Θρησκεία

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Έτσι, μακριά από την κωλοπαγκοσμιοποίηση. :)
Μπορούμε να είμαστε φίλοι κι αγαπημένοι ακόμα κι όταν είμαστε αλλόθρησκοι!

Εγώ άμα δεν έρθει ο ίδιος να μου πει ότι υπάρχει, άμα δεν έρθει να συζητήσει μαζί μου, ως ίσος προς ίσο να μου δώσει απαντήσεις στα γιατί μου, δε θα πιστέψω σε αυτόν.
Πιστεύω πως όλες σου οι ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί από την Βίβλο, τους Αγίους, διάφορους απολογητές κλπ. ήδη. Άμα έχεις καμιά ερώτηση κάνε την και θα ψάξω να βρω την απάντηση στα Christian Underground sites μου συχνάζω. :D

Ακόμα και μεταξύ των πιστών της ίδιας θρησκείας υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.
Τα άτομα, η θρησκείες (και συγκεκριμένα το κάθε δόγμα χωριστά) όχι.;)


Καλά, ξέφυγες. Εγώ είπα απλώς πως ένας επιστήμονας μιας και είναι υλιστής -και δεν δέχεται διάσταση/κόσμο ιδεών κλπ., παρά μόνον έναν υλικό κόσμο- αποδίδει τα πάντα σε συμπτώσεις. Ο θεϊστής -ακόμα κι αν δέχεται το Big Bang, την Εξέλιξη κλπ.- τα αποδίδει σε έργο του Θεού.


Και οι διάφορες "ενέργειες" του Θεού στη Βίβλο;
Αυτές ήταν για το καλό των ανθρώπων. Μπορώ να σου παραθέσω ένα ανέκδοτο πάνω σε αυτό, αν και από την άποψη ενός άθεου δεν φαντάζει και τόσο σπουδαίο.

Ακριβώς, οι ηθικές αξίες είναι φτιαγμένες από την κοινωνία, γι' αυτό και η έννοια του Θεού μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο αλλά κυρίως με την πάροδο του χρόνου.
Θα σου πω για τον Χριστιανισμό μόνο. Θυμήσου σε ποιούς απευθυνόταν στην ΠΔ και σε ποιούς στην ΚΔ. Στην ΠΔ ήταν όλοι αιχμάλωτοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, και μάλιστα υποανάπτυκτοι. Η ΚΔ απευθύνεται προς όλους και μην ξεχνάς πως οι πρώτοι μελετητές της ήταν Έλληνες, που είχαν ήδη τις βάσεις του μονοθεϊσμού από μεγάλους φιλοσόφους (Σωκράτης, Ηράκλειτος κλπ.).


Δεν το κατάλαβα:(. Συγγνώμη, αλλά τα αρχαία, μετά τα Θρησκευτικά:P, είναι το χειρότερό μου μάθημα.
Καλά, μπορούσες να πατήσεις να στο βγάλει στα Αγγλικα, ρέι! :P
Εκεί ο Απόστλος Παύλος λέει πως ακόμα κι οι προφητείες και τα θεία μηνύματα δεν μας φανερώνουν ολόκληρη την αλήθεια. Αυτήν θα την μάθουμε στον Δεύτερο Ερχομό του Χριστού.


Και πώς θα βελτιώσεις δηλαδή τη ζωή των άλλων;
Ακριβώς, έτσι βελτιώνω μόνο την δική μου ζωή. Ίσως εκεί όμως γίνω πραγματικός Χριστιανός κι έρχονται πιστοί να τους βοηθήσω. Ο π. Παΐσιος πάντως, αν και μοναχός, είχε βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους και στην πράξη.


Σκέψου πως μπορείς ακόμα να μιλήσεις με τον Θεό. Όπως είπα, όλες σου οι ερωτήσεις -πιστεύω- έχουν απαντηθεί ληδη, είναι κάπου μέσα στα Ιερά Κείμενα. Επισης, μπορείς να προσευχηθείς για κάτι και μετά να δεις την απάντηση στην πράξη. ;)
Well, ίσως όχι έρωτας, αλλά κάποια κοπέλα θα σου άρεσε κάποτε σίγουρα!

