Θρησκεία

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Αν ειχαμε υγιεις ανθρωπινες σχεσεις που δε θα στηριζονταν ειτε στο κερδος ειτε απλα στη συνηθεια, τοτε δε θα χρειαζομασταν ψυχολογους.
Υπάρχουν κι άλλες πολλές αρρώστιες (όπως το άγχος ή διάφορες φοβίες), αλλά έχεις κι ένα δίκιο. Σε έναν φιλήσυχο κι ειρηνικό κόσμο όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Φουσεκη, θα ηθελα να σε ρωτησω, καθαρα εγκυκλοπεδικα, χωρις ιχνος ειρωνιας ή οτι αλλο,
τι πιθανοτητες δινεις στο να σταματησεις μια μερα να πιστευεις στο θεο;
Γενικά σε κάποιον Δημιουργό, σχεδόν καμία.
Να αφήσω τον Χριστιανισμό, υπάρχουν αρκετές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
mord79 να σε ρωτησω εγω κατι τι πιθανοτητες εσυ δινεις στον εαυτο σου να πιστεψεις στο θεο ( αν δεν πιστευεις βςβαια δεν ξερω )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Προειδοποίηση: Ακολουθεί Terra Post (έπρεπε κάπως ο κακόμοιρος να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο:P).

Μπορείς απλά να βάλεις το θεό μέσα σου και εκεί να βρίσκετε η δύναμη σου, δηλαδή να πιστεύεις σε σένα:)

Όχι, όχι. Δε θεοποιείς (ή θεοποιώ, αν αναφέρεσαι σε μένα) τον εαυτό σου. Στηρίζεσαι σε αυτόν, αλλά δε του αποδίδεις καμία υπερφυσική ιδιότητα ή ανώτερη φύση.

Η αντικειμενικότητα είναι ουτοπία. Μην περιμένεις κάποιο Χριστιανικό site να έχει και κριτική πάνω στον Χριστιανισμό.
Όσον αφορα την Βίβλο, ναι. Δεν είναι αντικειμενική, γιατί υπάρχει και το undertone των πιστών μέσα.

Η Βίβλος δεν είναι αντικειμενική διότι:
α) Η ΠΔ είναι ένα πανάρχαιο βιβλίο με μυθολογικά στοιχεία, αρκετά από τα οποία έχει δανειστεί και από άλλους λαούς. Είναι γραμμένο από τους Εβραίους, και γι' αυτό μοιάζει να τους παρουσιάζει ως "εκλεκτούς του Θεού", πράγμα που αναίρεσε η διδασκαλία του Χριστού, και που δεν τους άρεσε. Ήδη υπάρχει μια αντίφαση.
β) Η ΚΔ είναι γραμμένη από 4 διαφορετικούς ανθρώπους, αρκετό καιρό μετά τη δράση του Ιησού. Εκτός αυτού, παρουσιάζει πολλά γεγονότα που είναι υπερφυσικά και για την ισχύ των οποίων δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη, ούτε καν ένδειξη.

Η αντικειμενικότητα ίσως είναι ουτοπία. Αν δεν είναι, μπορούμε να τη φτάσουμε. Ακόμη κι όμως στην περίπτωση που δεν είναι, μπορούμε να την προσεγγίσουμε. Το να παρουσιάζουμε σκόπιμα μια πλευρά μόνο ενός ζητήματος, δε δικαιολογείται από το γεγονός ότι η αντικειμενικότητα είναι κάτι δύσκολο στην επίτευξή του.

Η κάθε θρησκεία έχει το δικό της κι η άφεση αμαρτιών δεν στοχεύει στο να το πεις και να πας στον Παράδεισο. Θα κρίνει ο Θεός ποιοι είναι άξιοι.

Ακόμη κι αν υπάρχει, δε θέλω να με κρίνει ένας τέτοιος Θεός/θεός (όπως προτιμάτε).

Ούτε και για ένα βιβλίο 10 ετών.

