Θρησκεία

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Πώρε, τι θα πεις "Εσύ το λες αυτό, άλλοι λένε όμως...μπλα, μπλα..."? Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει κάποια πράγματα, πόσο μάλλον το γεγονός ότι η γλώσσα είναι η αρχή της φιλοσοφίας και των αφηρημένων εννοιών.
Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό. Ακόμα κι η έννοια του τι είναι "ουσιαστικό" είναι βασισμένη πάνω στην γλώσσα μας. Οτιδήποτε νόημα δίνει ο καθένας στην ζωή και δεν είναι αυτό που μας έδωσε ο Δημιουργός (όποιος κι αν είναι τελικά!), τότε μιλάμε είτε για εσκεμμένη εναντίωση στον Δημιουργό ή για άνθρωπο που ζει ένα ψέμα (συνειδητά και μη).

Ούτε ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει χωρίς κάποιον ανώτερο σωτήρα. Οι άθεοι εδώ έχουν βάλει κάποια ή ιδεολογία, ή έναν άλλο άνθρωπο (ως είδωλο/ήρωα), ή ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν αμφισβητησα ποτε οτι η γλωσσα ειναι αυτα και δε ξερω που φανηκε αυτο το πραγμα. Τεσπα.
Μα δε μπορουμε να ξερουμε καν αν υπαρχει καποιος Δημιουργος, γι'αυτο σου λεω οτι ειναι δικη σου αποψη αυτη. Θελεις να πιστευεις οτι τιποτα δεν ειναι ουσιαστικο αν δεν μας εχει Δημιουργησει καποιος (και αρα να εχουμε καποιο σκοπο?), δικαιωμα σου, αλλα δε μπορεις να ξερεις αν ειναι ετσι οντως. Μπορεις να ζησεις πιστευοντας το, δικαιωμα σου και παλι. Χτιζεις τη ζωη σου, τα πιστευω σου τις αξιες σου, την καριερα σου, οτιδηποτε πανω σε αυτο, αυτη ειναι η φιλοσοφια της ζωης σου, πολυ καλα. Μπορει ομως να ειναι και αυτο ενα ψεμα, απλα δε μπορεις να το γνωριζεις.
Αν υπαρχει Δημιουργος, τοτε πως ξερεις το ρολο που μας εδωσε; Εγω σου λεω οτι μπορει να μας εδωσε τον εγωισμο, την αλαζονια, ολα αυτα για να μας βλεπει να καταστρεφομαστε και να χαιρεται κι εσυ οντας καλος Χριστιανος του εναντιωνεσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Θελεις να πιστευεις οτι τιποτα δεν ειναι ουσιαστικο αν δεν μας εχει Δημιουργησει καποιος (και αρα να εχουμε καποιο σκοπο?), δικαιωμα σου, αλλα δε μπορεις να ξερεις αν ειναι ετσι οντως.
Τότε βρες μου ένα νόημα στην ζωή. Θα δεις πως όποιο κι αν σκεφτείς είναι ένα τι_πο_τά.

Μπορει ομως να ειναι και αυτο ενα ψεμα, απλα δε μπορεις να το γνωριζεις.
Μωρέ, καλύτερα να το ρισκάρω μπας κι υπάρχει, γιατί τα υπόλοιπα είναι στα σίγουρα ψεύτικη φιλοσοφία.

Αν υπαρχει Δημιουργος, τοτε πως ξερεις το ρολο που μας εδωσε;
Επιτέλους, μπαίνεις στο νόημα της κουβέντας. :)
Δεν το ξέρω, το ρισκάρω. Θα δείξει. Άμα είναι κάποιος τέτοιος ας μου φανερωθεί με τον ίδιο τρόπο που μου φανερώθηκε κι ο Χριστιανικός Θεός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Δε μπορω να σου βρω νοημα στη ζωη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι να τη ζησεις οπως εσυ το θελεις πραγματικα.
Οπως εσυ ρισκαρεις να πιστευεις σε αυτο, ετσι και καποιος αλλος ρισκαρει σε κατι αλλο, καλως ή κακως, απο τη στιγμη που δε ξερουμε γιατι υπαρχουμε, πρεπει να αποφασισουμε ποιο δρομο θα ακολουθησουμε μονοι μας.
Προσωπικα ειμαι ανοικτη σε καθε ενδεχομενο, υπαρξης ή μη του Θεου. Κατα προτιμηση βεβαια το πρωτο, γιατι ειναι λιγοτερο τρομακτικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Και τα δύο είναι εξίσου ενθουσιώδη πάντως. :)
Δεν ξέρεις τι Δημιουργός θα μας τύχει τελικά...θα δούμε...

Φανταστική διαφωνία, Krou. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Χεχ :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Και πως εξηγεις πως εκεινη ακριβως την στιγμη απο οοοολες τις μερες, εβδομαδες πως εκεινη τη στιγμη εκανε κακες σκεψεις?? Για εξηγησε μου αυτο. Στην τυχη το πετυχε?

Ίσως άκουσαν και οι δύο την ίδια στιγμή ένα λυπηρό τραγούδι στο ραδιόφωνο, ξέρω γω.

Εχεις το ελευθερο να διαφωνεις σε προσωπικο επιπεδο. Δεν σε υποχρεωσε κανενας να το πιστεψεις.;)

Ναι, αλλά όπως προσπαθώ να φέρνω επιχειρήματα που έχουν κοινώς αποδεκτή βάση, έτσι προσπάθησέ το κι εσύ. Δε τα στηρίζω στα βιβλία του Dawkins, μη τα στηρίζεις κι εσύ στην Α. Γραφή.

