Όπως είπα και πριν, το να είναι κάποιος υπέρ ή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι δικαίωμά του.

Εγώ είμαι υπέρ ειδικά για ομάδες όπως οι υγειονομικοί
Οι δικές μου απαντήσεις δεν είναι αντιεπιστημονικές.

Είναι μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στα πιο έγκριτα επιστημονικά παγκοσμίως

Για κάθε έρευνα που έχω παραθέσει έχω συμβουλευτεί και επαγγελματία υγείας συγγενή μου, πράγμα που δεν χρειαζόταν καν να αναφέρω από τη στιγμή που παραθέτω επίσημη βιβλιογραφία και δεν εκφράζω καμία προσωπική άποψη, η οποία είναι διαθέσιμη για όλο το κοινό. Αντίθετα, εφόσον θεωρείς ότι εκφράζομαι με αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, μπορείς να μου παραθέσεις τις αντίστοιχες μελέτες στις οποίες βασίζεσαι για να τις διαβάσουμε.
Κατά τη γνώμη μου, νέο lockdown δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον όχι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες του τελευταίου 6μήνου. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο και οποιοδήποτε νέο lockdown το θεωρώ λάθος

Σχετικά με το lockdown στην Μεσσηνία, δεν έγινε lockdown, είναι τελείως λάθος ο χαρακτηρισμός αυτός. Η απαγόρευση της μουσικής και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα δεν εμποδίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα συγκεκριμένα μέτρα να τα βαφτίζουμε "lockdown".
Σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια παγκοσμίως με τις αποφάσεις τους. Δεν θα αναφερθώ εκτενώς στο τι είναι συνταγματικό και τι όχι γιατί το Σύνταγμα πρώτον έχει πολλές ερμηνείες σε ορισμένα σημεία και δεύτερον γιατί είναι πολύ πολύ λεπτό το ζήτημα και δεν θέλω να γράψω οτιδήποτε το οποίο δεν είμαι σίγουρη ότι ευσταθεί.
Θα σε παρακαλούσα να χαμηλώσεις λίγο τους τόνους, δεν έχει διάθεση κανείς να σε προσβάλει

Διαβάζω με προσοχή τα όσα λες.
Σχετικά με το σχόλιο του κυρίου Σύψα, πράγματι για εμένα ήταν άστοχο, πιστεύω όμως ότι δεν διατύπωσε σωστά αυτό που ήθελε να πει.
Σχετικά με τον εμβολιασμό των μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, δεν έχω διαθέσιμα επίσημα στοιχεία για το ποσοστό εμβολιασμού τους. Ο εμβολιασμός αυτών των ανθρώπων άρχισε στις αρχές Μαϊου. Το ποσοστό που χρειάζεται για να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία, είναι πολύ παραπάνω από το 70% λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που έχει ανατρέψει τα δεδομένα. Και πάλι, το ακριβές ποσοστό, κανείς δεν το γνωρίζει. Η επίτευξη αυτού του υγειονομικού στόχου προϋποθέτει την συμβολή της κοινωνίας και στην κοινωνία δεν αποκλείουμε κανέναν, είτε είναι ελληνικής καταγωγής είτε αφγανικής είτε οποιασδήποτε καταγωγής, εφόσον μπορεί να υιοθετήσει βασικές αρχικές που διέπουν το οργανωμένο κράτος.
Ταυτόχρονα, με όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, είναι λάθος να αποκαλούμε τους όποιους Αφγανούς έρχονται αυτή τη στιγμή στη χώρα λαθρομετανάστες. Στη χώρα τους πρακτικά έχουν εμφύλιο, επομένως είναι πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος πολλών χιλιάδων, όπως συνέβη δυστυχώς το 2015. Απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα ώστε όλες οι χώρες να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.