Σου είπα ήδη πως οποιαδήποτε μαρτυρία υπέρ της Θείας Φύσεως του Ιησού συμπεριλαμβάνεται ήδη μέσα στην Βίβλο. Και 10.000 να ήταν τα Ευαγγέλια θα τα έβαζαν μέσα και μετά θα έλεγες πάλι τα ίδια... :-/
"The earliest surviving complete copies of the Gospels date to the 4th century and because only fragments and quotations exist before that."
https://en.wikipedia.org/wiki/Gospel#Dating

Και κάποιοι Μουσουλμάνοι μπορεί κάλλιστα να έχουν οράματα όπου τους φανερώνεται ο Αλλάχ.
Ναι, και ο Χριστιανισμός τα αποδίδει σε κακές δυνάμεις. Έχω πολλά παραδείγματα Χριστιανών που μαρτύρυσαν θαύματα σε άλλες θρησκείες, αλλά μετά οι δυνάμεις αυτές τους έβλαψαν.

Ο Peter Stoner (Χριστιανός επιστήμονας απολογητής) είπε πως η πιθανότητες να μην απευθύνονταν στον Ιησού οι προφητείες της ΠΔ είναι 1/100.000.000.000.000.000, δηλαδή μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια.

"Ο παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα".
"Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου.", λέει ο Πλάτωνας.

Στο link που έδωσα πριν δες το κεφάλαιο 5 που μιλάει επιστημονικά.
Επίσης, δες κι αυτό εδώ το μικρο κείμενο...https://www.scarlakidis.gr/kefalaio9.html

EDIT για να απαντήσω στην Βάλια:
Όχι, δεν φταίει η Έυα που βγήκαμε έτσι, το είπα και πιο πάνω. Αλλά αφού αυτοί ήταν θνητοί τότε κι εμείς θνητοί θα είμαστε! Δεν μπορούν οι θνητοί να γεννήσει θεούς...
Χώμα? Δεν πρέπει να παίρνεις στην κυριολεξία τα πάντα στην Βίβλο, ειδικά σε θέματα Δημιουργίας, ψυχής και ειδικά μετά θάνατον ζωής. Το χώμα μπορεί να είναι συμβολικό, δεν το ξέρουμε...χμ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Ναι αλλα δεν θα μπορουσες το αισθημα του ερωτα που θα ενιωθες γι αυτη να αποδειξεις οτι υπαρχει απλα θα το ενιωθες.
Αυτο γινεται και με αλλα πραγματα στη ζωη οπως η αισθηση του ωραιου κλπ

Αλλά το συναίσθημα απλά το νιώθω. Για τους άλλους, δεν είναι παρά ένα δικό μου συναίσθημα, κλεισμένο μέσα στο δικό μου μικρόκοσμο.

Πάντως ο παραλληλισμός αυτός του Θεού με ένα συναίσθημα είναι αρκετά ενδαφέρων.

Φουσέκη, θα σου απαντήσω αύριο, διότι τώρα είμαι κουρασμένος και θέλω να πάω για ύπνο (βασικά θα διαβάσω, αλλά τέσπα:D).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Fousekis:
EDIT για να απαντήσω στην Βάλια:
Όχι, δεν φταίει η Έυα που βγήκαμε έτσι, το είπα και πιο πάνω. Αλλά αφού αυτοί ήταν θνητοί τότε κι εμείς θνητοί θα είμαστε! Δεν μπορούν οι θνητοί να γεννήσει θεούς...
Χώμα? Δεν πρέπει να παίρνεις στην κυριολεξία τα πάντα στην Βίβλο, ειδικά σε θέματα Δημιουργίας, ψυχής και ειδικά μετά θάνατον ζωής. Το χώμα μπορεί να είναι συμβολικό, δεν το ξέρουμε...χμ.
Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν κατάλαβα αυτό που λές(το μπολτ).
Χμμ...όλα συμβολικά είναι και κατά την γνώμη μου, δημιουργήματα των ανθρώπων για να έχουν σε κάτι να στηρίζονται όταν φοβούνται. Άλλωστε έτσι εξηγείται το ότι κάθε πολιτισμός έχει διαφορετική θρησκεία. Ο καθένας πλάθει το Θεό του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Κοίτα...
Αν ρωτήσεις έναν θεολόγο σχολείο σου γιατί ο Θεός δεν μας κάνει τέλειους θα σου πει "Κουβαλάμε το αμάρτυμα της Εύας και του Αδάμα και δεν μπορούμε να είμαστε Άγιοι, παρά μόνο μέσα από των αγώνα!"
Ένας που έχει διαβάσει λίγο Μ. Αθανάσιο θα σου πει αυτό που είπε ο Μ. Αθανάσιος. Ο Αδάμ κι η Εύα γέννησαν τρωτούς /θνητού ανθρώπους που νιώθουν πόνο, γιατί κι αυτοί έτσι ήταν.