Με τη διαφορά ότι ένα βιβλίο 10 ετών (μιλάμε για επιστημονικά βιβλία) έχει ορισμένες ξεκάθαρες θέσεις, σαφή τεκμήρια, αποδείξεις ή έστω και ενδείξεις -αν και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο τελευταία δεν είναι και πάντα τόσο ξεκάθαρη-, τα οποία μπορείς εσύ ο ίδιος να κρίνεις. Φυσικά, δε σε αναγκάζει κανένας, και ουδέποτε αναγκάστηκε ο κόσμος να πιστέψει σε κάποια θέση της επιστήμης, σε αντίθεση με τη θρησκεία.

Για Δημιουργό είπαμε, όχι έναν τέλειο Δημιουργό. Και για εμένα είναι τέλειος ο κόσμος.

Γιατί ο πλανήτης Γη πάει κατά διαόλου (και μην πείτε ότι εμείς τον κάναμε έτσι, διότι κι εμείς μέρος της δημιουργίας -αν υφίσταται τέτοια- είμαστε); Γιατί συμβαίνουν μεταλλάξεις (αν ήταν όλα τέλεια, μια μετάλλαξη θα ήταν ατέλεια); Γιατί δεν είναι εντελώς σφαιρικοί οι πλανήτες και κυκλικές οι τροχιές τους -ο κύκλος αντιπροσωπεύει την τελειότητα-; Γιατί οι κότες δε γεννούν ολοστρόγγυλα αυγά, ή τουλάχιστον αυγά που να έχουν συνεχώς το ίδιο σχήμα; Αλλά ακόμα και έτσι, η τελειότητα είναι σχετική, όπως και η ομορφιά.
Ίσως εσύ εντάσσεις όλα τα παραπάνω σε μια "τελειότητα" την οποία συμπεριλαμβάνεις στην κοσμοθεωρία σου. Ωστόσο η τελειότητα αυτή είναι σχετική, διότι εγώ, ο Α, ο Β, ο Κ, δε μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις περί τελειότητας. Δεν υπάρχει τελειότητα -κατά τη γνώμη μου-. Υπάρχει η βέλτιστη προσαρμογή στις γύρω συνθήκες, και επειδή αλλάζουν διαρκώς, δεν υπάρχει σταθερή "τέλεια" κατάσταση.

Α, ενώ ο αυτοδημιούργητος κόσμος είναι λογικός...

Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Απλώς, ακόμη και να μην ήταν αυτοδημιούργητος ο κόσμος, δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλουμε το θεό ή την οποιαδήποτε υπερφυσική/υπερχωροχρονική ύπαρξη στο παιχνίδι. Περιπλέκουμε τα πράγματα περισσότερο, και ίσως φαινομενικά εξηγούμε αυτό που θέλουμε, αλλά και πάλι δεν ικανοποιούμαστε απόλυτα -και μάλλον ούτε πρόκειται- σχετικά με το "θεό" ή την ύπαρξη αυτή. Μάλλον επειδή μας είναι πολύ πιο δύσκολο να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε, παρά μια εκτός χρόνου και χώρου οντότητα, οπότε έτσι αναβάλλουμε την εξήγηση. Επίσης, θέτοντας την οντότητα αυτή εκτός χώρου και χρόνου, μπορούμε να της προσδώσουμε φανταστικές ιδιότητες -είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα-, βρίσκοντας έτσι την ικανοποίηση που ψάχνουμε. Και πράγματι, αν ανατρέξει κανείς στις δοξασίες των διάφορων θρησκειών, θα δει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεών βρίσκεται σε μέρη απρόσιτα και "θεία", διαφορετικά από το συνηθισμένο, "επίγειο" κόσμο.

Όχι, τώρα δε θα δουλεύαμε, είναι αργία. Αλλά και πάλι θα σου έπιανα κουβέντα για τον Θεό. :P

Οι παθιασμένοι επιστήμονες δουλεύουν και τις αργίες:P. Αγαπούν αυτό που κάνουν.

Σου λέω πως έγιναν, αλλά μπορούν να εξηγηθούν λογικά από την επιστήμη. Τότε θα λες πάλι πως δεν είναι θαύματα, μιας και υπάρχει εξήγηση γι' αυτά.

Ακριβώς.

Μην το τραβάς, άλλο έλεγα. Αλλού είμαι, δεν αλλάζω, δεν με αλλάζουν.

