Ιατρικές ειδικότητες - Ποια θα διαλέγατε;

• Thread starter Thread starter Joaquín
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ποια ιατρική ειδικότητα έχει στένη σχέση με ιστολογία(άρα και παθολογική ιστολογία) και μικροσκόπια;
Ίσως η μικροβιολογία;
Υπάρχει και ειδικότητα που ονομάζεται "Κυτταρολογία", όμως δεν ξέρω ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χειρουργος μαιευτηρας γυναικολογος ;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα ήθελα παιδιατρική,γιατί μ'αρέσει αλλά και γιατί αν είσαι καλός στην δουλεία σου θα έχεις πολύ πελατεία,μια δικιά σου ανάγκη μπορείς να την παραλείψεις αλλά για το παιδί σου ποτέ.

Καταγγέλλω τη δημοσκόπηση για προβοκάτσια! Δεν περιλαμβάνονται βασικές ειδικότητες όπως:

Ορθοπεδική, Κυτταρολογία, Καρδιοχειρουγική, Νευροχειρουργική, Θωρακοχειρουργική, Αγγειοχειρουργική

Ίσως επειδή είμαι μηχανικός με ελκύει περισσότερο η ειδικότητα του Ορθοπεδικού Ιατρού.

Παρόλο που θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σχολή την Ιατρική, έχω μια απίστευτη (αηδία να το πω;) για κάθε πάθηση του δέρματος. Αν το ξεπερνούσα και γινόμουν γιατρός, θα επέλεγα κάποια από αυτές:
- Ακτινοθεραπευτική ογκολογία
- Αναισθησιολογία
- Ενδοκρινολογία
- Παθολογική ογκολογία
- Παιδοψυχιατρική
- Χειρουργική παίδων

Για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα εξαιρετικές πληροφορίες εδώ: https://www.isth.gr/?page=2618

Καταγγέλλω τη δημοσκόπηση για προβοκάτσια! Δεν περιλαμβάνονται βασικές ειδικότητες όπως:
Καρδιοχειρουγική, Νευροχειρουργική, Θωρακοχειρουργική, Αγγειοχειρουργική

Δε νομίζω οτι υπάρχουν αυτές οι ειδκότητες. Νομίζω πως πρώτα στη Γενική Χειρουργική, και μετά πας σε πιο ειδικευμένες ειδικότητες :)

Δε νομίζω οτι υπάρχουν αυτές οι ειδκότητες. Νομίζω πως πρώτα στη Γενική Χειρουργική, και μετά πας σε πιο ειδικευμένες ειδικότητες :)

:eek::eek::eek:

Φυσικά και υπάρχουν, και είναι οι πλέον μεγάλης διάρκειας και δυσκολίας!

(Η Γενική Χειρουργική είναι ανεξάρτητη ειδικότητα από την οποία γίνεσαι Γενικός Χειρουργός.)

οντως το ειδα και εγω οτι δεν υπαρχουν βασικες ειδικοτητες οπως ανεφερε καποιος παραπανω .....και δεν ξερω γιατι....

Εγώ από πάντα ονειρευόμουν να ακολουθήσω το επάγγελμα του Παιδοψυχιατρου. :)
Ωστόσο, φαντάζομαι πως τώρα που θα τα δω όλα από κοντά και θα τα γνωρίσω, ίσως αλλάξω γνώμη! Θα δούμε!

1)Πλαστική Χειρουργική (με έμφαση στον επανορθωτικό τομέα και λιγότερο στον αισθητικό)
2)Γναθοχειρουργική στα αγγλικά Oral and Maxillofacial Surgery ( Εκεί με βλέπω :D)
3)Καρδιοχειρουργική ( ή αγγεία...) ή Νευρολογία ( ΔΥΣΚΟΛΕΣ αλλά και τέλειες συγχρόνως)
+++ Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική (με το DaVinci etc).

Όταν μπήκα στην Ιατρική, ήθελα να γίνω Παιδίατρος. Ακόμα το θέλω, βασικά. Ίσως και παιδοψυχίατρος.
Αλλά φαντάζομαι ότι όταν μπω στις κλινικές, είναι πολύ πιθανόν να μου τραβήξει κάτι άλλο το ενδιαφέρον. ^^

Eγώ θα διάλεγα μάλλον Ακτινοθεραπευτική- Ογκολογία. Ενδιαφέρουσα ειδικότητα, με πολύ μέλλον.

Τελευταία επεξεργασία:
Tί λέτε για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική-ρομποτική χειρουργική και επεμβατική ακτινολογία ; Δεν νομίζω να μπορείς να ειδικευτείς στην Ελλάδα ,μιας και είναι σχετικά νέες ειδικότητες αλλά προδιαγράφεται λαμπρό το μέλλον τους.

Έπειτα από σχετικά αιτήματα μελών, το poll ανανεώθηκε και έγινε πολλαπλής επιλογής.

Οφθαλμολογία φυσικά!!

Ορθοπεδική φυσικά!!

Ψυχιατρική, προτιμώ να την τρώω τη συκωταριά.
nono-2.gif

Αναισθησιολογία δεν το συζητώ. Και μάλιστα τώρα που δεν έχει και αναμονές!

Εδώ έχει και πληροφορίες:
https://www.asklepieio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=146&lang=el

Η οφθαλμολογία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Στη Β Λυκείου σκεφτόμουν μήπως επιδιώξω να περάσω στην ιατρική για να γίνω οφθαλμίατρος, ακόμα η ειδικότητα αυτή με ενθουσιάζει,αλλά είναι αργά πλέον,αφού δεν είμαι καν θετική.. :P

Χειρουργική θώρακος,θα την επέλεγα αν μπορούσα να ανταπεξέλθω στην ευθύνη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back