Οδηγός για συγγράμματα του Α εξαμήνου
Πληροφορική: σημειώσεις
Βιοχημεία: έχετε μόνο μία επιλογή
Βιολογία: 2 επιλογές, το σύγγραμμα του Alberts ή του Μαρμαρά. Διδάσκεστε και εξετάζεστε από τον Alberts.
Στατιστική: 2 επιλογές, του Κατσουγιαννόπουλου και του Τριχόπουλου. Εγώ έχω του Kατσουγιαννόπουλου, το οποίο είναι και πιο πρόσφατο. Θα έλεγα να πάρετε αυτό.
Φυσική: 2 επιλογές, του Τομέα κι ένα άλλο. Εξετάζεστε στου Τομέα, οπότε προτείνω αυτό.
Ανατομία: 3 επιλογές- όλες έχουν τους ατλαντες και την εισαγωγη στην ανατομια. Τι διαφέρει: στο 1ο πακετο: βιβλια του Werner, στο 2ο πακέτο: βιβλία του Σάββα, στο 3ο πακέτο, η ανατομία του Gray. Τα βιβλία του Werner δεν τα ξέρω, αλλά φαίνονται καλά. Τον Σάββα δεν θα τον πρότεινα, θα πρότεινα όμως τον Gray, αφού είναι το κλασικό σύγγραμμα ανατομίας.
Γενικά:
Ρωτάτε τις έδρες ποιο σύγγραμμα προτείνουν και ρωτήστε παλαιότερους για να μάθετε ποιο βιβλίο διδάσκεται.
Επίσης, αν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να δανειστείτε το βιβλίο που προτείνει η έδρα από κάποιον μεγαλύτερο κι εσείς να δηλώσετε την άλλη επιλογή, αν αυτή σας φαίνεται καλύτερη.
Ακόμη, μπορείτε να πάτε στους εκδοτικούς οίκους και να ζητήσετε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία, ώστε να αποκτήσετε μια ιδέα σχετικά με το κάθε σύγγραμμα. Κάποιο βιβλίο που βολεύει εμένα μπορεί να μην βολεύει κάποιον άλλο, γι' αυτό πρέπει ο καθένας να σχηματίζει προσωπική άποψη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πήγε κανείς στο επιλεγόμενο των Αγγλικών σήμερα;
Mr Crowley έχω την εντύπωση πως σε είδα αλλά ντράπηκα να σε χαιρετήσω.