Θα πάω Β' Λυκείου: ποια σχολή να στοχεύσω (Θεωρητική);

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Αν και δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο (υγείας εδώ), δυστυχώς η εικόνα που έχω από το περιβάλλον μου για τη θεωρητική κατεύθυνση είναι η χείριστη, ως προς τα επαγγέλματα που προσφέρει και την επαγγελματική αποκατάσταση που αυτά εγγυώνται (ως επιστήμες όλες που ανέφερες φοβερές, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν αρκεί). Όσο τετριμμένο και αν ακουστεί, η καλύτερη δυνατή επιλογή για μαθητή ανθρωπιστικών σπουδών (όσον αφορά τις επαγγελματικές προοπτικές, τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι η νομική. Προσοχή όμως! Νομική δε συνεπάγεται αποκλειστικά μάχιμη δικηγορία, με αυτό το πτυχίο σου ανοίγονται πόρτες για πολλά επαγγελματικά μονοπάτια. Το επάγγελμα της ψυχολογίας έχει γνωρίσει τεράστιο κορεσμό. Εύχομαι, σε κάθε περίπτωση, να πετύχεις αυτό που πραγματικά ποθείς και να κάνεις τις πιο έξυπνες επιλογές. Χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω, θα σου πρότεινα να δεις και άλλες σχολές, πέρα από τη θεωρητική κατεύθυνση (αν όχι υγείας και θετική, δεν είναι κακή σκέψη να στραφείς προς τα οικονομικά).

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Κοίταξε, από άλλες κατευθύνσεις αμα πήγαινα θετική θα πήγαινα μόνο μαθηματικό. Υγείας θα πήγαινα αν ήταν να διαλέξω άλλη κατεύθυνση γιατί μου αρέσει και η βιολογια(τουλάχιστον αυτά που είδαμε στη γ γυμνασίου με το dna τα είχα λατρεψει). Εκεί κάπως καλυτερα τα πράγματα γιατί θα ηθελα βιολογικο/μοριακής βιολογίας,ενδεχομένως και φαρμακευτική. Τέλος όσον αφορά στα οικονομικά εχω το κακό οτι δε μου αρέσει η πληροφορική,οπότε αρκετές σχολες δε θα με ενδιέφεραν καν. Πέρα από αυτά δεν υπάρχει κάποια άλλη σχολη που να με ελκύει. Όμως να μην είμαστε απόλυτοι. Δε μιλάω για ψγχολογια διοτι πράγματι έχετε δίκιο ο κλαδος έχει πέσει σε κορεσμό. Αγγλικη φιλολογια έχεις παρα πολλές προοπτικες στον ιδιωτικό τομέα αν ανοίξεις φροντιστήριο ή με ένα καλό μεταπτυχιακό να δουλέψεις ως επιμελητής σε εκδοτικούς οικους(δουλεια που δε νομίζω συντομα να εκπλήξεις λόγω τν). Ως προς τη φιλολογια εχω να πω οτι οι βάσεις ειναι από 9-11 χιλιάδες μόρια. Αυτά τα άτομα τι φιλολογοι θα βγουν; Θα βγούν πρακτικά αμόρφωτοι,με βαθμό πτυχίου 5. Εάν παω εγώ με 17k μόρια και όντως στρωθώ,διότι έχω αποδειξει οτι μπορώ να διαβάσω και πράγματι μου αρεσουν τα αρχαια,τότε θα ξεχωρίσω,κι ας ειναι 4000 φιλολογοι. Αν και το ενδεχόμενο του διορισμού το εχω αποκλείσει. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου,απλά αυτο λέει η λογικη.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 285 μηνύματα.

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Κοίταξε δεν ξερω αν αυτο ειναι το threadnή άλλο που είχα διαβάσει,στο reddit πάλι,αλλα τα περισσότερα άτομα είπαν οτι δεν μετανοιώσαν την επιλογη τους. Ίσως να ζορίστηκαν στην εύρεση εργασίας ή να χρειάστηκε να μεταπήδησουν κλάδους ομως να μετανοιωσουν ελαχιστα άτομα το είπαν. Απλά δεν θυμάμαι αν αυτο το thread ηταν αποκλειστικά για θεωρητικη ή για πτυχιο φιλολογιας.

