Με κάλυψε ο
@Γκρινιάρης Gkrr .
Και πλεον ως φοιτήτρια ψυχολογίας μπορώ να σου πω οτι όντως
οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές κλισεις. Δεν ειναι ιδεα μας, διαφορετικοί εγκέφαλοι τα καταφέρνουν σε διαφορετικά πράγματα.
Μαθηματικά με παρα πολυ καλο καθηγητή ( που τα αδερφια μου που ειχαν αλλο τρόπο σκέψης δεν τον άντεχαν) που απλοποιουσε τα πάντα έφτασα στο σημειο να τα πηγαίνω πολυ καλα.
Φυσικη δεν την κατάλαβα ποτέ.
Να παω μαθηματικος να σπουδάσω τι;
Εγώ τώρα, στα πίσω πίσω, κατάλαβα πως έκανα λάθος επιλογή και ακολούθησα θετικές επιστήμες. Δεν είναι εκεί η κλίση μου, αλλά άργησα να το καταλάβω.
Έβγαλα το γυμνάσιο μόνο με φροντιστήριο μαθηματικών. Έπρεπε να πάω και αρχαία τότε, απλά για να δοκιμάσω, αλλά τότε τα μισούσα. Στην τρίτη γυμνασίου έκανα ιδιαίτερα με μια 25άρα μαθηματικό, τα έλεγε τόσο απλά που ήταν, ίσως, η μόνη χρονιά που κάτι έγραψα στα μαθηματικά. Οπότε ναι, και
ο καθηγητής παίζει ρόλο μέχρι να συναντήσει την κλίση σου. Αν εσύ, εκ φύσεως δεν το έχεις, πάει χάθηκε.
Το μόνο μάθημα που με ενθουσίαζε και διάβαζα στο σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο) ήταν η Ιστορία. 20άρια χαλάρα. Γκρίνιαζαν στο φροντιστήριο, το διπλανό τμήμα της θεωρητικής, πως η ιστορία κατεύθυνσης είναι βαρετή και δύσκολη. Όταν ξεφύλλισα το βιβλίο, ενθουσιάστηκα. Τους το είπα και μόνο με τις πέτρες δεν με πήραν
Μεγάλη έκπληξη έγινε στις ενδοσχολικές εξετάσεις της πρώτης λυκείου, όπου στα αρχαία, που διάβασα μόνος μου, έγραψα καλύτερα απ' ότι φυσική και μαθηματικά που έκανα φροντιστήριο!
ξέρεις πόσα παιδιά τα πιεζουν οο γονείς τους να ακολουθήσουν αλλα πεδία για αποκαταστή και εν τελει γράφουν με τη βια βαση στις πανελλήνιες και μισούν τη σχολή που περνάνε;
Μια αναζητηση να κανεις μονο στο ischool θα βρεις αρκετα παραδείγματα.
Αν λοιπόν ενα παιδι δυσκολεύεται στο Λύκειο γιατι να δηλωσει μαθηματικό φυσικό;
θα δυσκολεύετει παρα πολυ να βγει και ολες οι προοπτικές εργασίας εκτος του καθηγητή απαιτούν ακομα πιο σληρη δουλειά / αγαπη για το αντικείμενο.
Κι εγώ είμαι θύμα του "κάτι πρέπει να σπουδάσω για την ψυχή της μάνας μου", και ακόμα ψάχνομαι, αλλά το ότι περνάνε τα χρόνια με αγχώνει και θεωρώ ανούσιο να σπουδάσεις κανείς, για πρώτο πτυχίο, μετά τα 25. Ποιος θα τον πάρει αργότερα;
Εγώ ωστόσο την σχολή μου θα την τελειώσω. Άλλα τέσσερα μαθήματα και πτυχίο. Όσο ξενερωμένος και να ήμουν, είχα πει πως αφού μπήκα ας την βγάλω. Τα υπόλοιπα, θα φανούν στην πορεία...
Υπάρχει ηλεκτρολογια και από επαλ αν δεν κανω λάθος
Δοκίμασε να πας σε ΕΠΑΛ και έλα να μας πεις αν άντεξες το θέαμα. Συμπαθάτε αλλά, τουλάχιστον στα δικά μου χρόνια, μόνο η παρακμή πήγαινε στα ΕΠΑΛ. Δεν γίνεται μάθημα εκεί. Θέλω να πιστεύω πως κόπηκε αυτό ή έστω τα παρακμιακά ΕΠΑΛ να είναι μειοψηφίες πια.
Aυτή την ερώτηση μπορείς λίγο να την απαντήσεις; Νομίζω είναι λίγο προσβλητική για τη συγκεκριμένη επιστήμη αλλά και για όσους έχουν φτύσει αίμα σε αυτή την επιστήμη.
Πολύ ωραία επιστήμη τα μαθηματικά και θαρρώ έχουν εύκολη αποκατάσταση. Τίγκα φροντιστήρια και ιδιαίτερα είμαστε.