Δεν γνωριζεις επειδη δεν εχεις ασχοληθει και λογικο να το εκλαμβανεις αστεια αφου δεν εισαι σε θεση να δωσεις καποια ερμηνεια απο την στιγμη που εσυ δεν εχεις τετοια δυνατοτηα. ;) Και δεν μιλαω για εκτιμηση για το μελλον αλλα προφητεια. ;)

Μπορώ να εκφράσω 102 κρίσεις για το μέλλον, και οι 3 να βγουν αληθινές. Σημαίνει ότι είμαι προφήτης;
Δεν κατάλαβες καλά, δεν ήταν αστεϊσμός αυτό, αλλά άλλο ένα επιχείρημα. Στο οποίο προσπάθησα να προσδώσω ορισμένη χιουμοριστική διάθεση. Αν προτιμάς, δε θα το κάνω.

Ναι, δεν γινεται να αποδεχεται τις χριστιανικες αξιες που βασιζονται στην πιστη στον Θεο. Που του δινουν ενα στοχο στην ζωη του. Αυτο που λεω δεν ειναι διολου ρατσιστικο. Αυτο που λες εσυ παρακατω ειναι πολυ ρατσιστικο.
Δεν αποκλειω εγω καποιον απο ορισμενες αξιες ουτε εχω τετοιο δικαιωμα. Αυτος αποκλειει τον εαυτο του. Οταν καποιος δεν εχει την δυναμη να γινει χριστιανος δεν ειναι σε θεση να αποδεχτει τις αξιες αυτες γιατι σε αλλη περιπτωση δεν εχει λογο να αρνειται να πιστεψει.

Δε βασίζεται η αγάπη, ο αλτρουισμός, η ομοψυχία, η συμπόνοια, η ταπεινοφροσύνη και όλες οι άλλες ηθικές αξίες του χριστιανισμού στην πίστη στο Θεό. Και ακόμη δεν απάντησες στις άλλες ερωτήσεις μου.

Για σενα. Αυτο το εγωιστικο " τα ξερω ολα" δεν γινεται να συμβαδισει με τον χριστιανισμο. Θελει εμπιστοσυνη σε καποια πραματα. Οχι σε ανθρωπους αλλα στις αξιες της θρησκειας αυτης.

Κανείς δε τα ξέρει όλα, ούτε υπάρχουν πολλοί που να υποστηρίζουν ότι τα ξέρουν, μην υπερβάλεις.
Τις αξίες τους χριστιανισμούπου θεωρώ εγώ σωστές, και που είναι αρκετά πολλές, θα τις πάρω και θα τις αφομοιώσω. Δε θα δεχθώ άκριτα ό,τι μου πασάρουν. Εξάλλου, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τις πραγματικές αξίες του χριστιανισμού. Δε θα το έβρισκα καθόλου παράξενο κι αν ο Χριστός ο ίδιος έλεγε πως δεν πίστευε στο Θεό, αλλά πως συνέδεε με αυτόν όλα αυτά που έλεγε, για να τα εφαρμόσουν ευκολότερα οι άνθρωποι (και για μια μικρή περίοδο το έκαναν, μετά πάλι, λάσπωσε η δουλειά).

Για να προφυλαχτουν ομως και να μην υπαρχει τετοια διοδος απο τον πειρασμο δεν επιτρεπεται. Μια γυναικα χριστιανη που ρωτησα για το πως εκλαμβανει η ιδια το αβατο μου ειπε πως για αυτην ειναι τιμητικο διοτι υπακουοντας σε αυτον τον περιορισμο ειναι καλυτερη χριστιανη. Οποτε αυτο που θιγεις δεν στεκει.;) Απο εκει και περα οι κοπελες που το παιζουν αδικημενες η διαμαρτυρια δεν θα ειναι για λογους χριστιανικους αλλα για λογους φεμινιστικους.

Δίοδος; Πειρασμός; Ποιος πειρασμός και ποια δίοδος; Αυτή που απομένει από τον αστράγαλο;
Δεν έχουν όλες οι χριστιανές το ίδιο πρόβλημα. Πώς ακριβώς είναι καλύτερη χριστιανή (αν καλύτερος χριστιανός=καλύτερος άνθρωπος);

Δικο σου προβλημα. It's your choice.

Ναι, το ξέρω, αλλά κάνουμε μια κουβέντα και με αυτό τον τρόπο (με το να το παρουσιάζεις ως "πρόβλημα") δε την κάνεις πιο ευχάριστη, ούτε προσθέτεις κάποιο επιχείρημα στη συζήτησή μας.

Μα αμα καταλαβαινεις τι γραφεις δες τι συγκρινεις!!!! Συγκρινεις γυναικες που ασκουνται σε αυτους βια και τις σκοτωνουν με γυναικες που κανουν την ζωη τους οπως θελουν. Θες να μου πεις πως οι γυναικες στενοχωριουνται τοσο που αρχιζουν και χτυπιουνται μονες τους?? Η μηπως πανε να αυτοκτονησουν ομαδικα?

Εξήγησα ήδη τί συγκρίνω με τί, μη με βάλεις να το ξανακάνω.

Καμμια σχεση η αντιμετωπιση. Αλλο να παραβιαζεις ενα δικαιωμα και αλλο να μην μπορει καποιος να παει σε μια περιοχη.
Για πηγαινε εσυ στην Area 51 της Αμερικης και θα σε κλεισουν μεσα στην φυλακη. Το αβατο του Αγιου Ορους μας πειραξε.