Πιο απλά, γιατί να παραπονεθεί μία γάτα ήθελε να γεννηθεί σκύλος?! Ε, γονείς γάτες είχε, γάτα βγήκε κι αυτή!!

Ελπίζω να το έπιασες...πόσο να το απλουστεύσω πια... :S
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Φουσέκης, εξήγησε μου κάτι.

Έστω το παράδειγμα της Ράνιας, πέφτει το παιδί/τον χτυπάει αμάξι/κτλ και τελικά σώζεται. Φυσικά ο Θεός τον προστάτεψε.

Πέφτει το παιδί/τον χτυπάει αμάξι/κτλ και σκοτώνεται. Ε, σκοτώθηκε απο ανθρώπινη μαλακία ή απλά ήταν άτυχος.

Γιατί;

Έστω οτι με χτυπάει νταλίκα στην εθνική, το αμάξι μου γίνεται σμπαράλια, αλλα εγώ μένω αλώβητος.

Ο Θεός έβαλε το χέρι του ή εγώ ήμουν τυχερός;

Έστω τώρα που εκεί που είμαι μια χαρά, φυσιολογικότατος, καθαρές εξετάσεις, δεν πάσχω απο καμία ασθένεια και δεν κάνω ουσίες, και ξαφνικά πεθαίνω απο καρδιά.

Ο Θεός έβαλε το χέρι του ή εγώ ήμουν άτυχος;

Αν τώρα εγώ αν επιζούσα θα ήμουν αυτός ο οποίος θα κατασκέυαζε και έριχνε μια βόμβα στον πλανήτη που εξαφάνιζε την ανθρωπότητα απο προσώπου γής.

Μήπως τώρα ήταν θέλημα Θεού όταν πέθανα;

Τελικά μήπως η θρησκεία επιλέγει να πιστέψει στην τύχη όποτε την συμφέρει;

Δεν καταλαβαίνω την στάση αυτή, το οτι για όλα τα αγαθά είναι υπαίτιος ο Θεός αλλα όχι για τα κακά. Τι είναι, ένας Θεός ανεύθυνος;

Επίσης σταμάτα να επικαλείσαι την βίβλο τόσο πολύ, αφού βλέπεις οτι σε άτομα που δεν την πιστεύουν δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή. Είναι σαν να σου βρώ εγώ τώρα ένα βιβλίο ενός άθεου/αλλόθρησκου που είχε γραφτεί την εποχή εκείνη και να σου πω, κοίτα, το γράφει το βιβλίο, αλήθεια θα είναι.
Η απόδειξη οτι ο Χριστός υπήρξε (και αν την πιστέψουμε, εγώ διατηρώ αμφιβολίες) δεν στέκει. Και ο Μπετόβεν έχει αποδειχθεί (!) ιστορικά οτι υπάρχει. Αν πω εγώ οτι ο Μπετόβεν ήταν
γιος του Θεού, θα με πιστέψετε επειδή μόνο και μόνο έχει αποδειχθεί ιστορικά οτι υπήρξε;

