Θρησκεία

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε.

Δεν θα πάρω κανενός την άδεια φίλε μου να μιλήσω, πρόσεχε τι λες. Τέλος με αυτό.
Αν υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη Θεού μέσω της επιστήμης, τους εύχομαι καλή ανάρρωση, εντελώς φιλικά γιατί κι αν ακόμα δεν είναι στην κοσμάρα τους, θα πάνε σίγουρα.
Συγκεκριμένα, το πείραμα του LHC που πλησιάζει τόσο κοντά στη Δημιουργία όσο κανένα άλλο προηγουμένως δεν έχει κανέναν τέτοιο σκοπό. Πολύ απλά γιατί αν ένας επιστήμονας θέλει να καλείται σοβαρός, προτού μιλήσει για το Θεό θα φροντίσει να βγάλει από πάνω του το ταμπελάκι της επιστημονικής του ειδικότητας. Ακόμη κι έτσι, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις φαντασιώσεις του, αλλά στην τελική δεν θα βγει κάπου.

Ακριβώς. Η Επιστήμη είναι secular.:)

Ποτέ η επιστήμη τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει από που προήλθε ο άνθρωπος. Έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς πολλές θεωρίες, άλλες επικρατέστερες άλλες λιγότερο επικρατέστερες αλλά καμοια δεν το έχει εξηγήσει και βεβαιως δεν το έχει αποδείξει. Τους πιο καταξιομένους επιστήμονες του κόσμου να μαζέψεις δεν θα πάρεις καμοιά σίγουρη 100% απάντηση από κανένα! Αυτό είναι το ένα στοιχείο όπου ο καθένας μπορεί να το κρίνει...
Όσο φορά την θεωρία της εξέλιξης κανείς δεν την αμφισβητεί!!! Κανεις επιστήμονας δεν θα σου πει ότι δεν ισχύει και με αποδείξεις... πχ τα παλια "μαμούθ" μπορεί να είναι πρόγονοι των τορινών ελεφάντων και πολλά άλλα τα οποία δεν έχω μελετήσει το θέμα για να πω...
Οστόσο κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να τεκμηριώσει και να αποδείξει (κάτι που αποδικνύεται σε άλλα είδη) ότι ο άνθρωπος είναι απόγονος πιθήκου ή οποιουδήποτε άλλου ζώου... Αυτό είναι "επιστημονικά" τεκμηριωμένο ότι δηλαδή δεν έχει αποδειχτεί η προέλευση του ανθρώπου. Για τα απλά είδη ίσως έχει καποια βάση η θεωρεία της εξέλιξης όμως είναι πολύ "μικρή" θεωρεία για να μπορέσει να εξηγήσει και την προέλευση του ανθρωπου που δεν είναι απλά ένα ακόμη ζώο...
Και αυτό γιατί μιλάμε όχι μόνο για άλλο είδος αλλά για άλλη κατηγορία. Διότι με αυτή την λογική ενα οποιοδήποτε θες ζώο της σημερινής πχ εποχής όσο και να το εκπαίδευες όσο και η θεωρία της εξέλιξης να το "προόδευε" δεν θα μπορούσε να φτάσει τον άνθρωπο... να φτιάχνει σπίτια, να μιαλει πολλές γλώσσες κτλ... όπως νομίζω λογικά ο καθένας μπορεί να φανταστει...

Αν και έχουν μιλήσει και άλλοι, έχω να πω, ότι εκτός από τις γενετικές ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορα ανθρωποειδή (δε τα λέμε τυχαία έτσι), έχουν βρεθεί και πολλά απολιθώματα οστών διαφόρων εξαφανισμένων ανθρωποειδών. Αυτά τί είναι; Τα έβαλε ο Θεός εκεί για να μας παραπλανήσει;

Ο χριστιανισμος δεν περιειχε ποτε μυθους ωστε να πιστευουν οι ανθρωποι σε μυθοπλασιες.
Ναι, ειναι ολα συμβολικα και αμα τα αναλυσεις θα δεις οτι ειναι.

