για πειτε λιγο τωρα
υπαρχει γενικοτερη συσκοτιση και απο πολλους γιατρους και απο φαρμακοποιους για την αντιμετωπιση μιας πληγης σε ατομο χωρις αντιτετανικηη καλυψη
εχω ρωτησει και γιατρους και φαρμακοποιους και βασει οσων διαβασα στο δικτυο μου τα ειπαν λαθος!
το λοιπον εχουν περασει πανω απο 10 χρονια απο τοτε που εκανα αντιτετανικο εμβολιο(την ανανεωση που λεμε),νομιζω 15 καπου εκει
ε στο διαστημα αυτο(10+) οταν ειχα πληγη εκανα τον ορο
ομως μαθαινω πως εκανα μια τρυπα στο νερο,ο ορος ειναι για εικοσι μερες και μετα το ΙΔΙΟ τραυμα απο τετανο μπορει να νοσησει,εισαι ακαλυπτος
οποτε διαβασα πρεπει να κανεις ταυτοχρονα και το εμβολιο! το ενα στο ενα χερι το αλλο στο αλλο
σημερα ειχα εναν μικρο τραυματισμο στο κεφαλι(πρακτικα ενα σπυρι ματωσε απο γδαρσιμο) ,για να ειμαι ειλικρινης δεν ασχοληθηκα,αλλωστε δεν εβλεπα και τπτ μεσα στα μαλλια,απλα ματωσε κ πονουσε,τα κλασικα,μια μικρη πληγη μου ειπαν.
ε ειδα ενα αρθρο για τον τετανο επ αφορμη και διαβασα τα οσα,πως τοσα χρονια εκανα μια τρυπα στο νερο,μαλιστα εγραφε ειναι τα πολυ μικρα τραυματα που νοσουν διοτι κανεις δεν τα δινει σημασια
τωρα μου μπηκαν ιδεες!ισως και ιδεοψυχαναγκαστικες εδω που τα λεμε

οποτε αυριο λεω να κανω τον ορο και μεθαυριο ή την δευτερα καλυτερα αφου μεθαυριο ειναι κυριακη το εμβολιο
αν και ο οργανισμος μου ειναι αδυναμος αυτες τις ημερες λογω κακου υπνου και ενος κρυολογηματος/κοπωσης
πως το βλεπετε και κυριως αφου κανω το εμβολιο αφου εχω να κανω την ανανεωση πανω απο 10 χρονια,πως παει μετα; ξανακανω εμβολιο σε ενα μηνα και μετα σε 6/12 μηνες ; κατι τετοια διαβασα ή μηπως αρκει η μια φορα του εμβολιου πυο θα κανω για δεκαετια ;..αλλα δεν τα λενε και πολυ ξεκαθαρα σε εναν πινακα που παραθετουν
το λοιπον ρωτω γιατι οι γιατροι που ρωτησα και ο φαρμακοποιος μου τα ειπαν λαθος,τουλαχιστον συγκρισει με το αρθρο(επισημο)που διαβασα,το οποιο επισης δεν το λες 100% κατανοητο.γενικως υπαρχει συγχυση για το θεμα απο οτι καταλαβαινω
να στε καλα
edit οκ ηλθον ειδον απηλθον,το ψαξα και βρηκα κατι ξενα links κ ερευνες σχετικες και κατατοπιστηκα,παντως παιζει παραπληροφορηση στο θεμα.