Όσο για το παράδειγμα με τον επιστήμονα, ο επιστήμονας μπορεί να σου αποδείξει το τι είναι μια σύμπτωση, δεν έχω δει κανέναν να προσπαθεί ποτέ να αποδείξει τι είναι θέλημα Θεού.
Σύμπτωση είναι να ρίξεις ένα νόμισμα δυο φορές και να σου έρθει και τις δυο κορώνα. Τι είναι αυτό, θέλημα Θεού μήπως;
Και επιτέλους, τι σε έχει βοηθήσει περισσότερο να έχεις ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο, να μπορείς να τρώς όταν πεινάς, να είσαι στα ζεστά το χειμώνα και στα δροσερά το καλοκαίρι, να έχεις ένα επίπεδο να μπορείς να μαθαίνεις εύκολα νέα πράγματα, να αποκτάς και ενδιαφέροντα πέραν της επιβίωσης σου. Να έχεις ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ για όλα αυτά και να μην πεθαίνεις απο τα 20 σου. Ο Αόρατος Θεός ο οποίος φέρνει μόνο καλά αλλα δεν εμποδίζει και τα κακά να έρθουν (και απο ότι φαίνεται μόνο στις πιο λαίμαργες περιοχές του κόσμου, τις άλλες τις έχει γραμμένες κανονικά) ή ο Άνθρωπος μετά απο τόσες χιλιάδες χρόνια αγώνα για επιβίωση και επικράτηση;


Όσο για τους συγγενείς, επειδή ακριβώς είναι συγγενείς, θα είσαι ο πρώτος που θα του φορτώσουν όσα ψέμματα μπορούν, για να σε συνετίσουν, σώσουν την ψυχή σου κτλ. Το κάνουν αυτό οι συγγενείς. Παλιά μας λέγανε οτι υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Ένα ενδιαφέρον είναι, σε ένα μουσείο φυσικής ιστορίας, είχαν σαν έκθεμα, απολιθώματα... μονώκερου (τα χε παρουσιάσει και ο Λιακο στην εκπομπή του)
Απο κάτω, είχε μια πινακίδα που προειδοποιούσε τα παιδιά να προσέχουν τι πιστεύουν (δεν θυμάμαι ακριβώς τι, στη σελίδα της wikipedia του Λιάκο το χα δει, τώρα για κάποιο λόγο δεν υπάρχει).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Έχει μεγάλη διαφορά γιατί ίσως κι εγώ να πέθαινα για τον Χριστιανισμό, αλλά ποτέ δεν έχω δει τον Θεό. Οι Απόστολοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες και στους Αγίους είχε φανερωθεί. Οι Μουσουλμάνοι που πάνε και πεθαίνουν ως καμικάζι ούτε καν έχουν υποστηρίξει πως έχουν δει τον Αλλάχ.
Το έθνος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, το έχεις δει, το νιώθεις, υπάρχει γιατί επιβίωσε μέσα από πολέμους. Κανείς δεν μπορεί να πει "Η Ελλάδα δεν υπάρχει."!!

Ούτε ο Χριστιανισμός πιστεύει στην μοίρα. Πάλι όμως...κατάλαβες τι κενό υπήρξε σε αυτό που είπες? Είπες πως δεν πιστεύεις στην μοίρα, άρα δηλαδή δεν υπάρχει κιόλας?! Ωραία, τότε δες τις προφητείες και πες μου, δώσε μου μία εξήγηση. Μισό, νομίζω θα πεις πως είναι συμπτώσεις.

Ναι, έχω σκεφτεί πως υπάρχουν κενά, λογικό είναι να μην χωράνε 33 χρόνια ζωής σε 4 έγγραφα μόνο. Κενά υπάρχουν και στον Μ. Αλέξανδρο, και στον Σωκράτη, και στον Πλάτωνα...παντού. Αλλά ο Ιησούς είναι επιβεβαιωμένος σοφός δάσκαλος που θανατώθηκε και από την ιστορία.
Αρκετά μεταγενέστερα? Το 100κάτι είναι, αλλά μπορούν κάλλιστα να είναι και αντίγραφα.