Σε τι μετρα της τα φερνει η εκκλησια? Τι κερδος θα εχει δηλαδη αμα εσυ πιστευεις στην Γενεση?
-----------------------------------------


Με την ιδια λογικη που εσυ πιστευεις οτι ο ανθρωπος εχει κοινο προγονο με τον πιθηκο τοτε ειναι παρα πολυ πιθανο, να εμφανιστει ενας υπερφυσικος απογονος αγελαδας η οποια να μας ξεπερασει σε νοημοσυνη και να κατακτησει τον κοσμο. Με τον νομο τον πιθανοτητων ειναι μεσα και αυτη η εκδοχη και δεν μπορεις να την αρνηθεις.

Ο ανθρωπος εχει προγονο ανθρωπο. Ναι, η εξελιξη υπηρξε. Ο ανθρωπος ηταν πιο τριχωτος, κοντος κλπ αλλα δεν ηταν ουτε εχει συγγενεια με τον πιθηκο...:nono:

Θα σταθώ μόνο στο δεύτερο, γιατί για το άλλο θα πω παρακάτω. Ο άνθρωπος, απ' ό,τι φαίνεται, έχει, ασφαλώς, συγγένεια με τον πίθηκο... Βλ. διάφορα απολιθώματα, που αποδεικνύουν την εξελικτική μας πορεία εις τους αιώνες (χιλιετίες, θα ταίριαζε καλύτερα).
Η αγελάδα έχει τέτοιο σώμα, ώστε είναι αρκετά δύσκολο να αναπτύξει χέρια, τα οποία θα της επιτρέψουν να κατασκευάσει εργαλεία. Και επειδή τα εργαλεία ήταν αποφασιστικός παράγοντας για την επικράτηση των προγόνων του είδους μας, θα ελαχιστοποιούσα πάρα πολύ τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Από κει και πέρα, δε θα έλεγα όχι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε εξαφανιστεί εμείς. Γιατί, για να φτάσουν οι αγελάδες σε ένα ανώτερο επίπεδο από μας, θα πρέπει πρώτα να περάσουν από το δικό μας. Και ως εγωιστικό είδος που είμαστε, δε νομίζω να το επιτρέψουμε.

Incomiiiiiiiiiiiiiiiiiing!

Εμένα με ξέχασες;:P

Επίσης, ο Χριστιανισμός είναι το πιο γαμάτο lifestyle για μένα και θα το συνεχίσω, ακόμα κι αν γίνω άθεος.:)

Όταν λες τρόπο ζωής, φαντάζομαι πως εννοείς τις ηθικές αξίες. Γιατί αποκλείεται να κάθομαι να ανάβω καντήλια κάθε Κυριακή (δε μου αρέσει η μυρωδιά τους).:P

Γενικά, για την Εξέλιξη ένα θα πω.
Δεν υπάρχει εμπειρική απόδειξη πως ο άνθρωπος έφτασε εδώ σήμερα από έναν μονοκύτταρο οργανισμό!
Και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει! Σίγουρα η Εξέλιξη είναι γεγονός, ακόμα και η μούχλα και τα βακτήρια είναι Εξέλιξη. Και σίγουρα κι ο άνθρωπος άλλαξε μέσα από τα χρόνια (και αλλάζει ακόμα!). Αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ -ίσως- αν πράγματι περάσαμε μέσα από όλη αυτή την διαδικασία ακριβώς όπως μας την παρουσιάζουν σήμερα.

Δε μπορούμε να φέρουμε απτές αποδείξεις, διότι αυτές που υπήρχαν, δε μπόρεσαν να διατηρηθούν. Άσε που υπεισέρχεται και ο παράγοντας "χρόνος" μέσα.
Πάντως για την ορθότητα της θεωρίας της Εξέλιξης μπορούμε να είμαστε πολύ πιο σίγουροι απ' ό,τι για την ορθότητα του περιεχομένου της Α. Γραφής.

