Και πως εξηγεις πως εκεινη ακριβως την στιγμη απο οοοολες τις μερες, εβδομαδες πως εκεινη τη στιγμη εκανε κακες σκεψεις?? Για εξηγησε μου αυτο. Στην τυχη το πετυχε?
Ίσως άκουσαν και οι δύο την ίδια στιγμή ένα λυπηρό τραγούδι στο ραδιόφωνο, ξέρω γω.
Εχεις το ελευθερο να διαφωνεις σε προσωπικο επιπεδο. Δεν σε υποχρεωσε κανενας να το πιστεψεις.
Ναι, αλλά όπως προσπαθώ να φέρνω επιχειρήματα που έχουν κοινώς αποδεκτή βάση, έτσι προσπάθησέ το κι εσύ. Δε τα στηρίζω στα βιβλία του Dawkins, μη τα στηρίζεις κι εσύ στην Α. Γραφή.
Δεν γνωριζεις επειδη δεν εχεις ασχοληθει και λογικο να το εκλαμβανεις αστεια αφου δεν εισαι σε θεση να δωσεις καποια ερμηνεια απο την στιγμη που εσυ δεν εχεις τετοια δυνατοτηα.

Και δεν μιλαω για εκτιμηση για το μελλον αλλα προφητεια.
Μπορώ να εκφράσω 102 κρίσεις για το μέλλον, και οι 3 να βγουν αληθινές. Σημαίνει ότι είμαι προφήτης;
Δεν κατάλαβες καλά, δεν ήταν αστεϊσμός αυτό, αλλά άλλο ένα επιχείρημα. Στο οποίο προσπάθησα να προσδώσω ορισμένη χιουμοριστική διάθεση. Αν προτιμάς, δε θα το κάνω.
Ναι, δεν γινεται να αποδεχεται τις χριστιανικες αξιες που βασιζονται στην πιστη στον Θεο. Που του δινουν ενα στοχο στην ζωη του. Αυτο που λεω δεν ειναι διολου ρατσιστικο. Αυτο που λες εσυ παρακατω ειναι πολυ ρατσιστικο.
Δεν αποκλειω εγω καποιον απο ορισμενες αξιες ουτε εχω τετοιο δικαιωμα. Αυτος αποκλειει τον εαυτο του. Οταν καποιος δεν εχει την δυναμη να γινει χριστιανος δεν ειναι σε θεση να αποδεχτει τις αξιες αυτες γιατι σε αλλη περιπτωση δεν εχει λογο να αρνειται να πιστεψει.
Δε βασίζεται η αγάπη, ο αλτρουισμός, η ομοψυχία, η συμπόνοια, η ταπεινοφροσύνη και όλες οι άλλες ηθικές αξίες του χριστιανισμού στην πίστη στο Θεό. Και ακόμη δεν απάντησες στις άλλες ερωτήσεις μου.
Για σενα. Αυτο το εγωιστικο " τα ξερω ολα" δεν γινεται να συμβαδισει με τον χριστιανισμο. Θελει εμπιστοσυνη σε καποια πραματα. Οχι σε ανθρωπους αλλα στις αξιες της θρησκειας αυτης.
Κανείς δε τα ξέρει όλα, ούτε υπάρχουν πολλοί που να υποστηρίζουν ότι τα ξέρουν, μην υπερβάλεις.
Τις αξίες τους χριστιανισμούπου θεωρώ εγώ σωστές, και που είναι αρκετά πολλές, θα τις πάρω και θα τις αφομοιώσω. Δε θα δεχθώ άκριτα ό,τι μου πασάρουν. Εξάλλου, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τις πραγματικές αξίες του χριστιανισμού. Δε θα το έβρισκα καθόλου παράξενο κι αν ο Χριστός ο ίδιος έλεγε πως δεν πίστευε στο Θεό, αλλά πως συνέδεε με αυτόν όλα αυτά που έλεγε, για να τα εφαρμόσουν ευκολότερα οι άνθρωποι (και για μια μικρή περίοδο το έκαναν, μετά πάλι, λάσπωσε η δουλειά).
Για να προφυλαχτουν ομως και να μην υπαρχει τετοια διοδος απο τον πειρασμο δεν επιτρεπεται. Μια γυναικα χριστιανη που ρωτησα για το πως εκλαμβανει η ιδια το αβατο μου ειπε πως για αυτην ειναι τιμητικο διοτι υπακουοντας σε αυτον τον περιορισμο ειναι καλυτερη χριστιανη. Οποτε αυτο που θιγεις δεν στεκει.