ΟΚ. Αν και νομίζω ότι αυτό είπες (αν θυμάμαι καλά, είπες ότι δεν είμαστε σίγουροι για την ύπαρξή μας, και ότι χτίζουμε ιδέες σε αβέβαια θεμέλια. Φυσικά, και ο χριστιανισμός, που έχει ως κέντρο του τον άνθρωπο, χάνει και αυτός με τον τρόπο αυτό το νόημά του. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω -πιστεύω, όχι επειδή έτσι μου ήρθε, αλλά επειδή έχω κάποιο λόγο, μη το συγχέετε με την πίστη στο θείο, την υπερφυσική πίστη- πως αφού σκεφτόμαστε, και κυρίως αφού έχουμε συνείδηση του εαυτού μας, υπάρχουμε, έστω και σε υποτυπώδη μορφή.).

Επειδή έβγαλε ένα βιαστικό συμπέρασμα και το θεώρησε δεδομένο μόνο και μόνο επειδή δεν είχε τα μέσα να το ερευνήσει πλήρως.

Ούτε κι εσύ έχεις τα μέσα να ερευνήσεις πλήρως αν βρίσκεται μια πορσελάνινη τσαγιέρα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, αλλά κατά 99% δεν ισχύει αυτό. Άλλο το αν βγάλεις συμπέρασμα για κάτι που δε γνωρίζεις, αλλά ξέρεις πως υπάρχει.

(*doing*, λάθος έγραψα:P)
Εννοούσα πως κρίνεις έναν κόσμο που δεν περιορίζεται στον χωροχρόνο, και το βασίζεις σε υλικές θεωρίες που περιορίζονται στην φθορά και τον χρόνο.

Μα δε γνωρίζεις καν αν υπάρχει τίποτα πέρα από το χωροχρόνο. Και εκτός αυτού, δεν είναι καθόλου πιο ασφαλές να κρίνεις κάτι εκτός αυτού με αυθαίρετα κριτήρια (όπως κάνει η θρησκεία).

Εννοείς πως εμπιστεύθηκα κάποια γραπτά κείμενα ως αληθινά και πως πιστεύω πως δεν επεξεργάστηκαν κατά τα χρόνια.

Περίπου.

Λογική εξήγηση δεν έχει ο Θεός, πρέπει να είναι υπερβατολογικός.

Αυτό θα το κρατήσω. Θα πρέπει να το θυμάμαι (ότι το είπες:P).

Εμπειρική απόδειξη δεν υπάρχει για κάτι που έγινε σχεδόν 2.000 χρόνια πριν.

Αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ θα το κρατήσω και θα το παραθέσω αργότερα:P. Απόδειξη όχι. Ένδειξη, όμως, και κάποιο σύγχρονο παρόμοιο συμβάν που θα επιβεβαίωνε ότι ήταν δυνατό να συμβεί και στο παρελθόν ναι. Πάντως μάλλον όχι για τα θαύματα και την ανάσταση του Εμμανουήλ.

Επίσης, εμπιστεύομαι και την Ιστορία, κακό είναι;
Έχω ψάξει κι άλλες ιστορικές πηγές για τον Ιησού Χριστό.

Έχουμε ήδη εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ ιστορικής πηγής και ιστορικού βιβλίου (μάλιστα, θυμάμαι πως το είχες κάνει εσύ). Η Βίβλος δεν είναι ιστορικό βιβλίο. Το ότι υπάρχουν ιστορικές πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Εμμανουήλ, δε σημαίνει ότι επιβεβαιώνουν τις so-claimed υπερφυσικές του ικανότητες και την ανάστασή του, ή τη θεία του φύση.

Δεν το αποκλείω, γιατί εκεί βασίζεται η πίστη μου. Τα αμφισβητώ όλα συχνά όμως.

Εδώ όμως θεωρείς δεδομένο το ζητούμενο. Δε το αποκλείεις, γιατί είναι η πίστη σου.

α) Εννοείς επιστημονική μέθοδο, σωστά; Ο καθένας μπορεί να την χρησιμοποιήσει παντού.

Ναι, πάνω-κάτω.

β) Εμπιστεύθηκες τυφλά τόσους ανθρώπους που ποτέ δεν γνώρισες ούτε αυτούς ούτε τις προθέσεις τους.

