Διότι τα greeklish αποτελούν έκφανση της γλώσσας.Όταν στον γραπτό σου λόγο δεν εκφράζεσαι σωστά,σιγά σιγά η σχέση που έχεις με τη γλώσσα ατροφεί.Δε σκέφτεσαι ώστε να βρεις τη σωστή λέξη,τη σωστή ορθογραφία,το σωστό συντακτικό.Έτσι,σιγά σιγά η γλωσσική σου ικανότητα και κατ'επέκταση η σκέψη σου,περιορίζεται.Να σου θυμήσω το "1984",όπου το καθεστώς προσπαθούσε να καθιστά τη γλώσσα όλο και απλούστερη,ώστε ο κόσμος να μη σκέφτεται.
Ενώ με τα greeklish προάγονται οι επιστήμες?Εδώ στα ελληνικά σου λέει ο άλλος ανατομία ή κβαντομηχανική και θες μια ώρα για να νιώσεις τι είπε,θα το πιάσεις με τα greeklish?
Γενικότερα,δεν καταλαβαίνω την ευρύτερη tendency υπεράσπισης των greeklish,στο πλαίσιο ανάδειξης μιας προοδευτικής,απαλλαγμένης από ταμπού,σκέψης.Τα greeklish δεν είναι η εφεύρεση κανενός παρεξηγημένου εναλλακτικού libertarian διαννοούμενου,που δέχτηκε τα πυρά του συντηρητισμού.Απόρροια της κουλτούρας των trendy στα sms είναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.