Μόνο από σένα ακούω ότι οι αμερικανοί είναι τόσο "θρησκευόμενοι" που δεν αφήνουν να διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης... Έλεος!!! Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Η θεωρία της εξέλιξης είναι μια θεωρία που έχει βάση αλλά δεν έχει παντού εφαρμογή και δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Το ότι ο πίθηκος είναι πρόγονος του ανθρώπου έχει θεωρητικά βάση, αλλά δεν έχει αποδειχτεί ότι ισχυει και στον άνθρωπο!!! Ρώτα τον μεγαλύτερο επιστήμονα του κόσμου δεν θα μπορέσει να στο διαβεβαιώσει αυτό. Δεν καταλαβαίνω τι λογική σου, ότι δηλαδή θα πρέπει η Ελλάδα να πρωτοτυπίσει και να διδάσκει στα σχολεία μια θεωρία που ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν αποδείξει (απλά εχουν κάποιες ενδείξεις). Όποιος το έχει αποδείξει και είναι τόσο σίγουρος ας παει να το πει και στους επιστήμονες... :P:P

Ο πίθηκος και ο άνθρωπος έχουν κοινό πρόγονο, και αυτό το τεκμηριώνουν χιλιάδες απολιθώματα.

Γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη, ενας που καταλαβαινει την αξια του χριστιανισμου, πιστευει σε αυτον κιολας.

Εξαρτάται από το πώς το εννοείς. Άλλο το να ακολουθείς τις βασικές αξίες του, και άλλο το να πιστεύεις στο Χριστιανικό Θεό.

Τεχνητο εννοω απο επιστημονες

Craig Venter. More is coming.

Αν σε ενοχλει η βαπτιση κανε αναιρεση χρισματος;)
Φυσικα τα τοοσα αρνητικα της θρησκειας δεν βλεπω να τα αναφερεις για μιιιια ακομη φορα τα οποια εγω δεν ξερω αλλα εσυ ναι. ;)
Ciaoo

Η βάπτιση είναι σαν να λες ένα 3χρονο κομμουνιστή/ιδεαλιστή/υλιστή/στωικό. Δεν είναι το θέμα η βάπτιση η δική μου ή του Λουφερούμ ή η όποια βάπτιση, αλλά η βάπτιση ως θεσμός, ο οποίος περιορίζει τους θρησκευτικούς ορίζοντες του ατόμου, του στερεί, ως ένα βαθμό, το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης (που μας έδωσε ο Θεός και που υποτίθεται ότι οι χριστιανοί πρέπει να σεβαστούν), και έχει αποβεί (άλλο) ένα κερδοφόρο προϊόν στα ράφια της Εκκλησίας.

Αρνητικά της θρησκείας; Θα πω μερικά. Αυτά που μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό. Και φυσικά, θα αναφερθώ σε πρακτικές πλευρές της, διότι δεν είναι μόνο θεωρία.
1) Φανατίζει.
2) Περιορίζει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου και την ανάπτυξη αντικειμενικών κοσμοθεωριών.
3) Μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των πιστών, με σκοπό οικονομικά/πολιτικά οφέλη.
4) Θεσπίζει στερεότυπα, πολλές φορές παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα.
5) Δε στηρίζεται σε στοιχεία και λογικούς συλλογισμούς.
6) Προκαλεί ακρότητες.
Και με όσα αυτά συνεπάγονται.

Δεν την κάνει πιο αληθινή, αλλά πιο αποδεκτή ίσως. Appeal to authority και appeal to popularity. Πέφτεις μέσα σε δύο logical fallacies.
Επίσης, ο Θεός δεν είναι υλικός.

Την κάνει πιο αληθινή, όμως, η βάση στην οποία είναι χτισμένη. It is appeal to evidence.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Καθόλου άκυρο!!! Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων με τα οποία έχεις σχέσεις... τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες κάποιο από αυτά τα άτομα να έχει ασθένια την οποία μπορεί να μεταδώσει. Νομίζω παράδειγμα δεν χρειάζεται... η κοινή λογική το λέει...


