Θρησκεία ή κοροϊδία;

Πιστεύετε στο Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Ναι

    Ψήφοι: 31 47.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 20 30.8%
  • Δεν είμαι σίγουρος(η)

    Ψήφοι: 14 21.5%

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι:
το συμβαν εγινε πριν απο 4000 χρονια........
η αρχη του κόσμου(αδάμ και έυα κλπ) (συμφωνα πάντα με την βίβλο) ειναι 8-9 γενεές (να βάλω 1000 χρονια) πριν απο αυτο το συμβαν.....

Δηλαδή με λίγα λογια αναφέρεται οτι η γένεση του κόσμου εχει γίνει απο 5000 χρονια....δηλ το 3000 π.Χ.....:jumpy:
φυσικά αυτό δεν ισχύει

δεν υποστειρίζω ότι είμαι άθεος.....απλά οτι δεν με καλήπτει ιδεολογικά η δική μας θρησκεία[/quot

από την Γένεση δεν δεχόμαστε οτί αυτά που περιέχει είναι πραγματικότητα. πως συνέβησαν στ'αλήθεια. ''μύθους'' περιέχει. κανείς (από όσους γνωρίζουν τουλάχιστον) δεν το παίρνει ως ιστορική πηγή.

Δεν το διατυπώνεις σωστά. Απλά λέμε οτι αναφέρονται σε αλληγορική και όχι ρεαλιστική πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τις Γραφές ως ιερά κείμενα φυσικά και δεν περιμένουν να μάθουν τυπικές πληροφορίες από αυτήν. Συνήθως αυτοί που νομίζουν οτι η Βίβλος περιγράφει μια φυσική, αλλά λανθασμένη πραγματικότητα είναι όσοι δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία. Φυσικά η Βίβλος δεν γράφτηκε για να αποτυπώσει καμία φυσική πραγματικότητα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isnogood

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο isnogood αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Πολύ ωραίες οι απόψεις περί συλλογικότητας. Προφανώς θα είστε υποστηρικτές της άποψης ότι ολοι οι ανθρωποι είναι μια μάζα και γι αυτό αξίζουμε όλοι της ίδιας αντιμετώπισης. Το πρίμ του θαύματος όμως γιατί δεν το παίρνουν όλοι? Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι? Πρέπει να μαζέψω κόσμο να προσευχηθούμε όλοι μαζι ομαδικα? Πόσα άτομα χρειάζομαι?
Αυτά για να διαπιστώσετε το πόσο άτοπα είναι τα λεγόμενά σας.

Τα περι κεριών, υβρεων κτλ είναι σκοταδιστικές λογικές, δεν θα απαντήσω ήδη ο ανθρωπος έχει ξεπεράσει το αίσθημα του φόβου του Θεού από την εποχή του μεσσαίωνα. Εγώ σας αναφέρω παραδείγματα και διαπιστώσεις από τον σύγχρονο κόσμο και εσείς μου επιτίθεστε αποκαλώντας με άθεο. Ποιός είναι προκατειλημμένος ?

Πιστεύω με αυτόν τον χειρισμό της γλώσσας που διακατέχεις και το επίπεδο των επιχειρημάτων σου σίγουρα θα καταφέρεις μέσω της επιστήμης να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός...
Εγώ σεβόμενος τα πιστεύω σου προσπάθησα να σου μιλώ άξια και ορθολογικά αλλά εσύ υποβαθμίζεις την συζήτηση...
Δεν ξέρω κανένα forum με παιδιά δημοτικού να σου προτείνω,γιατί αν υπάρχει πιστεύω θα τους καταπλήξεις με τα επιχειρήματα σου!!!

Τώρα,το ότι είμαι και υποστηρικτής της μαζοποίησης επειδή μίλησα για συλλογικότητα ευθύνης δεν θέλω να το σχολιάσω!Μόνο να μου πεις ρε αλάνι που το κατάλαβες?

Συλλογικός:ο σχετικός με σύλλογο,που περιλαμβάνει πολλά ή αφορά πολλά πρόσωπα ή πράγματα:συλλογικό συμφέρον-συλλογική ευθύνη,ομαδικός.

