Physics 94
Νεοφερμένο μέλος
Ο Physics 94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Η πληροφορική στην εποχή της AI θα είναι κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει ο κόσμος σήμερα. Μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι το τοπίο θα έχει αλλάξει ριζικά.Οσο και να σου αρεσει η φυσικη δυστυχως η αποκατασταση του φυσικου ειναι αθλια εκτος αν το γυρισεις σε πληροφορικη. Αυτο το διλλημα του ημμυ η φυσικο το ειχαν ατομα και 10-20 χρονια πριν. Οσοι επελεξαν ημμυ βρηκαν επιτοπου δουλεια ενω φυσικη ειχαν θεματα καθως ειναι πολυ περιορισμενη η αγορα εργασιας.
Θα πω μόνο πως αυτή την στιγμή που μιλάμε, τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν τεράστιο πρόβλημα να εξασφαλίσουν εργασία στους αποφοίτους πληροφορικής. Η Silicon Valley έχει υποστεί σοκ.
Όσο για τους φυσικούς: το αρχικό μήνυμα αναφέρεται σε σπουδές γύρω από την Αστροφυσική και το Διάστημα. Κάποιος που το γράφει αυτό προφανώς και δεν εννοεί ότι θα πάρει ένα πτυχίο φυσικής και θα περιμένει να διοριστεί σε ένα σχολείο. Επομένως για τι ακριβώς συζητάμε. Η ιδιοφυία προφανώς θα έχει ραγδαία εξέλιξη σε τοπ επίπεδο. Είμαστε όλοι ιδιοφυείς;;;
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 65 μηνύματα.

Στο Φυσικό θα μπορεί να διδαχθείς πολλά μαθήματα που υποτίθεται ότι θα σε κουράσουν , αλλά χρειάζονται για την Αστροφυσική. Πχ ο Ηλεκτρομαγνητισμός χρειάζεται για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική , Τα μαγνητικά πεδία των Αστέρων,τη Μαγνητοϋδροδυναμικη στην Αστροφυσική κλπ, η Θερμοδυναμική για καταστατική εξίσωση Αστέρων,ακτινοβολία Hawking κλπ, η Κυματική και Οπτική στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική,στα Ηλεκτρομαγνητικά και Βαρυτικά Κύματα , Φασματοσκοπία κλπ , ακόμη και η Κβαντομηχανική αν πας σε ποιο Θεωρητική Φυσική πχ Κβαντική Κοσμολογία κλπ. Τα Μαθηματικά μπορεί να είναι πολλά αλλά είναι χρήσιμα όχι γιατί είναι ένα απλό εργαλείο, αλλά γιατί είναι η γλώσσα της Φυσικής. Επιπλέον από το Φυσικό κάνεις την επιστήμη αυτή καθεαυτή (Βασική Έρευνα), σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο (Εφαρμοσμένη ). Επίσης η αεροδιαστημική ασχολείται με την κατασκευή και εκτόξευση διαστημοπλοίων και πυραύλων (εφαρμοσμένο). Τέλος αν όντως σου αρέσει όπως λες πήγαινε Φυσικό, γιατί μετά είναι κρίμα να μετανιώνεις μία ζωή για κάτι που δεν έκανες, ποσό μάλλον όταν αυτό είναι το όνειρο σου. Ρώτα και μένα που τώρα εκπληρώνω το όνειρο μου, δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.

Αν εισαι μαγκας δηλωνεις φυσικο και ψαχνεσαι ΜΟΝΟΣ σου με πληροφορικη ai κλπ καθως το internet εχει απειρες πηγες. Ετσι παιρνεις πτυχιο στα 4 και οχι 5 χρονια που εχει το ημμυ και μπορεις να κανεις τα ιδια ακριβως πραγματα.
Leo komm
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 163 μηνύματα.

AN περιμενεις απο Φυσικο για πληροφορικη, Αi κτλκτλ καηκες, εκτος και αν νομιζεις οτι 1 εξαμηνο γνωριζοντας τα ΠΟΛΥ βασικα της C εισαι καλυμμενος..
Δες το προγραμμα σπουδων του Τμηματος ΑΠΘ (σελ 7,8,9,10) και απο τις γενικες επιλογες του 8 εξαμηνου παρα πολλα δεν γινονται..
Το Φυσικο ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο τμημα με αμφιβολη πια επαγγ. αποκατασταση αλλα..αν σε ενδιαφερει αποκλειστικα και μονο Διαστημα/Αστροφυσικη απλα ειναι ο μονοδρομος.
Απλα να ξερεις, πρεπει να εισαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυ καλος, οχι απλα 'καλος' ή ικανοποιητικα καλος, απλα ...'κορυφη'.
ΚΑι φυσικα μιλαμε για μεταπτυχιακο σε πανεπ του εξωτερικου, πραγμα που μεταφραζεται σε λ7 πολλα να μπορεις να διαθετεις απο πισω.
Για τους υπολοιπους θεωρω πια οτι ως δευτερο πτυχιο ειναι εξαιρετικο ή αν το συνδιασεις με τομεα Υγειας.
Για τα υπολοιπα μονο 'ξυλο & δακρυα' εχει...
Σε εμας παντως οι περισσοτεροι εχω την αισθηση οτι μαλλον το εχουν μετανοιωσει καπως....
Δες το προγραμμα σπουδων του Τμηματος ΑΠΘ (σελ 7,8,9,10) και απο τις γενικες επιλογες του 8 εξαμηνου παρα πολλα δεν γινονται..
Το Φυσικο ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο τμημα με αμφιβολη πια επαγγ. αποκατασταση αλλα..αν σε ενδιαφερει αποκλειστικα και μονο Διαστημα/Αστροφυσικη απλα ειναι ο μονοδρομος.
Απλα να ξερεις, πρεπει να εισαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυ καλος, οχι απλα 'καλος' ή ικανοποιητικα καλος, απλα ...'κορυφη'.
ΚΑι φυσικα μιλαμε για μεταπτυχιακο σε πανεπ του εξωτερικου, πραγμα που μεταφραζεται σε λ7 πολλα να μπορεις να διαθετεις απο πισω.
Για τους υπολοιπους θεωρω πια οτι ως δευτερο πτυχιο ειναι εξαιρετικο ή αν το συνδιασεις με τομεα Υγειας.
Για τα υπολοιπα μονο 'ξυλο & δακρυα' εχει...
Σε εμας παντως οι περισσοτεροι εχω την αισθηση οτι μαλλον το εχουν μετανοιωσει καπως....
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 65 μηνύματα.

