερουν μερικοι περι χρηματισμου και λοιπων μου φενονται εξωφρενικα με βαση την ιδεα που εχω σχηματισει μεχρι τωρα. Αν περνουσα στις κατατακτηριες φιλε μου δεν θα εβριζα τα πανεπ. του εξωτερικου, θα ειμουνα με την κοπελα μου τωρα στο Λιμανι (club θεσ/νικης) και θα εκανα ζωαρα! Σε φιλω...
Όχι δε θίγομαι συζήτηση κάνουμε
Εμείς ως φοιτητές ιατρικής πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε όσο το δυνατό αντικειμενικά για την σχολή μας χωρίς να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Επίσης παραδέχομαι πως πηγαίνοντας πάνω έκανες θυσίες και για αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια (κάποια που έγραψα πιο πάνω ήταν και λίγο τρολίστικα)
Έχεις δίκιο εμείς τα μόνα υποχρεωτικά που έχουμε είναι τα εργαστήρια στα άλλα οι παρουσία δεν είναι απαραίτητη και αυτό είναι ένα αρνητικό της σχολής μου. (δεν αναφέρομαι για άλλες σχολές της Ελλάδας γιατί δε ξέρω). Το να συμμετέχει σε μια ομάδα εργαστηριού που αρκετοί είναι αδιάβαστοι είναι κάτι που δε βοηθάει την ομαλή ροή του μαθήματος.
Όσο αφορά τον τόπος εξέτασης πάλι το δίκό σας είναι πιο αντικειμενικός και πιο απαιτητικός.
Λοιπόν ας μελετήσουμε τα βιβλία σου κάνεις το grays anatomy (προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο του είδους του. Για άτlαντα έχετε τον sobota που πάλι το θεωρώ πιο καλό από το netter (για πρωτοετείς φοιτητές), το textbook δε το γνωρίζω (αλλά ότι και να ναι θετικό είναι) εμας μας δίνουνε σημειώσεις οι καθηγητές (που η αλήθεια είναι ότι δε πολυσυμπαθώ).
Επίσης έχετε 4ωρο εργαστήριο ενώ εμείς έχουμε 3ωρο (και εκεί μπροστά είσαστε). Στο εργαστήριο δε μου αρέσει επειδή το χωρίζουνε σε μέρη (θεωρία, πρόπλασμα, φρέσκα παρακευάσματα) θα προτιμούσα ενιαίο μάθημα ένας καθηγητής στο όργανο και να δείχνει παράλληλα πτώμα πρόπλασμα και κλινικά.
Εμάς αυτό που κάνουνε μόνο την μάθηση δε βοηθάει.
Το ιδανικό μάθημα ανατομίας λέω αυτό
(μη φοιτητές ιατρικής μη βλέπετε θα τρομάξετε)
Spoiler
VIDEO 1 κορμός 1 διάλεξη και κλιμακωτή θεωρία (Τα μαθαίνεις που τα βλέπεις)
Εμένα με ενοχλεί στην ανατομία που κάνω υπερβολικά που δεν έχει πτώμα. Δε λέω καλά και τα φρέσκα παρασκευάσματα άλλα άλλη η μαγία του πτώματος (+ ότι σου μένει και η τοπογραφία) ευτυχώς που έκανα λίγο πτώμα στην προηγουμενη σχολή μου.