miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε σχέση με αυτό με τη Σπάρτη (offtopic): έχει γίνει κάποια νεότερη έρευνα που να απορρίπτει την πρακτική του "ξεφορτώματος" των ανάπηρων;
Γιατί εμείς αυτό μαθαίναμε στο σχολείο...
1) Όχι, πιθανότατα να μη το καταλάβαινα.
2) Ωραία, ποιος λοιπόν δεν είναι ψυχασθενής αλλά έχει διαπράξει τέτοια εγκλήματα;
3) Λόγω επανάληψης.
2) Οι βιαστές, μικρότερης κλίμακας. (αν μπορώ να το θέσω έτσι

3)Λόγω διαίρεσης της απάντησής σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι σεξουαλικές εμμονές, η παιδεραστία κλπ. είναι παραφιλίες και σαφώς είναι ασθένειες. Δεν βιάζει ένας άνθρωπος που είναι στα καλά του. Ένας βιαστής κι ένας παιδεραστής είναι εξ'ορισμού άρρωστος. Δεν υπάρχει λογικό κίνητρο για το έγκλημα, όπως πχ. το οικονομικό κέρδος. Αυτό υπάρχει, αντίθετα, στο εμπόριο πορνογραφίας.
Δηλαδή όλοι οι βιαστές είναι αποδεδειγμένα ψυχικά ασθενείς; Από ποιον ορίζεται το γεγονός αυτό;
Crookshanks
Διάσημο μέλος

3) Λόγω διαίρεσης ποιανού πράγματος;
-----------------------------------------
Δηλαδή όλοι οι βιαστές είναι αποδεδειγμένα ψυχικά ασθενείς; Από ποιον ορίζεται το γεγονός αυτό;
Δηλαδή είναι κλινικά αποδεδειγμένα ψυχικά υγιείς;
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

2) Δεν ξέρω... Είναι τόσο αρρωστημένο αυτό που λες, που δε μπορώ να διανοηθώ ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε αυτό το πράγμα. Πώς, αφού δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα, βιάζουν 10 γυναίκες; Στη Μ. Ανατολή ζούμε;
2α) Άρα όσοι ζουν στη Μ. Ανατολή είναι ψυχικά ασθενείς;
2β) Δεν έχεις ακούσει για τους λεγόμενους δράκους οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερους από 10 βιασμούς;
3) της απάντησή σου. Ουσιαστικά απάντησες στην ίδια ερώτηση με παράδειγμα και "τεκμηρίωση".

miv
Επιφανές μέλος

Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

2) Δεν ξέρω... Είναι τόσο αρρωστημένο αυτό που λες, που δε μπορώ να διανοηθώ ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε αυτό το πράγμα. Πώς, αφού δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα, βιάζουν 10 γυναίκες; Στη Μ. Ανατολή ζούμε;
-----------------------------------------
Δηλαδή είναι κλινικά αποδεδειγμένα ψυχικά υγιείς;
Δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο. Απλούστατα όλοι θεωρούνται ψυχικά υγιείς θεωρητικά. Εκτός από τους αποδεδειγμένα ψυχικά ασθενείς.
miv
Επιφανές μέλος

Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί η παιδεραστία και οι σεξουαλικές εμμονές είναι αρρώστια, ναι! Πως να το κάνουμε, δεν υπάρχει λογικό κίνητρο σε ένα βιασμό. ΚΑΝΕΝΑ όμως. Τα σεξουαλικά εγκλήματα σχεδόν κατά 99,99999% είναι αποτελέσματα κακής σεξουαλικής ζωής και βιωμάτων, πράγμα που σημαίνει εξ'ορισμού εγκλήματα ψυχολογικής αιτίας.
Σε αυτό θα συμφωνήσω. Κι εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους ψυχικά αρρώστους αλλά έστω και ποσοστό 0,00001% είναι αυτό που με ρώτησε ο Αλέξανδρος και που υφίσταται.
miv
Επιφανές μέλος

Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν υπάρχει το 0,0001%. Για ποιον άλλο λόγο κάποιος βιάζει ένα παιδί, αν δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα; Απλά δεν συνηθίζω να λέω 100%, για εντελώς διπλωματικούς λόγους.![]()
Δεν είμαι ειδικός για να το εξηγήσω και μεταξύ μας θεωρώ πως όποιος διαπράττει κάτι τέτοιο είναι ψυχικά άρρωστος ΟΜΩΣ μέχρι στιγμής έχω μάθει πως τίποτα δεν είναι απόλυτο. Τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί με κάποιον συγκεκριμένο τίτλο (ψυχικά ασθενής) όταν έχουμε τόσες περιπτώσεις. Δε μπορεί! Κάποια θα διαφοροποιείται. Πάντοτε διαφοροποιείται κάτι...

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Τη Μ. Ανατολή κακώς την ανέφερα, πάνω στην έξαψή μου το έκανα

Σε αυτή την περίπτωση (πράγμα σπάνιο

miv
Επιφανές μέλος

Zed
Διάσημο μέλος

Δε σημαίνει ότι επειδή δε θα τον εκτελέσεις, θα διαπράξει ξανά έγκλημα... Πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο;
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε... Μα καλά, τον χαζό μου κάνεις? Έκανα έναν συλλογισμό. Και σου λέω ότι αν δεχθούμε την παραμικρή πιθανότητα να θεραπευτεί, τότε υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να επαναλάβει την πράξη στο μέλλον... Το να θεραπευτεί ψυχολογικά δεν σημαίνει ότι τέρμα, δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο ποτέ ξανά.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Όπως είπες, η κοινωνία διαμορφώνει (σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό) προσωπικότητες και πολλές φορές (άρα ΌΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ) γίνεται συνένοχη σε εγκλήματα. Συνεπώς η κοινωνία δεν είναι υπεύθυνη για όλους και για όλα...
Και δηλαδή ποιος θεωρείς ότι διαμορφώνει τους ανθρώπους αντί της κοινωνίας;
miv
Επιφανές μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε... Μα καλά, τον χαζό μου κάνεις? Έκανα έναν συλλογισμό. Και σου λέω ότι αν δεχθούμε την παραμικρή πιθανότητα να θεραπευτεί, τότε υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να επαναλάβει την πράξη στο μέλλον... Το να θεραπευτεί ψυχολογικά δεν σημαίνει ότι τέρμα, δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο ποτέ ξανά.
Δε σου κάνω το χαζό, είμαι χαζός

Και γιατί θεωρείς δεδομένο ότι με το που θα θεραπευθεί, θα αφεθεί ελεύθερος, χωρίς επιτήρηση και περιορισμούς;
Και δηλαδή ποιος θεωρείς ότι διαμορφώνει τους ανθρώπους αντί της κοινωνίας;
Κοίτα, για να μην είμαστε μονόπλευροι, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν διαφορετικές γενετικές προδιαθέσεις στον κάθε άνθρωπο:iagree:. Όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν το σημαντικότερο, απ' ό,τι νομίζαμε μέχρι πρότινος, ρόλο των γονιδίων στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου. Ωστόσο, δεν υφίσταται απόλυτος ντετερμινισμός. Πάντα θα έχουν σπουδαίο ρόλο τα εξωτερικά ερεθίσματα. Εξάλλου, αν κάποιος είναι ψυχοπαθής από γενετικά αίτια, δε μπορεί να κατηγορηθεί, διότι δε το κάνει σκόπιμα. Για να είμαι ειλικρινής, δε γνωρίζω καν αν υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε σκόπιμα...
Zed
Διάσημο μέλος

Δε σου κάνω το χαζό, είμαι χαζός.
Και γιατί θεωρείς δεδομένο ότι με το που θα θεραπευθεί, θα αφεθεί ελεύθερος, χωρίς επιτήρηση και περιορισμούς;
Εντάξει, θα τον αφήσουμε ελεύθερο και θα του δώσουμε και μια νταντά.
Crookshanks
Διάσημο μέλος

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, εξάλλου, στις οποίες έχουν γίνει λάθη ή υπάρχουν ελλιπή στοιχεία, και καταδικάζονται λάθος άτομα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.