Δύσκολο μπορεί να είναι αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Ότι είναι να μάθεις δεν θα το μάθεις σε μια μέρα αλλά σταδιακά σε 4 χρόνια. Αν χτίσεις καλές βάσεις από το 1ο έτος, δεν αφήνεις κενά και διαβάζεις καθημερινά τότε θα βγει μια χαρά. Ειδικά αν σου αρέσει. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ και έτσι ισχύει σε εμένα. Προσωπικά δεν είδα ως τώρα τρομερές δυσκολίες που ακούγονται. Γενικά όμως μπορεί να συναντήσεις δυσκολίες (και που δεν έχει), αλλά αν το αγαπάς και έχεις στόχο δεν τα παρατάς με τίποτα.Το Φυσικο ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο τμημα
Αυτό δεν ισχύει. Με το κατάλληλο μεταπτυχιακό ανοίγονται πολλοί δρόμοιμε αμφιβολη πια επαγγ. αποκατασταση
Σε αυτό συμφωνώΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυ καλος
lichty
Νεοφερμένο μέλος
Η lichty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Μπράβο για τον ενθουσιασμό σου και τη συνειδητότητα. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί που στην πορεία γίνονται μηχανικοί, το αντίθετο πιο σπάνιο ίσως αλλά δεν βρίσκω εμπόδιο. Και στις δύο περιπτώσεις δεδομένη κυρίως η θέληση και χρήσιμη η καθοδήγηση, π.χ. μέσω ενός μεταπτυχιακού. Στους ηλεκτρολόγους δεν προλαβαίνεις να εμβαθύνεις σε κάθε φυσικό φαινόμενο που χρησιμοποιείς και δεν σε βοηθάει να αποκτήσεις μια γενική θεώρηση, αυτό λοιπόν θα το κάνει το μεράκι σου. Στους φυσικούς δεν μαθαίνεις διεξοδικά για συστήματα που καλείται ένας μηχανικός να σχεδίασει, εκεί θα πρέπει να καταπιαστείς μόνη σου μέσω φοιτητικών ομάδων ή πρακτικών. Θα σου πρότεινα να εντοπίσεις ερευνητικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη, να ανοίξεις το LinkedIn και να βρεις προφίλ ερευνητών στα κέντρα αυτά. Δες τις πορείες τους, συνδέσου μαζί τους, εμπνεύσου και από αυτούς. Ξεκινώντας θα σου πρότεινα τον καθηγητή, κύριο Κανάρη Τσίγκανο, αστροφυσικό που έχει γράψει δύο πανέμορφα βιβλία, και τον δραστήριο καθηγητή Κλεομένη Τσιγάνη.Γεια σας! Είμαι Γ λυκείου φέτος θετική κατεύθυνση και ψάχνω λίγο τις σχολές. Πάντα έλεγα φυσικό ΑΠΘ αλλά τώρα και ηλεκτρολόγων μηχανικών ΑΠΘ. Γενικά μαρεσει πάρα πολύ η φυσική κυρίως η αστροφυσική, έχω διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε προγράμματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και γενικά είναι το πάθος μου. Από μικρή ηλικία ήξερα ότι το επάγγελμα που θα κάνω θα έχει σχέση σίγουρα με το διάστημα. Αν δεν περάσω ηλ μηχ απθ σκέφτομαι είναι καλύτερο να δηλώσω φυσικό ΑΠΘ ή ηλ. μηχ. Ξάνθη; 100% μετά θα φύγω εξωτερικό, είτε για μετέπειτα σπουδές είτε για να μεινω. Φοβάμαι ότι αν πάω φυσικό για αστροφυσική θα δυσκολευτω αργότερα και οικονομικά γιατί οι απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να έχεις μια άνετη εντελώς ζωή (όπως έχω ακούσει) και παράλληλα, μου έχουν πει ότι για αστροφυσική σε ερευνητικό επιπεδο θα πρέπει να μετακομίζω συχνά. Μαρεσουν πάρα πολύ τα ταξίδια απλά όχι για να μένω σε διαφορετικά μέρη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα ήθελα να έχω ένα επάγγελμα που δεν θα κάθομαι σε ένα γραφείο στον υπολογιστή όλη μέρα, κάτι το οποίο μπορεί να έχω αν επιλέξω αστροφυσικη. Θέλω δηλαδή να έχω κίνηση μέσα στην ημέρα μου, να φτιάχνω πράγματα. Θεωρώ πως θα μου αρέσει και ηλεκτρολόγων μηχανικών έχω δει τα μαθήματα και σαν αντικείμενο πιστεύω ότι θα μου αρεσει. Συνολικά, θα ήθελα να έχω γενικά μια οικονομική άνεση στη ζωή μου, να μπορώ να κάνω ταξίδια, να ασχολούμαι με το διάστημα και να μην κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα στη δουλειά μου. Αυτοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες νομίζω. Τι πιστεύετε είναι καλύτερο να κάνω;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!
(Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!!)
sachinidou
Νεοφερμένο μέλος
Η Τζένη Σαχινίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.

Καταλαβαίνω για το οικονομικό θέμα ότι δεν θα έπρεπε να με ανησυχεί απλά οι τριγυρω μου γενικά μου επισημαίνουν να το συμπεριλαμβάνω ως έναν μικρό παράγοντα. Συμφωνώ απόλυτα με όλα και κυρίως θα συμφωνήσω πάρα πολύ με αυτό που είπατε ότι όταν κάποιος είναι πραγματικά καλός σε αυτό που θα κάνει θα ανταμειφθεί. Ίσως καλύτερα να δω αυτό που μου αρέσει πραγματικά και να βάλω στόχο να γίνω καλύτερη σε αυτό.Κατ' αρχάς η Αστροφυσική είναι από μόνη της μια τεράστια επιστήμη με πολλές υποεπιστήμες. Για παράδειγμα αστροφυσική είναι και η ηλιακή φυσική αλλά και η φυσική πλανητικών συστημάτων όπως και η θεωρητική αστροφυσική, φυσική μελανών οπών κλπ κλπ κλπ.
Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν όντως σε ενδιαφέρει σοβαρά αυτό το πεδίο. Και αυτό γιατί μπορεί το τμήμα ΗΜΜΥ ΑΠΘ να είναι ένα τμήμα με κύρος αλλά σε οδηγεί σε πολύ διαφορετικές ατραπούς, ενδεχομένως σε εφαρμοσμένες τεχνολογίες που υπηρετούν πειραματικά την αστροφυσική αλλά ΟΧΙ στην ίδια την επιστήμη. Μην τα μπερδεύουμε.
Το τμήμα Φυσικής ΑΠΘ είναι το καλύτερο τμήμα για συναφείς σπουδές στην Ελλάδα διότι διαθέτει ένα πραγματικά αξιόλογο τομέα Αστρονομίας - Αστροφυσικής με μεγάλη παράδοση. Επίσης έχει κορυφαίους επιστήμονες/ διδάσκοντες στα θέματα της Σχετικότητας και των μαθηματικών που είναι για την αστροφυσική ότι οι ρόδες για το αυτοκίνητο. Επιπλέον σαν τμήμα διαθέτει εξαιρετικές διασυνδέσεις για προγράμματα ERASMUS αλλά και στο CERN που μπορούν να ανοίξουν ορίζοντες που δεν διανοείσαι αυτή την στιγμή.
Για να καταλήξω: αν όντως σε ενδιαφέρει σοβαρά ο συγκεκριμένος τομέας της επιστήμης τότε μόνο ένα τμήμα φυσικής θα σου δώσει το υπόβαθρο να προχωρήσεις χωρίς κενά στις σπουδές του αντικειμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Όσο για την αστροφυσική και το ... γραφείο: δε νομίζω ότι οι τεράστιες απαιτήσεις του τομέα θα σε αφήσουν ποτέ σε ένα γραφείο. Κάτι χάνω εδώ. Μιλάμε για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα σε κάτι τόσο high level; Στην επιστημονική και ακαδημαϊκή εξέλιξη το ζήτημα σου θα είναι ο σκληρός ανταγωνισμός από τα - σίγουρα top class - brains των συναδέλφων σου σε όλο τον πλανήτη και όχι η ... ανοία.
Το τμήμα ΗΜΜΥ μπορεί μέσα από διάφορους διαδρόμους να σε οδηγήσει σε τεχνολογική υποστήριξη πειραματικών διαδικασιών ΑΛΛΑ η Αστροφυσική η ίδια είναι κάτι άλλο.
Και ένα σχόλιο για τα χρήματα: με εννέα (9) πλέον τμήματα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα, η εξίσωση μηχανικός=λεφτά δεν επαληθεύεται υποχρεωτικά.
Από την άλλη μία ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα σε οποιαδήποτε πεδίο των φυσικών επιστημών ξεκινά οικονομικά από μία ορισμένη βάση αλλά μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Πάντως κανείς ποτέ δεν έγινε αστροφυσικός για τα λεφτά. Είναι αστείο να συζητάς τα οικονομικά ζητήματα πριν καν αποφασίσεις τι θέλεις. Επίσης υπάρχουν μηχανικοί που έχουν συστήσει πολύ επικερδείς εταιρείες μελετών και κατασκευών και μηχανικοί που έχουν καταστραφεί οικονομικά με καλύτερα πτυχία από τους άλλους.
Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι τα πτυχία και τα διπλώματα δεν δίνουν μισθούς. Τα λεφτά έρχονται με την πραγματική σου αξία, την προσωπικότητα σου και την αγάπη για την εργασία σου.
Αυτά ελπίζω να θέσουν μια βάση για τον προβληματισμό σου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Η πληροφορική στην εποχή της AI θα είναι κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει ο κόσμος σήμερα. Μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι το τοπίο θα έχει αλλάξει ριζικά.
Θα πω μόνο πως αυτή την στιγμή που μιλάμε, τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν τεράστιο πρόβλημα να εξασφαλίσουν εργασία στους αποφοίτους πληροφορικής. Η Silicon Valley έχει υποστεί σοκ.
Όσο για τους φυσικούς: το αρχικό μήνυμα αναφέρεται σε σπουδές γύρω από την Αστροφυσική και το Διάστημα. Κάποιος που το γράφει αυτό προφανώς και δεν εννοεί ότι θα πάρει ένα πτυχίο φυσικής και θα περιμένει να διοριστεί σε ένα σχολείο. Επομένως για τι ακριβώς συζητάμε; Η ιδιοφυία προφανώς θα έχει ραγδαία εξέλιξη σε τοπ επίπεδο. Είμαστε όλοι ιδιοφυείς όμως;;; Φαντασιωνόμαστε μήπως ότι είμαστε; Αυτό είναι κακό αν συμβαίνει.
Ακόμη και στα φροντιστήρια όμως - σε διαβεβαιώνω - υπάρχει έλλειψη ΚΑΛΩΝ φυσικών. Πολλοί παίρνουν πτυχία αλλά δεν έχουν ούτε την υπομονή, ούτε την μεταδοτικότητα, ούτε και την καλή γνώση του αντικειμένου, ώστε να θεωρούνται ικανοί φροντιστές.
Συμπέρασμα: όποιος είναι πραγματικά καλός σε αυτό που επέλεξε θα είναι πιθανότατα και οικονομικά επιτυχημένος. Οι ικανοί ανταμείβονται ως γενικός κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ! Με βάλατε σε σκέψεις για τη φυσική κάτι το οποίο με βοήθησε να θυμηθώ τη μεγάλη αγάπη που έχω για το αντικείμενο και τον ενθουσιασμό που μου δίνει όταν ασχολούμαι με την αστροφυσική (και γενικά φυσική). Σας χιλιο ευχαριστώ για αυτό!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αρχικά! Έχω σκεφτεί να φτιάξω ένα προφίλ στο LinkedIn ώστε να δικτυωθω, και αυτό για τις πρακτικές που είπατε, έχω σίγουρα σκοπό τα καλοκαίρια όσο θα είμαι φοιτήτρια να τα ψάξω και να δω αν μπορώ να παω σε κάποιο ινστιτούτο όπως το max Planck ή οποιοδήποτε άλλο μπορέσω για έρευνα. Τους καθηγητές που αναφέρατε τους έχω ακούσει, έχω παρακολουθήσει και κάτι ομιλίες του κ. Κλεομένη Τσιγανη στο ΑΠΘ και ο συγκεκριμένος φαίνεται απίστευτος καθηγητής. Όταν λέτε να συνδεθώ μαζί τους τι ακριβώς εννοείτε;; Έχω γνωρίσει τον κ. Στεργιούλα από το ΑΠΘ όταν ήμουν τρίτη γυμνασίου και ξέρει κι αυτός το ενδιαφέρον μου γενικά για το αντικείμενο, μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει τύχει να ξανά συναντηθούμε και με θυμόταν, οπότε υποθέτω ότι αυτό είναι μια καλή αρχή.Μπράβο για τον ενθουσιασμό σου και τη συνειδητότητα. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί που στην πορεία γίνονται μηχανικοί, το αντίθετο πιο σπάνιο ίσως αλλά δεν βρίσκω εμπόδιο. Και στις δύο περιπτώσεις δεδομένη κυρίως η θέληση και χρήσιμη η καθοδήγηση, π.χ. μέσω ενός μεταπτυχιακού. Στους ηλεκτρολόγους δεν προλαβαίνεις να εμβαθύνεις σε κάθε φυσικό φαινόμενο που χρησιμοποιείς και δεν σε βοηθάει να αποκτήσεις μια γενική θεώρηση, αυτό λοιπόν θα το κάνει το μεράκι σου. Στους φυσικούς δεν μαθαίνεις διεξοδικά για συστήματα που καλείται ένας μηχανικός να σχεδίασει, εκεί θα πρέπει να καταπιαστείς μόνη σου μέσω φοιτητικών ομάδων ή πρακτικών. Θα σου πρότεινα να εντοπίσεις ερευνητικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη, να ανοίξεις το LinkedIn και να βρεις προφίλ ερευνητών στα κέντρα αυτά. Δες τις πορείες τους, συνδέσου μαζί τους, εμπνεύσου και από αυτούς. Ξεκινώντας θα σου πρότεινα τον καθηγητή, κύριο Κανάρη Τσίγκανο, αστροφυσικό που έχει γράψει δύο πανέμορφα βιβλία, και τον δραστήριο καθηγητή Κλεομένη Τσιγάνη.
Σας ευχαριστώ πραγματικά απίστευτα πολύ για την βοήθεια σας!!!!
Leo komm
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 163 μηνύματα.