οι ασθενειες δεν εχουν να κανουν αποκλειστικα με τους ανθρωπους οκ?/
και η επαφη με μια γατα μπορει να σε αρρωστησει
αρα μν εχεις γατες

ναι ετσι οπως το πε ειναι ακυρο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Αρνητικά της θρησκείας; Θα πω μερικά. Αυτά που μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό. Και φυσικά, θα αναφερθώ σε πρακτικές πλευρές της, διότι δεν είναι μόνο θεωρία.
1) Φανατίζει.
2) Περιορίζει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου και την ανάπτυξη αντικειμενικών κοσμοθεωριών.
3) Μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των πιστών, με σκοπό οικονομικά/πολιτικά οφέλη.
4) Θεσπίζει στερεότυπα, πολλές φορές παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα.
5) Δε στηρίζεται σε στοιχεία και λογικούς συλλογισμούς.
6) Προκαλεί ακρότητες.
Και με όσα αυτά συνεπάγονται.
Δεν ειναι κατ εξοχην αρνητικα της θρησκειας αυτα αλλα των ανθρωπων.Πχ πουθενα ο χριστιανισμος δεν γραφει πουθενα κλεψε,σκοτωσε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Η θρησκεία είναι κάτι που, χωρίς ανθρώπους, δεν υπάρχει. Είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο.
Όλα όσα λέω επιβεβαιώνονται από την Ιστορία. Το αν γίνεται αλλιώς, είναι άλλο θέμα. Πάντως, τώρα που το ανέφερα, αν γίνεται, και αν το έχουν συνειδητοποιήσει οι χριστιανοί και οι πιστοί των υπολοίπων θρησκειών, τότε γιατί δε γίνεται;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Η θρησκεία είναι κάτι που, χωρίς ανθρώπους, δεν υπάρχει. Είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο.
Όλα όσα λέω επιβεβαιώνονται από την Ιστορία. Το αν γίνεται αλλιώς, είναι άλλο θέμα. Πάντως, τώρα που το ανέφερα, αν γίνεται, και αν το έχουν συνειδητοποιήσει οι χριστιανοί και οι πιστοί των υπολοίπων θρησκειών, τότε γιατί δε γίνεται;

Ο Θεος υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει εις τους αιωνες των αιωνων. Αν ειναι δυνατον να περιμενε απο εμας για να υπαρξει.:nono:
-----------------------------------------
οι ασθενειες δεν εχουν να κανουν αποκλειστικα με τους ανθρωπους οκ?/
και η επαφη με μια γατα μπορει να σε αρρωστησει
αρα μν εχεις γατες

ναι ετσι οπως το πε ειναι ακυρο

Δεν ειναι καθολου ακυρο, ομως δεν μου απαντησες και στα αλλα που σου ειπα πριν. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Μα ο Θεός δεν είναι κάτι αμοιβαία αποδεκτό, επομένως εγώ μπορώ να αντιτάξω ότι δεν υπάρχει και έτσι θα βρεθούμε σε ένα χάσμα, το οποίο θα καταστρέψει τη συζήτηση:P.

Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε, η θρησκεία δεν ταυτίζεται με το θεό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Μα ο Θεός δεν είναι κάτι αμοιβαία αποδεκτό, επομένως εγώ μπορώ να αντιτάξω ότι δεν υπάρχει και έτσι θα βρεθούμε σε ένα χάσμα, το οποίο θα καταστρέψει τη συζήτηση:P.

Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε, η θρησκεία δεν ταυτίζεται με το θεό.

Και πως εξηγεις τα θαυματα που γινονται ακομα και στις μερες μας? Η' την υπαρξη διορατικων ανθρωπων?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Και πως εξηγεις τα θαυματα που γινονται ακομα και στις μερες μας? Η' την υπαρξη διορατικων ανθρωπων?
δεν δεχομαι ουτε το ενα ουτε το αλλο
εσυ το βλεπεις θαυμα γιατι θελειις να το δεις. εγω δεν θελω
αρα δεν μπορει να αναφερεις οτι:

Ο Θεος υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει εις τους αιωνες των αιωνων. Αν ειναι δυνατον να περιμενε απο εμας για να υπαρξει

χωρις να αναφερεις ουτε ΕΝΑ λογο για τον οποιο το πιστευεις.

