sachinidou
Νεοφερμένο μέλος
Η Τζένη Σαχινίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.

Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!
(Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!!)
Sotiris 12
Νεοφερμένο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.

Νομίζω ότι φέτος πρέπει να ρίξεις το βάρος σου στις εξετάσεις του Ιουνίου και στη συνεχεια αναλόγως και τους βαθμούς θα μπορέσεις να επιλέξεις καλύτερα.Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
sachinidou
Νεοφερμένο μέλος
Η Τζένη Σαχινίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.

Ναι σίγουρα δεν μπορώ να κρίνω χωρίς να ξέρω τι θα γράψω, απλά γενικά δεν είμαι σίγουρη σαν αντικείμενο τι θα είναι πιο κατάλληλο για εμένα. Ευχαριστώ πολύ πάντως!!
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.

Οσο και να σου αρεσει η φυσικη δυστυχως η αποκατασταση του φυσικου ειναι αθλια εκτος αν το γυρισεις σε πληροφορικη. Αυτο το διλλημα του ημμυ η φυσικο το ειχαν ατομα και 10-20 χρονια πριν. Οσοι επελεξαν ημμυ βρηκαν επιτοπου δουλεια ενω φυσικη ειχαν θεματα καθως ειναι πολυ περιορισμενη η αγορα εργασιας.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 65 μηνύματα.

Λοιπόν κάνε αυτό που αγαπάς και άκου την καρδιά σου. Όσο αγαπάς ένα αντικείμενο τόσο ποιο πολύ θα ψάξεις όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση και πίστεψε με θα σου ανοίξουν πολλοί δρόμοι ,ειδικά αν πάς στο εξωτερικό (όπως είπες)σίγουρα θα βρεις κάτι που σου αρέσει . Από τώρα είναι λίγο νωρίς για το εργασιακό περιβάλλον. Μπορεί σε λίγα χρόνια να σου αρέσει κάτι που δεν σου αρέσει τώρα , συν που θα σου ανοίξουν πολλοί δρόμοι όπως είπα. Τώρα από εκεί και πέρα με το πτυχίο του Φυσικού μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ραδιοηλεκτρολογια και γενικά Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες που παρέχονται στα τμήματα Φυσικής ή να κάνεις μεταπτυχιακό σε Πολυτεχνική Σχολή.(Επειδή ανέφερες για ΗΜΜΥ). Επιπλέον οι προοπτικές που σου ανοίγουν είναι τεράστιες με το κατάλληλο μεταπτυχιακό. (Πχ Μπορείς να δουλέψεις μέχρι και με βιολόγους).Στην Αστροφυσική χρησιμοποιούμε πολλά μαθηματικά και προσομοιώσεις. Αν διαβάζεις από το πρώτο έτος και δεν αφήνεις κενά τότε σίγουρα θα τα πας καλά,αν πάρουμε υπόψη μας ότι διακρίθηκες και σε διαγωνισμούς , πράγμα το οποίο δεν είναι τυχαίο. Επίσης με τους καθηγητές Αστροφυσικής πρέπει να είσαι κοντά δηλαδή να τους προσεγγίσεις να τους πεις τα ενδιαφέροντα σου και να κάνεις μία πτυχιακή εργασία. Αν σε όλα αυτά έχεις καλούς βαθμούς και τελειώσεις το Φυσικό σε 4-5 χρόνια δεν θα πας χαμένη. Δεν ξέρω αν σε κάλυψαν αυτά που σου είπα ή αν έχεις και άλλες απορίες πάντως σου μιλάω ως φοιτητής Φυσικού που θα ακολουθήσει την κατεύθυνση της Αστροφυσικής.Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
sachinidou
Νεοφερμένο μέλος