Εξαιρετικοί και ο ένας και ο άλλος.. και άνθρωποι που ‘μιλιούνται’ κι χαίρονται να βοηθάνε ..
Στην λίστα βάλε τον Γκόλια (εξαιρετικό παιδί, νεότατος είναι) και το Παντελή Παπαδόπουλο, εξαιρετικός καθηγητής και άνθρωπος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι μην αδικούμε κανένα κατά λάθος, απλά τους παραπάνω τους ‘ξέρω’.
Επίσης οι διαλέξεις μας είναι ανοικτές για οποίον ενδιαφέρεται.
Το επίπεδο ειναι υψηλότατο και γνωριμίες υπάρχουν, απλά πρέπει να είσαι αυτό που λέμε.. ‘πραγματικά καλοσ’ και όχι να νομίζεις ότι είσαι…
Τστ, καλή επιτυχία ότι και να κανείς, απλά να ξέρεις ότι πέραν του νεανικού ενθουσιασμόυ που διαβάζεις από μερικά παιδιά τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν και πολύ πιο δύσκολα (και ναι, ένα ‘καλό μεταπτυχιακο’ ΔΕΝ θα σε σώσει πια.. υπάρχει άπειρος κόσμος έξω με ισοδύναμα ή και καλύτερα προσόντα..)
Θέληση και τύχη θελει
Στην λίστα βάλε τον Γκόλια (εξαιρετικό παιδί, νεότατος είναι) και το Παντελή Παπαδόπουλο, εξαιρετικός καθηγητής και άνθρωπος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι μην αδικούμε κανένα κατά λάθος, απλά τους παραπάνω τους ‘ξέρω’.
Επίσης οι διαλέξεις μας είναι ανοικτές για οποίον ενδιαφέρεται.
Το επίπεδο ειναι υψηλότατο και γνωριμίες υπάρχουν, απλά πρέπει να είσαι αυτό που λέμε.. ‘πραγματικά καλοσ’ και όχι να νομίζεις ότι είσαι…
Τστ, καλή επιτυχία ότι και να κανείς, απλά να ξέρεις ότι πέραν του νεανικού ενθουσιασμόυ που διαβάζεις από μερικά παιδιά τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν και πολύ πιο δύσκολα (και ναι, ένα ‘καλό μεταπτυχιακο’ ΔΕΝ θα σε σώσει πια.. υπάρχει άπειρος κόσμος έξω με ισοδύναμα ή και καλύτερα προσόντα..)
Θέληση και τύχη θελει
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 912 μηνύματα.