Μαζοποίηση:ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της μαζοποίησης.Το άτομο στις σύγχρονες κοινωνίες χάνει την ατομικότητά του,ισοπεδώνεται,αποροφάται από τη μάζα σε ό,τι αφορά τον τρόπο σκέψης, τις επιλογές,τις κάθε είδους εκδηλώσεις του.

Ένα έχω να σου πω,δεν μπορώ να σου κρυφτώ!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstadinus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Δεν το διατυπώνεις σωστά. Απλά λέμε οτι αναφέρονται σε αλληγορική και όχι ρεαλιστική πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τις Γραφές ως ιερά κείμενα φυσικά και δεν περιμένουν να μάθουν τυπικές πληροφορίες από αυτήν. Συνήθως αυτοί που νομίζουν οτι η Βίβλος περιγράφει μια φυσική, αλλά λανθασμένη πραγματικότητα είναι όσοι δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία. Φυσικά η Βίβλος δεν γράφτηκε για να αποτυπώσει καμία φυσική πραγματικότητα...

Μιβ δεν μπορω να να υποστηρίξω καθόλου αυτό που λες.Ωραια μερικα πραγματα αλλαδ εν γινεται να συμβολιστουν ολα.Πχ.(το χω πει χιλιες φορες)
Στην εξελιξη στην ουσια προερχομαστε απο μικροοραγισμους που δημιουργήθηκαν πολλα χρονια πριν.Αμα θες πιο κοντα απο πιθηκους.ΕΕ η βιβλος λεει οτι ΠΡΩΤΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ο ανθρωπος απο τον θεο και μετα ολα τα αλλα.Εε αυτο δεν γινεται να το συμβολίσεις με τιποτα.Αμα ακολουθεις την αγια γραφη τοτε δεν πιστευεις τστν θεωρια της εξελιξης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosl

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Εσύ που χλευάζεις την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων είσαι προκατειλλημένος και δεν δέχεσαι οτι υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν τα δικά σου. Δεν θα σου απαντήσω καν τι χρειάζεται για θαύμα, γιατί τη βασική προυπόθεση της πίστης την έχεις ήδη απωλέσει (αν ποτέ τη διέθετες), οπότε ξέχνα το. Απλά.
Άτοπα, φυσικά, δεν είναι τα δικά μας λεγόμενα, αλλά από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι θα πει Χριστιανισμός δεν περίμενα να αντιληφθείς και τη φιλοσοφία μας. Όταν διαβάσεις και καταλάβεις την Αγία Γραφή και όταν πας 10-20 φορές στην Εκκλησία, τότε έλα να μου τα ξαναπείς. Απ'εξω ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει, αλλά δεν θα είναι ποτέ τίποτα περισσότερο απο αυτό. Είσαι πολύ πραγματιστής και τετράγωνος για να κάτσω να σου αναλύσω τις πτυχές της θρησκείας μου. Εκτός κι αυτή την εντελώς χαζή, παιδιάστικη διατύπωση που δεν περίμενα να ακούσω από έναν...εκολλαπτόμενο επιστήμονα εγώ την κατάλαβα λάθος:
Άν πάντως γνώριζες αρχαία ελληνικά θα ήξερες οτι φόβος σημαίνει δέος και σεβασμός και όχι αυτό που εννοείς που δεν το απώλεσε ο άνθρωπος στο Μεσαίωνα, γιατί οι Χριστιανοί δεν το είχαν ποτέ. Για κάποιο μυστήριο, όπως μια ανώτερη δύναμη, ο άνθρωπος ούτως ή άλλως νιώθει δέος και σεβασμό, οπότε τα δικά σου λεγόμενα είναι άτοπα.
Εσύ δεν αναφέρεις απλά διαπιστώσεις από το σύγχρονο κόσμο. Εσύ προσπαθείς να βάλεις το Θεό σε εργαστήρια και να τον εκφράσεις με εξισώσεις και μαθηματικά μοντέλα. Ε, δεν θα καταφέρεις φίλε μου, στο λέω εγώ. Δεν τα κατάφεραν άνθρωποι που έγραψαν Ιστορία, οπότε αν έχεις τα μυαλά μέσα στο κεφάλι σου, είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθείς να το κάνεις εσύ.
Εγώ πιστεύω. Εσύ δεν πιστεύεις. Απο κει και πέρα ποιο το κώλυμμά σου? Να αποδείξεις οτι εσύ είσαι εξυπνότερος κι εμείς όχι; Ε, δε γίνεται. Παρ'το απόφαση οτι δεν εξηγούνται όλα με την επιστήμη, γιατί δεν είναι τα πάντα επιστήμη, ευτυχώς.
Φυσικά δεν σου επιτιθέμεθα αποκαλώντας σε άθεο. Απλά σου λέμε οτι καταλάβαμε πλέον οτι είσαι άθεος και δεν χρειάζεται να πεις για 300η φορά. Εκτός κι αν το θεωρείς ντροπή να είσαι άθεος και να το παινεύεσαι. Τότε γίνε κρυπτο-άθεος και δημόσια παιξτο Χριστιανός.
Εμείς δεχόμαστε την άποψή σου, δεν την υιοθετούμε βέβαια, αλλά δεν σε χλευάζουμε. Εμείς, για τον εαυτό μας επιλέξαμε το δρόμο αυτό. Εσύ είσαι αυτός που χλευάζει και δογματίζει. Ποιος είναι προκατειλλημένος λοιπόν;