βασικα θα σου πω οτι υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα οτι ειναι μπουρδες, οχι συμπτωσεις. ας μη γελιομαστε, οσο δν προκειται να θεωρησω αξιολογη πηγη τον λιακοπουλο, αλλο τοσο δν προκειται να θεωρησω καθε σελιδα που κυκλοφορει στο διαδυκτιο που υποστιριζει το ενα και το αλλο. απλα βαζω το ριμαδι που εχω στο κεφαλι μου να λειτουργισει. δν πιστευω στην μοιρα και ουτε σε καμια προφητεια. αν ειναι συμπτωσεις η οχι σκασιλα μου. αν το θες το γεγονος οτι εισαι εσυ και οχι καποιος αλλος , δλδ οτι ονομαζεσαι φουσεκης και εχεις τα ταδε πιστευω, ναι ειναι θεμα αμετρητων συγκυριων.

ανεφερες τον πλατωνα τον εναν τον αλλον. σαφως και δν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για την ζωη τους και το εργο τους. πρεπει παντα να αφηνουμε ενα παραθυρο στην αμφισβητηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Μην ξεχνάμε, οτι ακόμα και οι προφητείες, είναι "εκ των υστέρων" προφητείες. Δεν μπορούμε καν να ξέρουμε το τι έγινε, πότε έγινε, και το τι νόημα είχε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
ακριβως
εχουμε 2009 και αναφερομαστε σε προφητειες που υποθετικα εγιναν προ χριστου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Έτσι, μακριά από την κωλοπαγκοσμιοποίηση. :)
Μπορούμε να είμαστε φίλοι κι αγαπημένοι ακόμα κι όταν είμαστε αλλόθρησκοι!

Μα η παγκοσμιοποίηση δεν είναι η επιβολή μιας συγκεκριμένης θρησκείας. Αυτό θα ήταν Americanization. Η παγκοσμιοποίηση μας μαθαίνει ακριβώς να ανεχόμαστε διαφορετικές κουλτούρες/θρησκείες/νοοτροπίες, εφόσον δεν παραβιάζουν τα δικά μας δικαιώματα.

Πιστεύω πως όλες σου οι ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί από την Βίβλο, τους Αγίους, διάφορους απολογητές κλπ. ήδη. Άμα έχεις καμιά ερώτηση κάνε την και θα ψάξω να βρω την απάντηση στα Christian Underground sites μου συχνάζω. :D

Μα δεν είναι ο Θεός που ήρθε και μου το είπε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει! Θα σε παραπέμψω στο κείμενο με την τσαγιέρα του Russell, που θα παραθέσω παρακάω.

Τα άτομα, η θρησκείες (και συγκεκριμένα το κάθε δόγμα χωριστά) όχι.;)

Δεν είπα κάτι το διαφορετικό.

Για τον λόγο ακριβώς αυτόν που αναφέρεις, δεν υπάρχει κάποια θρησκεία που να ταιριάζει απόλυτα σε κάποιον, εκτός από μερικές εξαιρέσεις.

Καλά, ξέφυγες. Εγώ είπα απλώς πως ένας επιστήμονας μιας και είναι υλιστής -και δεν δέχεται διάσταση/κόσμο ιδεών κλπ., παρά μόνον έναν υλικό κόσμο- αποδίδει τα πάντα σε συμπτώσεις. Ο θεϊστής -ακόμα κι αν δέχεται το Big Bang, την Εξέλιξη κλπ.- τα αποδίδει σε έργο του Θεού.

Μα ο κόσμος των ιδεών είναι δημιουργία του ανθρώπου.

Αυτές ήταν για το καλό των ανθρώπων.

Ναι, αλλά παραβίασαν την ελεύθερη βούληση τους, εξαιτίας της οποίας είχες πει ότι δεν παρεμβαίνει για να βοηθήσει τα παιδάκια στην Παλαιστίνη, καταποντίζοντας τους Ισραηλινούς όπως καταπόντισε (υποτίθεται) τους Αιγύπτιους καταδιώκτες των φυγάδων Εβραίων.