Το linkedin είναι για τα σκουπίδια. Με το που βρεις δουλεία καλύτερα να διαγράψεις τον Λογαριασμό.Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αρχικά! Έχω σκεφτεί να φτιάξω ένα προφίλ στο LinkedIn ώστε να δικτυωθω, και αυτό για τις
Δυστιχώς στο Max Planck έχουν γίνει διαφορά περιστατικά κακοποιήσης των ερευνητριών.πρακτικές που είπατε, έχω σίγουρα σκοπό τα καλοκαίρια όσο θα είμαι φοιτήτρια να τα ψάξω και να δω αν μπορώ να παω σε κάποιο ινστιτούτο όπως το max Planck ή οποιοδήποτε άλλο μπορέσω για έρευνα. Τους καθηγητές που αναφέρατε τους έχω
) και το Παντελή Παπαδόπουλο, εξαιρετικός καθηγητής
Έχει καμιά σχέση με αυτόν που έχει την Husqvarna? Χαχα.
lichty
Νεοφερμένο μέλος
Η lichty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Συνέχισε να αναζητάς και για όλους με λίγες ευνοϊκές συγκυρίες υπάρχει η κατάλληλη θέση. Και τίποτα δεν πάει χαμένο. Διαφύλαξε καλά όλες τις καίριες γνωριμίες που έχεις κάνει και θα κάνεις, να τις θυμάσαι, φυσικά στη ζωή ενός ερευνητή υπάρχουν χίλιες προκλήσεις, αλλά με σωστούς και καθοδηγητικούς ανθρώπους και περιβάλλον, όλα ξεπερνιούνται.Καταλαβαίνω για το οικονομικό θέμα ότι δεν θα έπρεπε να με ανησυχεί απλά οι τριγυρω μου γενικά μου επισημαίνουν να το συμπεριλαμβάνω ως έναν μικρό παράγοντα. Συμφωνώ απόλυτα με όλα και κυρίως θα συμφωνήσω πάρα πολύ με αυτό που είπατε ότι όταν κάποιος είναι πραγματικά καλός σε αυτό που θα κάνει θα ανταμειφθεί. Ίσως καλύτερα να δω αυτό που μου αρέσει πραγματικά και να βάλω στόχο να γίνω καλύτερη σε αυτό.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ! Με βάλατε σε σκέψεις για τη φυσική κάτι το οποίο με βοήθησε να θυμηθώ τη μεγάλη αγάπη που έχω για το αντικείμενο και τον ενθουσιασμό που μου δίνει όταν ασχολούμαι με την αστροφυσική (και γενικά φυσική). Σας χιλιο ευχαριστώ για αυτό!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αρχικά! Έχω σκεφτεί να φτιάξω ένα προφίλ στο LinkedIn ώστε να δικτυωθω, και αυτό για τις πρακτικές που είπατε, έχω σίγουρα σκοπό τα καλοκαίρια όσο θα είμαι φοιτήτρια να τα ψάξω και να δω αν μπορώ να παω σε κάποιο ινστιτούτο όπως το max Planck ή οποιοδήποτε άλλο μπορέσω για έρευνα. Τους καθηγητές που αναφέρατε τους έχω ακούσει, έχω παρακολουθήσει και κάτι ομιλίες του κ. Κλεομένη Τσιγανη στο ΑΠΘ και ο συγκεκριμένος φαίνεται απίστευτος καθηγητής. Όταν λέτε να συνδεθώ μαζί τους τι ακριβώς εννοείτε;; Έχω γνωρίσει τον κ. Στεργιούλα από το ΑΠΘ όταν ήμουν τρίτη γυμνασίου και ξέρει κι αυτός το ενδιαφέρον μου γενικά για το αντικείμενο, μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει τύχει να ξανά συναντηθούμε και με θυμόταν, οπότε υποθέτω ότι αυτό είναι μια καλή αρχή.
Σας ευχαριστώ πραγματικά απίστευτα πολύ για την βοήθεια σας!!!!
Να συνδεθείς στο LinkedIn εννοώ απλώς να μη διστάσεις να κάνεις connect μαζί τους, ώστε ο μεν αλγόριθμος να σου βγάζει σχετικά προφίλ, να παίρνεις ερεθίσματα από αυτά που ανεβάζουν και όταν έρθει η ώρα φυσικά να απευθυνθείς προσωπικά σε αυτούς.
Και όσον αναφορά τις σπουδές, ψάξε 10,20,30 προφίλ, δες τις σπουδές τους, την πορεία τους, όλα αυτά είναι πιθανά, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί εξίσου να γίνει.
Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, δες με τι ασχολείται ένας μηχανικός στο πεδίο της αστροφυσικής και ένας καθαρός φυσικός.
Αφήνω αυτό το link, ίσως για κάποια άλλη χρονιά να σε ενδιαφέρει αυτό, https://sites.google.com/inaf.it/scuola-gianni-tofani-2025/spettra-2025, ή κάποια άλλη παρόμοια εμπειρία.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.902 μηνύματα.

Εαν δεν είσαι σίγουρη μεταξύ ημμυ και φυσικού επέλεξε φυσικό και μετά απλά κάνε ένα μεταπτυχιακό.
Η μετατροπή για να δουλέψεις σε έναν κλάδο της μιας ή της άλλης επιστήμης δεν είναι ακατόρθωτη.
Elon Musk -> Ξεκίνησε ως φυσικός, ασχολήθηκε με την μηχανική & την τεχνολογία(SpaceX, Tesla κτλπ.).
Jeff Bezos -> Ξεκίνησε ως φυσικός, ασχολήθηκε με την τεχνολογία(Amazon).
Paul Dirac -> Ξεκίνησε ως ημμυ, δεν έβρισκε δουλειά, και στράφηκε στα μαθηματικά. Πήρε PhD στην φυσική και νόμπελ στην φυσική. Ένας απο τους σπουδαιότερους θεωρητικούς φυσικούς.
John Bardeen -> Ξεκίνησε ως ημμυ, πήρε PhD στην φυσική στερεάς κατάστασης και κέρδισε δύο νόμπελ φυσικής.
Η επιλογή εξαρτάται απο την ιδιοσυγκρασία σου. Εαν το να βλέπεις εφαρμογές είναι σημαντικό για εσένα, τότε πας ημμυ. Εαν η εστίαση στην καθαρή φυσική είναι πιο σημαντική για εσένα, πας φυσικό.
Γενικά η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως ο φυσικός μελετάει την φύση και τους νόμους που την διέπουν, ενώ ο μηχανικός αξιοποιεί αυτή την γνώση για να σχεδιάσει συστήματα που εξυπηρετούν μια ανθρώπινη ανάγκη. Για αυτό πολλές φορές παρατηρούμε πως ένας φυσικός ανακαλύπτει ένα νέο φαινόμενο, ή μια συσκευή αλλά μετά συνεχίζει σε κάτι άλλο. Στην συνέχεια ένας μηχανικός παίρνει αυτή την γνώση, την μελετάει και βρίσκει τρόπους να την ενσωματώσει ή να την τροποποιήσει για να βελτιώσει την απόδοση συστημάτων ή να δημιουργήσει καινούρια που δεν ήταν προηγουμένως εφτικά.
Θεωρητικά υπάρχει διαχωρισμός, αλλά στην πράξη συχνά βλέπουμε κόσμο να αλλάζει απο το ένα πεδίο στο άλλο, ανάλογα με το τι είδους πρόβλημα του κινεί το ενδιαφέρον. Η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων δεν καθορίζεται απο το πτυχίο προφανώς. Μπορείς να είσαι μηχανικός και να σε ενδιαφέρει ένα θεωρητικό πρόβλημα. Μπορείς να είσαι φυσικός και να σε ενδιαφέρει ένα πρακτικό/τεχνολογικό πρόβλημα. Όλα είναι αποδεκτά εφόσον σου εξάπτουν την περιέργεια και προσφέρεις κάτι χρήσιμο στην κοινωνία είτε υλικά είτε και πνευματικά.
Η μετατροπή για να δουλέψεις σε έναν κλάδο της μιας ή της άλλης επιστήμης δεν είναι ακατόρθωτη.
Elon Musk -> Ξεκίνησε ως φυσικός, ασχολήθηκε με την μηχανική & την τεχνολογία(SpaceX, Tesla κτλπ.).
Jeff Bezos -> Ξεκίνησε ως φυσικός, ασχολήθηκε με την τεχνολογία(Amazon).
Paul Dirac -> Ξεκίνησε ως ημμυ, δεν έβρισκε δουλειά, και στράφηκε στα μαθηματικά. Πήρε PhD στην φυσική και νόμπελ στην φυσική. Ένας απο τους σπουδαιότερους θεωρητικούς φυσικούς.
John Bardeen -> Ξεκίνησε ως ημμυ, πήρε PhD στην φυσική στερεάς κατάστασης και κέρδισε δύο νόμπελ φυσικής.
Η επιλογή εξαρτάται απο την ιδιοσυγκρασία σου. Εαν το να βλέπεις εφαρμογές είναι σημαντικό για εσένα, τότε πας ημμυ. Εαν η εστίαση στην καθαρή φυσική είναι πιο σημαντική για εσένα, πας φυσικό.
Γενικά η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως ο φυσικός μελετάει την φύση και τους νόμους που την διέπουν, ενώ ο μηχανικός αξιοποιεί αυτή την γνώση για να σχεδιάσει συστήματα που εξυπηρετούν μια ανθρώπινη ανάγκη. Για αυτό πολλές φορές παρατηρούμε πως ένας φυσικός ανακαλύπτει ένα νέο φαινόμενο, ή μια συσκευή αλλά μετά συνεχίζει σε κάτι άλλο. Στην συνέχεια ένας μηχανικός παίρνει αυτή την γνώση, την μελετάει και βρίσκει τρόπους να την ενσωματώσει ή να την τροποποιήσει για να βελτιώσει την απόδοση συστημάτων ή να δημιουργήσει καινούρια που δεν ήταν προηγουμένως εφτικά.
Θεωρητικά υπάρχει διαχωρισμός, αλλά στην πράξη συχνά βλέπουμε κόσμο να αλλάζει απο το ένα πεδίο στο άλλο, ανάλογα με το τι είδους πρόβλημα του κινεί το ενδιαφέρον. Η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων δεν καθορίζεται απο το πτυχίο προφανώς. Μπορείς να είσαι μηχανικός και να σε ενδιαφέρει ένα θεωρητικό πρόβλημα. Μπορείς να είσαι φυσικός και να σε ενδιαφέρει ένα πρακτικό/τεχνολογικό πρόβλημα. Όλα είναι αποδεκτά εφόσον σου εξάπτουν την περιέργεια και προσφέρεις κάτι χρήσιμο στην κοινωνία είτε υλικά είτε και πνευματικά.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.