Ναι, με πείραξε. Είναι υποκριτικό.

Να μην τρωγομαστε με ανουσια πραματα, διοτι για τις χριστιανες δεν υπαρχει το θεμα του αβατου.

Α, αν είναι ανούσια, τότε γιατί κάθεσαι κι εσύ τόση ώρα και τα συζητάς, και δεν έλεγες από την αρχή ότι είναι ανούσια;
Αφού δεν υπάρχει, να μπαίνουν ελεύθερα, λοιπόν.

Αρα τις θεωρεις ανικανες να κανονιζουν τα πραματα τους μονες τους.
Αυτο ειναι το ακρως ρατσιστικο που σου ειπα παραπανω.

Όχι, θεωρώ αδύνατη την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των ανδρών, αν οι τελευταίοι δεν αλλάξουν μυαλό, και είπα να αρχίσω από τον εαυτό μου, και προφανώς ο fasdag είπε το ίδιο. Λίγο καλό πάω να κάνω, κι εσύ το βγάζεις ρατσιστικό.

Αμα ενδιαφερεσαι τοσο πολυ με το πως θα πανε οι γυναικες στο αβατο γινε χριστιανος και θα της βοηθησεις και αυτες. ;) Αλλιως μην απαιτεις απο την στιγμη που ολα τα θεωρεις παραμυθι.

Είναι σαν να μου λες ότι αφού το ξύλο επιπλέει στο νερό, δεν πρέπει να βρίσκονται ξύλα πάνω στη θάλασσα.

(1) Εέναι εξαιρετικά προσβλητικό να αποκαλείς κάποιον μλκα πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για ιερείς. (2) Αυτά που λένε για το τι γίνεται στα μοναστήρια είναι αηδίες που τα λένε αυτοί που είναι αντίθετοι με τον χριστιανισμό. Παρουσιάστε μου έστω και ένα στοιχείο που να μπορεί να μου το αποδ!
-----------------------------------------
(3) ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΚΑΙ ΕΜΈΝΑ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙΑ .Ισως να υπάρχουν μερικές περιπτώσεις αλλά μετριούνται στα δάκτυλα του ενος χεριου

Τίποτα για όσα παρέθεσα (όχι ότι συμφωνώ), απλά ήθελα να σε ρωτήσω γιατί συμπαθείς τόσο πολύ τον Πάπα. Τον έχεις γνωρίσει; Έχει κάνει κάποιο σπουδαίο έργο με την αξία του; Παράγει περισσότερα από όσα τρώει;

Μην ασχολείσαι, henry.
Ο Χριστός είχε πει να χαιρόμαστε όταν μας κυνηγάνε!

Μην αντιμετωπίζεις τους άθεους ως σατανάδες ούτε ως κατωτέρους, να τους βλέπεις με συμπόνια!

Αυτά και καλή επιτυχία σε περίπτωση που θα νηστέψεις! :)

Δε θέλουμε τη συμπόνοια σας:P (no offense). Δε θέλουμε συμπόνοια, απλά. Δεν είμαστε σε δεινή θέση, για να τη χρειαζόμαστε.

Κι όμως. Ακόμα και το γεγονός ότι μεταφράζουμε τις βιοχημικές αντιδράσεις σε λέξεις είναι ένα ψέμα. Αλλά και το ψέμα είναι μία έννοια ψεύτικη, φτιαγμένη από τον άνθρωπο.

Ναι, κι ο Θεός ίσως είναι ψέμα του ανθρώπου. Αλλά αν υπάρχει είναι η μόνη αλήθεια, όλα τα άλλα απλά είναι ψέματα.

Η φύση του ανθρώπου άλλαξε, γιατί δημιούργησε πολλές αιτίες που τον έφεραν στο να αρχίσει να χωρίζεται σε κατηγορίες και ομάδες.

Κι ο μηδενισμός είναι ανθρώπινη έννοια. Κρίνεις την πραγματικότητα που προβάλλω μέσω του ψέματος που ζούμε. :P

Υ/Γ: Ουάου, τι έχω πάθει?!

Αφού το ψέμα είναι ψέμα, όλα τα ψέματα είναι ψέματα, άρα είναι είτε αλήθεια, είτε τίποτα, είτε κάτι άλλο. Αμάν. Πολύς μηδενισμός:P. Αλλά θα περάσει κι αυτός, θα το δεις (κι εγώ τον έχω πάθει το μηδενισμό).

Δε μπορεις να ξερεις αν ειναι ψεμα, επομενως εκτος αν αυτοκτονησεις, θα το ζησεις αναποφευκτα. Οχι μονο την αγαπη, οτιδηποτε.

Επισης, τι ειναι ψεμα; Και γιατι το γεγονος οτι μπορει η αγαπη να ειναι βιοχημικες αντιδρασεις, την καθιστα ψευτικη;Γιατι να το σκεφτεσαι ετσι;
Γιατι να ειναι λαθος κατι αντιθετο στον Θεο; Εσυ μπορεις να το λες αυτο γιατι πιστευεις στο Χριστιανικο θεο που ειναι πιο ειρηνικος, αλλα μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ο αληθινος Θεος (αν υποθεσουμε οτι υπαρχει) δεν ειναι περισσοτερο της νοοτροπιας της Τζιχαντ; Αν ειναι ετσι εσυ εισαι λαθος.

