ε ουτε αναγκη να κανει θαυματα εχει τοτε.
Φυσικά και δεν έχει ανάγκη, αλλά με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει την αγάπη και τη στήριξή του σε ανθρώπους με βαθιά πίστη και ελπίδα. Είπαμε οτι ο Θεός δεν παρεμβαίνει αποφασιστικά και αυτεπάγγελτα στη ζωή του ανθρώπου. Αυτό δε σημαίνει οτι αδιαφορεί κιόλας.
Wow φίλε δίνεις ρέστα.Και κάτι ακόμα,το ξέρετε πως οι αθεοι έχετε καταντήσει οι πιο οπισθοδρομικοί,φανατικοί,και βλέπετε τα πραγματα πιο μονόπλευρα και παρορμητικά απο τους υπόλοιπους???Εμείς δεχόμαστε τα πιστέυω σας,κι αν ισχυριζόμαστε πως πιστεύουμε σε κάτι,δικό μας θέμα.Δε σας επιτρέπουμε όμως να θίγετε αυτό το κάτι και να το ονομάζετε κοροιδία,ΧΧΧΧΧία,ή όπως αλλιώς "σας έρχεται,επειδή απλά δεν το ασπάζεστε!Για τ'όνομα της φυσικής!(Αν αυτη η εκφραση σας κάνει κεφι)

PS:Η θρησκεία κατι το αμάσητο κι οποιος την ακολουθεί είναι αφελής?Τοτε φιλοι μου θα πιστευετε οτι είστε πιο έξυπνοι απο τον Αινσταιν,και το Δαρβινο.Μας ζητάτε αποδείξεις για την ύπαρξη Θεου?Κι εγω σας ζητάω για τη μη ύπαρξη Του.Μέχρι τότε θα κάνω το σταυρό μου και για εσας πάντως.

Και αυτό δε σημαίνει οτι θα γινω παπάς,επειδή πιστευω σε κάτι.Στη βιολογία δεν υπάρχει δυνατότερος μαθητής στο σχολείο μου,αλλα αυτο δεν ανερεί τιποτα.
Προφανώς δε γνωρίζουν οτι βασικά ο Νεύτωνας ήταν θεολόγος και από το συνολικό χρόνο της ζωής του, τον περισσότερο τον αφιέρωσε στη Θεολογία και όχι στη θεωρία της βαρύτητας, όπως πολλοί αμαθείς πιστεύουν. Δεν υπέπεσε όμως ποτέ στο παράπτωμα να προσπαθήσει να αναλύσει το Θεό χρησιμοποιώντας τα μέσα με το οποία έγραφε Φυσική. Αν ορισμένοι πιστεύουν οτι μπορούν πραγματικά να το κάνουν, τότε ίσως αυτοί θα έπρεπε να γράψουν Ιστορία και όχι ο Νεύτωνας.
Γιατί τα λες αυτά για τους άθεους? Τους γνωρίζεις όλους? Δεν υπάρχει πιο φασιστικό πράγμα από το να μιλάς με γενικότητες
Για να μην κοροιδευόμαστε, οι πραγματικοί άθεοι, που έγιναν άθεοι ή άθρησκοι μέσα από σκέψη κι όχι επειδή το άκουσαν από κάποιο τηλεοπτικό ή σόου μπιζ σούργελο (όπως η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα) δέχονται την επιλογή μας να πιστεύουμε. Η συντριπτική, όμως, πλειοψηφία, ακριβώς επειδή υπηρετεί ένα ρεύμα (μόδα) και όχι μια αντίληψη, δογματίζει τόσο πολύ που ο τελευταίος παπάς δεν είναι πιο οπισθοδρομικός από εκείνους. Ακόμη και θεολόγοι, πιστοί της Εκκλησίας ή ιερείς δε συμπεριφέρονται τόσο κακιασμένα απέναντι στους άθεους ή άθρησκους, αλλά μέσα από κουβέντα (και όχι χλευασμό) προσπαθούν να τους πείσουν οτι ο δικός τους τρόπος ζωής είναι καλύτερος, χάρη στη θρησκεία. Έχετε μπερδέψει την προπαγάνδα (που κάνουν οι δηθεν άθεοι με τη στήριξη όλων σχεδόν των media) με τη διάδοση ιδεών που κάνουν οι περισσότεροι Χριστιανοί, ως οφείλουν σαν ελεύθεροι άνθρωποι και πολίτες.