Ωραίος. Φτιάξε ένα Χριστιανόμετρο να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη την πίστη. Στο τέλος θα κριθούν όλοι, Τελώνες και Φαρισαίοι. (αυτά για το πόσες φορές πρέπει να πάω εκκλησία) Λοιπόν δεν μπορώ να πιστέψω σε βιβλία (παλαιά διαθήκη) τα οποία έχουν στοιχεία που έχουν καταρριφθεί από την επιστήμη και που οι σύγχρονοι ψευτοπροστάτες του Χριστιανισμού προσπαθούν να καλύψουν με δήθεν αλληγορίες. (Για να το λέω προφανώς έχω μελετήσει την Αγία γραφή, κατι που αμφιβάλλω αν έχεις κάνει εσύ τόσο βαθιά όσο εγώ.)
Όσον αφορά τα θάυματα ο Χριστός τα έκανε κυρίως σε άπιστους, ακριβώς ήταν "σημεία" της βασιλείας του. Πλέον δεν υπάρχει λόγος να γίνονται θαύματα. Ή ακολουθείς τον τρόπο ζωής του Χριστιανισμού ή όχι. Αν πραγματικά τον έχεις αποδεχτεί, θα αποδεχτείς και τον άδικο χαμό ανθρώπων, γιατί πολύ απλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Εσύ πάντως πιστεύεις ότι μπορείς να εξαγοράζεις επιβίωση μέσω προσευχής. Δεν θα σου φέρω αντίρρηση, αφού η πίστη είναι κάτι πολύ προσωπικό.
Ο άνθρωπος δεν αισθάνεται σεβασμό για την ανώτερη δύναμη. Τον θάνατο τρέμει. Αν ήταν αθάνατος θα σου λεγα που θα την είχε γραμμένη την ανώτερη δύναμη.
Όσον αφορά τα λεγόμενα σου για μεγάλα μυαλά που προσπάθησαν και δεν κατάφεραν τίποτα, αν είχαμε αυτές τις λογικές, δεν θα γράφαμε αυτή τη στιγμή στο φόρουμ. Θα οργώναμε με το αλέτρι. Και ναί, όπως η επιστήμη απέδειξε ότι τον ήλιο δεν τον μεταφέρει στον ουρανό ο Θεός, έχει ακόμα να δώσει πολλές απαντήσεις σε μεγάλα ερωτηματικά που μέχρι τώρα τα ερμηνεύουμε με την θρησκεία.
Όσον αφορά το μποζόνιο higgs, αν πραγματικά αποδειχτεί ότι υπάρχει πραγματικά δεν χωράει ο θεός στην δημιουργία του κόσμου. ΑΝ αποδειχτεί η ύπαρξή του, τότε ο θεός δημιουργήθηκε εκ των υστέρων όπως και όλα τα αλλα. Θες να μάθεις το γιατί? Γιατί ουσιαστικά ο χρόνος δημιουργήθηκε μετά την ρίξη της συμμετρίας των σωμματιδίων-αντισωματιδίων. Είναι άτοπο να λές για πρίν την δημιουργία του σύμπαντος. Κατσε διάβασε καποιο βιβλίο θεωρητικής φυσικής, για να μπορούμε να μιλάμε καλύτερα επί του θέματος.
Α και όσο και να σκάς δεν είμαι άθεος, είμαι Χριστιανός που προσπαθεί να μην τρώει αμάσητη τροφή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

happy i

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η happy i αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Λοιπόν δεν μπορώ να πιστέψω σε βιβλία (παλαιά διαθήκη) τα οποία έχουν στοιχεία που έχουν καταρριφθεί από την επιστήμη και που οι σύγχρονοι ψευτοπροστάτες του Χριστιανισμού προσπαθούν να καλύψουν με δήθεν αλληγορίες.


