Κοιτάξτε παιδιά!
-Η κατάληψη είναι φασισμός ΜΟΝΟ όταν δεν έχει υπάρξει ψηφοφορία (υπέρ η κατά) ή έχει βγεί η πλειοψηφία κατά και δεν τηρείται.
Καλώς η κακώς είναι ένα από τα μόνα προνόμια που μας έχουν απομείνει για να διαμαρτυρόμαστε.
Συγνώμη, αλλά η εγώ είμαι τον πλανήτη Άρη η κάτι δεν πάει καλά!
Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν έχει απλώς προβληματάκια, είναι άθλιο και απίστευτα ελλειπές.Μην τρελαθώ καλύτερα.Πάμε απο το κακό στο χειρότερο.Υπάρχουν μαθητές που το σχολείο τους είναι προκάτ κτίρια ή παλαιά κτίρια (που πέφτουν τα ντουβάρια) με κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή.Τόσοι κακοί καθηγητές οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο(?) Με ποιά κριτήρια (?) Που απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο και απο τα μαθήματα.
Επιπρόσθετα , σε σύγκριση με το σύστημα των Σκαδιναβικών χωρών και της Ε.Ε ,το ελληνικό είναι ένα ( 0 ).
-Η πραγματική ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη.Ανομία και διαφθορά παντού.Αβεβαιότητα απο μάς τους μαθητές για το μέλλον μας. Ένα πτυχίο πλέον δε λέει τίποτα...οι "μεγάλοι" έχουν πιάσει όλες τις θεσούλες και μας έχουν μείνει τα ψίχουλα , που σαν περιστέρια τρέχουμε να τα φάμε για να μπορέσουμε απλά να επιβιώσουμε.Αγαπητέ μου Δια, όταν θα σπουδάσεις και μετά δεν θα μπορείς να βρείς δουλεια ή θα βρείς δουλειά με πενιχρό μισθό παρόλο τον κόπο σου και το μυαλό σου , σε επαγγέλματα εκτός της ειδίκευσής σου , τότε θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε ότι μας ΑΝΗΚΕΙ!
Δε λέω να καίγονται θρανία , να σπάνε πόρτες κτλ. αλλά να μένει κλειστό το σχολείο με όλους τους μαθητές μέσα ενωμένους να αγωνίζονται για το μέλλον τους.
Και μετά να κατεβαίνουν σε πορείες!Μπορεί εσυ και ο καθένας να νομίζει ότι : σιγά και τι θα καταφέρω με την κατάληψη-πορεία ; και σου απαντάω : τοσα χρόνια γι'αυτό η Ελλάδα πήγε πίσω...δεν επαναστάτησε όταν κάποιοι την κατακρεουργούσαν και συνεχίζουν μέχρι τώρα, παρά καθόμαστε στο καναπέ μας μπροστά απο την τηλεόραση , βλέποντας αμέτοχοι τα γεγονότα που μας ΘΙΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.
Σίγουρα είναι κακό να κλείνουν μόνοι τους 2-3 το σχολείο , αλλά πίστεψέ με ΟΛΟΙ πρέπει να συμμετέχουν και να μη νοιάζονται για 3,5,x,y μέρες που θα στερηθούν την γνώση , μπροστά στα ατελείωτα χρόνια της ταλαιπωρίας και της απογοήτευσης.
Υ.Γ Δια, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, μιλώ πάντα φιλικά και σεβόμενος την άποψη των άλλων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.