Δεν είπε κανένας ότι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία οι κρατούμενοι. Δικαίωμα στη ζωή, όμως, έχουν. Και σου ξαναλέω, αν το πρόβλημά σου είναι οι κακές συνθήκες στη φυλακή (εν ολίγοις μου λες ότι θα τους κάναμε και χάρη), ας αυτοκτονήσουν και όχι, η αυτοκτονία είναι κάτι που δεν αποτρέπεται. Σεντονάκι να κρεμαστεί, δόξα τω Θεώ, υπάρχει, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Όταν λες "ξεμπερδεύουμε"; Αυτό που λένε οι Χρυσαυγίτες "ξεκαθάρισμα" από μετανάστες, γύφτους, ισοβίτες, αριστερούς κλπ.; Δεν υπάρχει κανένα όφελος της κοινωνίας απ΄την κράτηση ενός εγκληματία, υπάρχει όμως απώλεια (εν προκειμένω, του δικαιώματος στη ζωή, που εξασφαλίζεται απ'το ελληνικό Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις στις οποίες η χώρα έχει υπογράψει προ πολλού). Δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας και καμία επικινδυνότητα για το προσωπικό ασφαλείας μια μεταγωγή με πάνοπλους φρουρούς και 10 κρατούμενους δεμένους χειροπόδαρα. Είναι διαπιστωμένο, βέβαια, πως αν ο Καραμανλής εκτελούσε τους χουντικούς, η ΕΠΕΝ θα είχε αιματοκυλίσει τη χώρα και θα είχε στρατολογήσει πολλούς που στο πτώμα του Παπαδόπουλου θα είχαν αμέσως-αμέσως την κεντρική οργανωτική τους ιδέα.
-----------------------------------------
Το γεγονός ότι με ιστορικό εναέριας απόδρασης μια φυλακή, τρία χρόνια μετά, δεν είναι ασφαλισμένη από αέρος, το γεγονός ότι οι μισοί εκεί μέσα τα παίρνουν απ΄τους ισοβίτες και μάλιστα χοντρά (δεν θα τους λυπηθώ κιόλας, περιουσίες κάνανε έτσι) δε δίνει βάση επαναφοράς της θανατικής ποινής. Δίνει βάση για συρματόπλεγμα πάνω απ'τις εγκαταστάσεις, δίνει βάση για ξεκαθάρισμα του σωφρονιστικού συστήματος απ'τα βρωμόσκυλα που το αποτελούν. Όταν το κράτος δείχνει αδυναμία να κρατήσει κλειστές τις φυλακές (αδυναμία λόγω αδιαφορίας, όχι λόγω συνθηκών), μου λες ότι η λύση είναι να δολοφονούνται οι εγκληματίες; Απαιτείς, δηλαδή, από μένα να εμπιστευτώ το δικαίωμα στην ύπαρξή μου σε ένα κράτος που δε μπορεί να κρατήσει έναν κρατούμενο στις φυλακές; Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε το κράτος θα λειτουργεί σωστά και σοβαρά το σωφρονιστικό σύστημα, οπότε δεν έχει καμία ανάγκη να σκοτώνει εγκληματίες, είτε το κράτος δεν θα είναι σε θέση να επιτελέσει το έργο της κράτησης 100 νοματαίων, οπότε δεν έχει καμία φερρεγυότητα να επιτελέσει το πολύ σημαντικότερο έργο του ν'αποφασίζει για την επιβίωση ή όχι, ενός ανθρώπου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.