Όχι τυφλά, ξαναλέω. Τα συμπεράσματά τους είναι εκεί, και μπορώ να τα κρίνω, άσχετα με το πώς εξήχθησαν. Εξάλλου, είναι τόσοι πολλοί, εργάζονται για διάφορα ιδρύματα, ώστε ακόμη κι αν κάποιος έχει συμφέρον να πει κάτι, ο άλλος μπορεί, με τη γνώση του, να το αμφισβητήσει δριμέως.

γ) Κι αν όλες τελικά κάνουν λάθος, επειδή όλα τα βασίσαμε σε κάτι λάθος, γκρεμίζονται.

Ξαναλέω ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα αυτή, και πως ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, λόγω της έντασης με την οποία συντονίζονται οι επιστημονικές έρευνες και της σημερινής προόδου της τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει την επαλήθευση των συμπερασμάτων και τη διεξαγωγή υπολογισμών σε πολύ λίγο χρόνο.
Είναι οξύμωρο, κατά τη γνώμη μου, να κατακρίνεται η επιστήμη για την πιθανότητα λάθους που ενδέχεται να διακρίνει τα συμπεράσματά της, ενώ η θρησκεία δεν έχει καν σοβαρά τεκμήρια για να στηρίξει τις απόψεις τις, και οι πιθανότητες να σφάλλει είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Το νόημα της ζωής κατά την επιστήμη θα το βγάλεις (τουτ' έστιν ανύπαρκτον).

Εδώ αφήνει τα ηνία η επιστήμη και τα παίρνει η ηθική.

Δεν τον έφερα για απόδειξη, αλλά για να δεις πως συνυπάρχουν οι απόψεις. Δεν το θυμάμαι καν το site, αν ψάξεις στο Google για "creationist dinosaurs" ίσως βρεις κάτι.

Σε όλα τα θέματα βρίσκεις διάφορες τρελές απόψεις. Ειδικά στο Διαδίκτυο, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να τον ελέγχει κανείς - μόνο ο τελικός αποδέκτης μπορεί να το κάνει αυτό.

Για να επιβιώσει και να συνεισφέρει στο να γίνει άνθρωπος.

Ε;:papas::P
Πώς θα το κάνει αυτό;
Και ποιος ο λόγος να υπάρχει η Εξέλιξη, αν υφίσταται ο Ευφής Σχεδιασμός;

Μα κατά την επιστήμη δεν υπήρχε -απ'την αρχή- σκοπός να γίνει άνθρωπος, σωστά;

Δεν υπάρχει σκοπός να γίνει τίποτα. Δεν είχε προγραμματιστεί να δημιουργηθεί ο άνθρωπος, ωστόσο ήταν αποτέλεσμα ενός σκοπού, κατά μία έννοια. Της κατασκευής από τα γονίδια όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένες μηχανές επιβίωσης.

Ότι είναι υπόθεση και δεν είναι εμπειρική απόδειξη.

Εμπειρική απόδειξη δεν υπάρχει για κάτι που έγινε σχεδόν 2.000 χρόνια πριν.
:P
Πόσο μάλλον δεκάδες χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια. Αντιθέτως, όπως προανέφερα, έχουμε ενδείξεις, αλλά και έμμεσες αποδείξεις και ισχυρά λογικά επιχειρήματα.
Με την ίδια λογική, δε μπορείς να είσαι βέβαιος -ίσα-ίσα που θα πρέπει να το αμφισβητείς- ότι η Γη το έτος 1000 π.Χ. γύριζε γύρω από τον Ήλιο, ούτε ότι υπήρχαν σύννεφα.

Βασικά, το αρχαίο ρήμα πληρώ μπορεί να εννοηθεί και ως εκπληρώνω (ο Μεσσίας τους κλπ.).:P

Έστω. Πάλι αντιφατικό είναι.

Όχι. Ακόμα είναι αμαρτία η μοιχεία. Στον λιθοβολισμό μπορούν να δηλώνουν συμμετοχές μόνο αναμάρτηοι όμως.:D

Ας μη μιλήσουμε για τα υπόλοιπα από όσα λέει η ΠΔ...

Σε καταλαβαίνω...;):)

Great:).