αν εχεις την καλη θεληση κανε λιγο quote αυτα που δν απαντησα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
δεν δεχομαι ουτε το ενα ουτε το αλλο
εσυ το βλεπεις θαυμα γιατι θελειις να το δεις. εγω δεν θελω
αρα δεν μπορει να αναφερεις οτι:



χωρις να αναφερεις ουτε ΕΝΑ λογο για τον οποιο το πιστευεις.

αν εχεις την καλη θεληση κανε λιγο quote αυτα που δν απαντησα

Εγω το βλεπω ως θαυμα και ειναι αναμφισβητητη η διορατικοτητα καποιων ανθρωπων και καθημερινα θαυματα που δεν τα χωραει ο νους.
Απο εκει και περα αφηνω τον εαυτο μου να πιστευει στον Θεο. Και στο κατω κατω να σου πω κατι? Ας παω με τα δικα σου νερα και πες οτι δεν υπαρχει ( κατι που θα οδηγησει σε ατοπο για μενα αλλα τεσπα). Η ζωη που λεει ο χριστιανισμος να ακολουθησουμε μονο καλο θα κανει.
Πιο πολυ να φοβασαι εναν προοδευτικο αθεο παρα εναν συντηρητικο ανθρωπο που προσπαθει να γινει σωστος χριστιανος.

Υ.Γ τωρα ειδα οτι εκανες edit το μηνυμα οκ ;)
-----------------------------------------
Μα ο Θεός δεν είναι κάτι αμοιβαία αποδεκτό, επομένως εγώ μπορώ να αντιτάξω ότι δεν υπάρχει και έτσι θα βρεθούμε σε ένα χάσμα, το οποίο θα καταστρέψει τη συζήτηση:P.

Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε, η θρησκεία δεν ταυτίζεται με το θεό.

Η θρησκεια ειναι το μεσο για επικοινωνια με τον Θεο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
οι αξιες που υπαρχουν μεσα στη διδασκαλια του χρηστου με βρισκουν συμφωνο.

απο κει και περα φοβαμαι εναν συντηρητικο που θελει να ειναι χριστιανος μονο και μονο για να σωθει, παρα εναν προοδευτικο που εχει γραψει την θρησκεια στα "παλια του τα παπουτσια"¨αλλα νοιαζεται για την κοινωνια και κανει οτιδιποτε μπορει επειδη θελει να προοδευσει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
οι αξιες που υπαρχουν μεσα στη διδασκαλια του χρηστου με βρισκουν συμφωνο.

απο κει και περα φοβαμαι εναν συντηρητικο που θελει να ειναι χριστιανος μονο και μονο για να σωθει, παρα εναν προοδευτικο που εχει γραψει την θρησκεια στα "παλια του τα παπουτσια"¨αλλα νοιαζεται για την κοινωνια και κανει οτιδιποτε μπορει επειδη θελει να προοδευσει

Μονο που η προοδος με τα σημερινα δεδομενα εχει γινει συνωνυμη με τον εκφυλισμο αξιων και την απαξιωση των αρχων μας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Μονο που η προοδος με τα σημερινα δεδομενα εχει γινει συνωνυμη με τον εκφυλισμο αξιων και την απαξιωση των αρχων μας

δεν οριζω ετσι την προοδο
και το γεγονος οτι αμφισβητουντε οι αξιες και οι αρχες δεν ειναι απαραιτητως κακο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
δεν οριζω ετσι την προοδο
και το γεγονος οτι αμφισβητουντε οι αξιες και οι αρχες δεν ειναι απαραιτητως κακο