ποια στοιχεία έχουν καταρριφθεί από την επιστήμη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Ο άνθρωπος δεν αισθάνεται σεβασμό για την ανώτερη δύναμη. Τον θάνατο τρέμει. Αν ήταν αθάνατος θα σου λεγα που θα την είχε γραμμένη την ανώτερη δύναμη.

Συμφωνω. :thanks:

Οσο για τη συμμετρια που λες, τα σωματιδια αυτα πως δημιουργηθηκαν; γιατι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
ποια στοιχεία έχουν καταρριφθεί από την επιστήμη;
πολλά, πάρα πολλά. Αρχικά ο Θεός λένε ότι έφτιαξε τον άνθρωπο και μετά όλα τα άλλα.. Λοιπόν ο Δαρβίνος διατύπωσε την θεωρία της εξέλιξης. Την αμφισβιτείς?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

happy i

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η happy i αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
εγώ ξέρω πως λένε ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο τελευταίο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Μιβ δεν μπορω να να υποστηρίξω καθόλου αυτό που λες.Ωραια μερικα πραγματα αλλαδ εν γινεται να συμβολιστουν ολα.Πχ.(το χω πει χιλιες φορες)
Στην εξελιξη στην ουσια προερχομαστε απο μικροοραγισμους που δημιουργήθηκαν πολλα χρονια πριν.Αμα θες πιο κοντα απο πιθηκους.ΕΕ η βιβλος λεει οτι ΠΡΩΤΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ο ανθρωπος απο τον θεο και μετα ολα τα αλλα.Εε αυτο δεν γινεται να το συμβολίσεις με τιποτα.Αμα ακολουθεις την αγια γραφη τοτε δεν πιστευεις τστν θεωρια της εξελιξης

Φυσικά και είναι τα πάντα αλληγορικά, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν συγκρουόμαστε καν με τη θεωρία της εξέλιξης, καθώς φυσικά ο άνθρωπος στη Γένεση είναι το τελευταίο και όχι το πρώτο πλάσμα που δημιουργήθηκε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosl

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Συμφωνω. :thanks:

Οσο για τη συμμετρια που λες, τα σωματιδια αυτα πως δημιουργηθηκαν; γιατι;


Τα ζεύγη ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων δημιουργούνται μόνα τους στο κενό και αυτόκαταστρέφονται άμεσα. Είναι μια ιδιότητα του απόλυτου κενού.
Με αυτή την διαδικασία όμως δεν μένει κάτι. Άν δεν απομονώσεις το ένα από τα δύο τότε δεν θα καταλάβεις κάτι.
Το γιατί θα το ξέρω απο Σεπτέμβρη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
πολλά, πάρα πολλά. Αρχικά ο Θεός λένε ότι έφτιαξε τον άνθρωπο και μετά όλα τα άλλα.. Λοιπόν ο Δαρβίνος διατύπωσε την θεωρία της εξέλιξης. Την αμφισβιτείς?

Ο άνθρωπος, κατά τας γραφάς, δημιουργήθηκε την τελευταία μέρα. Καλό είναι να διαβάζουμε πρώτα κάτι πριν το αμφισβητήσουμε. Εδώ με επαληθεύετε όταν λέω οτι απορρίπτετε κάτι χωρίς να έχετε μπει στον κόπο να το γνωρίσετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Τα ζεύγη ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων δημιουργούνται μόνα τους στο κενό και αυτόκαταστρέφονται άμεσα. Είναι μια ιδιότητα του απόλυτου κενού.
Με αυτή την διαδικασία όμως δεν μένει κάτι. Άν δεν απομονώσεις το ένα από τα δύο τότε δεν θα καταλάβεις κάτι.
Το γιατί θα το ξέρω απο Σεπτέμβρη.

