Σήμερα ανακάλυψα ότι ωρομίσθιος καθηγητής του τμήματός μου,διδάσκει και σε σχολή γνωστού Βορειοελλαδίτικου Κολεγίου (αν θέλετε έχω link)...
Στο τμήμα μου θεωρείται γενικά από τους καθηγητές "κάτω του μετρίου" με ανύπαρκτη μεταδοτικότητα,άχρωμη παρουσίαση του μαθήματος κ.α. που δεν υπάρχει λόγος να θίξω!
Βλέπω όμως ότι κατέχει εξέχουσα θέση στο διδακτικό προσωπικό του εν λόγω Κολεγίου και μου κάνει εντύπωση...αν τέτοιοι καθηγητές νεαροί και με "μέτρια" διδακτορικά "σέρνουν το καράβι" στα Κολέγια,είναι λογικό ότι δεν μπορεί κανένας να περιμένει πολλά από ένα τέτοιο τμήμα...
Θα μου πείτε "τι εννοείς χαρακτηρίζοντας ένα διδακτορικό μέτριο Jack";Well,όπως φοιτητές από φοιτητές διαφέρουν ποιοτικά,όπως πτυχιακές/διπλωματικές/πρακτικές κ.λπ. διαφέρουν,έτσι και τα διδακτορικά έχουν ένα μεγάλο ποιοτικό εύρος!
Συνήθως (όχι πάντα,για να μην αδικήσω κανέναν άθελά μου) όταν βλέπετε διδακτορικά με πεζή ή συνήθη θεματολογία,που γίνονται "καπάκι" αμέσως μετά τον προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό κύκλο,που γίνονται στο ίδιο ίδρυμα κ.λπ. πρέπει να είστε λίγο καχύποπτοι...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εν λόγω καθηγητής...πήρε το πτυχίο του απ'το Α.Π.Θ. και μόλις ένα μήνα μετά έγινε υποψήφιος διδάκτορας στο ΙΔΙΟ πανεπιστήμιο,πάνω σε μια θεματολογία τόσο απλή και συνήθη (την έχω τσεκάρει και ξέρω) που δε σου δίνει καμία εντύπωση ότι το διδακτορικό έγινε από μεράκι και κάποιο ιδιαίτερο "ερέθισμα" του υποψήφιου διδάκτορα και όχι "για να πάρει άλλο ένα χαρτί"!
Προφανώς σε τέτοιες περιπτώσεις το πράγμα γίνεται ως εξής...πάει ο απόφοιτος και λέει στον καθηγητή (που ήδη γνωρίζει προσωπικά) "κ.Τάδε,θέλω να πάρω διδακτορικό,έχετε θέμα;" και ο κύριος Τάδε αποκρίνεται "ναι παιδί μου,ορίστε",του δίνει ένα μέρος του ερευνητικού του ενδιαφέροντος να το εκπονήσει (έτσι γλυτώνει και κόπο ο καθηγητής και κάνει και τη δουλειά του ο υποψήφιος) και όλα καλά!
Αυτό ΔΕΝ είναι διδακτορικό μάγκες,τουλάχιστον όχι διδακτορικό με την κυριολεκτική σημασία της λέξης (δηλαδή "συμβολή στην επιστήμη")!Αυτό είναι μια πτυχιακή εργασία λίγο πιο πάνω απ'το μέσο όρο ενός Ελληνικού Α.Ε.Ι. και με μερικά χρόνια καθυστέρηση...
Από το να πας για διδακτορικό και να σου δώσουν έτοιμο θέμα κάνοντας αγγαρείες μέχρι να πάρεις το χαρτί,καλύτερα τράβα δούλεψε σε καμιά βιομηχανική μονάδα,περισσότερο θα ανοίξει το μυαλό έτσι...
Όπως υπάρχουν πολλοί που περνάνε σε μια σχολή απλά και μόνο για να "πάρουν ένα χαρτί",έτσι υπάρχουν και πολλοί που πάνε να γίνουν διδάκτορες για το ίδιο ακριβώς πράγμα...αυτοί όμως όπως αντιλαμβάνεστε,ως επί το πλείστον ΔΕΝ κάνουν για καθηγητές Α.Ε.Ι.,δυστυχώς!Τουλάχιστον όχι για καθηγητές "πρώτης γραμμής"...
Και τέλος θα μου πεις "κι εσένα τι σε νοιάζει Jack";
Εμένα μ'ενοχλεί να βλέπω "φουσκωμένα" βιογραφικά εδώ κι εκεί!Αν κάτι έχω βαρεθεί να βλέπω στη ζωή μου είναι αυτό...μέχρι και deliverά σε μπουγατσατζίδικο άμα τον βάλεις να στήσει βιογραφικό θα σου γράψει "προϋπηρεσία ως προϊστάμενος τμήματος διανομής"!

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει κι όποιος το νιώθει δε χρειάζεται φανφάρες και "σάλτσα"...