:nono::nono: η αμφισβητηση αυτων εχει οδηγησει στην αναρχια αλλα και στην υπαρξη δυστυχιας και αλλων δεινων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
ποια αναρχια μωρε, ξερεις κανα κρατος που να εχει αναρχια; η υπαρξη δυστυχιας και δεινων οφειλεται κατα πολυ στο οικονομικο συστημα, το οποιο δεν το εφτιαξαν ουτε το υποστηριζουν (μονο) αθεοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
H υπαρξη δυστυχιας και δεινων κατ εμε οφειλεται γενικα στην εκλυση των ηθων την αμφισβητηση αξιων, στον ωχαδερφισμο κλπ γενικοτερα για μενα η πηγη της δυστυχιας πρεπει να την αναζητησουμε στο ηθικοπνευματικο υποβαθρο της καθε κοινωνιας και οχι στο οικονομικο της συστημα.
Σε ολες τις εποχες το οικονομικο συστημα δεν ηταν και το πιο αποτελεσματικο , το σημερινο μπορδελο ομως ειναι χαρακτηριστικο της δικιας μας εποχης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
H υπαρξη δυστυχιας και δεινων κατ εμε οφειλεται γενικα στην εκλυση των ηθων την αμφισβητηση αξιων, στον ωχαδερφισμο κλπ γενικοτερα για μενα η πηγη της δυστυχιας πρεπει να την αναζητησουμε στο ηθικοπνευματικο υποβαθρο της καθε κοινωνιας και οχι στο οικονομικο της συστημα.
Σε ολες τις εποχες το οικονομικο συστημα δεν ηταν και το πιο αποτελεσματικο , το σημερινο μπορδελο ομως ειναι χαρακτηριστικο της δικιας μας εποχης


Το οικονομικο συστημα ειναι αμεσα συνδεδεμενο με το ηθικοπνευματικο υποβαθρο μιας κοινωνιας. Ποσα πραγματα πλεον θυσιαζονται στο βωμο του χρηματος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Γιατι εμεις εχουμε δωσει αξια σε αυτο που λεγεται χρημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Το ηθικοπνευματικο υποβαθρο διαμορφωνει ομως το οικονομικο συστημα (προσωπικη αποψη)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Το ηθικοπνευματικο υποβαθρο διαμορφωνει ομως το οικονομικο συστημα (προσωπικη αποψη)

Οχι ακριβως, το διατηρει σιγουρα. Σαφεστατα εμεις δινουμε αξια, ομως ποσο ευκολο ειναι πλεον να την αποποιηθουμε; Αυτο το συστημα εξελιχθηκε ανα τους αιωνες, δεν μπορεις μια μερα να το αλλαξεις με το ετσι θελω επειδη καταλαβες οτι οτι ειναι σκαρτο. Και για να μη βγαινουμε εκτος θεματος, οπως ειπα πριν, ο κατακερματισμος των αξιων δεν εχει γινει μονο απο αθεους και αυτο πιστευω ειναι πολυ εμφανες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panp27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panp27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Αρνητικά της θρησκείας; Θα πω μερικά. Αυτά που μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό. Και φυσικά, θα αναφερθώ σε πρακτικές πλευρές της, διότι δεν είναι μόνο θεωρία.

1) Φανατίζει.
2) Περιορίζει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου και την ανάπτυξη αντικειμενικών κοσμοθεωριών.
3) Μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των πιστών, με σκοπό οικονομικά/πολιτικά οφέλη.
4) Θεσπίζει στερεότυπα, πολλές φορές παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα.
5) Δε στηρίζεται σε στοιχεία και λογικούς συλλογισμούς.
6) Προκαλεί ακρότητες.
Και με όσα αυτά συνεπάγονται.

Ο χριστιανισμός (αν πάρεις και διαβάζεις το ιερό βιλίου του χριστιανισμού, τον λόγο του θεού, δηλ. το ευαγγέλιο) σε κανένα από τα παραπάνω δεν συμφωνεί και κανένα από τα παραπάνω δεν υποστηρίζει. Τώρα αν μου πεις πως στο όνομα του θεού έχουν γίνει πολλά δεν θα διαφωνίσω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τον χριστιανισμό ούτε με τον θεο φυσικά. Π.χ. ο Μπους έκανε ολόκληρους πολέμους στο όνομα του Θεού... δεν νομίζω ότι φταίει ο θεός γι' αυτό...
Αντίθετα σε άλλες θρησκείες πχ τον μουσουλμανισμό αν πάρεις το κοράνι αναφέρει ρητά για τον "ιερό πόλεμο...τζιχαντ". Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ειδικά αν πρώτα δεν τα εξετάσουμε...
Τέλος οι γενικεύσεις σε όλα τα θέματα ποτέ δεν προσφέρουν κάτι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top