Έτσι, μακριά από την κωλοπαγκοσμιοποίηση.

Μπορούμε να είμαστε φίλοι κι αγαπημένοι ακόμα κι όταν είμαστε αλλόθρησκοι!
Εγώ άμα δεν έρθει ο ίδιος να μου πει ότι υπάρχει, άμα δεν έρθει να συζητήσει μαζί μου, ως ίσος προς ίσο να μου δώσει απαντήσεις στα γιατί μου, δε θα πιστέψω σε αυτόν.
Πιστεύω πως όλες σου οι ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί από την Βίβλο, τους Αγίους, διάφορους απολογητές κλπ. ήδη. Άμα έχεις καμιά ερώτηση κάνε την και θα ψάξω να βρω την απάντηση στα Christian Underground sites μου συχνάζω.
Ακόμα και μεταξύ των πιστών της ίδιας θρησκείας υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.
Τα άτομα, η θρησκείες (και συγκεκριμένα το κάθε δόγμα χωριστά) όχι.
Καλά, ξέφυγες. Εγώ είπα απλώς πως ένας επιστήμονας μιας και είναι υλιστής -και δεν δέχεται διάσταση/κόσμο ιδεών κλπ., παρά μόνον έναν υλικό κόσμο- αποδίδει τα πάντα σε συμπτώσεις. Ο θεϊστής -ακόμα κι αν δέχεται το Big Bang, την Εξέλιξη κλπ.- τα αποδίδει σε έργο του Θεού.
Και οι διάφορες "ενέργειες" του Θεού στη Βίβλο;
Αυτές ήταν για το καλό των ανθρώπων. Μπορώ να σου παραθέσω ένα ανέκδοτο πάνω σε αυτό, αν και από την άποψη ενός άθεου δεν φαντάζει και τόσο σπουδαίο.
Ακριβώς, οι ηθικές αξίες είναι φτιαγμένες από την κοινωνία, γι' αυτό και η έννοια του Θεού μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο αλλά κυρίως με την πάροδο του χρόνου.
Θα σου πω για τον Χριστιανισμό μόνο. Θυμήσου σε ποιούς απευθυνόταν στην ΠΔ και σε ποιούς στην ΚΔ. Στην ΠΔ ήταν όλοι αιχμάλωτοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, και μάλιστα υποανάπτυκτοι. Η ΚΔ απευθύνεται προς όλους και μην ξεχνάς πως οι πρώτοι μελετητές της ήταν Έλληνες, που είχαν ήδη τις βάσεις του μονοθεϊσμού από μεγάλους φιλοσόφους (Σωκράτης, Ηράκλειτος κλπ.).
Δεν το κατάλαβα

. Συγγνώμη, αλλά τα αρχαία, μετά τα Θρησκευτικά

, είναι το χειρότερό μου μάθημα.
Καλά, μπορούσες να πατήσεις να στο βγάλει στα Αγγλικα, ρέι!

Εκεί ο Απόστλος Παύλος λέει πως ακόμα κι οι προφητείες και τα θεία μηνύματα δεν μας φανερώνουν ολόκληρη την αλήθεια. Αυτήν θα την μάθουμε στον Δεύτερο Ερχομό του Χριστού.
Και πώς θα βελτιώσεις δηλαδή τη ζωή των άλλων;
Ακριβώς, έτσι βελτιώνω μόνο την δική μου ζωή. Ίσως εκεί όμως γίνω πραγματικός Χριστιανός κι έρχονται πιστοί να τους βοηθήσω. Ο π. Παΐσιος πάντως, αν και μοναχός, είχε βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους και στην πράξη.
Σκέψου πως μπορείς ακόμα να μιλήσεις με τον Θεό. Όπως είπα, όλες σου οι ερωτήσεις -πιστεύω- έχουν απαντηθεί ληδη, είναι κάπου μέσα στα Ιερά Κείμενα. Επισης, μπορείς να προσευχηθείς για κάτι και μετά να δεις την απάντηση στην πράξη.

Well, ίσως όχι έρωτας, αλλά κάποια κοπέλα θα σου άρεσε κάποτε σίγουρα!
Σου είπα ήδη πως οποιαδήποτε μαρτυρία υπέρ της Θείας Φύσεως του Ιησού συμπεριλαμβάνεται ήδη μέσα στην Βίβλο. Και 10.000 να ήταν τα Ευαγγέλια θα τα έβαζαν μέσα και μετά θα έλεγες πάλι τα ίδια... :-/
"The earliest surviving complete copies of the Gospels date to the 4th century and because only fragments and quotations exist before that."
https://en.wikipedia.org/wiki/Gospel#Dating
Και κάποιοι Μουσουλμάνοι μπορεί κάλλιστα να έχουν οράματα όπου τους φανερώνεται ο Αλλάχ.
Ναι, και ο Χριστιανισμός τα αποδίδει σε κακές δυνάμεις. Έχω πολλά παραδείγματα Χριστιανών που μαρτύρυσαν θαύματα σε άλλες θρησκείες, αλλά μετά οι δυνάμεις αυτές τους έβλαψαν.
Ο Peter Stoner (Χριστιανός επιστήμονας απολογητής) είπε πως η πιθανότητες να μην απευθύνονταν στον Ιησού οι προφητείες της ΠΔ είναι 1/100.000.000.000.000.000, δηλαδή μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια.
"Ο παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα".
"Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου.", λέει ο Πλάτωνας.
Στο link που έδωσα πριν δες το κεφάλαιο 5 που μιλάει επιστημονικά.
Επίσης, δες κι αυτό εδώ το μικρο κείμενο...
https://www.scarlakidis.gr/kefalaio9.html
EDIT για να απαντήσω στην Βάλια:
Όχι, δεν φταίει η Έυα που βγήκαμε έτσι, το είπα και πιο πάνω. Αλλά αφού αυτοί ήταν θνητοί τότε κι εμείς θνητοί θα είμαστε! Δεν μπορούν οι θνητοί να γεννήσει θεούς...
Χώμα? Δεν πρέπει να παίρνεις στην κυριολεξία τα πάντα στην Βίβλο, ειδικά σε θέματα Δημιουργίας, ψυχής και ειδικά μετά θάνατον ζωής. Το χώμα μπορεί να είναι συμβολικό, δεν το ξέρουμε...χμ.