Εσύ που χλευάζεις την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων είσαι προκατειλλημένος και δεν δέχεσαι οτι υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν τα δικά σου. Δεν θα σου απαντήσω καν τι χρειάζεται για θαύμα, γιατί τη βασική προυπόθεση της πίστης την έχεις ήδη απωλέσει (αν ποτέ τη διέθετες), οπότε ξέχνα το. Απλά.
Άτοπα, φυσικά, δεν είναι τα δικά μας λεγόμενα, αλλά από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι θα πει Χριστιανισμός δεν περίμενα να αντιληφθείς και τη φιλοσοφία μας. Όταν διαβάσεις και καταλάβεις την Αγία Γραφή και όταν πας 10-20 φορές στην Εκκλησία, τότε έλα να μου τα ξαναπείς. Απ'εξω ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει, αλλά δεν θα είναι ποτέ τίποτα περισσότερο απο αυτό. Είσαι πολύ πραγματιστής και τετράγωνος για να κάτσω να σου αναλύσω τις πτυχές της θρησκείας μου. Εκτός κι αυτή την εντελώς χαζή, παιδιάστικη διατύπωση που δεν περίμενα να ακούσω από έναν...εκολλαπτόμενο επιστήμονα εγώ την κατάλαβα λάθος:
Άν πάντως γνώριζες αρχαία ελληνικά θα ήξερες οτι φόβος σημαίνει δέος και σεβασμός και όχι αυτό που εννοείς που δεν το απώλεσε ο άνθρωπος στο Μεσαίωνα, γιατί οι Χριστιανοί δεν το είχαν ποτέ. Για κάποιο μυστήριο, όπως μια ανώτερη δύναμη, ο άνθρωπος ούτως ή άλλως νιώθει δέος και σεβασμό, οπότε τα δικά σου λεγόμενα είναι άτοπα.
Εσύ δεν αναφέρεις απλά διαπιστώσεις από το σύγχρονο κόσμο. Εσύ προσπαθείς να βάλεις το Θεό σε εργαστήρια και να τον εκφράσεις με εξισώσεις και μαθηματικά μοντέλα. Ε, δεν θα καταφέρεις φίλε μου, στο λέω εγώ. Δεν τα κατάφεραν άνθρωποι που έγραψαν Ιστορία, οπότε αν έχεις τα μυαλά μέσα στο κεφάλι σου, είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθείς να το κάνεις εσύ.
Εγώ πιστεύω. Εσύ δεν πιστεύεις. Απο κει και πέρα ποιο το κώλυμμά σου? Να αποδείξεις οτι εσύ είσαι εξυπνότερος κι εμείς όχι; Ε, δε γίνεται. Παρ'το απόφαση οτι δεν εξηγούνται όλα με την επιστήμη, γιατί δεν είναι τα πάντα επιστήμη, ευτυχώς.
Φυσικά δεν σου επιτιθέμεθα αποκαλώντας σε άθεο. Απλά σου λέμε οτι καταλάβαμε πλέον οτι είσαι άθεος και δεν χρειάζεται να πεις για 300η φορά. Εκτός κι αν το θεωρείς ντροπή να είσαι άθεος και να το παινεύεσαι. Τότε γίνε κρυπτο-άθεος και δημόσια παιξτο Χριστιανός.
Εμείς δεχόμαστε την άποψή σου, δεν την υιοθετούμε βέβαια, αλλά δεν σε χλευάζουμε. Εμείς, για τον εαυτό μας επιλέξαμε το δρόμο αυτό. Εσύ είσαι αυτός που χλευάζει και δογματίζει. Ποιος είναι προκατειλλημένος λοιπόν;