Θα σου πω για τον Χριστιανισμό μόνο. Θυμήσου σε ποιούς απευθυνόταν στην ΠΔ και σε ποιούς στην ΚΔ. Στην ΠΔ ήταν όλοι αιχμάλωτοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, και μάλιστα υποανάπτυκτοι. Η ΚΔ απευθύνεται προς όλους και μην ξεχνάς πως οι πρώτοι μελετητές της ήταν Έλληνες, που είχαν ήδη τις βάσεις του μονοθεϊσμού από μεγάλους φιλοσόφους (Σωκράτης, Ηράκλειτος κλπ.).

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα τί σχέση έχει αυτό με τη δυναμικότητα της έννοιας και των χαρακτηριστικών του Θεού.

Καλά, μπορούσες να πατήσεις να στο βγάλει στα Αγγλικα, ρέι! :P
Εκεί ο Απόστλος Παύλος λέει πως ακόμα κι οι προφητείες και τα θεία μηνύματα δεν μας φανερώνουν ολόκληρη την αλήθεια. Αυτήν θα την μάθουμε στον Δεύτερο Ερχομό του Χριστού.

:P Είναι σαν να μου λέει να περάσω ένα γκρεμό πάνω σε ένα κουτσούρι με δεμένα μάτια.

Σκέψου πως μπορείς ακόμα να μιλήσεις με τον Θεό.

Πολλές φορές, το υποσυνείδητό μας κατασκευάζει διάφορα όνειρα, σκέψεις, οράματα κλπ., μόνο και μόνο επειδή τα σκεφτόμαστε έντονα, περιμένουμε κάτι ή φοβόμαστε κάτι.

Όπως είπα, όλες σου οι ερωτήσεις -πιστεύω- έχουν απαντηθεί ληδη, είναι κάπου μέσα στα Ιερά Κείμενα. Επισης, μπορείς να προσευχηθείς για κάτι και μετά να δεις την απάντηση στην πράξη. ;)

Τις προσευχές που έκανα μικρός, κάθε άλλο παρά τις έβλεπα να πραγματοποιούνταν. Έτσι, από πολύ μικρός άρχισα και να αμφιβάλλω για το θρησκευτικό κατεστημένο.
Για τα Ιερά Κείμενα και τη Βίβλο, σου έχω ήδη απαντήσει και σου έχει απαντήσει και ο Eryuomo.

Σου είπα ήδη πως οποιαδήποτε μαρτυρία υπέρ της Θείας Φύσεως του Ιησού συμπεριλαμβάνεται ήδη μέσα στην Βίβλο. Και 10.000 να ήταν τα Ευαγγέλια θα τα έβαζαν μέσα και μετά θα έλεγες πάλι τα ίδια... :-/

"The earliest surviving complete copies of the Gospels date to the 4th century and because only fragments and quotations exist before that."
https://en.wikipedia.org/wiki/Gospel#Dating

Ακριβώς. Οι κληρικοί, οι "πατέρες", όπως θες πες τους, συγκέντρωσαν ό,τι τους συνέφερε και τα υπόλοιπα...:focus::clean:

Ναι, και ο Χριστιανισμός τα αποδίδει σε κακές δυνάμεις. Έχω πολλά παραδείγματα Χριστιανών που μαρτύρυσαν θαύματα σε άλλες θρησκείες, αλλά μετά οι δυνάμεις αυτές τους έβλαψαν.

Όπως υπάρχουν παραδείγματα θαυμάτων από άλλες θρησκείες, από πιστούς άλλων θρησκειών.

Ο Peter Stoner (Χριστιανός επιστήμονας απολογητής) είπε πως η πιθανότητες να μην απευθύνονταν στον Ιησού οι προφητείες της ΠΔ είναι 1/100.000.000.000.000.000, δηλαδή μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια.

Μα οι προφητείες της ΠΔ επαληθεύονται μόνον από την Α. Γραφή.

"Ο παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα".
"Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου.", λέει ο Πλάτωνας.

Ο Πλάτωνας πού κολλάει; Υποτίθεται πως ο Θεός αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο και όχι ότι ο άνθρωπος γνώρισε με τη σκέψη του το Θεό...:hmm:

Στο link που έδωσα πριν δες το κεφάλαιο 5 που μιλάει επιστημονικά.
Επίσης, δες κι αυτό εδώ το μικρο κείμενο...https://www.scarlakidis.gr/kefalaio9.html

Με συγχωρείς, αλλά οι ιστότοποι αυτοί σφύζουν από υποκειμενικότητα και μεροληψία... Εκτός αυτού, δεν αναφέρουν κάποια άλλη ιστοσελίδα για διαστάυρωση των πληροφοριών, ούτε αναφέρουν χρονολογίες...