Κατάλαβα, κατάλαβα!! Πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, πρέπει να το σκεφτώ αρκετά και επίσης παίζει ρόλο και το τι θα γράψω στις πανελλήνιες. Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ!Δεν ξέρω αν σε κάλυψαν αυτά που σου είπα ή αν έχεις και άλλες απορίες πάντως σου μιλάω ως φοιτητής Φυσικού που θα ακολουθήσει την κατεύθυνση της Αστροφυσικής
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτό το έχω ακούσει αρκετά από πολλά άτομα και γνωστούς μου, πρέπει να το σκεφτώ καλά. Ευχαριστώ πολύ πάντως!Οσο και να σου αρεσει η φυσικη δυστυχως η αποκατασταση του φυσικου ειναι αθλια εκτος αν το γυρισεις σε πληροφορικη. Αυτο το διλλημα του ημμυ η φυσικο το ειχαν ατομα και 10-20 χρονια πριν. Οσοι επελεξαν ημμυ βρηκαν επιτοπου δουλεια ενω φυσικη ειχαν θεματα καθως ειναι πολυ περιορισμενη η αγορα εργασιας.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.472 μηνύματα.

εσενα ειχαν στο μυαλο τους οταν εφτιαχναν την σεμφε και τους ημμυ στο εμπΓεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.

Ειδικα το τμημα του σεμφε ειναι η απολυτη φουσκα. 5 χρονια και συνδυαζει μαθηματικα με φυσικη χωρις καποιο νοημα.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.502 μηνύματα.

εσενα ειχαν στο μυαλο τους οταν εφτιαχναν την σεμφε
Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να δημιουργηθεί η ΣΕΣΜΕ όταν υπήρχαν τόσα Μαθηματικά και Φυσικά τμήματα. Ο μόνος λόγος δημιουργίας της ήταν τότε το βόλεμα κάποιων σαν καθηγητών της.Ειδικα το τμημα του σεμφε ειναι η απολυτη φουσκα. 5 χρονια και συνδυαζει μαθηματικα με φυσικη χωρις καποιο νοημα.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.902 μηνύματα.

Ποιος θα της το πει ;Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα.

redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ακριβως βαλε το ποσο δυσκολο ειναι να παρεις αυτο το 5ετες πτυχιο και βαλε ποσο αχρηστο ειναι στην αγορα εργασιας και τοτε θα δεις τι φουσκα ειναι. Αλλα αν τα πεις αυτα δημοσια θα σε κρινουν...Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να δημιουργηθεί η ΣΕΣΜΕ όταν υπήρχαν τόσα Μαθηματικά και Φυσικά τμήματα. Ο μόνος λόγος δημιουργίας της ήταν τότε το βόλεμα κάποιων σαν καθηγητών της.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.472 μηνύματα.