Βασικα η φυσικη ειναι μια ωριμη επιστημη υπαρχει εδω και αιωνες και εχουν ανακαλυφθει τα πιο πολλα πραγματα. Η πληροφορικη ειδικα με το ai δεν εχει ωριμασει και δεν ξερουμε ποτε θα το κανει.
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 33 μηνύματα.

Εχω την εντύπωση ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση για επαγγέλματα τους προτρέπεις να πάνε πληροφορική
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 912 μηνύματα.

Not Shit Sherlock!Εχω την εντύπωση ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση για επαγγέλματα τους προτρέπεις όλους να πάνε πληροφορική
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.502 μηνύματα.

Δεν ξέρω για τα άλλα τμήματα, όμως για το Φυσικό του ΕΚΠΑ κάνεις μεγάλο λάθος.Απ οτι ξερω κανενα τμημα φυσικης δεν διδασκει αστροφυσικη.
Το εκπα ειχε ενα μεταπτυχιακο αστροφυσικης το οποιο δεν ξερω αν το τρεχει ακομα.
Καλα ολα αυτα ειναι ευκολα να διαπιστωθουν.
1) Στο Δ εξάμηνο υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα "Εισαγωγή στην Αστροφυσική"
2) Υπάρχουν οι κατευθύνσεις. Η κατεύθυνση Αστροφυσικής στο Ζ εξάμηνο έχει τα υποχρεωτικά μαθήματα: Φυσική των Αστέρων , Αστροφυσικά Ρευστά , Εργαστήριο Κατεύθυνσης Αστροφυσικής , και μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης: Αστροφυσική́ Υψηλών Ενεργειών , Διαστημική και Ηλιακή Φυσική , Γενική́ Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογία .
3) Στο Η εξάμηνο της κατεύθυνσης Αστροφυσικής έχουμε μαθήματα: Αστροφυσική πλάσματος, Γαλαξίες , Αστρικά συστήματα , Μη γραμμικά δυναμικά συστήματα , Τεχνικές Παρατήρησης και Επεξεργασίας Δεδομένων στην Αστροφυσική.
4) Ασφαλώς υπάρχει στο ΕΚΠΑ και τρέχει διετές Μεταπτυχιακό Αστροφυσικής.
5) Τα παραπάνω δεν είναι επτασφράγιστα μυστικά, είναι εύκολα να διαπιστωθούν καθώς υπάρχουν στον οδηγό σπουδών:
Φυσικό ΕΚΠΑ: Μαθήματα ανά Εξάμηνο
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.472 μηνύματα.