Μην είσαι τόσο σίγουρη, και ο χριστιανικός Θεός είναι αρκετά αιμοβόρος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Μην είσαι τόσο σίγουρη, και ο χριστιανικός Θεός είναι αρκετά αιμοβόρος.
Γιατί αιμοβόρος ??:what:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Μα τα μάτια της Αθηνάς!

Αμάνα πια, ρε Crook! Φάσεις εδώ, φάσεις δεξιά, φάσεις αριστερά, μπροστά, πίσω, φάσεις διαγώνια! Έλεος, πολλές φάσεις έχει αυτή η φάση που λέγεται ζωή, και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φάση πριν την μεταθάνατον φάση, η οποία αποτελείται από πολλές άλλες φάσεις.:P

Μα η Krou δεν είπε πως δεν είναι κακός ο Χριστιανικός Θεός, απλώς μίλησε για μία θρησκεία όπου όλα τα Χριστιανικά αμαρτήματα θεωρούνται εντολές.

Πώπω, δε παλεύεται η κατάσταση...μία οι άλλες στις φωτογραφίες θα με κάνουν να την ψωνίσω, μία οι Σκοπιανοί με τις παρελάσεις ντυμένοι Μακεδονες, κάτι και τα θρησκευτικά debates...ραντεβού στο Δαφνί, που' χει και τσάμπα φαΐ! :s

EDIT: Αγγελική, δεν αντέχω να σε αφήνω έτσι. Τον αποκάλεσε αμοβόρο γιατί σκότωσε τα παιδιά της Αιγύπτου κλπ. πράξεις Του που στα μάτια ενός μη-Χριστιανού φαντάζουν ως εγκλήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Μα τα μάτια της Αθηνάς!

Αμάνα πια, ρε Crook! Φάσεις εδώ, φάσεις δεξιά, φάσεις αριστερά, μπροστά, πίσω, φάσεις διαγώνια! Έλεος, πολλές φάσεις έχει αυτή η φάση που λέγεται ζωή, και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φάση πριν την μεταθάνατον φάση, η οποία αποτελείται από πολλές άλλες φάσεις.:P

Μα η Krou δεν είπε πως δεν είναι κακός ο Χριστιανικός Θεός, απλώς μίλησε για μία θρησκεία όπου όλα τα Χριστιανικά αμαρτήματα θεωρούνται εντολές.

Πώπω, δε παλεύεται η κατάσταση...μία οι άλλες στις φωτογραφίες θα με κάνουν να την ψωνίσω, μία οι Σκοπιανοί με τις παρελάσεις ντυμένοι Μακεδονες, κάτι και τα θρησκευτικά debates...ραντεβού στο Δαφνί, που' χει και τσάμπα φαΐ! :s

EDIT: Αγγελική, δεν αντέχω να σε αφήνω έτσι. Τον αποκάλεσε αμοβόρο γιατί σκότωσε τα παιδιά της Αιγύπτου κλπ. πράξεις Του που στα μάτια ενός μη-Χριστιανού φαντάζουν ως εγκλήματα.
Ευχαριστώ .Και συμφωνώ μαζί σου .Απλώς προσπαθώ να του (του Crook) εξηγήσω για μια ακόμη φορά πως ο Θεός τα κάνει αυτά για να πετύχει το σχέδιό του .Και για να μην λέει πως δεν τους έδωσε την ευκαιρία να μετανιώσουν θα του αναφέρω πως η ημέρα της κρίσης είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να μετανιώσει κάποιος για τις αμαρτίες του .Ίσως ο Θεός να τους σκότωσε για να τους κάνει να μετανιώσουν για τα λάθη τους .:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Ευχαριστώ .Και συμφωνώ μαζί σου .Απλώς προσπαθώ να του (του Crook) εξηγήσω για μια ακόμη φορά πως ο Θεός τα κάνει αυτά για να πετύχει το σχέδιό του .Και για να μην λέει πως δεν τους έδωσε την ευκαιρία να μετανιώσουν θα του αναφέρω πως η ημέρα της κρίσης είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να μετανιώσει κάποιος για τις αμαρτίες του .Ίσως ο Θεός να τους σκότωσε για να τους κάνει να μετανιώσουν για τα λάθη τους .:)

Δεν έχει νόημα να το δικαιολογείς. Σκότωσε για κάποιο λόγο, αλλα σκότωσε, τώρα λίγο μας ενδιαφέρει άν ήταν ευγενής ο σκοπός Του, είναι καταπάτηση της ελεύθερης βούλησης και του δικαιώματος στη ζωή όπως και να το παρουσιάσεις.
Έκανε ό,τι έκανε, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στα μάτια ενός άθεου/αλλόθρησκου (ειδικά όταν ο χριστιανισμός παρουσιάζεται σαν την θρησκεία της αγάπης)

Τα λέω αυτά, παρόλα αυτά δεν πιστεύω στην Θεϊκή Του παρέμβαση (έχω δει διάφορες εξηγήσεις σε ντοκυμαντέρ, όλλα εικασίες βέβαια) οπότε για μένα είναι αδιάφορο το αν το κανε για καλό η για κακό, παρόλα αυτά είναι άσχημο να περνάνε σαν "καλά" τέτοια εγκλήματα (είτε είναι ένας δικτάτορας, είτε ένας θεός ή μια βόμβα και μια ομάδα φυσικών και πολιτικών)