Nope. Αντιθέτως. Όσο πιο πολύ χτυπάει η ζωή κάποιον Χριστιανό, τόσο πιο πολύ στρέφεται προς τον Θεό. Με λίγα λόγια, 'ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό'. Κι ό,τι σε σκοτώνει, σε φτάνει στον Θεό.
(Κάνει κι ομοιοκαταληξία.:P)

Δεν είναι όμως όλοι χριστιανοί...

Γιατί -κρίνοντας από τον υλικό κόσμο τον υλικό κόσμο- 100% των φορών χρειάζεται κάποιος να το φτιάξει.

Το ίδιο πράγμα λες στην ουσία, αλλά με άλλα λόγια.

Για όσα κείμενα και πηγές έχει παραθέσει είναι όντως όπως τα λέει.

Επειδή δεν υπάρχει κανένας να κάτσει να ασχοληθεί με το αν τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Εκκλησίας και τη ζωή των πιστών είναι όντως σωστά έτσι όπως περιγράφονται εκεί.

Αν σου πω ότι ο ιιεβδ μου έκρυψε την κασετίνα -και μου την πήρε όντως-, αλλά σου αποκρύψω ότι πριν του έκρυψα κι εγώ το παγουρίνο του, δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά από το να σου πω ψέματα.

Ε, τότε -απλώς- μην τα παίρνεις για επιχειρήματα.

Αυτό κάνω.

Δεν θα ήταν ωραίο να έπαιρνε την δόξα για άλλους.

Ας αναφέρεται λοιπόν και η πηγή, αλλά ειλικρινά, είναι σκότωμα:P.

Άλλο αξιόπιστος, άλλο αντικειμενικός. Κι η Wikipedia ποτέ δεν θα σταματήσει να φτιάχνεται.

Είπαμε, δεν υπάρχει τέλειο.

Okay, πότε ανακαλήφθηκε;
(Εκτός αν την είχαν κρυμμένοι οι παπάδες.:P)

*απρόσεκτε:P
Πού θες να ξέρω; Εύφλεκτες ουσίες πάντως υπήρχαν από την αρχαιότητα.

Ναι, σίγουρα ο άνθρωπος θέλει να πιστεύει πως υπάρχει μία μεταθάνατον ζωή. Αλλά αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη (ontological arguement, νομίζω).

Δε θέλει να πιστεύει πως θα χαθεί, γιατί σαφώς και στους περισσότερους φαίνεται δυσάρεστο.

Θέλοντας και μη. Οι σκοποί του Θεού σαφώς είναι αγνοί, αλλά τελικά 'ήρθε και έφερε και το σπαθί'.
Μην φανταστείς πως θα πετάμε πέτρες και τέτοια (:P), καθαρά πνευματικά χωρισμένοι, δε σε χτυπάω.:P

Σαφώς.
Γιατί θέλοντας και μη;

Όσον αφορά την ηθική και την σωτηρία από διάφορες καταστάσεις, είσαι ο θεός σου. Άλλο που δεν έφτιαξες τον κόσμο.

Πότε τελικά είναι η Δευτέρα Παρουσία? Και αν όντως υπάρχει Θεός γιατί την καθυστερεί εφόσον τώρα είναι η καλύτερη εποχή για ξεκαθάρισμα.
Και θα σε φωνάζαμε Αρίστο ή Τέλη?:P

Αριστοτέλη ολόκληρο, χωρίς περικοπές. :D
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία απο καποιους που ακούω να πετσοκόβουν αρχαία ελληνικά ονόματα. Κατ'αρχήν κόβοντας ένα αρχαίο ελληνικό όνομα διαλύεις την ουσία του, όλα τα αρχαιοελληνικά ονόματα έχουν συγκεκριμένο νόημα, δεν είναι τυχαία.

Ρε σεις έκκληση προς Crook και Fousekis, σταματήστε να τεμαχίζετε ο ένας τα post του άλλου. Δεν βγάζω καμία άκρη σειρούλα - σειρούλα. :P

Πίστεψέ με, τότε είναι που θα μπερδευτείς πραγματικά:P.

Διάβασε την Αποκάλυψη. :P
Δε νομίζω, στο μέλλον θα έχουμε και χειρότερους. Επίσης, καλύτερα έτσι, σώζονται πιο πολλοί ίσως.
Αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός ίσως να ήταν ακόμα έτσι η γυναίκα στην Αθήνα, χμ.

