ιωάννην 13,4
Σηκώνεται λοιπών απο το τραπέζι που δειπνούσαν, βγάζει το ιμάτιο του, παίρνει μια πετσέτα και την ζώνεται. Επειτα βάζει νερό στη λεκάνη κι αρχίζει να πλένει τα πόδια των μαθητών και να τα σκουπίζει με την πετσέτα που είχε ζωστεί. Φτάνει λοιπών στον σίμωνα πέτρο. αυτός του λέει:''Εσύ κύριε, θα μου πλύνεις τα πόδια;'' αυτό που κάνω εγώ, του αποκρίθηκε ο ιησούς, ''εσύ δέν το καταλαβαίνεις τώρα. θα το καταλάβεις όμως αργότερα.''
13,12 Οταν τους έπλυνε τα πόδια, φόρεσε το ιμάτιο του, πήρε πάλι την θέση του στο τραπέζι και τους είπε: ''καταλαβαίνεται τι έκανα για εσάς;Εσείς μα φωνάζετε διδάσκαλε και κύριε, και σωστά το λέτε γιατί έιμαι. Αν λοιπών εγώ ο κύριος κι ο διδάσκαλος σας έπλυνα τα πόδια, έχετε κι εσείς την υποχρέωση να πλένεται ο ένας τα πόδια του άλλου. Σας έδωσα το παράδειγμα για να κάνετε και εσείς όπως έκανα εγώ.
με το παράδειγμα που τους έδωσε τους έδειξε οτι θα πρέπει να είναι ταπεινοί απέναντη στους αδερφούς τους, και να μήν υπάρχουν σχέσεις εξουσίας μέσα στην εκκλησία, αλλα όλοι να είναι δούλοι όλων.