Ναι το ειδαΔεν ξέρω για τα άλλα τμήματα, όμως για το Φυσικό του ΕΚΠΑ κάνεις μεγάλο λάθος.
1) Στο Δ εξάμηνο υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα "Εισαγωγή στην Αστροφυσική"
2) Υπάρχουν οι κατευθύνσεις. Η κατεύθυνση Αστροφυσικής στο Ζ εξάμηνο έχει τα υποχρεωτικά μαθήματα: Φυσική των Αστέρων , Αστροφυσικά Ρευστά , Εργαστήριο Κατεύθυνσης Αστροφυσικής , και μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης: Αστροφυσική́ Υψηλών Ενεργειών , Διαστημική και Ηλιακή Φυσική , Γενική́ Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογία .
3) Στο Η εξάμηνο της κατεύθυνσης Αστροφυσικής έχουμε μαθήματα: Αστροφυσική πλάσματος, Γαλαξίες , Αστρικά συστήματα , Μη γραμμικά δυναμικά συστήματα , Τεχνικές Παρατήρησης και Επεξεργασίας Δεδομένων στην Αστροφυσική.
4) Ασφαλώς υπάρχει στο ΕΚΠΑ και τρέχει διετές Μεταπτυχιακό Αστροφυσικής.
5) Τα παραπάνω δεν είναι επτασφράγιστα μυστικά, είναι εύκολα να διαπιστωθούν καθώς υπάρχουν στον οδηγό σπουδών:
Φυσικό ΕΚΠΑ: Μαθήματα ανά Εξάμηνο
Καλα το φυσικο εκπα εκτος απο ωραιο κτηριο και κυλικειο πρεπει να ειναι και τρελη αγαπη αφου δινει κατεύθυνση με μαθηματα ενος εξαμηνου.
Θα παω να μπουρλοτιασω τις αλλες που θελουν 3 εξαμηνα και τα πολυτεχνεια που θελουν 4-5 εξαμηνα για κατεύθυνση..καλα αυτα θα παρουν ενισχυμένα γκαζακια. χαζα ειναι.
nlt
Νεοφερμένο μέλος
Ο nlt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Λοιπόν επειδή γράφονται διάφορα και πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια καθόσον προσπαθούν να υποβιβάσουν την επιστήμη της Φυσικής στο ανθρώπινο μέτρο. Η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν είναι δικηγόρος, δικαστής, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, γιατρός, πωλητής ρούχων σε κατάστημα, φούρναρης, πωλητής αυτοκινήτων κλπ Όλα αυτά έχουν περιορισμούς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Άγονται και φέρονται από αυτήν. Αναδύθηκαν σαν ανάγκη της ανθρώπινης κοινωνίας. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αυτό τα κάνει πολύ περιοριστικά και πεζά. Αν γίνεις πχ Πολιτικός Μηχανικός στην κοινωνία τι νομίζεις ότι θα κάνεις; Επιστήμη; Κάνεις λάθος. Θα μάθεις έναν τυφλοσούρτη σχετικά με το τεχνικό μέρος της δουλειάς σου και μετά θα ασχολείσαι όλη μέρα με τελείως πεζά πράγματα όπως τις διατάξεις για τα αυθαίρετα κλπ. Αντιθέτως η Φθσική και τα μαθηματικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Ένας καθηγητής μου που έφυγε άδοξα μας έλεγε πάντα ότι η Φυσική δεν είναι δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Είναι πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και αυτό είναι που την κάνει γοητευτική.
Αν θέλεις να μάθεις Φυσική φυσικά θα σπουδάσεις Φυσική. Σαν Μηχανικός θα είναι πιο περιοριστικά τα πράγματα. Δεν θα έχεις την εικόνα όλης της επιστήμης αλλά μέρος αυτής και μάλιστα για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς. Επίσης για να γίνεις Αστροφυσικός θα σπουδάσεις Φυσική όπως κάποιος για να γίνει Νευρολόγος θα σπουδάσει γιατρός. Απλά τα πράγματα ώς εδώ.
Η Φυσική και τα Μαθηματικά είναι πολύ πιο global και ανοιχτά και δεν σου περιορίζουν τον τρόπο σκέψης σου όπως του Μηχανικού. Μια ανακάλυψη στη Φυσική αλλάζει όλο τον κόσμο για πάντα και μάλιστα με ριζικό και θεμελιώδη τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Μηχανική που μια ανακάλυψη είναι πιο περιοριστική. Εξαντλείται γρήγορα. Μάλιστα δεν επηρεάζει καθόλου θεμελιώδη ερωτήματα του ανθρώπου. Για αυτό το λόγο η Φυσική και τα Μαθηματικά θεωρούνται θεμελιώδεις επιστήμες. Η βασίλισσα και ο βασιλιάς των επιστημών. Από αυτές ξεκινάνε όλα. Είναι οι πιο γοητευτικές επιστήμες καθόσον συνδυάζουν το αφηρημένο με το εφαρμοσμένο. Συνδυάζουν απαντήσεις για την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα τα συνδέουν με βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου!!! Η Μηχανική όπως είναι κατανοητό δεν μπορεί να σχετιστεί με υπαρξιακά θέματα. Θα ήταν από αδέξιο έως και αστείο. Αλλά θα ήταν και άδικο για την Μηχανική να γίνει μια τέτοια σύγκριση γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της αλλά για τους ίδιους λόγους την κάνει και λιγότερο γοητευτική. Ο ίδιος καθηγητής που ανέφερα πριν μας έλεγε ότι ελλείψει ειδικού ο Φυσικός έχει τον πρώτο λόγο. Η Φυσική χωράει εκεί που δεν πάει ανθρώπου νους (να φανταστείς ότι υπάρχει ερεύνα σε εξέλιξη για κβαντικές λειτουργίες στον εγκέφαλο!!!).
Τώρα ωραία όλα τα παραπάνω αλλά υπάρχει και το πεζό καθημερινό της επιβίωσης. Και εδώ τα πράγματα είναι απλά όμως. Αν είσαι ιδιοφυία ή αν η αγάπη σου για τα θεμελιώδη σε έχει κατακλύσει και έχεις σκοπό να αφοσιωθείς σε σημείο καλογερικής θα σου έλεγα να σπουδάσεις Φυσική ή Μαθηματικά. Αν όχι τότε Μηχανικός.
Σαν μηχανικός δεν θα σου υποκλιθεί ποτέ ο κόσμος για αυτά που ασχολείσαι και για αυτά που ενδεχομένως θα προσφέρεις στην κοινωνία για τους λόγους που αναφέραμε. Δεν θα σε γράψει ποτέ η ιστορία ούτε τα θεμελιώδη βιβλία είτε είσαι καλός στη δουλειά σου είτε όχι. Όμως σε μεγάλο βαθμό θα έχεις μια καλή ζωή οικονομικά.
Στη Φυσική οι πιθανότητες να ζήσεις καλά όπως ενδεχόμενα σαν μηχανικός είναι λιγότερες. Ανα σκεφτείς μάλιστα ότι είναι πολύ ζόρικο να ολοκληρώσεις το πρόγρμαμα σπουδών ακόμα και με τη βάση τότε το κάνει ακόμα λιγότερο δελεαστικό (αν και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που του δίνει και αξία).
Όμως για να μην είμαστε άδικοι με το πτυχίο της Φυσικής ή των Μαθηματικών εξαιτίας της καθολικότητας που εκπέμπουν, των πολύ σημαντικών βάσεων που θέτουν, του τρόπου σκέψης που αναπτύσεις μπορείς να κάνεις εκπληκτικά και φευγάτα μεταπτυχιακά και να έχεις μια πολύ καλή πορεία εφάμιλλη ή και καλύτερη ενός μηχανικού. Αλλά το ερώτημα δεν ή σύκγριση αλλά τι σου αρέσει.
Επίσης όταν συγκρίνεις τους λιγότερο εμπνευσμένους Φυσικούς (της σειράς-πλέμπα) με τους αντίστοιχους Μηχανικούς τότε ναί έχεις πρόβλημα στην πορεία της επιβίωσης. Όταν όμως η σύγκριση πάει στα ανώτερα κλιμάκια εκεί η Φυσική γίνεται βασίλισσα. Ένας εμπνευσμένος Φυσικός θα γραφτεί στην Ιστορία με μεγάλα γράμματα και με μεγάλη οικονομική δύναμη κάτι που δεν θα ισχύει το ίδιο για έναν μηχανικό (πολύ όμως από αυτούς που ασχολούνται με τις θεμελιώσεις επιστήμες έχουν προσπεράσει το ερώτημα των οικονομικών απολαβών εξαιτίας της έντονης λάμψης της επιστήμης τους που επισκιάζει τα πάντα!).
Εν τέλει. Αν πιστεύεις ότι θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και ότι είσαι γεννημένη για τη Φυσική και Μαθηματικά ή ότι σε κυριεύει και σε συναρπάζει αυτή η μοναδική καθολικότητα της Φυσικής και των Μαθηματικών τότε ναι πήγαινε και δεν θα βγεις χαμένη. Μην κοιτάς την πλέμπα που περνάει σε αυτά τα τμήματα. Χαμηλή βάση εισαγωγής δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Υπάρχουν και αυτοί αλλά αυτοί απλά πέρασαν εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει. Αλλά ακόμα κι έστι κάποιοι από αυτούς ενυπωσιάστηκαν με την επιστήμη στην πορεία τους μέσα στο Πανεπιστήμιο και μεταμορφώθηκαν από αδέξια και άσχημα παπάκια σε κύκνους!! Επίσης να ξέρεις ότι πολύ συχνά οι πρώτοι των πρώτων πηγαίνουν σε αυτά τα τμήματα. Κοίτα με τι βαθμούς περνάνε οι πρώτοι σε αυτές τις σχολές. Θα ξαφνιαστείς. Θα μπορούσαν να περάσουν σε οποιαδήποτε σχολή και μάλιστα πρώτοι κι όμως επιλέγουν τα καθαρά Μαθηματικά ή την Φυσική. Αυτοί να ξέρεις είναι ταγμένοι και η πορεία τους θα είναι πολύ πιο συναρπαστική από το να γίνονταν απλά και στερεότυπα Μηχανικοί.
Αν όμως έχεις την παραμικρή αμφιβολία τότε θα πρέπει να πάρεις μια πιο στερεότυπη απόφαση για να είσαι πιο σίγουρη. Οπότε το μηχανικός είναι μονόδρομος.
Τέλος να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά τι σου αρέσει. Αν είσαι καλός σε αυτό που σου αρέσει οτιδήποτε και αν είναι αυτό τότε χαμένος δεν θα βγείς. ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Θέσε το ερώτημα: Σε ενδιαφέρει σαν μηχανικός να κάνεις μια στερεότυπη δουλειά που θα αναπτύσσεις κάτι για έναν πελάτη σου ή για πελάτη της εταιρείας που θα δουλεύεις πχ να κάνεις μελέτη για εγκατάσταση ψύξης θέρμανσης σε ένα κτήριο και θα πληρώνεσαι βέβαια καλά; Ή σε "τρώνε" πιο θεμελιώδη ερωτήματα; Εγώ μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου το ερώτημα αυτό το είχα θέσει και με είχε πιάσει κατάθλιψη! Αλλά μιλάω για τον εαυτό μου. Για άλλους που προτεραιότητα έχει περισσότερο το χρήμα τα πράγματα είναι πιο απλά.
Αν θέλεις να μάθεις Φυσική φυσικά θα σπουδάσεις Φυσική. Σαν Μηχανικός θα είναι πιο περιοριστικά τα πράγματα. Δεν θα έχεις την εικόνα όλης της επιστήμης αλλά μέρος αυτής και μάλιστα για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς. Επίσης για να γίνεις Αστροφυσικός θα σπουδάσεις Φυσική όπως κάποιος για να γίνει Νευρολόγος θα σπουδάσει γιατρός. Απλά τα πράγματα ώς εδώ.
Η Φυσική και τα Μαθηματικά είναι πολύ πιο global και ανοιχτά και δεν σου περιορίζουν τον τρόπο σκέψης σου όπως του Μηχανικού. Μια ανακάλυψη στη Φυσική αλλάζει όλο τον κόσμο για πάντα και μάλιστα με ριζικό και θεμελιώδη τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Μηχανική που μια ανακάλυψη είναι πιο περιοριστική. Εξαντλείται γρήγορα. Μάλιστα δεν επηρεάζει καθόλου θεμελιώδη ερωτήματα του ανθρώπου. Για αυτό το λόγο η Φυσική και τα Μαθηματικά θεωρούνται θεμελιώδεις επιστήμες. Η βασίλισσα και ο βασιλιάς των επιστημών. Από αυτές ξεκινάνε όλα. Είναι οι πιο γοητευτικές επιστήμες καθόσον συνδυάζουν το αφηρημένο με το εφαρμοσμένο. Συνδυάζουν απαντήσεις για την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα τα συνδέουν με βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου!!! Η Μηχανική όπως είναι κατανοητό δεν μπορεί να σχετιστεί με υπαρξιακά θέματα. Θα ήταν από αδέξιο έως και αστείο. Αλλά θα ήταν και άδικο για την Μηχανική να γίνει μια τέτοια σύγκριση γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της αλλά για τους ίδιους λόγους την κάνει και λιγότερο γοητευτική. Ο ίδιος καθηγητής που ανέφερα πριν μας έλεγε ότι ελλείψει ειδικού ο Φυσικός έχει τον πρώτο λόγο. Η Φυσική χωράει εκεί που δεν πάει ανθρώπου νους (να φανταστείς ότι υπάρχει ερεύνα σε εξέλιξη για κβαντικές λειτουργίες στον εγκέφαλο!!!).
Τώρα ωραία όλα τα παραπάνω αλλά υπάρχει και το πεζό καθημερινό της επιβίωσης. Και εδώ τα πράγματα είναι απλά όμως. Αν είσαι ιδιοφυία ή αν η αγάπη σου για τα θεμελιώδη σε έχει κατακλύσει και έχεις σκοπό να αφοσιωθείς σε σημείο καλογερικής θα σου έλεγα να σπουδάσεις Φυσική ή Μαθηματικά. Αν όχι τότε Μηχανικός.
Σαν μηχανικός δεν θα σου υποκλιθεί ποτέ ο κόσμος για αυτά που ασχολείσαι και για αυτά που ενδεχομένως θα προσφέρεις στην κοινωνία για τους λόγους που αναφέραμε. Δεν θα σε γράψει ποτέ η ιστορία ούτε τα θεμελιώδη βιβλία είτε είσαι καλός στη δουλειά σου είτε όχι. Όμως σε μεγάλο βαθμό θα έχεις μια καλή ζωή οικονομικά.
Στη Φυσική οι πιθανότητες να ζήσεις καλά όπως ενδεχόμενα σαν μηχανικός είναι λιγότερες. Ανα σκεφτείς μάλιστα ότι είναι πολύ ζόρικο να ολοκληρώσεις το πρόγρμαμα σπουδών ακόμα και με τη βάση τότε το κάνει ακόμα λιγότερο δελεαστικό (αν και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που του δίνει και αξία).
Όμως για να μην είμαστε άδικοι με το πτυχίο της Φυσικής ή των Μαθηματικών εξαιτίας της καθολικότητας που εκπέμπουν, των πολύ σημαντικών βάσεων που θέτουν, του τρόπου σκέψης που αναπτύσεις μπορείς να κάνεις εκπληκτικά και φευγάτα μεταπτυχιακά και να έχεις μια πολύ καλή πορεία εφάμιλλη ή και καλύτερη ενός μηχανικού. Αλλά το ερώτημα δεν ή σύκγριση αλλά τι σου αρέσει.
Επίσης όταν συγκρίνεις τους λιγότερο εμπνευσμένους Φυσικούς (της σειράς-πλέμπα) με τους αντίστοιχους Μηχανικούς τότε ναί έχεις πρόβλημα στην πορεία της επιβίωσης. Όταν όμως η σύγκριση πάει στα ανώτερα κλιμάκια εκεί η Φυσική γίνεται βασίλισσα. Ένας εμπνευσμένος Φυσικός θα γραφτεί στην Ιστορία με μεγάλα γράμματα και με μεγάλη οικονομική δύναμη κάτι που δεν θα ισχύει το ίδιο για έναν μηχανικό (πολύ όμως από αυτούς που ασχολούνται με τις θεμελιώσεις επιστήμες έχουν προσπεράσει το ερώτημα των οικονομικών απολαβών εξαιτίας της έντονης λάμψης της επιστήμης τους που επισκιάζει τα πάντα!).
Εν τέλει. Αν πιστεύεις ότι θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και ότι είσαι γεννημένη για τη Φυσική και Μαθηματικά ή ότι σε κυριεύει και σε συναρπάζει αυτή η μοναδική καθολικότητα της Φυσικής και των Μαθηματικών τότε ναι πήγαινε και δεν θα βγεις χαμένη. Μην κοιτάς την πλέμπα που περνάει σε αυτά τα τμήματα. Χαμηλή βάση εισαγωγής δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Υπάρχουν και αυτοί αλλά αυτοί απλά πέρασαν εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει. Αλλά ακόμα κι έστι κάποιοι από αυτούς ενυπωσιάστηκαν με την επιστήμη στην πορεία τους μέσα στο Πανεπιστήμιο και μεταμορφώθηκαν από αδέξια και άσχημα παπάκια σε κύκνους!! Επίσης να ξέρεις ότι πολύ συχνά οι πρώτοι των πρώτων πηγαίνουν σε αυτά τα τμήματα. Κοίτα με τι βαθμούς περνάνε οι πρώτοι σε αυτές τις σχολές. Θα ξαφνιαστείς. Θα μπορούσαν να περάσουν σε οποιαδήποτε σχολή και μάλιστα πρώτοι κι όμως επιλέγουν τα καθαρά Μαθηματικά ή την Φυσική. Αυτοί να ξέρεις είναι ταγμένοι και η πορεία τους θα είναι πολύ πιο συναρπαστική από το να γίνονταν απλά και στερεότυπα Μηχανικοί.
Αν όμως έχεις την παραμικρή αμφιβολία τότε θα πρέπει να πάρεις μια πιο στερεότυπη απόφαση για να είσαι πιο σίγουρη. Οπότε το μηχανικός είναι μονόδρομος.
Τέλος να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά τι σου αρέσει. Αν είσαι καλός σε αυτό που σου αρέσει οτιδήποτε και αν είναι αυτό τότε χαμένος δεν θα βγείς. ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Θέσε το ερώτημα: Σε ενδιαφέρει σαν μηχανικός να κάνεις μια στερεότυπη δουλειά που θα αναπτύσσεις κάτι για έναν πελάτη σου ή για πελάτη της εταιρείας που θα δουλεύεις πχ να κάνεις μελέτη για εγκατάσταση ψύξης θέρμανσης σε ένα κτήριο και θα πληρώνεσαι βέβαια καλά; Ή σε "τρώνε" πιο θεμελιώδη ερωτήματα; Εγώ μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου το ερώτημα αυτό το είχα θέσει και με είχε πιάσει κατάθλιψη! Αλλά μιλάω για τον εαυτό μου. Για άλλους που προτεραιότητα έχει περισσότερο το χρήμα τα πράγματα είναι πιο απλά.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος

Έτσι ακριβώς. Πραγματικά τα είπες με το όνομα τους! Τα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών είναι πολύ υποβαθμισμένα και μόνο αυτό δεν τους αξίζει. Συμφωνώ αν όχι με όλα σίγουρα με τα περισσότερα από όσα είπες.Λοιπόν επειδή γράφονται διάφορα και πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια καθόσον προσπαθούν να υποβιβάσουν την επιστήμη της Φυσικής στο ανθρώπινο μέτρο. Η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν είναι δικηγόρος, δικαστής, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, γιατρός, πωλητής ρούχων σε κατάστημα, φούρναρης, πωλητής αυτοκινήτων κλπ Όλα αυτά έχουν περιορισμούς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Άγονται και φέρονται από αυτήν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Αναδύθηκαν σαν ανάγκη της ανθρώπινης κοινωνίας. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αυτό τα κάνει πολύ περιοριστικά και πεζά. Αν γίνεις πχ Πολιτικός Μηχανικός στην κοινωνία τι νομίζεις ότι θα κάνεις; Επιστήμη; Κάνεις λάθος. Θα μάθεις έναν τυφλοσούρτη σχετικά με το τεχνικό μέρος της δουλειάς σου και μετά θα ασχολείσαι όλη μέρα με τελείως πεζά πράγματα όπως τις διατάξεις για τα αυθαίρετα κλπ. Ένας καθηγητής μου που έφυγε άδοξα μας έλεγε πάντα ότι η Φυσική δεν είναι δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Είναι πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και αυτό είναι που την κάνει γοητευτική.
Στη Φυσική οι πιθανότητες να ζήσεις καλά όπως ενδεχόμενα σαν μηχανικός είναι λιγότερες.
Όμως για να μην είμαστε άδικοι με το πτυχίο της Φυσικής ή των Μαθηματικών εξαιτίας της καθολικότητας που εκπέμπουν μπορείς να κάνεις εκπληκτικά και φευγάτα μεταπτυχιακά και να έχεις μια πολύ καλή πορεία εφάμιλλη ή και καλύτερη ενός μηχανικού. Αλλά το ερώτημα δεν ή σύκγριση αλλά τι σου αρέσει.
Επίσης όταν συγκρίνεις τους λιγότερο εμπνευσμένους Φυσικούς (της σειράς-πλέμπα) με τους αντίστοιχους Μηχανικούς τότε ναί έχεις πρόβλημα στην πορεία της επιβίωσης. Όταν όμως η σύγκριση πάει στα ανώτερα κλιμάκια εκεί η Φυσική γίνεται βασίλισσα. Ένας εμπνευσμένος Φυσικός θα γραφτεί στην Ιστορία με μεγάλα γράμματα και με μεγάλη οικονομική δύναμη κάτι που δεν θα ισχύει το ίδιο για έναν μηχανικό (πολύ όμως από αυτούς που ασχολούνται με τις θεμελιώσεις επιστήμες έχουν προσπεράσει το ερώτημα των οικονομικών απολαβών εξαιτίας της έντονης λάμψης της επιστήμης τους που επισκιάζει τα πάντα!). Σε έναν εμπνευσμένο μηχανικό αντίστοιχα δεν υπάρχουν συνήθως τέτοιες ριζικές και θεμελιώδεις πορείες.
Εν τέλει. Αν πιστεύεις ότι θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και ότι είσαι γεννημένη για τη Φυσική και Μαθηματικά ή ότι σε κυριεύει και σε συναρπάζει αυτή η μοναδική καθολικότητα της Φυσικής και των Μαθηματικών τότε ναι πήγαινε και δεν θα βγεις χαμένη. Μην κοιτάς την πλέμπα που περνάει σε αυτά τα τμήματα. Χαμηλή βάση εισαγωγής δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Υπάρχουν και αυτοί αλλά αυτοί απλά πέρασαν εκεί. δεν τους ενδιαφέρει. Όμως να ξέρεις ότι πολύ συχνά οι πρώτοι των πρώτων πηγαίνουν σε αυτά τα τμήματα. Κοίτα με τι βαθμούς περνάνε οι πρώτοι σε αυτές τις σχολές. Θα ξαφνιαστείς. Θα μπορούσαν να περάσουν σε οποιαδήποτε σχολή και μάλιστα πρώτοι κι όμως επιλέγουν τα καθαρά Μαθηματικά ή την Φυσική. Αυτοί να ξέρεις είναι ταγμένοι και η πορεία τους θα είναι πολύ πιο συναρπαστική από το να γίνονταν απλά και στερεότυπα Μηχανικοί.
Τέλος να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά τι σου αρέσει. Αν είσαι καλός σε αυτό που σου αρέσει οτιδήποτε και αν είναι αυτό τότε χαμένος δεν θα βγείς.
sachinidou
Νεοφερμένο μέλος
Η Τζένη Σαχινίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια ειλικρινά!! Θα σκεφτώ αυτά που μου είπατε και προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα αναφέρατε. Επίσης οι συμβουλές σας μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμες, ευχαριστώ για αυτές!!!Λοιπόν επειδή γράφονται διάφορα και πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια καθόσον προσπαθούν να υποβιβάσουν την επιστήμη της Φυσικής στο ανθρώπινο μέτρο. Η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν είναι δικηγόρος, δικαστής, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, γιατρός, πωλητής ρούχων σε κατάστημα, φούρναρης, πωλητής αυτοκινήτων κλπ Όλα αυτά έχουν περιορισμούς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Άγονται και φέρονται από αυτήν. Αναδύθηκαν σαν ανάγκη της ανθρώπινης κοινωνίας. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αυτό τα κάνει πολύ περιοριστικά και πεζά. Αν γίνεις πχ Πολιτικός Μηχανικός στην κοινωνία τι νομίζεις ότι θα κάνεις; Επιστήμη; Κάνεις λάθος. Θα μάθεις έναν τυφλοσούρτη σχετικά με το τεχνικό μέρος της δουλειάς σου και μετά θα ασχολείσαι όλη μέρα με τελείως πεζά πράγματα όπως τις διατάξεις για τα αυθαίρετα κλπ. Αντιθέτως η Φθσική και τα μαθηματικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Ένας καθηγητής μου που έφυγε άδοξα μας έλεγε πάντα ότι η Φυσική δεν είναι δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Είναι πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και αυτό είναι που την κάνει γοητευτική.
Sotiris 12
Νεοφερμένο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.