το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι:
το συμβαν εγινε πριν απο 4000 χρονια........
η αρχη του κόσμου(αδάμ και έυα κλπ) (συμφωνα πάντα με την βίβλο) ειναι 8-9 γενεές (να βάλω 1000 χρονια) πριν απο αυτο το συμβαν.....
Δηλαδή με λίγα λογια αναφέρεται οτι η γένεση του κόσμου εχει γίνει απο 5000 χρονια....δηλ το 3000 π.Χ.....
φυσικά αυτό δεν ισχύει
δεν υποστειρίζω ότι είμαι άθεος.....απλά οτι δεν με καλήπτει ιδεολογικά η δική μας θρησκεία
Δηλαδή όταν στη Γένεση αναφέρεται οτι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 μέρες, μιλάει για Δευτέρα-Σάββατο?
Η Αγία Γραφή είναι εντελώς αλληγορική και σημειολογική και το έχουμε ξαναπει πολλές φορές.
Οι 6 μέρες αναφέρονται στους γεωλογικούς αιώνες, αν το πάμε αναλογικά, και οι γενεές σε ιστορικές περιόδους. Οι Χριστιανοί έχουμε ξεκαθαρίσει οτι τα ιερά μας βιβλία δεν δίνουν ιστορικές πληροφορίες...
Φυσικά και δεν είναι γελοίο η επιστήμη να προσπαθεί να διαψεύσει αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν θαύμα.
Άμα ήταν έτσι τότε όχι μόνο η επιστήμη δε θα είχε προχωρήσει αλλά θα θεωρούσαμε πχ και τους κεραυνούς ως σημάδια θυμού του Θεού (ή Θεών ανάλογα τα πιστεύω).
-petros
Δεν είναι γελοίο η επιστήμη να προσπαθεί να αποδείξει (τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς) οτι τα θαύματα έχουν φυσική εξήγηση. Γελοίο και απαράδεκτο είναι να προσπαθούν ορισμένοι να εξηγήσουν με την επιστήμη ότι είμαστε ηλίθιοι ή τρελοί που ακολουθούμε τις χριστιανικές ιδέες και επίσης να προσπαθούν με ψευδεπιστημονικά επιχειρήματα να καταρρίψουν ολόκληρο το θεσμό της θρησκείας ή ακόμη επίσης να προσπαθούν να πουν αν υπάρχει Θεός ή όχι. Ο Θεός υπάρχει μέσα στην ψυχή των πιστών του κι όσο κι αν τσαντίζονται κάποιοι, η ψυχή όχι μόνο δε μπαίνει, αλλά δεν θα μπει ποτέ σε εργαστήριο.
Απο κει και πέρα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το όμορφο συναίσθημα της πίστης. Ακόμη κι αν μου πείτε (αδύνατο) οτι κάνει λάθος η ψυχή μου, εγώ ακόμη και τότε θα πιστεύω. Εσάς ποιο είναι το πρόβλημά σας; Χλευασμούς όμως για τις προσωπικές μου αντιλήψεις δεν θα δεχτώ από κανέναν άκυρο. Ποιος είναι ο χ, y που θα γυρίσει να μιλήσει, χωρίς να με ξέρει, για το αν αυτά που έχω ζήσει είναι θαύμα ή όχι. Αυτό νομίζω οτι έχω τη γνώση και το δικαίωμα μονο εγώ να το πω.