Θα σας διηγηθώ μια ιστορία:
Σήμερα το πρωί ξυπνάω, ετοιμάζομαι, τρώω και επειδή το λεωφορείο έφευγε σε 30 λεπτά δεν ήξερα τι να κάνω. Έτσι ανοίγω την τηλεόραση και πετυχαίνω την κυρία Χριστοφιλοπούλου, να μιλάει για τις απουσίες. Έλεγε ότι οι απουσίες δεν πρόκειται να μειωθούν, απλά θα "γυρίσουν" στην "προ γρίπης" εποχή. Φεύγω από το σπίτι μου.
Φτάνω στο σχολείο, πάω να πάρω το απουσιολόγιο, άλλα το γραφείο που είναι τα απουσιολόγια, ήταν κλειστό. Έτσι μπαίνω μέσα στην αίθουσα χωρίς το απουσιολόγιο και η καθηγήτρια που είχαμε την πρώτη ώρα, μου είπε να γράψω τους απόντες σε ένα χαρτί. Στο πρώτο διάλειμμα η "μίνι" κατάληψη έπαψε να υπάρχει, οπότε και πήρα το απουσιολόγιο.
Προσωπικά σχόλια: Αφού είχε γίνει ήδη ανακοίνωση, που έλεγε ότι ο απουσίες δε θα μειωθούν, ποιος ο λόγος αυτης της "μίνι" κατάληψης;
Πριν έναν περίπου μήνα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι απουσίες, κάτι που είναι αλήθεια. Μην ξεχνάτε ότι τη σχολική χρονιά 2009-2010 το όριο των απουσιών αυξήθηκε, οπότε τη φετινή, το όριο μειώθηκε στην κανονική τιμή του, δηλαδή αυτό που ήταν τη σχολική χρονιά 2008-2009 και τις προηγούμενες.
Αύριο λένε ότι πάλι θα κάνουν κατάληψη. Το "γιατί;" δεν το ξέρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.