Είναι σαν τώρα να μην καταδικάζεις τις γενοκτονίες των Εβραίων, των Αρμενίων, των Παλαιστινίων κλπ (offtopic, αλλα είχα βρει μια τεράστια λίστα παλιότερα γενοκτονιών που έχουν γίνει τους τελευταίους 2 αιώνες)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Χαμένη υπόθεση είναι.
Ξέρεις, το πιο ωραίο πράγμα άμα γίνεις Χριστιανός είναι το πως με έναν μαγικό τρόπο μπορείς να βρεις απάντηση σε όλα. ;)
Μωρέ, και το πιο παράλογο πράγμα να ήταν στον κόσμο ο Χριστιανισμός, άμα δεν είχε κάνει τόσα εγκλήματα ως θρησκεία, θα ήταν όλοι Χριστιανοί! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Χαμένη υπόθεση είναι.
Ξέρεις, το πιο ωραίο πράγμα άμα γίνεις Χριστιανός είναι το πως με έναν μαγικό τρόπο μπορείς να βρεις απάντηση σε όλα. ;)
Μωρέ, και το πιο παράλογο πράγμα να ήταν στον κόσμο ο Χριστιανισμός, άμα δεν είχε κάνει τόσα εγκλήματα ως θρησκεία, θα ήταν όλοι Χριστιανοί! :)
:iagree::iagree:Συμφωνώ:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Χαμένη υπόθεση είναι.
Ξέρεις, το πιο ωραίο πράγμα άμα γίνεις Χριστιανός είναι το πως με έναν μαγικό τρόπο μπορείς να βρεις απάντηση σε όλα. ;)
Μωρέ, και το πιο παράλογο πράγμα να ήταν στον κόσμο ο Χριστιανισμός, άμα δεν είχε κάνει τόσα εγκλήματα ως θρησκεία, θα ήταν όλοι Χριστιανοί! :)

Been there, done that, moved along.

Αδύνατο αυτό που λες, για να μην είχαν γίνει εγκληματα στο όνομα του οτιδήποτε, θα πρεπε να είναι απο την αρχή όλοι χριστιανοί ωστε να μην υπάρχουν διαφωνίες.

Γι αυτό όπως λέει και ο ξάδερφος σου (ο Lennon)

Imagine there's no heaven, it's easy if you try, no hell below us, above us only sky. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
So? Ποτέ δεν ξέρεις τι θα είσαι αύριο.

Ή απλώς να μην είχαν λάβει απαραίτητη μόρφωση οι Χριστιανοί, ώστε να μην γίνουν σωβινιστές? Ή απλώς να...ήταν πραγματικοί Χριστιανοί?

(Έχω ξαναγράψει μία ερμηνεία της Κολάσεως πάντως...;) :P)
Προτιμώ το άλλο του: "Bombing for peace is like fucking for virginity.". :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Αν το αξιζουν και οι ιερεις γιατι να μην τους αποκαλεσεις.

Και ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να αποκαλεις κοσμο ετσι?? Και πως κρινεις καποιον αν το αξιζει ή οχι. Τι κριτηρια εχεις?
-----------------------------------------
Δε μπορω να σου βρω νοημα στη ζωη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι να τη ζησεις οπως εσυ το θελεις πραγματικα.
Οπως εσυ ρισκαρεις να πιστευεις σε αυτο, ετσι και καποιος αλλος ρισκαρει σε κατι αλλο, καλως ή κακως, απο τη στιγμη που δε ξερουμε γιατι υπαρχουμε, πρεπει να αποφασισουμε ποιο δρομο θα ακολουθησουμε μονοι μας.
Προσωπικα ειμαι ανοικτη σε καθε ενδεχομενο, υπαρξης ή μη του Θεου. Κατα προτιμηση βεβαια το πρωτο, γιατι ειναι λιγοτερο τρομακτικο.

Το θεμα ειναι να την ζησεις χωρις να ξεπερνας ορια τα οποια στα θετει ο χριστιανισμος για δικη σου ευκολια. Εγω μπορει να θελω να "προκαλω κακο" ( λεμε τωρα) σε αλλους ανθρωπους. Αυτο σημαινει πως εχω τετοιο δικαιωμα? Αν θεωρεις πως γινεται να ζεις οπως θελεις σε βλεπω παρεα με τον Πασσαρη...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Και ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να αποκαλεις κοσμο ετσι?? Και πως κρινεις καποιον αν το αξιζει ή οχι. Τι κριτηρια εχεις?
-----------------------------------------


Το θεμα ειναι να την ζησεις χωρις να ξεπερνας ορια τα οποια στα θετει ο χριστιανισμος για δικη σου ευκολια. Εγω μπορει να θελω να "προκαλω κακο" ( λεμε τωρα) σε αλλους ανθρωπους. Αυτο σημαινει πως εχω τετοιο δικαιωμα? Αν θεωρεις πως γινεται να ζεις οπως θελεις σε βλεπω παρεα με τον Πασσαρη...:P



Οσο για το πρωτο προφανως θα αποκαλεσω καποιον ετσι αν μου χει δωσει δικαιωματα με τη συμπεριφορα του, δε θα τον βρισω ετσι στο ασχετο, ελεος.


Κοιτα, ο καθενας κανει τις επιλογες του στη ζωη, αν αυτες ειναι για παραδειγμα να γινει δολοφονος ή εγκληματιας, καλως, απλα θα ερθει αντιμετωπος με την κοινωνια και τους θεσμους της. Λογικο δεν ειναι; Δεν ειναι ορια που θετει ο Χριστιανισμος αυτα, αλλα το Συνταγμα και οι νομοι του κρατους. Προφανως αν ζεις παραβιαζοντας θεμελιωδη δικαιωματα των υπολοιπων ανθρωπων (σωματικη ακεραιοτητα, αξιοπρεπεια κτλ) θα υποστεις συνεπειες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Ίσως άκουσαν και οι δύο την ίδια στιγμή ένα λυπηρό τραγούδι στο ραδιόφωνο, ξέρω γω.