Ναι αλλα υπαρχουν. Γιατι υπαρχουν? Δε βρισκω συνδεση με το αν υπαρχει Θεος ή οχι. Εγω το Θεο τον φανταζομαι πανω απο ολα αυτα αν υπαρχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Ο άνθρωπος, κατά τας γραφάς, δημιουργήθηκε την τελευταία μέρα. Καλό είναι να διαβάζουμε πρώτα κάτι πριν το αμφισβητήσουμε. Εδώ με επαληθεύετε όταν λέω οτι απορρίπτετε κάτι χωρίς να έχετε μπει στον κόπο να το γνωρίσετε.
παρόλα αυτά δέχεται ο χριστιανισμός την θεωρία της εξέλιξης?Νομίζω πώς όχι. Εκτός και αν το έβγαλαν και αυτό επειδή είναι συμβολικό...Και τώρα λένε ότι έφτιαξε πρώτα τους πιθήκους και επειδή δεν του βγήκαν καλοί άρχιζε να τους αναβαθμίζει και έφτασε στον άνθρωπο....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Παντως στις ΗΠΑ γινεται χαμος με αυτο το θεμα της εξελιξης. Σε καποια σχολεια το εχουν απαγορεψει ως μαθημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
αυτό είναι το κακό...Απορρίπτουν αυτά λες και ζούμε σε κανέναν κόσμο που δεν επιτρέπεται να ακούμε διάφορες απόψεις...Και λογοκρίνονται τα πάντα(μιλάω για Αμερική, ευτυχώς δεν μας έχει πιάσει)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

happy i

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η happy i αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
ποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή δεν του βγήκαν καλοί οι πίθηκοι αρχικά, έφτιαξε τον άνθρωπο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ωραίος. Φτιάξε ένα Χριστιανόμετρο να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη την πίστη. Στο τέλος θα κριθούν όλοι, Τελώνες και Φαρισαίοι. (αυτά για το πόσες φορές πρέπει να πάω εκκλησία) Λοιπόν δεν μπορώ να πιστέψω σε βιβλία (παλαιά διαθήκη) τα οποία έχουν στοιχεία που έχουν καταρριφθεί από την επιστήμη και που οι σύγχρονοι ψευτοπροστάτες του Χριστιανισμού προσπαθούν να καλύψουν με δήθεν αλληγορίες. (Για να το λέω προφανώς έχω μελετήσει την Αγία γραφή, κατι που αμφιβάλλω αν έχεις κάνει εσύ τόσο βαθιά όσο εγώ.)
Όσον αφορά τα θάυματα ο Χριστός τα έκανε κυρίως σε άπιστους, ακριβώς ήταν "σημεία" της βασιλείας του. Πλέον δεν υπάρχει λόγος να γίνονται θαύματα. Ή ακολουθείς τον τρόπο ζωής του Χριστιανισμού ή όχι. Αν πραγματικά τον έχεις αποδεχτεί, θα αποδεχτείς και τον άδικο χαμό ανθρώπων, γιατί πολύ απλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Εσύ πάντως πιστεύεις ότι μπορείς να εξαγοράζεις επιβίωση μέσω προσευχής. Δεν θα σου φέρω αντίρρηση, αφού η πίστη είναι κάτι πολύ προσωπικό.
Ο άνθρωπος δεν αισθάνεται σεβασμό για την ανώτερη δύναμη. Τον θάνατο τρέμει. Αν ήταν αθάνατος θα σου λεγα που θα την είχε γραμμένη την ανώτερη δύναμη.
Όσον αφορά τα λεγόμενα σου για μεγάλα μυαλά που προσπάθησαν και δεν κατάφεραν τίποτα, αν είχαμε αυτές τις λογικές, δεν θα γράφαμε αυτή τη στιγμή στο φόρουμ. Θα οργώναμε με το αλέτρι. Και ναί, όπως η επιστήμη απέδειξε ότι τον ήλιο δεν τον μεταφέρει στον ουρανό ο Θεός, έχει ακόμα να δώσει πολλές απαντήσεις σε μεγάλα ερωτηματικά που μέχρι τώρα τα ερμηνεύουμε με την θρησκεία.
Όσον αφορά το μποζόνιο higgs, αν πραγματικά αποδειχτεί ότι υπάρχει πραγματικά δεν χωράει ο θεός στην δημιουργία του κόσμου. ΑΝ αποδειχτεί η ύπαρξή του, τότε ο θεός δημιουργήθηκε εκ των υστέρων όπως και όλα τα αλλα. Θες να μάθεις το γιατί? Γιατί ουσιαστικά ο χρόνος δημιουργήθηκε μετά την ρίξη της συμμετρίας των σωμματιδίων-αντισωματιδίων. Είναι άτοπο να λές για πρίν την δημιουργία του σύμπαντος. Κατσε διάβασε καποιο βιβλίο θεωρητικής φυσικής, για να μπορούμε να μιλάμε καλύτερα επί του θέματος.
Α και όσο και να σκάς δεν είμαι άθεος, είμαι Χριστιανός που προσπαθεί να μην τρώει αμάσητη τροφή.