Το κοριτσι το φωναξε δυνατά και ηχηρά ..θελω φυσικη..με συναρπαζει η φυσικη. Και αυτο δεν αλλαζει ,εχει κρυσταλωσει ..τα κολοκυθακια αλλα κρεμ αλλαζουν.
Οι μονες σχολες μηχανικων στην ελλαδα που διδασκουν φυσικη ειναι
Η σεμφε με προεκτασεις εργασιας
Οι ηλεκτρολογοι εμπ αν την ψαξεις την φυσικη μεσα τους με τις ροες.. και με ελπιδοφορα εργασια.
Στο εξωτερικο που θελει να παει και οι δυο παιζουν επαγγελματικα.
Το προβλημα ειναι οτι το κοριτσι ειναι βορειο και η αθηνα ακριβη απο πασης αποψεως και μοριων.
Τωρα αυτο περι ανετης ζωης και ταξιδια ως μηχανικος δεν συναδει...
Η μαλλον υπαρχει σε πολυ ιδικες καταστασεις πολυεθνικων.
Και επειδη εμπλεκεται και το χρημα μεσα να πουμε οτι οι μηχανικοι δεν ειναι πλουσιοι...
Το χρημα υπαρχει μονο σε σχολες που εχουν στοχο το κλεψι κλεψι.
Οι μονες σχολες μηχανικων στην ελλαδα που διδασκουν φυσικη ειναι
Η σεμφε με προεκτασεις εργασιας
Οι ηλεκτρολογοι εμπ αν την ψαξεις την φυσικη μεσα τους με τις ροες.. και με ελπιδοφορα εργασια.
Στο εξωτερικο που θελει να παει και οι δυο παιζουν επαγγελματικα.
Το προβλημα ειναι οτι το κοριτσι ειναι βορειο και η αθηνα ακριβη απο πασης αποψεως και μοριων.
Τωρα αυτο περι ανετης ζωης και ταξιδια ως μηχανικος δεν συναδει...
Η μαλλον υπαρχει σε πολυ ιδικες καταστασεις πολυεθνικων.
Και επειδη εμπλεκεται και το χρημα μεσα να πουμε οτι οι μηχανικοι δεν ειναι πλουσιοι...
Το χρημα υπαρχει μονο σε σχολες που εχουν στοχο το κλεψι κλεψι.
George 1
Νεοφερμένο μέλος
Ο George 1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Ως φοιτητής Ηλεκτρολόγος θα σου πω ότι το κομμάτι της αστροφυσικής συγκεκριμένα δεν καλύπτεται στη σχολη αυτή, γενικά φυσική χρησιμοποιούμε πάρα πολύ ανεξαρτήτως κατευθύνσεων-ροών, ωστόσο να τονίσω ότι κάνουμε εφαρμογή της,δηλαδή τη χρησιμοποιούμε σε πρακτικά κομμάτια όπως σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή κεραίες μετάδοσης κλπ. που απαιτούν γνώσεις φυσικής για να κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργούν. Αν όντως επιλέξεις αυτή τη σχολή, στο εξωτερικό ενδεχομένως να μπορούσες να βρεις θέση στο τεχνικό κομμάτι σχεδίασης ηλεκτρονικών διαστημοπλοιων λχ. Και με ένα μεταπτυχιακό εξειδικευμένο σε κάτι τέτοιο ενδεχομένως. Γενικά θεωρία = Φυσικό, πράξη = πολυτεχνείο. Η συμβουλή μου είναι δες τι σου αρέσει εσένα και κράτα στο μυαλό σου ότι ακόμα και μέσα στη σχολή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει και το τι σου αρέσει όσο θα βλέπεις πράγματα και θα προχωράς στα εξάμηνα.Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
ιωαννηs
Επιφανές μέλος

Απ οτι ξερω κανενα τμημα φυσικης δεν διδασκει αστροφυσικη.
Το εκπα ειχε ενα μεταπτυχιακο αστροφυσικης το οποιο δεν ξερω αν το τρεχει ακομα.
Καλα ολα αυτα ειναι ευκολα να διαπιστωθουν.
Το εκπα ειχε ενα μεταπτυχιακο αστροφυσικης το οποιο δεν ξερω αν το τρεχει ακομα.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 65 μηνύματα.

Τι εννοείς ότι κανένα τμήμα Φυσικής δεν διδάσκει Αστροφυσική;; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι λες αλλά υπάρχουν μαθήματα Αστροφυσικής επιλογής σε όλα τα Φυσικό τα οποία τα επιλέγεις και χτίζεις άτυπα κατεύθυνση (εκτός από το ΕΚΠΑ που είναι χωρισμένα σε κατευθύνσεις και είναι υποχρεωτική η επιλογή κατεύθυνσης). Τα τμήματα Φυσικής Καβάλας και Λαμίας νομίζω δεν έχουν μαθήματα και ερευνητική δραστηριότητα . Τώρα όσον αφορά τα μεταπτυχιακά το ΕΚΠΑ είναι το μόνο τμήμα που έχει μεταπτυχιακό καθαρά στην Αστροφυσική. Τα υπόλοιπα τμήματα έχουν μεταπτυχιακά τα οποία έχουν μαθήματα επιλογής Αστροφυσικής τα επιλέγεις και χτίζεις πάλι ακαδημαϊκό προφίλ. Πχ στο Φυσικό Ιωαννίνων είναι το μεταπτυχιακό στην Φυσική με ειδίκευση στην Θεωρητική ή Πειραματική Φυσική, στο ΑΠΘ το Υπολογιστικής Φυσικής κλπ. Αυτά σύμφωνα με τον οδηγό μεταπτυχιακών σπουδών Αστροφυσικής στην Ελλάδα που εκδόθηκε αν θυμάμαι καλά το 2022 και συμμετείχε στην διαμόρφωση του καθηγητής από το Φυσικό που σπουδάζω.Απ οτι ξερω κανενα τμημα φυσικης δεν διδασκει αστροφυσικη.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος

Μια επιστημη διδασκεται με υποχρεωτικες κατευθύνσεις απο το οποιο ιδρυμα..οχι με μαθηματα επιλογης και αν αυτα γινονται αναλογα της ζητησης.Τι εννοείς ότι κανένα τμήμα Φυσικής δεν διδάσκει Αστροφυσική;; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι λες αλλά υπάρχουν μαθήματα Αστροφυσικής επιλογής σε όλα τα Φυσικό τα οποία τα επιλέγεις και χτίζεις άτυπα κατεύθυνση (εκτός από το ΕΚΠΑ που είναι χωρισμένα σε κατευθύνσεις και είναι υποχρεωτική η επιλογή κατεύθυνσης). Τα τμήματα Φυσικής Καβάλας και Λαμίας νομίζω δεν έχουν μαθήματα και ερευνητική δραστηριότητα . Τώρα όσον αφορά τα μεταπτυχιακά το ΕΚΠΑ είναι το μόνο τμήμα που έχει μεταπτυχιακό καθαρά στην Αστροφυσική. Τα υπόλοιπα τμήματα έχουν μεταπτυχιακά τα οποία έχουν μαθήματα επιλογής Αστροφυσικής τα επιλέγεις και χτίζεις πάλι ακαδημαϊκό προφίλ. Πχ στο Φυσικό Ιωαννίνων είναι το μεταπτυχιακό στην Φυσική με ειδίκευση στην Θεωρητική ή Πειραματική Φυσική, στο ΑΠΘ το Υπολογιστικής Φυσικής κλπ. Αυτά σύμφωνα με τον οδηγό μεταπτυχιακών σπουδών Αστροφυσικής στην Ελλάδα που εκδόθηκε αν θυμάμαι καλά το 2022 και συμμετείχε στην διαμόρφωση του καθηγητής από το Φυσικό που σπουδάζω.
Παραδειγμα
Οι Ημμυ εμπ εχει ροη βιοιατρικης μηχανικης..αλλα δεν την διδασκει.
εχει ροη φυσικης αλλα δεν διδασκει φυσικη
εχει ροη μαθηματικων αλλα δεν διδασκει μαθηματικα
Η γωστη Σεμφε εχει τομεα αθρωπιστικων, κοινωνικων, οικονομικων,νομικων σπουδων...ε τιποτα απο αυτα δεν στοιχειοθετει επιστημη , μονο προσωπικές ανησυχίες.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος

Καλά σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιοΜια επιστημη διδασκεται με υποχρεωτικες κατευθύνσεις απο το οποιο ιδρυμα..οχι με μαθηματα επιλογης
koudounaros
Νεοφερμένο μέλος
Ο koudounaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα με σένα. Βέβαια δεν ήμουν τόσο πορωμενος με την αστροφυσική όσο μάλλον εσύ. Όλη τη γ' Λυκείου ήθελα να πάω φυσικό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όλοι μου έλεγαν να πάω ηλεκτρολόγων (μέχρι και οι ίδιοι οι φυσικοί). Εντέλει ενέδωσα και πήγα ηλεκτρολόγων και δε το μετάνιωσα καθόλου. Όπως λες και συ για να σπουδάσεις αστροφυσική θα χρειαστεί πολλά χρόνια σπουδών εκ των οποίων πολλά χρόνια θα έχουν να κάνουν με πολύ θεωρητικά πράγματα που δε θα σου χρειαστούν και μάλλον θα σε κουράσουν πολύ. Επίσης , όπως είπες, η δουλειά του αστροφυσικό είναι στον υπολογιστή. Δεν χαζεύει τα άστρα και φιλοσοφεί. Γενικώς, θεωρώ ότι εφόσον σου αρέσει η αστροφυσική θα μπορούσες να την κρατήσεις σαν χόμπυ και δε χρειάζεται να το κάνεις επάγγελμα, το οποίο μπορεί να σου βγει και ξινό εντέλει. Επίσης επειδή δε ξέρεις τι γίνεται στη ζωή μπορεί να μη μπορέσεις για κάποιο λόγο να συνεχίσεις τις σπουδές σου στην αστροφυσική όπου θα χρειαστεί να πας εξωτερικό και τότε θα μείνεις με ένα πτυχίο φυσικής στο χέρι. Είναι μια δυσκολη σχολή της οποίας το πτυχίο είναι πολύ αδύναμο δυστυχώς. Αντίθετα στο Πολυτεχνείο θα κάνεις και εκεί πολύ φυσική και τα μαθηματικά που θα μάθεις (τα οποία είναι εξίσου πολλά, μπορεί και περισσότερα) είναι κάπως πιο πρακτικά και ευχάριστα γιατί υποτίθεται ότι εφαρμόζονται κάπου. Είναι μια κορυφαία και υψηλόβαθμη σχολή η συγκεκριμένη και θα περιτριγυρίζεσαι από πολλούς έξυπνους και ικανούς φοιτητές κάτι που δε συμβαίνει στον ίδιο βαθμό στο φυσικό. Και αυτό θεωρώ είναι πολύ σημαντικό, το να έχεις καλό περιβάλλον. Το υποτιμούσα όταν ήμουν στη θέση σου. Τέλος αυτή η σχολή έχει ένα τεραστιο φάσμα αντικειμένων και σου ανοίγει πόρτες για παρα πολλά επιστημονικά πεδία και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. ΥΠΆΡΧΕΙ ακόμα και αεροδιαστημική για μεταπτυχιακό
. Όπως έχεις καταλάβει θεωρώ την σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών πολύ καλή επιλογή και την αστροφυσική πολύ ωραίο χόμπι. Παρεμπιπτόντως, επειδή δε το ανέφερα μπαίνω αισιως στο 5ο έτος της σχολής των ηλεκτρολόγων μηχανικών στο ΑΠΘ. Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτά που είχα να σου πω. Καλή συνέχεια!