Αυτη η τοποθετηση απλα δειχνει οτι δεν εχεις κατι ουσιωδες να πεις ριχνοντας το στην πλακα. Αρα Busted :no1:


Ναι, αλλά όπως προσπαθώ να φέρνω επιχειρήματα που έχουν κοινώς αποδεκτή βάση, έτσι προσπάθησέ το κι εσύ. Δε τα στηρίζω στα βιβλία του Dawkins, μη τα στηρίζεις κι εσύ στην Α. Γραφή.

Και τα επιχειρηματα της Αγιας Γραφης εχουν κοινη βαση. Αν εσυ τα θεωρεις αναληθη ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Ασχετα αν διαφωνω. Δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες.


Μπορώ να εκφράσω 102 κρίσεις για το μέλλον, και οι 3 να βγουν αληθινές. Σημαίνει ότι είμαι προφήτης;
Δεν κατάλαβες καλά, δεν ήταν αστεϊσμός αυτό, αλλά άλλο ένα επιχείρημα. Στο οποίο προσπάθησα να προσδώσω ορισμένη χιουμοριστική διάθεση. Αν προτιμάς, δε θα το κάνω.

Και θες να πεις πως πχ αυτο το συγκεκριμενο το επαιξε τζοκερ και το πετυχε. Και αυτο δεν προκειται για κριση ουτε αποτελει κομματι φαντασιας. Ενας λογος που δεν σου αναφερω προφητειες σχετικα με πολεμους, καταστροφες κλπ ειναι για αυτο που αναφερες παραπανω. Γιατι ανετα θα μπορουσες να πεις πως το πετυχαν στην τυχη..



Δε βασίζεται η αγάπη, ο αλτρουισμός, η ομοψυχία, η συμπόνοια, η ταπεινοφροσύνη και όλες οι άλλες ηθικές αξίες του χριστιανισμού στην πίστη στο Θεό. Και ακόμη δεν απάντησες στις άλλες ερωτήσεις μου.

Να τις πεις τις ερωτησεις διοτι τις εχω απαντησει.
Δεν ξερεις τι εστι χριστιανισμος εφοσον λες κατι τετοιο!! Σημαντικο στοιχειο αυτο. Οποτε απο την στιγμη που δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλαει πως μπορεις και μιλας με τετοια σιγουρια?



Κανείς δε τα ξέρει όλα, ούτε υπάρχουν πολλοί που να υποστηρίζουν ότι τα ξέρουν, μην υπερβάλεις.
Τις αξίες τους χριστιανισμούπου θεωρώ εγώ σωστές, και που είναι αρκετά πολλές, θα τις πάρω και θα τις αφομοιώσω. Δε θα δεχθώ άκριτα ό,τι μου πασάρουν. Εξάλλου, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τις πραγματικές αξίες του χριστιανισμού. Δε θα το έβρισκα καθόλου παράξενο κι αν ο Χριστός ο ίδιος έλεγε πως δεν πίστευε στο Θεό, αλλά πως συνέδεε με αυτόν όλα αυτά που έλεγε, για να τα εφαρμόσουν ευκολότερα οι άνθρωποι (και για μια μικρή περίοδο το έκαναν, μετά πάλι, λάσπωσε η δουλειά).

Ελεος :p Ο Χριστος ειναι ο Θεος. (Βεβαια αυτο μην το πολυψαχνεις προς το παρον γιατι θα πεσεις στα βαρια:xixi:)
Αυτες οι αξιες που ξερω με εκφραζουν εμενα προσωπικα και μ'αρεσουν. Εσενα μπορει να μην σ'αρεσουν, με γεια σου και χαρα σου. Απο εκει και περα αυτο που εσυ ραβεις και ξηλωνεις μια θρησκεια στα μετρα σου δεν λεγεται χριστιανισμος αλλα Crookshanksισμος. Το οτι δεν δεχεσαι να πιστεψεις σε κατι το οποιο δεν μπορεις να αποδειξεις οτι υπαρχει ( αν και βλεποντας κανεις τα παντα γυρω του θα καταλαβαινε ποσο υπαρχει Θεος. ) δειχνει οτι δεν εχεις εμπιστοσυνη και φοβο μην πεσεις θυμα εκμεταλευσης ( απο ποιους??) ειναι θεμα εγωιστικο. Πες οτι οοολα ειναι ενα ψεμα στο τελος. Εσυ τι θα εχεις χασει? Μια αστατη ζωη? Δεν πειραζει, καλυτερα για σενα.


Δίοδος; Πειρασμός; Ποιος πειρασμός και ποια δίοδος; Αυτή που απομένει από τον αστράγαλο;
Δεν έχουν όλες οι χριστιανές το ίδιο πρόβλημα. Πώς ακριβώς είναι καλύτερη χριστιανή (αν καλύτερος χριστιανός=καλύτερος άνθρωπος);

Οταν ακολουθεις τις εντολες του χριστιανισμου γινεσαι καλυτερος χριστιανος. Ναι. Η γυναικα για εναν ανδρα μπορει να αποτελεσει πειρασμο και για αυτο το λογο δεν πρεπει να εισερχονται σε εκεινο το κομματι της Γης. Αμα ενδιαφερεσαι τοσο για τις κοπελες, πηγαινε εσυ στο Αγιο Ορος να προσκυνησεις με την ευκαιρια και βγαλε φωτογραφιες να τις δειξεις στις συμμαθητριες σου.:xixi:



Ναι, το ξέρω, αλλά κάνουμε μια κουβέντα και με αυτό τον τρόπο (με το να το παρουσιάζεις ως "πρόβλημα") δε την κάνεις πιο ευχάριστη, ούτε προσθέτεις κάποιο επιχείρημα στη συζήτησή μας.


