Στην ίδια μοίρα είναι ένα μικρομάγαζο με τον ΑΒ; Θεωρητικά και οι δύο αποτελούν κεφάλαιο, όντως ο μπακάλης δεν ανήκει στην εργατική τάξη, αλλά πραγματικά νομίζεις ότι είναι το ίδιο; Θύμα των μονοπωλίων είναι.
Όχι,φυσικά και δεν είναι το ίδιο.Γι'αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να μποϊκοτάρω το μπακάλικο,ούτε να πάω να μοιράζω φυλλάδια απ'έξω σχετικά με την υπεραξία,ούτε να το σπάσω (και αν πάει κανά μαλακιστήρι να το σπάσει,θα φάει σούτια).Αλλά δεν θα κάτσω να το στηρίξω κιόλας.Στην ουσία,απλά θα το αγνοήσω.Άλλωστε,και τα "μεγάλα μονοπώλια" που αναφέρεις,από οικογενειακές επιχειρήσεις ξεκίνησαν.
Αν νομίζετε ότι ο αγώνας γίνεται με κουκούλες και μολότοφ, έχετε καταλάβει λάθος την έννοια του αγώνα. Κάνετε κακό στον αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Δε θα πω ότι το κάνετε επίτηδες, όπως οι ασφαλίτες και τα φασιστοειδή, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνετε.
Οι μολότωφ και οι πέτρες δεν είναι το
μόνο μέσο αγώνα,είναι
ένα μέσο αγώνα.Εν αντιθέσει με το ΚΚΕ,που βλέπει τον ταξικό αγώνα μονοδιάστατα,μονάχα με μέσα και μεθόδους που αυτό εγκρίνει και μπορεί να ελέγχει,που στην ουσία αποδέχεται μονάχα δράσεις που γίνονται κάτω απ'την κομματική του σημαία,ταυτίζοντας έτσι την ύπαρξή του με τον ταξικό αγώνα (στην ουσία για το ΚΚΕ,ΚΚΕ=το σύνολο του ταξικού αγώνα,συνεπώς ότι κάνει καλό στο ΚΚΕ οφείλει να είναι και καλό για τον ταξικό αγώνα),εμείς αναγνωρίζουμε την πολυμορφικότητα του ταξικού αγώνα,βλέπουμε στην ταξική πάλη άπειρες δυνατότητες,οι οποίες συνδιαμορφώνονται από πολλές διαφορετικές συνιστώσες που προκύπτουν από διαφορετικές δεξαμενές σκέψης.Η ταξική πάλη μπορεί να είναι οτιδήποτε,από ένα σύνθημα σ'έναν τοίχο,μια παρέμβαση με φυλλάδια και τρικάκια σ'έναν δρόμο,μια παράσταση διαμαρτυρίας,ένα πανό,μια κατάληψη,μια μαζική ειρηνική διαδήλωση,μέχρι οδομαχίες και ένοπλο αντάρτικο πόλης.
Σιγα ρε φιλε, σε λιγο θα μας πεις οτι σου θιξαμε και τα καλα παιδια,
τα λουλουδια της κοινωνιας...
Μα εσείς, δεν προσπαθήσατε ποτέ να πάρετε τον κόσμο με το μέρος σας!! Και δε σας φταίει κανένα κανάλι, κανένα μέσο. Μη ρίχνετε την ευθύνη αλλού. ΔΕΝ είναι η πρώτη επιλογή η επανάσταση με όπλα κλπ αλλά η τελευταία, η έσχατη λύση. Δεν είναι δυνατόν να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ το λαό να σας ακολουθήσει, με τη βία! Αυτό είναι, αν δεν κάνω λάθος, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ αντίφαση ανάμεσα στην ιδεολογία και την πράξη! Και όλα αυτά επειδή δεν ξέρουν ποιο είναι το καλό τους; Και το χειρότερο είναι πως οι εκδηλώσεις των αναρχικών τείνουν να ταυτιστούν με αυτές των φασιστών! Και τελικά, μαντέψτε τι, σας χρησιμοποιούν και δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Διαίρει και βασίλευε επικρατεί στην αριστερά. (Δεν είναι τυχαία τα "καλά" λόγια του κάθε Άδωνη. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν.) Απλώς σε καλώ να σκεφτείς λιγάκι ανάποδα. Ποιος βγήκει κερδισμένος; Δυστυχώς για πολλούς ίσως το ΚΚΕ σε αυτή τη φάση κράτησε σωστή στάση, όμως έχει γίνει πλέον στόχος από τους πάντες... Και έκανε το λάθος να κατηγορήσει και αυτό τους πάντες... Όλοι θα τσακώνονται με όλους, δίχως διάθεση συμφωνίας. Και πραγματικά φοβάμαι τι θα γίνει στη συνέχεια, γιατί μάλλον δεν θα είναι καλό... Το μεγάλο σφάλμα της αριστεράς είναι ότι συνεχίζουν να είναι διασπασμένοι και να κατηγορούν το ένα κόμμα το άλλο. Από την άλλη μεριά, η ακροδεξιά ολοένα και αποκτά μεγαλύτερη δύναμη, όλο και πιο πολλοί λένε "καλύτερη ήταν η Χούντα"... Πραγματικά, έχουμε χαθεί σε ανούσιες διαφωνίες και δε βλέπουμε τους κινδύνους που έρχονται..