sachinidou
Νεοφερμένο μέλος

Οκκ ευχαριστώ πάρα πολύ!!Ως φοιτητής Ηλεκτρολόγος θα σου πω ότι το κομμάτι της αστροφυσικής συγκεκριμένα δεν καλύπτεται στη σχολη αυτή, γενικά φυσική χρησιμοποιούμε πάρα πολύ ανεξαρτήτως κατευθύνσεων-ροών, ωστόσο να τονίσω ότι κάνουμε εφαρμογή της,δηλαδή τη χρησιμοποιούμε σε πρακτικά κομμάτια όπως σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή κεραίες μετάδοσης κλπ. που απαιτούν γνώσεις φυσικής για να κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργούν. Αν όντως επιλέξεις αυτή τη σχολή, στο εξωτερικό ενδεχομένως να μπορούσες να βρεις θέση στο τεχνικό κομμάτι σχεδίασης ηλεκτρονικών διαστημοπλοιων λχ. Και με ένα μεταπτυχιακό εξειδικευμένο σε κάτι τέτοιο ενδεχομένως. Γενικά θεωρία = Φυσικό, πράξη = πολυτεχνείο. Η συμβουλή μου είναι δες τι σου αρέσει εσένα και κράτα στο μυαλό σου ότι ακόμα και μέσα στη σχολή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει και το τι σου αρέσει όσο θα βλέπεις πράγματα και θα προχωράς στα εξάμηνα.
Με βοήθησες πραγματικά πάρα πολυ! Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ προς τα εκεί προσανατολίζομαι σιγά σιγά, πιστεύω και από ηλεκτρολόγων με κατάλληλο μεταπτυχιακό θα μπορέσω να προσεγγίσω την πλευρά του διαστήματος. Χίλια ευχαριστώ!!!Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα με σένα. Βέβαια δεν ήμουν τόσο πορωμενος με την αστροφυσική όσο μάλλον εσύ. Όλη τη γ' Λυκείου ήθελα να πάω φυσικό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όλοι μου έλεγαν να πάω ηλεκτρολόγων (μέχρι και οι ίδιοι οι φυσικοί). Εντέλει ενέδωσα και πήγα ηλεκτρολόγων και δε το μετάνιωσα καθόλου. Όπως λες και συ για να σπουδάσεις αστροφυσική θα χρειαστεί πολλά χρόνια σπουδών εκ των οποίων πολλά χρόνια θα έχουν να κάνουν με πολύ θεωρητικά πράγματα που δε θα σου χρειαστούν και μάλλον θα σε κουράσουν πολύ. Επίσης , όπως είπες, η δουλειά του αστροφυσικό είναι στον υπολογιστή. Δεν χαζεύει τα άστρα και φιλοσοφεί. Γενικώς, θεωρώ ότι εφόσον σου αρέσει η αστροφυσική θα μπορούσες να την κρατήσεις σαν χόμπυ και δε χρειάζεται να το κάνεις επάγγελμα, το οποίο μπορεί να σου βγει και ξινό εντέλει. Επίσης επειδή δε ξέρεις τι γίνεται στη ζωή μπορεί να μη μπορέσεις για κάποιο λόγο να συνεχίσεις τις σπουδές σου στην αστροφυσική όπου θα χρειαστεί να πας εξωτερικό και τότε θα μείνεις με ένα πτυχίο φυσικής στο χέρι. Είναι μια δυσκολη σχολή της οποίας το πτυχίο είναι πολύ αδύναμο δυστυχώς. Αντίθετα στο Πολυτεχνείο θα κάνεις και εκεί πολύ φυσική και τα μαθηματικά που θα μάθεις (τα οποία είναι εξίσου πολλά, μπορεί και περισσότερα) είναι κάπως πιο πρακτικά και ευχάριστα γιατί υποτίθεται ότι εφαρμόζονται κάπου. Είναι μια κορυφαία και υψηλόβαθμη σχολή η συγκεκριμένη και θα περιτριγυρίζεσαι από πολλούς έξυπνους και ικανούς φοιτητές κάτι που δε συμβαίνει στον ίδιο βαθμό στο φυσικό. Και αυτό θεωρώ είναι πολύ σημαντικό, το να έχεις καλό περιβάλλον. Το υποτιμούσα όταν ήμουν στη θέση σου. Τέλος αυτή η σχολή έχει ένα τεραστιο φάσμα αντικειμένων και σου ανοίγει πόρτες για παρα πολλά επιστημονικά πεδία και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. ΥΠΆΡΧΕΙ ακόμα και αεροδιαστημική για μεταπτυχιακό. Όπως έχεις καταλάβει θεωρώ την σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών πολύ καλή επιλογή και την αστροφυσική πολύ ωραίο χόμπι. Παρεμπιπτόντως, επειδή δε το ανέφερα μπαίνω αισιως στο 5ο έτος της σχολής των ηλεκτρολόγων μηχανικών στο ΑΠΘ. Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτά που είχα να σου πω. Καλή συνέχεια!