Επίσης, αν δεν υπήρχε ο Κοινοβουλευτισμός, θα είχαμε ακόμη αυταρχικούς βασιλιάδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερο. Και ας μην αποδίδουμε στο Χριστιανισμό την πρωτοτυπία, και ο Πλάτωνας κατέκρινε την υποδεέστερη θέση της γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα.

Το θέμα είναι να μετανοήσεις, ώστε να μην ξαναμαρτήσεις. Κι αφού ο Χριστός έδωσε την ζωή Του για εσένα, να κάνεις κι εσύ το ίδιο για τους άλλους.
Οι υπόλοιπες αμαρτίες είναι μόνο για να μην βγαίνεις από τον δρόμο της αγάπης και αποσπάσαι (αλαζονεία, λαγνεία, οργή κλπ.).

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ουτοπία. Δε λέω ότι είναι. Λέω απλώς (με αφορμή κάποια προηγούμενα λεγόμενά σου), ότι δεν ξέρουμε αν κάτι είναι ουτοπία.

Ο Captain Obvious έβαλε με έντονα γράμματα την απάντηση.:P

Δεν είναι απάντηση:P. Είναι διαπίστωση.

Πως γινεται Χριστιανοι να μην πιστευουν στη Δευτερα Παρουσια?Ουσιαστικα αυτο ειναι το σχεδιο του Θεου,να κατεβει στη Γη και να μας κρινει.Παντως,Χριστιανος χωρις να πιστευει στη Δευτερα Παρουσια μονο Χριστιανος δε μπορει να χαρακτηριστει.

αυτο εσυ θα το κρινεις εγω λεω απλως την αποψη μου.απλως οταν λες πως εισαι χριστιαανος πρεπει να αποδεχτεις και τα πιστευω του..........

Η τυποποιημένη και προκατασκευασμένη θρησκεία είναι και η πιο επικίνδυνη.

ειναι απαρεδεκτο το γεγονος ομως να σου λενε "ελα στην εκκλησια αλλιως θα παρεις απουσιες"

Μουχαχα! Εγώ εδώ κάνω τη μόνη ζαβολιά που κάνω με το απουσιολόγιο:D. Δεν πάω:D (hihihi, muhahahaha, evil laughter:mad2:). Άρα δεν παίρνουμε απουσίες!

Θα σου πω όπως το είπε..
''....και ο Θεος είναι εδώ και σας παρακαλώ μια φορά το μήνα να ερχεστε να μου εξομολογείστε. Δεν είναι κάτι τρομερό,εδώ και παιδιά 5 χρονών έρχονται για άφεση αμαρτιών...''
Με έπιασε νευρικό αλλά οκ...:D

Τώρα μου θύμησες αυτό:


Απλά: έλεος.:P
Ο Δημιουργός του σύμπαντος έχει θέσει τους δικούς Του κανόνες κι εσύ πας να Τον κρίνεις με τους δικούς σου, τους ανθρώπινους;

Ότι γεννάς ένα παιδί δε σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να το κάνεις ό,τι θες. Ίσα-ίσα που τα παιδιά πρέπει να αμφισβητούν τους γονείς τους.

Η απάρνηση του Ιησού Χριστού ως Υιό του Θεού θεωρείται αμαρτία, αλλά κάποιος που δεν Τον γνώρισε, γιατί να τιμωρηθεί; Αρκετά διαφωτιστικό και το παρακάτω εδάφιο...
Προς Ρωμαίους 2:9-16
(Αν δεν καταλαβαίνεις Αγγλικά, γύρνα την γλώσσα σε Αρχαία Ελληνικά.:P)
(Ή βρες καμιά Καινή Διαθήκη στα Νέα Ελληνικά.)

Εγώ δηλαδή θα πάω στην Κόλαση;:P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
δεν την φανταζομαι ...απλως ενα πραγμα που ξερω εκτος των δεξιων και των αριστερων ειναι πως την ημερα της κρισεως ο καθε ανθρωπος θα δεο ολη την ζωη του να ξετυλιγεται μπροστα του......και κατι ακομα

ακουσα η διαβασα καπου πως η αιωνιοτητα που αναφερεται στον παραδεισο ειναι σαν σε ενα πελωριο βουνο φτιαγμενο απο διαμαντι ολο και να ερχετε καθε 1000 χρονια και να τσιπμαει ενα μικρο πουλακι το βουνο αυτο.....