Όχι, δεν φταίει η Έυα που βγήκαμε έτσι, το είπα και πιο πάνω. Αλλά αφού αυτοί ήταν θνητοί τότε κι εμείς θνητοί θα είμαστε! Δεν μπορούν οι θνητοί να γεννήσει θεούς...
Χώμα? Δεν πρέπει να παίρνεις στην κυριολεξία τα πάντα στην Βίβλο, ειδικά σε θέματα Δημιουργίας, ψυχής και ειδικά μετά θάνατον ζωής. Το χώμα μπορεί να είναι συμβολικό, δεν το ξέρουμε...χμ.

Και ποιο το νόημα να γεννιόμασταν θεοί; Τότε δε θα χρειαζόταν να προσπαθήσουμε για να βελτιωθούμε. Δε θα υπήρχε καθόλου πηγεμός προς την Ιθάκη. Θα υπήρχε μόνον μια Ιθάκη, και πέρα από αυτήν, τίποτα. Δεν έχει νόημα.
Όσο για τη συμβολικότητα, είναι πολύ βολική για τους χριστιανούς θεολόγους, διότι τους επιτρέπει να ερμηνεύσουν την ΠΔ όπως θέλουν, χωρίς να υπάρχει τρόπος να αντικρουσθεί λογικά και με επιχειρήματα...

Επίσης σταμάτα να επικαλείσαι την βίβλο τόσο πολύ, αφού βλέπεις οτι σε άτομα που δεν την πιστεύουν δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή. Είναι σαν να σου βρώ εγώ τώρα ένα βιβλίο ενός άθεου/αλλόθρησκου που είχε γραφτεί την εποχή εκείνη και να σου πω, κοίτα, το γράφει το βιβλίο, αλήθεια θα είναι.
Η απόδειξη οτι ο Χριστός υπήρξε (και αν την πιστέψουμε, εγώ διατηρώ αμφιβολίες) δεν στέκει. Και ο Μπετόβεν έχει αποδειχθεί (!) ιστορικά οτι υπάρχει. Αν πω εγώ οτι ο Μπετόβεν ήταν
γιος του Θεού, θα με πιστέψετε επειδή μόνο και μόνο έχει αποδειχθεί ιστορικά οτι υπήρξε;

Σε αυτό το σημείο αξίζει να συνδέσω τα λεγόμενά σου με αυτά του Bertrand Russell. Η παρακάτω αλληγορία είναι γνωστή και ως η "τσαγιέρα του Russell":

If I were to suggest that between the Earth and Mars there is a china teapot revolving about the sun in an elliptical orbit, nobody would be able to disprove my assertion provided I were careful to add that the teapot is too small to be revealed even by our most powerful telescopes. But if I were to go on to say that, since my assertion cannot be disproved, it is an intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense. If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russell's_teapot
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KostasMetalhead

Νεοφερμένος

Ο KostasMetalhead αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Παιδιά καλύτερα μην μιλάτε για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζετε ή αγνοείτε. Φυσικά ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή αλλά μην ακούω οτι πχ. ο Θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας του ανθρώπου κτλ. Υπαρχούν δυνάμεις που οι περισσότεροι αν όχι ολοι εδώ μέσα αγνοείτε.

Βλέπε μυστικισμός.

Υ.Γ. :Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Ναι, να το ακούς, διότι είναι γνώμη μου και όπως είπες είναι σεβαστή.