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Κοίταξε, από άλλες κατευθύνσεις αμα πήγαινα θετική θα πήγαινα μόνο μαθηματικό. Υγείας θα πήγαινα αν ήταν να διαλέξω άλλη κατεύθυνση γιατί μου αρέσει και η βιολογια(τουλάχιστον αυτά που είδαμε στη γ γυμνασίου με το dna τα είχα λατρεψει). Εκεί κάπως καλυτερα τα πράγματα γιατί θα ηθελα βιολογικο/μοριακής βιολογίας,ενδεχομένως και φαρμακευτική. Τέλος όσον αφορά στα οικονομικά εχω το κακό οτι δε μου αρέσει η πληροφορική,οπότε αρκετές σχολες δε θα με ενδιέφεραν καν. Πέρα από αυτά δεν υπάρχει κάποια άλλη σχολη που να με ελκύει. Όμως να μην είμαστε απόλυτοι. Δε μιλάω για ψγχολογια διοτι πράγματι έχετε δίκιο ο κλαδος έχει πέσει σε κορεσμό. Αγγλικη φιλολογια έχεις παρα πολλές προοπτικες στον ιδιωτικό τομέα αν ανοίξεις φροντιστήριο ή με ένα καλό μεταπτυχιακό να δουλέψεις ως επιμελητής σε εκδοτικούς οικους(δουλεια που δε νομίζω συντομα να εκπλήξεις λόγω τν). Ως προς τη φιλολογια εχω να πω οτι οι βάσεις ειναι από 9-11 χιλιάδες μόρια. Αυτά τα άτομα τι φιλολογοι θα βγουν; Θα βγούν πρακτικά αμόρφωτοι,με βαθμό πτυχίου 5. Εάν παω εγώ με 17k μόρια και όντως στρωθώ,διότι έχω αποδειξει οτι μπορώ να διαβάσω και πράγματι μου αρεσουν τα αρχαια,τότε θα ξεχωρίσω,κι ας ειναι 4000 φιλολογοι. Αν και το ενδεχόμενο του διορισμού το εχω αποκλείσει. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου,απλά αυτο λέει η λογικη.
Πρώτον, μη μου μιλάς στον πληθυντικό (είμαι 20 χρονών). Αν θες μια σύντομη άποψη από τον τομέα υγείας, εγώ φέτος ξαναέδωσα πανελλήνιες και, Δόξα τω Θεώ, κατάφερα να συγκεντρώσω αρκετά μόρια για να μπω σε μια ιατρική (που ήταν το όνειρό μου!). Την πρώτη χρονιά που έδωσα πέρασα στο τμήμα Βιολογίας της Αθήνας, μία εξαιρετική επιλογή για κάποιον που αγαπά την επιστήμη και την έρευνα. Κατάλληλη επιλογή για όσους αγαπούν τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις (από μοριακό επίπεδο (DNA-πρωτεΐνες) σε επίπεδο κυττάρου, οργανισμού κλπ). Η μοριακή βιολογία φανταστικό αντικείμενο, δυστυχώς με περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Η φαρμακευτική, τέλος, ίσως να είναι η πιο έξυπνη επιλογή για έναν μαθητή που αγαπά την επιστήμη, την έρευνα και τον τομέα της υγείας γενικά. Έχει άμεση αποκατάσταση, μηδενικά ποσοστά ανεργίας και άπειρες επαγγελματικές διεξόδους. Ελπίζω να σε βοηθούν αυτά και όχι να σε μπερδεύουν περαιτέρω.

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ναι δεν ξερω,μου αρέσει η βιολογια αλλα φυσική και χημεια όχι τόσο. Επίσης δεν τα πήγα καλά και στις εξετάσεις,έγραψα 13 χημεια και 15 φυσική. Τώρα δεν ξερω,μέχρι στιγμής ήμουν σίγουρος για θεωρητικη αλλα τώρα κάπως αγχώθηκαXD. Τέλος πάντων θα το σκεφτώ. Επίσης σου για τον πληθυντικό, από συνήθεια γιατί δε σε ξερω.