Απο εκει και περα οι κοπελες που το παιζουν αδικημενες η διαμαρτυρια δεν θα ειναι για λογους χριστιανικους αλλα για λογους φεμινιστικους.
Δίοδος; Πειρασμός; Ποιος πειρασμός και ποια δίοδος; Αυτή που απομένει από τον αστράγαλο;
Δεν έχουν όλες οι χριστιανές το ίδιο πρόβλημα. Πώς ακριβώς είναι καλύτερη χριστιανή (αν καλύτερος χριστιανός=καλύτερος άνθρωπος);
Δικο σου προβλημα. It's your choice.
Ναι, το ξέρω, αλλά κάνουμε μια κουβέντα και με αυτό τον τρόπο (με το να το παρουσιάζεις ως "πρόβλημα") δε την κάνεις πιο ευχάριστη, ούτε προσθέτεις κάποιο επιχείρημα στη συζήτησή μας.
Μα αμα καταλαβαινεις τι γραφεις δες τι συγκρινεις!!!! Συγκρινεις γυναικες που ασκουνται σε αυτους βια και τις σκοτωνουν με γυναικες που κανουν την ζωη τους οπως θελουν. Θες να μου πεις πως οι γυναικες στενοχωριουνται τοσο που αρχιζουν και χτυπιουνται μονες τους?? Η μηπως πανε να αυτοκτονησουν ομαδικα?
Εξήγησα ήδη τί συγκρίνω με τί, μη με βάλεις να το ξανακάνω.
Καμμια σχεση η αντιμετωπιση. Αλλο να παραβιαζεις ενα δικαιωμα και αλλο να μην μπορει καποιος να παει σε μια περιοχη.
Για πηγαινε εσυ στην Area 51 της Αμερικης και θα σε κλεισουν μεσα στην φυλακη. Το αβατο του Αγιου Ορους μας πειραξε.
Ναι, με πείραξε. Είναι υποκριτικό.
Να μην τρωγομαστε με ανουσια πραματα, διοτι για τις χριστιανες δεν υπαρχει το θεμα του αβατου.
Α, αν είναι ανούσια, τότε γιατί κάθεσαι κι εσύ τόση ώρα και τα συζητάς, και δεν έλεγες από την αρχή ότι είναι ανούσια;
Αφού δεν υπάρχει, να μπαίνουν ελεύθερα, λοιπόν.
Αρα τις θεωρεις ανικανες να κανονιζουν τα πραματα τους μονες τους.
Αυτο ειναι το ακρως ρατσιστικο που σου ειπα παραπανω.
Όχι, θεωρώ αδύνατη την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των ανδρών, αν οι τελευταίοι δεν αλλάξουν μυαλό, και είπα να αρχίσω από τον εαυτό μου, και προφανώς ο fasdag είπε το ίδιο. Λίγο καλό πάω να κάνω, κι εσύ το βγάζεις ρατσιστικό.
Αμα ενδιαφερεσαι τοσο πολυ με το πως θα πανε οι γυναικες στο αβατο γινε χριστιανος και θα της βοηθησεις και αυτες.