:lol::lol:
Καλά, χωρίς πλάκα, άμα δεν το πίστευες αυτό θα σου έλεγα να πας να γράψεις βιβλίο επιστημονικής φαντασίας... Μπορεί εσύ να το πιστεύεις, αλλά για να μην αρχίσεις να φωνάζεις, διάβασε τρεις φορές αυτό που έγραψες κι έλα στη θέση μου...
-----------------------------------------

Τώρα φοβήθηκα. Άμα μας κρίνουν με αυτά στη δευτέρα παρουσία, τότε είμαι σίγουρος πως θα πάω αριστερά...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kotsis1

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 421 μηνύματα.
Καλα παιδια τον οδηγο εξομολογησεως δε τον σχολιαζω:P:D:PΕιχαμε και μεις εναν, που ελεγε κι αλλες τετοιες βλακειες:Εαν εισαι αντρας φορας χιπικα ρουχα?doing!!!Να ενας λογος για να μην πιστευει καποιος στο Χριστιανισμο.

Τελος παντων,οσον αφορα την τυποποιημενη λατρεια που αναφερθηκε το μονο που μπορω να πω ειναι οτι βασιζομαστε στις αρχες της θρησκειας οταν πιστευουμε σε αυτην.Δεν ειναι θεμα αποκλειστικα εξελιξης,αλλα ο καθενας μεσα του θα ανακαλυψει αυτες τις αρχες.

Κοιταξτε προσωπικα θελω να διαχωριζω την εκκλησια απο τη θρησκεια.Ακομα και στην αναζητηση της αληθειας, πρεπει να δωσεις βαση οχι στον τροπο λατρειας ,αλλα σε αυτα που σου διδαξαν οι δημιουργοι αυτης της θρησκειας,εννοωντας το Χριστο στην προκειμενη περιπτωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kotatsuneko

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,494 μηνύματα.
Crook ο οδηγός είναι ολ δε μόνει:D
Και μόνο που η Εκκλησία προπαγανδίζει έτσι τα παιδιά δεν είναι άξια ούτε από έξω να περνάμε,πόσο μάλλον να πιστέψουμε..
Έλεος,δεν θα περνάω εγώ καλά επειδή τα τότε χρόνια δεν είχαν κοσμικά κομμάτια στα ραδιόφωνα?
Ναι άλλη όρεξη δεν ειχα να τρέχω κάθε Κυριακή στην Εκκλησία.....
Ναι χορεύω αμαρτωλούς χορούς, θα πάω στην Κόλαση για αυτό?
Ελάτε τώρα.....Ο κάθε άνθρωπος πιστεύει διαφορετικά άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.
Δεν είναι δυνατόν η ίδια μας η θρησκεία να μας κάνει πλύση εγκεφάλου με Δευτέρες και Τρίτες παρουσίες κα αμαρτίες και τέτοια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Μήπως κάνεις αισχρές χειρονομίες στον εαυτό σου; :P
Μήπως ντύνεσαι μασκαράς τις Απόκριες;
:lol: ΧΑΧΧΑΧΧΑΧ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kotsis1

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 421 μηνύματα.
Παιδια το πιο τελειο ειναι το μηπως πηγαινεις σε θεατρα κ κινηματογραφους και το μηπως δε μελετας τα μαθηματα σου?????????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

madster95

Νεοφερμένος

Ο Panos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Κοζάνη (Κοζάνη). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
κατι τετοιες υπερβολες στρεφουν τους νεους μακρια απο την εκκλησια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Παιδια το πιο τελειο ειναι το μηπως πηγαινεις σε θεατρα κ κινηματογραφους και το μηπως δε μελετας τα μαθηματα σου?????????

Δηλαδή το παιδικό θέατρο (μύθοι του Αισώπου κλπ.) είναι όργανο του Σατανά και το Happy Feet έχει μηνύματα σατανικά. Π.χ. ο ρυθμός του πιγκουίνου που χορεύει!