Λοιπόν επειδή γράφονται διάφορα και πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια καθόσον προσπαθούν να υποβιβάσουν την επιστήμη της Φυσικής στο ανθρώπινο μέτρο. Η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν είναι δικηγόρος, δικαστής, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, γιατρός, πωλητής ρούχων σε κατάστημα, φούρναρης, πωλητής αυτοκινήτων κλπ Όλα αυτά έχουν περιορισμούς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Άγονται και φέρονται από αυτήν. Αναδύθηκαν σαν ανάγκη της ανθρώπινης κοινωνίας. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αυτό τα κάνει πολύ περιοριστικά και πεζά. Αν γίνεις πχ Πολιτικός Μηχανικός στην κοινωνία τι νομίζεις ότι θα κάνεις; Επιστήμη; Κάνεις λάθος. Θα μάθεις έναν τυφλοσούρτη σχετικά με το τεχνικό μέρος της δουλειάς σου και μετά θα ασχολείσαι όλη μέρα με τελείως πεζά πράγματα όπως τις διατάξεις για τα αυθαίρετα κλπ. Αντιθέτως η Φθσική και τα μαθηματικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Ένας καθηγητής μου που έφυγε άδοξα μας έλεγε πάντα ότι η Φυσική δεν είναι δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Είναι πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και αυτό είναι που την κάνει γοητευτική.
Θέσε το ερώτημα: Σε ενδιαφέρει σαν μηχανικός να κάνεις μια στερεότυπη δουλειά που θα αναπτύσσεις κάτι για έναν πελάτη σου ή για πελάτη της εταιρείας που θα δουλεύεις πχ να κάνεις μελέτη για εγκατάσταση ψύξης θέρμανσης σε ένα κτήριο και θα πληρώνεσαι βέβαια καλά; Ή σε "τρώνε" πιο θεμελιώδη ερωτήματα; Εγώ μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου το ερώτημα αυτό το είχα θέσει και με είχε πιάσει κατάθλιψη! Αλλά μιλάω για τον εαυτό μου. Για άλλους που προτεραιότητα έχει περισσότερο το χρήμα τα πράγματα είναι πιο
Συμφωνώ απόλυτα.
Με μόνη επιφύλαξη ότι δεν ανέφερες και την χημεια σαν θεμελιώδη επιστήμη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 120 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- elefther1ou_
- Nala
- Corfu kitty
- Unboxholics
- psychoticwaltz
- sophieee
- GeorgePap2003
- Lathy
- Mixalis!
- thewitcher
- ang12_012
- aris65
- Sotiris 12
- abyssiniancat
- Atrlef
- st.krf
- panosT436
- Scandal
- Drscientist
- korlef
- sakplat
- Ilias__
- Entropy24
- jYanniss
- nlt
- sachinidou
- koudounaros
- Alucard
- Kostpapas
- Dkate
- tzoulio
- vaspa
- lichty
- Leo komm
- P.Dam.
- Hased Babis
- redpointer
- Hmmytheos
- Giannismsn
- Ryuzaki
- Steliosgkougkou
- Kate1914
- elcteng
- gravou
- Alex2025
- vint75
- engineerth
- XRY
- Lia 2006
- Startx0
- bibliofagos
- golden_threat
- Popaki123456
- nickd
- Physics 94
- vps
- Vera
- pgn
- MarcoReus
- ileki
- Nasos165
- Annalad
- Eleni123-
- George 1
- antonis97
- Huener
- kei
- phoni
- kele
- Alf
- kotininaa
- marousaki_2
- waakaq
- orestis27
- andreouk
- EFAKIT
- NIKHNIKH
- vtsou1
- Asterias54
- Dimitris462
- MariaApo
- Κλημεντίνη
- 4476
- Xristinaa
- Fwteini69
- zoed
- csg
- katia.m
- nikolakhs2k8
- an12
- Ersa
- Vagelis30
- Xryssa
- Debugging_Demon
- Arvacon
- ManDef
- gianikit
- Maynard
- thenutritionist
- chester20080
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.