Physics 94
Νεοφερμένο μέλος
Ο Physics 94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Κατ' αρχάς η Αστροφυσική είναι από μόνη της μια τεράστια επιστήμη με πολλές υποεπιστήμες. Για παράδειγμα αστροφυσική είναι και η ηλιακή φυσική αλλά και η φυσική πλανητικών συστημάτων όπως και η θεωρητική αστροφυσική, φυσική μελανών οπών κλπ κλπ κλπ.Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν όντως σε ενδιαφέρει σοβαρά αυτό το πεδίο. Και αυτό γιατί μπορεί το τμήμα ΗΜΜΥ ΑΠΘ να είναι ένα τμήμα με κύρος αλλά σε οδηγεί σε πολύ διαφορετικές ατραπούς, ενδεχομένως σε εφαρμοσμένες τεχνολογίες που υπηρετούν πειραματικά την αστροφυσική αλλά ΟΧΙ στην ίδια την επιστήμη. Μην τα μπερδεύουμε.
Το τμήμα Φυσικής ΑΠΘ είναι το καλύτερο τμήμα για συναφείς σπουδές στην Ελλάδα διότι διαθέτει ένα πραγματικά αξιόλογο τομέα Αστρονομίας - Αστροφυσικής με μεγάλη παράδοση. Επίσης έχει κορυφαίους επιστήμονες/ διδάσκοντες στα θέματα της Σχετικότητας και των μαθηματικών που είναι για την αστροφυσική ότι οι ρόδες για το αυτοκίνητο. Επιπλέον σαν τμήμα διαθέτει εξαιρετικές διασυνδέσεις για προγράμματα ERASMUS αλλά και στο CERN που μπορούν να ανοίξουν ορίζοντες που δεν διανοείσαι αυτή την στιγμή.
Για να καταλήξω: αν όντως σε ενδιαφέρει σοβαρά ο συγκεκριμένος τομέας της επιστήμης τότε μόνο ένα τμήμα φυσικής θα σου δώσει το υπόβαθρο να προχωρήσεις χωρίς κενά στις σπουδές του αντικειμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Όσο για την αστροφυσική και το ... γραφείο: δε νομίζω ότι οι τεράστιες απαιτήσεις του τομέα θα σε αφήσουν ποτέ σε ένα γραφείο. Κάτι χάνω εδώ. Μιλάμε για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα σε κάτι τόσο high level; Στην επιστημονική και ακαδημαϊκή εξέλιξη το ζήτημα σου θα είναι ο σκληρός ανταγωνισμός από τα - σίγουρα top class - brains των συναδέλφων σου σε όλο τον πλανήτη και όχι η ... ανοία.
Το τμήμα ΗΜΜΥ μπορεί μέσα από διάφορους διαδρόμους να σε οδηγήσει σε τεχνολογική υποστήριξη πειραματικών διαδικασιών ΑΛΛΑ η Αστροφυσική η ίδια είναι κάτι άλλο.
Και ένα σχόλιο για τα χρήματα: με εννέα (9) πλέον τμήματα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα, η εξίσωση μηχανικός=λεφτά δεν επαληθεύεται υποχρεωτικά.
Από την άλλη μία ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα σε οποιαδήποτε πεδίο των φυσικών επιστημών ξεκινά οικονομικά από μία ορισμένη βάση αλλά μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Πάντως κανείς ποτέ δεν έγινε αστροφυσικός για τα λεφτά. Είναι αστείο να συζητάς τα οικονομικά ζητήματα πριν καν αποφασίσεις τι θέλεις. Επίσης υπάρχουν μηχανικοί που έχουν συστήσει πολύ επικερδείς εταιρείες μελετών και κατασκευών και μηχανικοί που έχουν καταστραφεί οικονομικά με καλύτερα πτυχία από τους άλλους.
Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι τα πτυχία και τα διπλώματα δεν δίνουν μισθούς. Τα λεφτά έρχονται με την πραγματική σου αξία, την προσωπικότητα σου και την αγάπη για την εργασία σου.
Αυτά ελπίζω να θέσουν μια βάση για τον προβληματισμό σου.
Η πληροφορική στην εποχή της AI θα είναι κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει ο κόσμος σήμερα. Μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι το τοπίο θα έχει αλλάξει ριζικά.Οσο και να σου αρεσει η φυσικη δυστυχως η αποκατασταση του φυσικου ειναι αθλια εκτος αν το γυρισεις σε πληροφορικη. Αυτο το διλλημα του ημμυ η φυσικο το ειχαν ατομα και 10-20 χρονια πριν. Οσοι επελεξαν ημμυ βρηκαν επιτοπου δουλεια ενω φυσικη ειχαν θεματα καθως ειναι πολυ περιορισμενη η αγορα εργασιας.
Θα πω μόνο πως αυτή την στιγμή που μιλάμε, τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν τεράστιο πρόβλημα να εξασφαλίσουν εργασία στους αποφοίτους πληροφορικής. Η Silicon Valley έχει υποστεί σοκ.
Όσο για τους φυσικούς: το αρχικό μήνυμα αναφέρεται σε σπουδές γύρω από την Αστροφυσική και το Διάστημα. Κάποιος που το γράφει αυτό προφανώς και δεν εννοεί ότι θα πάρει ένα πτυχίο φυσικής και θα περιμένει να διοριστεί σε ένα σχολείο. Επομένως για τι ακριβώς συζητάμε; Η ιδιοφυία προφανώς θα έχει ραγδαία εξέλιξη σε τοπ επίπεδο. Είμαστε όλοι ιδιοφυείς όμως;;; Φαντασιωνόμαστε μήπως ότι είμαστε; Αυτό είναι κακό αν συμβαίνει.
Ακόμη και στα φροντιστήρια όμως - σε διαβεβαιώνω - υπάρχει έλλειψη ΚΑΛΩΝ φυσικών. Πολλοί παίρνουν πτυχία αλλά δεν έχουν ούτε την υπομονή, ούτε την μεταδοτικότητα, ούτε και την καλή γνώση του αντικειμένου, ώστε να θεωρούνται ικανοί φροντιστές.
Συμπέρασμα: όποιος είναι πραγματικά καλός σε αυτό που επέλεξε θα είναι πιθανότατα και οικονομικά επιτυχημένος. Οι ικανοί ανταμείβονται ως γενικός κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 120 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- elefther1ou_
- Nala
- Corfu kitty
- Unboxholics
- psychoticwaltz
- sophieee
- GeorgePap2003
- Lathy
- Mixalis!
- thewitcher
- ang12_012
- aris65
- Sotiris 12
- abyssiniancat
- Atrlef
- st.krf
- panosT436
- Scandal
- Drscientist
- korlef
- sakplat
- Ilias__
- Entropy24
- jYanniss
- nlt
- sachinidou
- koudounaros
- Alucard
- Kostpapas
- Dkate
- tzoulio
- vaspa
- lichty
- Leo komm
- P.Dam.
- Hased Babis
- redpointer
- Hmmytheos
- Giannismsn
- Ryuzaki
- Steliosgkougkou
- Kate1914
- elcteng
- gravou
- Alex2025
- vint75
- engineerth
- XRY
- Lia 2006
- Startx0
- bibliofagos
- golden_threat
- Popaki123456
- nickd
- Physics 94
- vps
- Vera
- pgn
- MarcoReus
- ileki
- Nasos165
- Annalad
- Eleni123-
- George 1
- antonis97
- Huener
- kei
- phoni
- kele
- Alf
- kotininaa
- marousaki_2
- waakaq
- orestis27
- andreouk
- EFAKIT
- NIKHNIKH
- vtsou1
- Asterias54
- Dimitris462
- MariaApo
- Κλημεντίνη
- 4476
- Xristinaa
- Fwteini69
- zoed
- csg
- katia.m
- nikolakhs2k8
- an12
- Ersa
- Vagelis30
- Xryssa
- Debugging_Demon
- Arvacon
- ManDef
- gianikit
- Maynard
- thenutritionist
- chester20080
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.