Αλλιως μην απαιτεις απο την στιγμη που ολα τα θεωρεις παραμυθι.
Είναι σαν να μου λες ότι αφού το ξύλο επιπλέει στο νερό, δεν πρέπει να βρίσκονται ξύλα πάνω στη θάλασσα.
(1) Εέναι εξαιρετικά προσβλητικό να αποκαλείς κάποιον μλκα πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για ιερείς. (2) Αυτά που λένε για το τι γίνεται στα μοναστήρια είναι αηδίες που τα λένε αυτοί που είναι αντίθετοι με τον χριστιανισμό. Παρουσιάστε μου έστω και ένα στοιχείο που να μπορεί να μου το αποδ!
-----------------------------------------
(3) ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΚΑΙ ΕΜΈΝΑ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙΑ .Ισως να υπάρχουν μερικές περιπτώσεις αλλά μετριούνται στα δάκτυλα του ενος χεριου
Τίποτα για όσα παρέθεσα (όχι ότι συμφωνώ), απλά ήθελα να σε ρωτήσω γιατί συμπαθείς τόσο πολύ τον Πάπα. Τον έχεις γνωρίσει; Έχει κάνει κάποιο σπουδαίο έργο με την αξία του; Παράγει περισσότερα από όσα τρώει;
Μην ασχολείσαι, henry.
Ο Χριστός είχε πει να χαιρόμαστε όταν μας κυνηγάνε!
Μην αντιμετωπίζεις τους άθεους ως σατανάδες ούτε ως κατωτέρους, να τους βλέπεις με συμπόνια!
Αυτά και καλή επιτυχία σε περίπτωση που θα νηστέψεις!
Δε θέλουμε τη συμπόνοια σας

(no offense). Δε θέλουμε συμπόνοια, απλά. Δεν είμαστε σε δεινή θέση, για να τη χρειαζόμαστε.
Κι όμως. Ακόμα και το γεγονός ότι μεταφράζουμε τις βιοχημικές αντιδράσεις σε λέξεις είναι ένα ψέμα. Αλλά και το ψέμα είναι μία έννοια ψεύτικη, φτιαγμένη από τον άνθρωπο.
Ναι, κι ο Θεός ίσως είναι ψέμα του ανθρώπου. Αλλά αν υπάρχει είναι η μόνη αλήθεια, όλα τα άλλα απλά είναι ψέματα.
Η φύση του ανθρώπου άλλαξε, γιατί δημιούργησε πολλές αιτίες που τον έφεραν στο να αρχίσει να χωρίζεται σε κατηγορίες και ομάδες.
Κι ο μηδενισμός είναι ανθρώπινη έννοια. Κρίνεις την πραγματικότητα που προβάλλω μέσω του ψέματος που ζούμε.
Υ/Γ: Ουάου, τι έχω πάθει?!
Αφού το ψέμα είναι ψέμα, όλα τα ψέματα είναι ψέματα, άρα είναι είτε αλήθεια, είτε τίποτα, είτε κάτι άλλο. Αμάν. Πολύς μηδενισμός

. Αλλά θα περάσει κι αυτός, θα το δεις (κι εγώ τον έχω πάθει το μηδενισμό).
Δε μπορεις να ξερεις αν ειναι ψεμα, επομενως εκτος αν αυτοκτονησεις, θα το ζησεις αναποφευκτα. Οχι μονο την αγαπη, οτιδηποτε.
Επισης, τι ειναι ψεμα; Και γιατι το γεγονος οτι μπορει η αγαπη να ειναι βιοχημικες αντιδρασεις, την καθιστα ψευτικη;Γιατι να το σκεφτεσαι ετσι;
Γιατι να ειναι λαθος κατι αντιθετο στον Θεο; Εσυ μπορεις να το λες αυτο γιατι πιστευεις στο Χριστιανικο θεο που ειναι πιο ειρηνικος, αλλα μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ο αληθινος Θεος (αν υποθεσουμε οτι υπαρχει) δεν ειναι περισσοτερο της νοοτροπιας της Τζιχαντ; Αν ειναι ετσι εσυ εισαι λαθος.
Μην είσαι τόσο σίγουρη, και ο χριστιανικός Θεός είναι αρκετά αιμοβόρος.