Αν θέλει ο λαός, θα συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Και μέχρι να το πάρει απόφαση, δεν θα γίνει τίποτα. Τίποτα δε θα αλλάξει, μέχρι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τα δικά του λάθη, να αναλάβει τις δικές του ευθύνες...
Ώπα,ώπα,ώπα...πολλή φόρα πήρες και σε χάνουμε.Κατ'αρχάς,μην μας συγχέεις με την αριστερά.Είμαστε αναρχικοί,δεν είμαστε αριστεροί.Δεν έχουμε καμία σχέση με μαρξιστές(-λενινιστές),μαοσταλινικούς,τροτσκιστές,σοσιαλδημοκράτες κλπ.Η διάσπαση εντός της αριστεράς,δεν μας ενδιαφέρει.Να μου μιλήσεις για τα διασπαστικά ρεύματα εντός του χώρου μας (κόντρα Αντιεξουσιαστικής Κίνησης με τους υπόλοιπους,κόντρα αναρχοσυνδικαλιστών με αναρχικούς κλπ),να το δεχτώ,αλλά με την αριστερά ουδέποτε είχαμε σχέσεις,ίσα ίσα που ήμασταν απ'τις πρώτες ομάδες που υπέστησαν διώξεις στα διάφορα σοσιαλιστικά καθεστώτα (και στην Ελλάδα,μέσω της ΟΠΛΑ).
Δεύτερον και σημαντικότερο,ουδέποτε αναγκάσαμε κανέναν να μας ακολουθήσει.Ουδέποτε αναγκάσαμε κανέναν να συγκρουστεί με το έτσι θέλω.Αν θέλουν να μας ακολουθήσουν,καλό στον εαυτό τους θα κάνουν,όχι σ'εμάς.Τι να κάνουμε,να γλείφουμε τον κόσμο για να έρθει σ'εμάς?Γιατί,για να δημιουργήσουμε ένα μαντρί με πρόβατα κατευθυνόμενα από ψευδαισθήσεις?Μήπως να βγαίνουμε και στα κανάλια να "πουλήσουμε το προϊόν"?Και τότε σε τι θα διαφέρουμε απ'τα ψέμματα των πολιτικών?Όχι,δεν θα φιλήσουμε κανέναν κώλο.Πετάμε την αλήθεια ωμή,στα μούτρα,και όποιος την αντέχει,ας έρθει,αν θέλει.Συντρόφους θέλουμε,όχι οπαδούς.
Γιατί τι είστε; Ποιός ακριβώς ο αγώνας σας για τον λαό;
Ντάξει,τι συζητάω και εγώ τώρα...θυμάμαι είχα διαβάσει ένα δημοσιεύμα κάποτε του Ριζοσπάστη,που υποτίθεται ανέλυε τον αναρχισμό,και στα 9/10 του κειμένου αναφερόταν στον Νετσάγιεφ.Το όνομα του Κροπότκιν,ή του Μαλατέστα,ούτε μια φορά δεν εμφανιζόταν.Σε συζητήσεις μου με κνίτες στη σχολή δεν ήξεραν καν για την Κροστάνδη,ή για το Μαχνοβίτικο κίνημα.Άστο λοιπόν,ό,τι και να σου πω...ναι,ναι,βέβαια,δίκιο έχεις.
Δεν ζητήσαμε τα συγχαρητήριά τους! Τα συγχαρητήρια βγαίνουν και τα δίνουν για να έρχονται μετά ανθρωπάκια σαν και εσένα και να νομίζουν πως έτσι τα χώνουν στο ΚΚΕ! Αν έριχνες μια ματιά στον ριζοσπάστη θα έβλεπες πως καταδικάζει το ΣΚΑΪ, το ΛΑΟΣ, το Άλτερ και το μπλογκ του κυρίου Χαρδαβέλα.. Τέλος πάντων η άποψή σου για το κκε είναι το λιγότερο που με αφορά! Κάτσε σπάστα, ρίξε μολότωφ και ό,τι άλλο σου κάνει κέφι! Το ΠΑΜΕ θα είναι πάντα εκεί απέναντι σε εσένα και τους ομοίους σου! Επίσης προς όλους εδώ μέσα.. Η Αντικομμουνιστική στάση στη χώρα μας είναι απολύτως συνηθισμένη! δεν ενοχλούμαστε ούτε εγώ ούτε 2-3 άλλα παιδιά που βλέπω πως υποστηρίζουν τον κομμουνισμό και το κκε. Να σας πούμε 2-3 πράγματα προσπαθούμε γιατί λέτε πράγματα που δεν στέκουν, όσοι θέλουν μπορούν να τα διαβάσουν και να σκεφτούν. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να κράζετε ελεύθερα.