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Χαχαχα φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα για τον πληθυντικό και εκτιμώ την ευγένεια. Τελοσπάντων, ναι έχεις ακόμη περίπου 2 μήνες να κατασταλάξεις. Όπως τα περιέγραψες σύντομα, απορρίπτεις τη θετική και τα οικονομικά. Τη μεν θετική γιατί τα μαθηματικά, δυστυχώς, αν και μητέρα όλων των θετικών και όχι μόνο επιστημών, δεν έχουν το αντίκρισμα που τους αξίζει, τα δε οικονομικά γιατί δεν αντέχεις την πληροφορική. Στρέψε την προσοχή σου σε τμήματα του 1ου και 3ου πεδίου και κάνε την έρευνά σου. Όσο για το δικό μου πεδίο, έχω να σου πω ότι άτομα με καμία σχέση με φυσικοχημείες με πολύ διάβασμα έγραψαν 17+ στις πανελλήνιες, άρα όλα είναι εφικτά αν είσαι συνειδητοποιημένος και πάρεις την προσπάθεια στα σοβαρά. Ρώτα φίλους και γνωστούς για σχολές, πάρε γνώμες, πάντα με κορυφαία προτεραιότητα το αντικείμενο και την αγάπη σου για αυτό και αμέσως μετά την επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση. Αυτοί οι δύο παράγοντες, όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά, αφού είναι αλληλένδετοι. Δεν κάνεις μόνο κάτι που αγαπάς, κάνεις και κάτι που σου εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και αντίστροφα.

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ναι μίλησα με την αδερφή μου που τωρα σπουδάζει και μου λέει οτι αν όντως το θέλω πρέπει να διαβάσω παρα πολυ διοτι πράγματι δεν εχω ιδεα από φυσικη-χημεια. Τώρα είχα ήδη κατασταλάξει,εχω κάνει κιόλας κάποια μαθήματα λατινικα και αγνωστο αρχαια οποτε δεν ξερω είμαι χαμένος. Το πιο πιθανό ειναι να συνεχίσω θεωρητικη γιατί εχω ήδη αρχίσει πρακτικά και πράγματι δεν εχω ιδεα από φυσική και χημεια,οπότε δε θα γράψω. Δεν ξερω πραγματικά.

Giorgkalo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 225 μηνύματα.
Ωραία,απλά νιώθω οτι όλα τα επαγγέλματα που θα μου άρεσαν δεν έχουν ζήτηση. Θα μου αρεσε να δουλέψω ως καθηγητης ή ως ερευνητής ή σε μκο. Γενικά κάπου όπου να μπορώ να προσφέρω στην ανθρωπότητα. Τώρα πέρα από αυτά μπορώ να κάνω κάποια έρευνα, αλλα δεν είμαι σίγουρος αν θα επαρχει καν κάτι άλλο διοτι θέλω, σε ο,τι επάγγελμα κάνω,να μπορώ να εξηγώ,να αναλύω και να ερμηνεύω,κυριως να ερμηνεύω. Δε νομιζω να υπαρχουν αλλα επαγγελματα πέρα από αυτά που ανέφερα που κάνουν κάτι τέτοιο.
Παντα υπαρχει κατι παραπανω που δεν εχουμε δει μεχρι τωρα...

Μπορεις να κανεις κατι παρομοιο ή που να ταιριαζει σε αυτο που σου αρεσει και τωρα να μην σου περναει απο το μυαλο τι μπορει να ειναι αλλα θα το βρεις και μπορει να σου αρεσει καλυτερα.

Δηλ τωρα απο την περιγραφη που λες οτι σου αρεσει σου ερχετε αμεσως στο μυαλο καθηγητης, ερευνητης κλπ αλλα σιγουρα αυτη η περιγραφη υπαρχει κ σε αλλα επαγγελματα που δεν εχεις σκεφτει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια