Εσύ ονομάζεις αυτή την πρωταρχική αιτία "θεό" (αν υπάρχει).
Δημιουργός του σύμπαντός μας μάλλον. Αλλά το λέμε
θεό επειδή έχει καθιερωθεί και
Θεό όταν αναφερόμαστε στον Χριστιανικό, συνήθως.
Γιατί; Αν πέσει μερικές χιλιάδες φορές μια τυχαία ποσότητα άμμου από τον ουρανό, μια από αυτές μπορεί να μοιάζει με κάστρο. Αν αυτό το κάστρο μπορεί να πολλαπλασιαστεί (το κάστρο δε μπορεί, ένα νουκλεϊκό μόριο όμως μπορεί, λόγω της χημικής του δομής), τότε με τον καιρό θα τελειοποιείται (με την τελειότητα να είναι ο βαθμός προσαρμογής στο περιβάλλον, ο οποίος θα επιτρέψει την επιβίωση των γονιδίων και την κυριαρχία τους στη γονιδιακή δεξαμενή, πράγμα που σαφώς γίνεται αυθόρμητα, αφού πολλαπλασιάζονται.
Μικρά καστράκια που τρέχουν;
Οιθεωρίες των πιθανοτήτων λένε πως αν 1/100.000.000 φορές χτυπήσεις πάνω σε έναν τοίχο θα περάσεις από μέσα του. Πρακτικά, δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Η εμπειρική απόδειξη υπερισχύει της λογικής.
Για ποια ακριβώς απόδειξη μιλάς; Μια πέτρα που βλέπεις την ώρα που περπατάς (δεν ξέρω αν ζεις σε πόλη, όπου δεν υπάρχουν πέτρες στο δρόμο

), οφείλεται πουθενά; Απλώς υπάρχει εκεί.
Φυσικά, έσπασε από κάποιο τούβλο πιθανώς (ναι, δεν έχουμε

). Άλλο αιτία/σκοπός κι άλλο το τι την έφερε εδώ.
Αν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το κάθε πράγμα γύρω μας θα φτάσουμε στην Δημιουργία, η οποία μας λέει πως ήθρε από το πουθενά (σωστά?)...
Ο Τάκης.

Ξέρεις πως εγώ πιστεύω στον Δημιουργό/Πατέρα/Θεό Ιησού Χριστό, που ενανθρωπίστηκε. Εσύ κάνε δική σου έρευνα.
Και να σου πω, δεν ξέρεις αν η Γη είναι σφαιρική, μπορεί αν υπάρχει ένα φαινόμενο ακατάληπτης συνέχειας στο επίπεδό της, και να μην μπορείς να φτάσεις στα άκρα, διότι λόγω οφθαλμαπατών κάνεις κύκλους.
Όπως την βλέπεις, ναι, ίσως να μπορέσουμε να το πούμε. Αλλά υπάρχουν κι άλλες αποδείξεις πέρα από την εικόνα.
Και οι φωτογραφίες από το φεγγάρι και τους δορυφόρους μπορεί να είναι πλαστές. Όπως και τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί, και τα οποία είναι υπεράρκετα για να υποστηρίξουν τη θεωρία της Εξέλιξης.
Βέβαια. Γι' αυτό εσύ εμπιστεύεσαι τους επιστήμονες, όπως εγώ εμπιστεύθηκα κάποιους ιερείς.
https://www.theflatearthsociety.org/forum/
https://www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm
Δεν κάνουν πλάκα, το εννοούν.
Και για να φέρω άλλο ένα στοιχείο, δε βλέπω το λόγο να μη συνέβαινε η Εξέλιξη παλιά, αν συμβαίνει και τώρα.
Ναι, αλλά συνέβη σε
εμάς συγκεκριμένα;
Μόνο που στην περίπτωσή μας, δεν ξέρεις καν αν υπάρχουν ηχητικά κύματα.
Ούτε γι' αυτά ξέραμε πριν καιρό. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποδείξουμε εμπειρικά τον Θεό τώρα, γι' αυτό μπορούμε να κάνουμε μόνο λογικούς ισχυρισμούς.
Μ' άρεσε αυτό το νυν. Αλλά νομίζω πως μάλλον είναι αδύνατο να τα μάθουμε όλα.
Μπα, απλώς δε θα προλάβουμε...
Αν η επιστήμη αποδείξει πως υπάρχει Θεός, τότε σου μένει μόνο η πίστη στην αθεΐα. Οι Χριστιανοί θά 'ναι το δεδομένο.
Και θά 'χουμε και βιβλία "The Atheist Delusion".
Έχεις ακουστά τη φυσική επιλογή;
Αυτό το σύστημα είναι μία ακόμη απόδειξη του μεγαλείου του Θεού.
Αυτό που ρωτάς δεν θα στο απαντήσω εγώ...(μπορεί να έχει καμιά έκλαμψη ο Κρουκ, δεν ξέρω...

) αλλά το όνομα θεός άλλοι το δώσανε για σας... αν το προσεγγίσετε από άλλη έννοια... δεν ξέρω... υπάρχει και η περίπτωση να μην ονομάζεις κάτι που δεν ξέρεις αν υπάρχει...
Ουδεμία σχέση ο Θεός που μάθαμε από τον Ιησού Χριστό σε σύγκριση με τα δαιμόνια των Αρχαίων Ελλήνων και των παγανιστικών θρησκευμάτων.