Δεν μπορω να σου κανω ενα θαυμα για να σου αποδειξω κατι ουτε γινονται κατοπιν παραγγελιας. Γινεται την ωρα που πρεπει στον ανθρωπο που πραγματικα το εχει αναγκη. Για μενα θαυμα ειναι αυτο που σου ειπα για τον μοναχο που αισθανθηκε τι σκεφτοταν η μητερα μου, θαυμα ηταν οταν ο καλυτερος μου φιλος που επασχε απο καρκινο στον εγκεφαλο, οταν εκανε ελεγχο την ημερα των Εισοδιων της Θεοτοκου, ειχε εξαφανιστει καθε ιχνος αφηνοντας τους γιατρους αναυδους κλπ κλπ.


Εξήγησα ήδη τί συγκρίνω με τί, μη με βάλεις να το ξανακάνω.

Συγκρινεις ανομοια πραματα εντελως ομως.



Ναι, με πείραξε. Είναι υποκριτικό.

Υποκριτικο γιατι? Ποιος υποκρινεται που?

Α, αν είναι ανούσια, τότε γιατί κάθεσαι κι εσύ τόση ώρα και τα συζητάς, και δεν έλεγες από την αρχή ότι είναι ανούσια;
Αφού δεν υπάρχει, να μπαίνουν ελεύθερα, λοιπόν.

Διοτι δεν ειναι δυνατον να ακουγονται τετοια πραματα και να θεωρεις τον εαυτο σου εκπροσωπο των γυναικων χωρις να ξερεις καν αν αυτες θελουν να πανε. Οι γυναικες ΔΕΝ επιτρεπεται να πανε στο Αγιον Ορος.
Να σε ρωτησω κατι? Ποιος ο λογος για σενα να πηγαινουν οι γυναικες στο Αγιο Ορος?



Όχι, θεωρώ αδύνατη την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των ανδρών, αν οι τελευταίοι δεν αλλάξουν μυαλό, και είπα να αρχίσω από τον εαυτό μου, και προφανώς ο fasdag είπε το ίδιο. Λίγο καλό πάω να κάνω, κι εσύ το βγάζεις ρατσιστικό.

Τα δικαιωματα εχουν εξισωθει εδω και αρκετες δεκαετιες. Μην ανησυχεις σε προλαβε το φεμινιστικο κινημα. ;)

Είναι σαν να μου λες ότι αφού το ξύλο επιπλέει στο νερό, δεν πρέπει να βρίσκονται ξύλα πάνω στη θάλασσα.

What's your point?


Μην είσαι τόσο σίγουρη, και ο χριστιανικός Θεός είναι αρκετά αιμοβόρος.

Aν πραγματικα ηταν αιμοβορος τοτε γιατι ανεχεται ανθρωπους οπως εσενα πχ που τον αμφησβητεις? Την Krou που τα διακομωδει?? και αλλους πολλους...
-----------------------------------------
Οσο για το πρωτο προφανως θα αποκαλεσω καποιον ετσι αν μου χει δωσει δικαιωματα με τη συμπεριφορα του, δε θα τον βρισω ετσι στο ασχετο, ελεος.


Κοιτα, ο καθενας κανει τις επιλογες του στη ζωη, αν αυτες ειναι για παραδειγμα να γινει δολοφονος ή εγκληματιας, καλως, απλα θα ερθει αντιμετωπος με την κοινωνια και τους θεσμους της. Λογικο δεν ειναι; Δεν ειναι ορια που θετει ο Χριστιανισμος αυτα, αλλα το Συνταγμα και οι νομοι του κρατους. Προφανως αν ζεις παραβιαζοντας θεμελιωδη δικαιωματα των υπολοιπων ανθρωπων (σωματικη ακεραιοτητα, αξιοπρεπεια κτλ) θα υποστεις συνεπειες.

Ααααρα γενικο συμπερασμα. Δεν μπορουμε να ζησουμε οπως θελουμε οπως λες. Γιατι ομως μας πειραζουν τα ορια του χριστιανισμου τα οποια στο κατω κατω ειναι προαιρετικα και δεν μας πειραζουν τα ορια του Συνταγματος? Και αυτα μας περιοριζουν. Δεν μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε και εχουμε και ποινες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Ααααρα γενικο συμπερασμα. Δεν μπορουμε να ζησουμε οπως θελουμε οπως λες. Γιατι ομως μας πειραζουν τα ορια του χριστιανισμου τα οποια στο κατω κατω ειναι προαιρετικα και δεν μας πειραζουν τα ορια του Συνταγματος? Και αυτα μας περιοριζουν. Δεν μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε και εχουμε και ποινες.