Οκ, κι εγώ τον όγκο θα τον μετρώ σε fahreneit από δω και μπρος. Αφού δεν νιώθεις επιστήμονά μου!
Πάρτο χαμπάρι επιτέλους!!! Δε μπορείς να συνδέεις σωματίδια και Θεό τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν συνδέσει ηλεκτρομαγνητισμό και βαρύτητα! Μου συνδέεις την ύλη με το άυλο. Ε, τι να πω... Δηλαδή είσαι έλεος πια, δεν υποφέρεσαι!!! Η η Ιστορία πρέπει να σε γράψει, ή το βιβλίο υποδοχών του Δαφνίου.
Σόρυ που μιλάω επί προσώπου, αλλά μου έχεις σπάσει τα νεύρα επιτέλους! Η υπομονή μου ετελείωσε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
ποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή δεν του βγήκαν καλοί οι πίθηκοι αρχικά, έφτιαξε τον άνθρωπο?
κανείς εγώ το λέω:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
παρόλα αυτά δέχεται ο χριστιανισμός την θεωρία της εξέλιξης?Νομίζω πώς όχι. Εκτός και αν το έβγαλαν και αυτό επειδή είναι συμβολικό...Και τώρα λένε ότι έφτιαξε πρώτα τους πιθήκους και επειδή δεν του βγήκαν καλοί άρχιζε να τους αναβαθμίζει και έφτασε στον άνθρωπο....

Αυτό δε νομίζω οτι το έχει πει κανένας. Που την άκουσες αυτη τη βλακεία;
Ο Χριστιανισμός παιδί μου δεν χρειάζεται να δεχτεί μια επιστημονική θεωρία. Ως θρησκεία, δεν ειναι αυτός ο ρόλος του και πρέπει να το καταλάβετε όλοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
Παρακολουθωντας τη συζητηση εχω να παρατηρησω οτι οι πιο πολλοι που προσπαθειτε να ξηγησετε πραγματα σχετικα με τη θρησκεια με επιστημονικα δεδομενα κανετε τεραστια λαθη...αν θελετε να αυτοαποκαλεισται ή να ειστε οντως αθεοι απλα καντε το αλλα βασιστε αυτη τη (μη)πεποιθηση μας σε εσωτερικο και φιλοσοφικο ψαξιμο και τοτε ολοι θα σεβαστουν την επιλογη σας..αυτο το λεω γτ πρεπει πρωτα να αναλογιστειτε οτι κανενας σοβαρος επιστημονας ποτε δν τολμησε να πει :εγω με τη θεωρια μου καταργω θρησκειες και πιστευω..οι περισσοτεροι επιστημονες π εγραψαν ιστορια(αδιαφορω πληρως γτ μαθηματικο ή το φυσικο του σχολειου σας)πιστευαν στην υπαρξη του θεου(επειδη ακριβως ηταν ΨΑΓΜΕΝΟΙ κ ειχαν μελετησει σε βαθος τα ανθρωπινα ερωτηματα ετσι ωστε να φτασουν σε σημειο να πουν εε τελικα υπαρχει θεος) ..αναφερω :einstein,tesla,cantor,maxwell,newton,kepler,kelvin κα.Αν τωρα εσεις θεωρειται οτι ειστε εξυπνοτεροι απο αυτους ή πιο διαβασμενοι σχετικα με το συμπαν κ το απειρο τι να σας πω..με γεια σας με χαρα σας..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top