πιστευω πανω απ ολα εισαι εσυ ενα μεγαλο θυμα. θυμα των ΜΜΕ και γενικοτερα αυτου του "κατηγορω τους παντες, στην ελλαδα τα παντα ειναι σκατα" αλλα η προσωπικη σου ευθυνη ειναι περιορισμενη. δυστυχως, θελεις να βλεπεις τα αρνητικα, μονο, της χωρας μας και να τα διογκωνεις.
«διόγκωση» και «μηδενιστική αντίληψη» είναι όταν στον μήνα έχουμε υπεραρκετές ληστείες και εν ψυχρώ δολοφονίες; ε;

εκτός και αν τα θύματα είναι ηθοποιοί των ΜΜΕ...:fss:

όσο για το αν είμαι θύμα άσε να το κρίνω εγώ καλύτερα, δεν σου πέφτει λόγος! επίσης και εσύ και όλοι μας είμαστε θύματα από την στιγμή που πληρώνουμε φόρους σε αυτήν την χώρα...με προορισμό κάποιες τσέπες και όχι για την συνταγματική προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων!
οσο για το αν μπορουμε να λυσουμε τα προβληματα της καθημερηνοτητας...δεν προκειται να λυθουν με το να μιλας για "την αθλια και μιζερη ελλαδα" γιατι και εσυ στη μιζερη ελλαδα βρισκεσαι, και αν εχω καταλαβει καλα με τη λογικη σου, απλα περιμενεις ΑΛΛΟΥΣ να λυσουν αυτα τα προβληματα.
σαν νέος άνθρωπος, αυτή η χώρα σε εμπνέει; ε; που ολημερίς και οληνυχτίς αντί να ακούς κάτι προοδευτικό από συνανθρώπους ή ΜΜΕ (πάσης μορφής) ακούς διαπιστώσεις μια αέναης κοινωνικής κατρακύλας..
επίσης, ναι από τους άλλους έχοντες "εξουσία" περιμένω να λυθούν τα προβλήματα, διότι γι' αυτόν τον λόγο τους ψήφισα...προσωπικά, δεν έχω "νομικές" δυνάμεις για να αλλάξω τον "κόσμο" όπως λέτε...18 χρόνια ζωής, ακούω ότι οι "αλλαγές" μπορούν να γίνουν μέσα από την κοινωνία, μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους...αλλά, δεν αναρρωτηθήκαμε ποτέ, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με υποκειμενική αντίληψη της "αλλαγής",...κτλ.

παρ' όλα αυτά, δεν βλέπω να τηρούνται και οι δημοκρατικότεροι όλων, "νόμοι" για πολλά θέματα, νόμοι που θεσπίστηκαν ύστερα από τεράστιους αγώνες κα θυσίες του λαού, ώστε να αποδίδονται ιδιαίτερα σκληρές ποινικές κυρώσεις εκεί που πρέπει και όταν πρέπει...πρόσεχε όχι πάντα, αλλά εκεί που πρέπει και όταν πρέπει!
πές μου ένα θετικό που έχει αυτή η χώρα, όταν για παράδειγμα αυτήν την περίοδο, λίγες μέρες πριν την εξεταστική, έλαβα κακογραμμένα βιβλία μαθηματικών (δωρεάν συγγράμματα) των 350 σελίδων και πρέπει να τους αποστηθίσω απέξω για να περάσω μαθήματα στην εξεταστική, όπου πολλά από αυτά (2 ή 3) τα δίνω και την ίδια μέρα; ε;

μήπως και για αυτήν την κατάντια της ανώτατης παιδείας (του πωπού) ευθύνομαι και εγώ; ε;