Ignorance is a bliss but knowledge is power:iagree:. Αν θες να δέχεσαι κάτι άκριτα, μην παραπονεθείς μετά όταν σε έχουν χειραγωγήσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mimika

Νεοφερμένος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει θεος....απλα ο ανθρωπος ειχε την αναγκη να πιστευει καποιου, να ευχεται και να ελπιζει οτι μια δυναμη πανω απο αυτον θα τον βοηθησει να ξεπερασει τα προβληματα και τις δυσκολιες...και στο κατω κατω αν υπηρχε ο κοσμος θα ηταν καλυτερος...χωρις πολεμους Κ βομβαρδισμους...και οι ανθρωποι δν θα πεθαιναν απο τη πεινα. Πως θα μου πει καποιος οτι υπαρχει αφου ζουμε μεσα στην αδικια??????? :( ο 'θεος' δεν τα βλεπει αυτα????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KostasMetalhead

Νεοφερμένος

Ο KostasMetalhead αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Κοίταξε να δείς εγώ ξέρω πού και σε τί πιστευω.Άλλες θρησκείες είναι αυτές οι οποίες θέλουν τον άνθρωπο ως άβουλο όν και να είναι υποχείριό τους.Οπως προέιπες KNOWLEDGE IS POWER. Ξέρεις ποίοι το λένε αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
οποιοι και να το λενε εχουν δικιο
η γνωση ειναι δυναμη, η αγνοια ειναι κινδυνος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mimika

Νεοφερμένος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
οποιοι και να το λενε εχουν δικιο
η γνωση ειναι δυναμη, η αγνοια ειναι κινδυνος

θα +φωνησω η γνωση ειναι δυναμη και ειναι και απαραιτητη για να επιβιωσεις!!!!!!! Αλλιως σε ποδοπατανε....!!! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rania.

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,778 μηνύματα.
Παιδιά καλύτερα μην μιλάτε για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζετε ή αγνοείτε. Φυσικά ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή αλλά μην ακούω οτι πχ. ο Θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας του ανθρώπου κτλ. Υπαρχούν δυνάμεις που οι περισσότεροι αν όχι ολοι εδώ μέσα αγνοείτε.

Βλέπε μυστικισμός.

Υ.Γ. :Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

Εσυ παλι που γνωριζεις οτι υπαρχουν αλλες δυναμεις κλπ?

Υ.Γ. :Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KostasMetalhead

Νεοφερμένος

Ο KostasMetalhead αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω στην ερώτησή σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
οπα αρχισαμε την παραφιλοσοφια με τον metalhead. ειναι μεγαλο λαθος να μν μιλαμε για ορισμενα πραγματα. μου θυμιζει παρα πολυ την φραση(πιστευε, αλλα να μην ψαχνεις)
αυτες οι δυναμεις που λες οτι αγνοουμε ειναι φιλοσοφιες που αμφισβιτουνται περισσοτερο. οσο για αυτο που λες, ναι η αγνοια ειναι ευτυχια για εναν ανθρωπο που θελει μονο να ζησει τη κοινη ζωη του. το θεωρω πολυ φιγοπονο. ο πολιτισμος εξελιχθηκε(καλως η κακως) επειδη καποια ατομα ηταν ανησυχα και δν συμβιβαστικαν με την ευτυχισμενη αγνοια τους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KostasMetalhead

Νεοφερμένος

Ο KostasMetalhead αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Καμία σχέση με την φράση αυτή(πίστευαι και μη ερεύνα)αλλά για να κατλάβεις λέγεται μυστικισμός γι αυτόν τον λογό. Πρέπει να ψάξεις και να ανακαλύψεις μόνος σου κάποια πράγματα.Αλλιώς δεν θα λεγόταν μυστικισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
και τι γινεται αν ο μυστικισμος δν ισχυει?
με ενοχλει ιδιαιτερα οταν οι αλλοι αναφερουν ως επιχειρημα "αφου δν ξερεις τι μιλας?"
ο καθε ανθρωπος εχει την κοσμοθεωρεια του. το προβλημα ειναι οταν καποιος εχει φανατιστει τοσο, οταν εισαι τοσο κλειστομυαλος που δν μπορεις να καταλαβει οτι υπαρχει πιθανοτητα να κανει λαθος. by the way οι φιλοσοφικες αναζητησεις μου αυτη τη στιγμη δν εστιαζονται σε μυστικισμους και αποκρυφισμους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top