Τα συγχαρητήριά τους,σας τα δίνουν γιατί είστε "
αστικό κόμμα,καρααστικό",όπως σας είπε και ο Άδωνις.Γιατί είστε δικοί τους,καθεστωτικοί,μια μέθοδος του συστήματος να εγκλωβίζει τον κόσμο σε μια αυταπάτη επαναστατικότητας.
Έχω βαρεθεί να ακούω από εσένα και τους συντρόφους σου τη λέξη μικροαστός. Ποιοι είναι αυτοί που αποκαλείτε μικροαστούς; Μήπως όλοι οι Έλληνες, όλοι οι εργαζόμενοι; Νομίζετε ότι επειδή διαβάσατε 2 βιβλία για την αναρχία έχετε φτάσει σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο από τον εργάτη που είναι 30 χρόνια στη δουλειά και ξέρει πολύ καλύτερα από εσάς τι θα πει εκμετάλευση.
Με τις αντιλήψεις αυτές και τις πρακτικές σας λογικό είναι στα μπλοκ σας να υπάρχουν μόνο πιτσιρικάδες, άντε και μερικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα, γκριζομάληδες.
Αφού έτσι σας αρέσει, συνεχίστε έτσι.
anyway, μπορεί και να έχω άδικο, η ιστορία θα δείξει. Μπορεί να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να αποδειχτεί πως έχει δίκιο ο φίλος σας ο Τριανταφυλλόπουλος που σας θεωρεί αντάξιους του Βελουχιώτη και του Μπελογιάννη.
Φιλικά,
Ένας μικροαστός.
Εργάτης και μικροαστός,είναι εξ'ορισμού έννοιες αυτοαναιρούμενες.Αν είσαι εργάτης,δεν γίνεται να είσαι και μικροαστός,και το αντίθετο.Γίνεται όμως να έχεις την αντίστοιχη νοοτροπία.Μπορείς να είσαι εργάτης με μικροαστική νοοτροπία,και (μικρο)αστός με εργατική νοοτροπία.Εκεί αναφερόμαστε όταν μιλάμε για μικροαστισμό.Ότι ο μέσος Έλληνας,αν και εργάτης,έχει την νοοτροπία μικροαστού.Αντί να στραφεί ενάντια στο αφεντικό του,που βγάζει υπερκέρδος ξεζουμίζοντάς τον,αντί να οργανωθεί με τους συναδέλφους του και να διεκδικήσει,παραμένει υποταγμένος,πιστεύοντας ακόμα στις κίβδηλες υποσχέσεις του καπιταλισμού,ότι αν σκύβει το κεφάλι και κάνει ό,τι του λένε,θα επιβιώσει και ίσως και να γίνει σαν και αυτούς με τα κουστούμια στα μεγάλα γραφεία,αν κοιτάζει μόνο τη δουλειά του,αφήνει να τον πατάνε και "πουλάει" τους συναδέλφους του.Αρκείται με το να σέρνεται σαν το σκουλήκι κάτω απ'τις μπότες των αφεντικών,και γκρινιάζει μονάχα όταν του κόψουν τον μισθουλάκο του ή του χαλάσουν τη ρουτίνα του.
δεν υπάρχει αναρχικός που να μήν είναι μπάχαλος.
όλοι το χάος και το μπάχαλο επιδιώκουν. ακόμα και πιο διαβασμένοι αναρχικοί, (αυτή η κρυφή σέχτα που για να την φτάσεις πρέπει να διαβάσεις πολλά ψαγμένα βιβλία και να πιείς πολύ μπαφο..)
οι αποκαλούμενοι αληθινοί-original αναρχικοί.
Να σου πω,αν σου πετάξω ένα μπαλάκι,θα μου το φέρεις πίσω?
Και σε αυτό το σημείο να ξαναρωτήσω όλους εσάς τους αναρχικούς κάτι που δεν μου απαντήσατε: Τι το τόσο σημαντικό είχατε σκοπό να κάνετε και σας διέκοψε η περιφρούρηση του ΚΚΕ; Και θα δώσω πάλι εγώ την απάντηση: Εσείς καμιά 300αριά άτομα θέλατε να ρίξετε καμία μολότοφ στην γωνία της Βουλής και να νομίζατε ότι κάτι κάνατε, να έρχονταν τα ΜΑΤ, να έριχναν χημικά, να διέλυαν τη συγκέντρωση να έβρισκαν για μία ακόμη φορά δικαιολογία για αύξηση των μέτρων καταστολής και να πήγαινε πίσω για μία ακόμη φορά το εργατικό κίνημα...
Φυσικά και σου απάντησα.Ναι,ντου στη βουλή θέλαμε να κάνουμε.Εσύ όμως δεν μου απάντησες στο ερώτημα που εγώ σου έθεσα:αν εμείς βλάπτουμε και διχάζουμε το εργατικό κίνημα,δρούμε δηλαδή καθεστωτικά,τότε γιατί μας πολεμάει το καθεστώς,και αν εσείς δράτε αντικαθεστωτικά,είστε επικίνδυνοι δηλαδή για το σύστημα,γιατί σας πλέκει το εγκώμιο?