Φορ Γκόντ'ς Σέικ! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kotatsuneko

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,494 μηνύματα.
Η πλάκα είναι ότι τα περισσότερα τα κάνω...
Θα πάω στην Κόλαση!!!:yeah::yeah::yeah:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SteveBB

Νεοφερμένος

Ο Στέφανος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Τρίκαλα (Τρίκαλα). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Δεν το εχω σκεφτει πολυ το θεμα, αλλα δεν ειμαι φανατικος με καμια θρησκεια ουτε ιδιαιτερα πιστος σε αυτες...γενικα η ιδεα της θρησκειας οπως εχει επικρατησει δεν μου αρεσει, ποσο μαλλον για να την ακολουθησω.Αλλα πιστευω οτι υπαρχει καποιος "ανωτερος" καπου, οχι ισως με την μορφη που το φανταζομαστε, για να μας υποστηρηξει.Ολοι καποτε οταν ειμαστε σε μια δυσκολη κατασταση και ολα τα βλεπουμε χαλια λεμε κατι του τυπου "σε παρακαλω βοηθησε με" κ.α που αναφερομαστε εκεινη την στιγμη?Ακομα και απιστοι να ειναι καποιοι...(και δεν νομιζω οτι ειναι απλα θεμα συνηθειας.)Δεν μπορω να εκφραστω καταλληλα δυστηχως για να αναπτυχθω.
Μια σκεψη που ειχα ειναι οτι η θρησκεια ειναι σαν την ομπρελλα,οταν βρεχει την ανοιγεις και σε προστατεβει απο την βροχη οταν δεν βρεχει, την χρησιμοποιουμαι σαν στηριγματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mord79

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η αnνa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
mord79 να σε ρωτησω εγω κατι τι πιθανοτητες εσυ δινεις στον εαυτο σου να πιστεψεις στο θεο ( αν δεν πιστευεις βςβαια δεν ξερω )

Δεδομενου του οτι πιστευα μεχρι καποια ηλικια και μετα το αμφισβητησα και το απεριψα, καμια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Καλα παιδια τον οδηγο εξομολογησεως δε τον σχολιαζω:P:D:PΕιχαμε και μεις εναν, που ελεγε κι αλλες τετοιες βλακειες:Εαν εισαι αντρας φορας χιπικα ρουχα?doing!!!Να ενας λογος για να μην πιστευει καποιος στο Χριστιανισμο
Aυτές κυρίως είναι οι πρακτικές που απομακρύνουν του νέους από την εκκλησία οι οποίες δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με το αληθινό νοήμα του Χριστιανισμού.
Διάφοροι κομπλεξικοί,κυρίως αμόρφωτοι,κληρικοί καταστρατεύουν την ελευθερία των εφήβων επιβάλλοντας τους αντιλήψεις μεσαιωνικών καταλοίπων.Ιδιαίτερα αυτά με τις ταινίες και το ραδιόφωνο ήταν απαράδεκτα για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.
Και μας μας είχαν ''τροφοδοτήσει'' με διάφορους κανόνες εξομολογήσεως τους οποίους αν και αυτοπροσδιορίζομαι ως Χ.Ο και μάλιστα συνειδητά, τους έγραψα στα @@ μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Δεν είναι δυνατόν η ίδια μας η θρησκεία να μας κάνει πλύση εγκεφάλου με Δευτέρες και Τρίτες παρουσίες κα αμαρτίες και τέτοια!
για πες μου εσυ πως θες την θρησκεια? ? ?Αυτός που μας δημιούργησε χωρίς τη βοήθειά μας, δεν θα μας σώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
για πες μου εσυ πως θες την θρησκεια? ? ?Αυτός που μας δημιούργησε χωρίς τη βοήθειά μας, δεν θα μας σώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Ποια συγκατάθεση?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
η συγκαταθεση ειναι πραξεις που θα κανουμε και το πως θα ζησουμε.......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
η συγκαταθεση ειναι πραξεις που θα κανουμε και το πως θα ζησουμε.......

Ποιες πράξεις δηλαδή?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
μηπως ομως αυτο που πραγματικα ενοχλει τους νεους ειναι περιορισμοι που θετει και οχι τα χαρτια εξομολογησεις και οι παπαδες? ? ?γιατι πραγματικα ειναι δυσκολο να δεχτεις αυτη την ζωη και να φυγεις απο τις απολαυσεις της συγχρονης ζωης....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top