Δεν τη δεχεται?Εισαι σιγουρος?Τοτε εισαι ατυχος με τους θεολογους που σου κάνουν μαθημα φιλε μου.
Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι θεολόγοι, αλλά αυτό το υποστηρίζει και η εκκλησια.Στο κάτω κάτω δεν θα είχε γίνει τόση φασαρία με τον Ε.Ε. (ευφυη σχεδιασμο) αμα συμφωνούσε η εκκλησία.
Συνοψίζοντας, διοτι μάλλον δεν θα ξανασυμμετάσχω εγω σε αυτό το θέμα γιατί , εχω ήδη αποκομήσει απο εδώ οτι μπορουσε να προσφέρει, έχω να κάνω μερικές διαπιστωσεις.
Καταρχήν το ότι ο χριστιανισμός είναι πολύ περισσότερο χωρισμένος απο οτι πίστευα.Είναι αυτοι που πάνε κατα γράμμα την Αγία γραφη , αυτοι που την πιστεύουν , αλλα όχι σε όλη της την έκταση , αυτοι που θεωρούν συμβολικά ορισμένα μερη της , και αυτοι που τα θεωρούν όλα συμβολικά. Οι τελευταίοι κατηγορούν τους πρώτους και την εκκλησια οτι έχουν χάσει το νόημα του χριστιανισμου και ο χριστος δεν μας ήθελε έτσι. Οι πρώτοι κατηγορύν τουσ τελευταίους οτι δεν είναι χριστιανοι καθώς δεν γίνεται να αλλάξεις τα ιερα κείμενα οπως σε συμφέρουν.
Στην ζωη μου έχω συναντησει πολλους απο όλα τα είδη.
Εγω προσωπικά τι πιστεύω?? πάντως κανένα απο τα παραπάνω.Διοτι αυτα που λένε στην αγια γραφή είναι παραμύθια κατ εμε.Δεν ανηκω στους πρωτους δηλαδη.
Δεν ανήκω και στους τελευταίους, γιατι κατ εμε πάλι πιστεύω οτι ο πολυ συμβολισμός κάνει πολύ θωλο το τον χριστιανισμο και δεν είναι πλεον η θρησκεια που ήταν, οπως το παραδειγμα με το μπλουζακι που είπα.Και καλα ολα αυτα αλλα μερικα πραγματα δεν είναι συμβολικα.ΜΕρικα είναι κολόνες της θρησκείας. Σκεφτειτε τα αξιωματα του ευκλειδη.Δεν γινεται να τα αλλάξεις και να χεις παλι το ίδιο αποτελεσμα.Δν γίνεται να ρίχνεις επ απειρον νερο στο κρασι σου, και να είναι ακόμα κρασι.Αλλίως πχ καταντας να τα ίδια πράγματα με οτι λεει η επιστημη , αλλα να φοράς ένα προσωπειο μιας ξεπερασμενης θρησκειας.
Αυτο δεν σημαίνει πως είμαι δέσμιος της τεχνολογίας και είναι η θεα μου, γιατι υπάρχουν και τέτοια ατομα. Δεν προσκυνώ την τεχνολία και την προοδο,την έχω σαν ένα εργαλείο για να κατανοησω καλύτερα αυτα που ακόμα δεν έχω ακόμα καταλάβει. Αυτή είναι αλλη μια διαφορα. τετοιοι ανθρωποι ακόμα ψάχνουν απάντηση σε τέτοια ερωτηματα , ενω οι αληθινα θρησκευομενοι οχι, γιατι τις απαντησεις τις έχουν στα ιερα κειμενα.
Δεν μου αρέσει και τόσο ο χαρακτηρισμός άθεος καθώς ο άθεος έχει δημιουργηθει μια συγκεκριμενη αντιληψη για αυτο το πράμμα(πχ. καθηγητης μου, με λεει κομμουνι για αυτο το λογο, ενω πχ οι μεγαλυτεροι σε ηλικια σε θεωρουν αλητη). Ο αθεος πιστευει πως δεν υπάρχει τιποτα περα απο τον ανθρωπο.Ομως ανθρωποι σαν εμενα "ψαχνονται" οχι για να βρουν μια αλλη θρησκεία, να διαβάσουν ένα αλλο βιβλιο, αλλα να προσπαθήσουν να συμπληρώσουν το βιβλίο με τα αρκετα κενα ακομη, αυτο το βιβλιο που έχει αρχίσει να γράφει ο άνθρωπος απο τότε που άρχισε να ερμηνευει τα πάντα γύρω του με την λογικη του.
Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις και να προσυλιτισω αλλους σε αυτο που λεω.Απλα είναι η γνώμη μου.Συζητηση κάνουμε.Και ο καθενας εχει δικαίωμα να πιστεύει οτι θέλει.Αα και συγγνωμη φυσικα γιατην κουραση αλλα είναι μια οπως και να το κανουμε η τελευταια μου ατακα...:-D