Ειναι αλλο θεμα αυτο. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Δε νομίζω να χρησιμοποιήθηκε και πολύ ο όρος, αλλά τελοσπάντων
Δεν ξερω αν εχει γραφτει αλλα σιγουρα εχει εννοηθει οτι η θρησκεια ειναι ενα εμποδιο στην αναπτυξη και στην προοδο.Γι αυτο ζητησα και επαναπροσδιορισμο της λεξης προοδος για να δουμε τι ακριβως σημαινει για αυτους που την χρησιμοποιηουν.
γιατι εαν για εσας η προοδος ειναι ξεφρενη οικονομικη αναπτυξη και φιλελευθεροποιηση ε ναι τοτε τοτε η θρησκεια ειναι εμποδιο.
Παντως για οτι σημαινει για μενα η λεξη προοδος, η θρησκεια με βρισκει συμμαχο

Στην παγκοσμιοποίηση ζούμε. Η επιρροή από άλλους πολιτισμούς είναι
αναπόφευκτη. Και η Δύση έχει επηρεαστεί από άλλους πολιτισμούς, και εξακολουθεί να επηρεάζεται..
Ναι αλλα ουσιαστικα το ιδεολογικο πλαισιο της Δυσης και οι θεσμοι της δεν αλλοιωνονται δηλαδη αφομοιωνει τις επιρροες που δεχεται.Ο δυτικος πολιτικος πολυ απλα δεν αποσκοπει σε αφομοιωση αλλα σε παραμορφωση για τους λογους που προανεφερα
Γιατί δεν είναι οι γυναίκες στις Ισλαμικές "δημοκρατίες" (σε αρκετές από τις οποίες ψηφίζουν μόνο άντρες ή κυβερνούν επί πολλά έτη ορισμένα πρόσωπα, π.χ. Λιβυή) χαρακτηριστικά παραδείγματα υποδουλωμένων γυναικών; Νομίζεις ότι εκεί περνάνε καλά; Δεν ξέρω τί κάνουν στο Ιράν και αν το 55% του γυναικείου Ιρανικού πληθυσμού είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου, αλλά αυτό δε τις χειραφετεί. Σαφώς και τα πράγματα εκεί είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι στο Δυτικό κόσμο. Φυσικά, και στη Δύση (και στην Ελλάδα αρκετά, μάλιστα) επιβιώνει σε μερικές περιοχές ο θεσμός της πατριαρχικής οικογένειας και της "ανωτερότητας" του ανδρικού έναντι του γυναικείου φύλου. Να μη λέμε μόνο των αλλονών τα κουσούρια. Ωστόσο ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η γυναίκα που τα παιδιά της της λένε πώς να κουρευτεί, μόνο και μόνο επειδή είναι αρσενικά, που φοβάται ότι ο άντρας της θα την ξυλοφορτώσει επειδή δε θα του αρέσει το φαγητό, είναι πολύ πιο υποδουλωμένη, από τη γυναίκα που γνωρίζουμε εμείς εδώ στις δικές μας ζωές
Αυτο που θελω να γραψω ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι ζουν με τον δικο τους κωδικα αξιων και την μοναδικη τους παραδοση και δεν μπορουμε να τους κρινουμε με γνωμονα τα οσα εχουμε μαθει απο την δικια μας κοινωνια γιατι τοτε σφαλλουμε.
Ολοι αυτοι οι θεσμοι ειναι απαυγασμα ενος πολιτισμου του ισλαμικου που ειναι ιδιαιτερα αξιολογος και δεν πρεπει να τον ακυρωνουμε μια ωραια πρωια εν ονοματι της ελευθεριας η της προοδου.
Αυτο επεκτεινεται και στο Αγιο Ορος γιατι αυτοι οι ανθρωποι ζουν με τον δικο τους ιδιαιτερο τροπο ζωης και δεν μπορουνε μερικοι "υπερπροοδευτικοι" να τους επιβαλλουν τι θα κανουν οι μοναχοι στις περιουσιες τους και πως θα ζησουν.
-----------------------------------------
Η θρησκεία έγινε για αρκετούς "ντεμοντέ" πριν να εμφανιστούν οι καταναλωτικές τάσεις της κοινωνίας, σχεδόν από το Διαφωτισμό. Το ότι είναι "ντεμοντέ" για κάποιους (εγώ προσωπικά θεωρώ τελείως άστοχο το χαρακτηρισμό της θρησκείας ως "ντεμοντέ", εφόσον υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό -στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους άλλους-, και άρα η θρησκεία στην περίπτωση αυτή είναι μέσα στη "μόδα") μπορεί να οφείλεται στο ότι η έλλειψή της αφήνει τον άνθρωπο χωρίς ενδοιασμούς σχετικά με τον καταναλωτισμό, ωστόσο δε θεωρώ πως είναι αυτό πραγματική αιτία αθεΐας. Διότι αλίμονο σε όποιον βασίζει την πίστη του μόνο στα υλικά αγαθά, και δε σκέφτεται καθόλου
Λαθος, στον Διαφωτισμο αρχισε ουσιαστικα να κρινεται η θρησκεια δεν εγινε απο τοτε ντεμοντε.
Ντεμοντε αρχισε να γινεται η θρησκεια απο την εποχη της παγκοσμιοποιησης(90s) και κατα τη δικια μου αποψη παντα, αυτο οφειλεται στην φιλελευθεροποιηση της οικονομιας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Ειναι αλλο θεμα αυτο. :)

Ειδες λοιπον οτι δεν ειναι αυτοι οι πραγματικοι οι λογοι για τους οποιους δεν σας αρεσει ο χριστιανισμος.
Αυτο που χαλαει τον αλλον ειναι μηπως θεωρηθει συντηρητικος εαν στην ζωη του εχει αξιες και ηθη. Και καλα δεν ειναι προοδευτικος:xixi:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top